Παραγγελια απο Hobbyking
Παραγγελια απο Hobbyking
Δεν ηξερα που να βαλω αυτο το θεμα και το βαζω εδω. Ξερει κανεις αν υπαρχει θεμα αν παραγειλω απο HK με paypal αλλα βαλω αλλη διευθηνση απο αυτη που εχω στο paypal? Ειμαι σερβια και δεν μπορω να κανω αλλιως,στο paypal που κοιταξα δεν γινεται να αλλαξω διευθηνση μιας και ειναι συνδεδεμενη με την καρτα μου που ειναι ελληνικη.
Απάντηση: Παραγγελια απο Hobbyking
Κανένα πρόβλημα, το έχω δοκιμάσει!
ρωτησε τους στo customer support
-
DjBac έγραψε: ↑Κανένα πρόβλημα, το έχω δοκιμάσει!
+1...κανένα πρόβλημα.
Ερώτηση;
Από τι πόσο και πάνω υπάρχει χρέωση από τελωνεία; Ρωτάω, διότι φίλος έκανε μια παραγγελία αξίας 95 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών και του δέματος) με διάφορα αναλώσιμα, βίδες, μαγνιτάκια, μικρό-εργαλεία, κόλλες, ταινίες υφάσματα, καλώδια κτλ (όχι ηλεκτρονικά ή κάποιο μοντέλο) και δεν ξέρει αν θα υπάρξει και κάποια επιβάρυνση από το τελωνείο.
Από την Κίνα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απο Αμερική το ποσόν είναι μέχρι 100 δολ. αδασμολόγητο .Αν παραγγείλεις κάτι εξτρα φέρτο με απλό ταχυδρομείο.Αυτά που πληρώνουν δασμό είναι αυτά που έρχονται με τις μεταφορικές εταιρείες,που ελέγχονται κανονικότατα.
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Τελικα παραγγειλα,αν και ηθελα μονο ενα πραγμα πηρα και κατι σερβο να εχω εξτρα..Με τετοιες τιμες δεν μπορεις να κανεις και αλλιως.
Εαν το δεμα σου ειναι μεχρι 2 κιλα λογικα εχεις επιλεξει την μεθοδο International (Registered) Air Mai. Δεν εχει καθολου τελωνειο.
Εαν εχεις επιλεξει Air Parcel (GREECE) τοτε θα σου περασει με την διαδικασια του ελευθερου και θα εχεις χρεωση στο ταχυδρομειο σου 3 μαζι με αποδειξη.
Δεν ξερω καθολου για τα EMS, το αποφευγω οσο μπορω γιατι εχω την εντυπωση οτι μολις μπει Ελλαδα θα το πιασει ιδιωτικη εταιρια για εκτελωνισμο. Δεν ειμαι σιγουρος ομως καθως μου εχουν πει οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.
Επισημα τι ισχυει θα το διαβασεις στο παρακατω θεμα, εαν τηρουνται οι διαδικασιες δεν το γνωριζω.
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=8026
Εαν εχεις επιλεξει Air Parcel (GREECE) τοτε θα σου περασει με την διαδικασια του ελευθερου και θα εχεις χρεωση στο ταχυδρομειο σου 3 μαζι με αποδειξη.
Δεν ξερω καθολου για τα EMS, το αποφευγω οσο μπορω γιατι εχω την εντυπωση οτι μολις μπει Ελλαδα θα το πιασει ιδιωτικη εταιρια για εκτελωνισμο. Δεν ειμαι σιγουρος ομως καθως μου εχουν πει οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.
Επισημα τι ισχυει θα το διαβασεις στο παρακατω θεμα, εαν τηρουνται οι διαδικασιες δεν το γνωριζω.
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=8026
-
Thanks παίδες.
Τωρα τα παραγγελνω στη Σερβια!Αλλα το κοιταξα για τελωνιο εδω και μεχρι 50 ευρω παραγγελια δεν εχει,τωρα αν με το registered mail την σκαπουλαρουν και εδω δεν ξερω ακομα αλλα θα το μαθω.
Σχετικά με τη διεύθυνση και άσχετα απο ποιο site ψωνίζεις:
Όταν σε βγάλει στη σελίδα του PayPal για να πληρώσεις (αυτή που είναι χωρισμένη στα δύο: αριστερά ο λογαριασμός από το site και δεξιά το login του Paypal), κάνε login και στην επόμενη σελίδα θα γράφει επάνω τη διεύθυνσή σου και πιο κάτω το ποσό πληρωμής. Κάτω από τη διεύθυνση υπάρχει ένα link με τίτλο "change". Κάνε κλικ και θα ανοίξει ένα pop-up με τη διεύθυνση που έχεις δηλώσει στο Paypal (την πρώτη φορά - μετά θα έχει και όσες προσθέσεις). Στο κάτω μέρος έχει link που λέει "add address". Κάνε κλικ εκεί και δώσε τη διεύθυνση που θες και save. Χρειάζεται μόνο μια φορά για κάθε διεύθυνση, γιατί μετά τη φυλάει και την επόμενη φορά μπορείς να την διαλέξεις από τη λίστα.
Με αυτό τον τρόπο, ο seller βλέπει σαν διεύθυνση αποστολής αυτή που διαλέγεις.
Φιλικά,
Νίκος
Όταν σε βγάλει στη σελίδα του PayPal για να πληρώσεις (αυτή που είναι χωρισμένη στα δύο: αριστερά ο λογαριασμός από το site και δεξιά το login του Paypal), κάνε login και στην επόμενη σελίδα θα γράφει επάνω τη διεύθυνσή σου και πιο κάτω το ποσό πληρωμής. Κάτω από τη διεύθυνση υπάρχει ένα link με τίτλο "change". Κάνε κλικ και θα ανοίξει ένα pop-up με τη διεύθυνση που έχεις δηλώσει στο Paypal (την πρώτη φορά - μετά θα έχει και όσες προσθέσεις). Στο κάτω μέρος έχει link που λέει "add address". Κάνε κλικ εκεί και δώσε τη διεύθυνση που θες και save. Χρειάζεται μόνο μια φορά για κάθε διεύθυνση, γιατί μετά τη φυλάει και την επόμενη φορά μπορείς να την διαλέξεις από τη λίστα.
Με αυτό τον τρόπο, ο seller βλέπει σαν διεύθυνση αποστολής αυτή που διαλέγεις.
Φιλικά,
Νίκος
Skropi έγραψε: ↑Τωρα τα παραγγελνω στη Σερβια!Αλλα το κοιταξα για τελωνιο εδω και μεχρι 50 ευρω παραγγελια δεν εχει,τωρα αν με το registered mail την σκαπουλαρουν και εδω δεν ξερω ακομα αλλα θα το μαθω.
Δυστυχώς, δεν έχει και τόση σημασία το ποσό: έτσι κι αλλιώς τα ηλεκτρονικά και τα παιχνίδια έχουν φόρο εισαγωγής 0% στις περισσότερες χώρες και κάτω από 10% στις υπόλοιπες. Σε τελική ανάλυση, για το 90% των πραγμάτων που αγοράζεις από το Ιντερνετ, χρειάζεται να πληρώσεις μόνο το ΦΠΑ (αυτό ισχύει ΚΑΙ για αντικείμενα με αξία κάτω από 50 Ευρώ).
Το κακό είναι ότι αν τύχει και σε βάλουν σε αυτή τη διαδικασία, το δέμα θα καθυστερήσει και θα πληρώσεις και τα έξοδα εκτελωνισμού, τα οποία συνήθως είναι πολύ περισσότερα από το ΦΠΑ!
Φιλικά,
Νίκος
orck έγραψε: ↑Εαν το δεμα σου ειναι μεχρι 2 κιλα λογικα εχεις επιλεξει την μεθοδο International (Registered) Air Mai. Δεν εχει καθολου τελωνειο.
Δεν ξερω καθολου για τα EMS, το αποφευγω οσο μπορω γιατι εχω την εντυπωση οτι μολις μπει Ελλαδα θα το πιασει ιδιωτικη εταιρια για εκτελωνισμό.
Αυτή η χρέωση εκτελωνισμού ισχύει μόνο στα ΕΜS (Πόρτα-πόρτα) και είναι η ελάχιστη χρέωση. Στο air parcel δεν πληρώνεις τελωνείο.
ditman,στην σελιδα που λες δεν μπορεις να αλλαξεις χωρα,το δοκιμασα. Και φπα δεν νομιζω να πληρωνεις αν δεν πληρωσεις τελωνειο,εχω παραλαβει αρκετα πραγματα στην Ελλαδα και ποτε δεν πληρωσα τιποτα(χαμηλο κοστος ολα).
Με ems πληρώνεις 3-4 ευρώ για το "ελευθέρας" του τελωνείου.
gorillas έγραψε: ↑Αυτή η χρέωση εκτελωνισμού ισχύει μόνο στα ΕΜS (Πόρτα-πόρτα) και είναι η ελάχιστη χρέωση. Στο air parcel δεν πληρώνεις τελωνείο.
Εχω παραλαβει τρεις φορες μεγαλο δεμα, το οποιο ηρθε με Air Parcel και τις τρεις φορες εχω πληρωσει στο τοπικο καταστημα των ΕΛΤΑ 3 με αποδειξη.
Οπως ηδη εχω πει δεν εχω φερει ποτε τιποτα με EMS.
Οταν ρωτησα μου εξηγησαν οτι το Air Parcel θεωρειται δεμα (το parcel σημαινει δεμα) και στα δεματα εχει την σχετικη χρεωση. Το Registered Air Mail θεωρειται συστημενη αλληλογραφια παρολο που ειναι στην ουσια και αυτο μικροτερο/ελαφρυτερο δεμα, εκει δεν εχει τα 3.
Τονιζω οτι δεν ειμαι υπαλληλος ΕΛΤΑ, πελατης τους ειμαι.
ΥΓ Νομιζω οτι ισως θα πρεπει να γινει μεταφορα μηνυματων.