AR7000 κόπηκε η μία κεραία
AR7000 κόπηκε η μία κεραία
Καλησπέρα :-)
Θα ήθελα την βοήθεια σας....
Ένα από τα δύο καλώδια του δέκτη μου AR7000 στηρίζεται μόλις από μια κλωστή. Έχει κοπεί ήδη το πλαστικό και κρέμται μόλις από μια κλωστή του καλωδίου. Σας έχει ξανατύχει ; Υπάρχει λύση ;
ΥΓ. Το άλλο καλώδιο, όπως επίσης και το remote receiver είναι οκ
Ένα από τα δύο καλώδια του δέκτη μου AR7000 στηρίζεται μόλις από μια κλωστή. Έχει κοπεί ήδη το πλαστικό και κρέμται μόλις από μια κλωστή του καλωδίου. Σας έχει ξανατύχει ; Υπάρχει λύση ;
Απ: AR7000 κόπηκε η μία κεραία
Προσπαθησες καθολου να τον ανοιξεις να δεις αν μπορεις να κανεις κατι απο μεσα? Ειναι κουμπωτο το πλαισιο... Δεν κανεις μια προσπαθεια? Το πολυ πολυ να παρεις ενα αλλο καλωδιακι ιδιας διατομης και να το κολλησεις (εσυ ή καλυτερα σε καποιο μαγαζι ηλεκτρονικων) προσεκτικα πανω στην πλακετα με λιγο καλαϊ...
μα αυτό θα κάνω, απλά σκέφτηκα να ρωτήσω πρώτα, καθώς αν για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνει βλέπω το slinger να φτάνει Αιγινα μόνο του @P@
Λογικα παντως αμιγκο μου δεν πρεπει να χεις προβλημα αφου εχεις και την βοηθητικη συνδεδεμενη...
-
Καλησπέρα.
Με τη μία μόνο κεραία μπορεί οι δέκτες να μην πιάνουν σωστά και να χαθεί το σήμα αν για παράδειγμα αλλάξει ο προσανατολισμός του μοντέλου. Επίσης ,η αλλαγή του καλωδίου θα πρέπει να γίνει από τεχνικό γιατί ενδέχεται να μην είναι ένα απλό καλώδιο. Δεν ξέρω πως είναι στη spectrum αλλά στους δικούς μου τους δέκτες της futaba ,το καλώδιο αυτό είναι ομοαξονικό. Κάτι δηλαδή σαν το καλώδιο κεραίας της τηλεόρασης ,που στην άκρη του έχει αφαιρεθεί ο θώρακας κατά συγκεκριμένο μήκος για να σχηματιστεί η κεραία.
Ακόμη όμως και αν είναι ένα απλό ευθύγραμμο καλώδιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει συγκεκριμένο μήκος για να συντονίζει η κεραία στην περιοχή συχνοτήτων 2400ΜΗΖ.
Επομένως Νίκο χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί οι ισορροπίες σε αυτές τις πολύ υψηλές συχνότητες είναι πολύ λεπτές. Καλύτερα να πας το δέκτη σε κάποιον ειδικό.
Φιλικά Κώστας.
Με τη μία μόνο κεραία μπορεί οι δέκτες να μην πιάνουν σωστά και να χαθεί το σήμα αν για παράδειγμα αλλάξει ο προσανατολισμός του μοντέλου. Επίσης ,η αλλαγή του καλωδίου θα πρέπει να γίνει από τεχνικό γιατί ενδέχεται να μην είναι ένα απλό καλώδιο. Δεν ξέρω πως είναι στη spectrum αλλά στους δικούς μου τους δέκτες της futaba ,το καλώδιο αυτό είναι ομοαξονικό. Κάτι δηλαδή σαν το καλώδιο κεραίας της τηλεόρασης ,που στην άκρη του έχει αφαιρεθεί ο θώρακας κατά συγκεκριμένο μήκος για να σχηματιστεί η κεραία.
Ακόμη όμως και αν είναι ένα απλό ευθύγραμμο καλώδιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει συγκεκριμένο μήκος για να συντονίζει η κεραία στην περιοχή συχνοτήτων 2400ΜΗΖ.
Επομένως Νίκο χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί οι ισορροπίες σε αυτές τις πολύ υψηλές συχνότητες είναι πολύ λεπτές. Καλύτερα να πας το δέκτη σε κάποιον ειδικό.
Φιλικά Κώστας.
Thanks bladeskiller :-)
Αν μιλάμε για το Slinger που κανονικά πετάει με PARK Flyer AR6100 τότε λόγο του οτί έχεις και τον δεύτερο δέκτη είσαι καλυμμένος , καθώς κανονικά πετάει μέ ένα δέκτη.
Σε καμία περίπτωση όμως μην τον βάλεις σε κανονικό μοντέλο άσε τον για τα μικρά ηλεκτρικουλια
Σε καμία περίπτωση όμως μην τον βάλεις σε κανονικό μοντέλο άσε τον για τα μικρά ηλεκτρικουλια
Ναι Παναγιώτη είναι για το slinger, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θέλω να το δω να πέφτει λόγω receiver w
έγραψε:
Καλησπέρα :-)
Αγαπητε μου Φιλε ,αν θελεις μπορεις να το φερεις απο το σπιτι να στο επισκευασω ......μονο μην το πειραξεις καθολου εσυ !!!! $no$
Στειλε μου ΠΜ και θα τα πουμε απο εκει !
Ευχαριστώ φίλε ankon :-) με υποχρεώνεις :,)
Αντε, τη βολεψες αμιγκο μου... Ειναι και κοντα σου ο ankon... Τυχερακια... Θα δεις και το κουκλι που φτιαχνει απο κοντα...