Τι ρουλεμάν να βάλω;
Τι ρουλεμάν να βάλω;
Μετα απο αρκετα λιτρα καυσιμο ηρθε η ωρα για αλλαγη των Ball Bearing του κινητηρα μου os 50 hyper. Και η ερωτηση μου ειναι η εξης
Τι ρουλεμαν να βαλω ? Ελεγα να βαλω κεραμικα αλλα δεν ξερω αν κανουν για κινητηρες κρουσης. να εβαζα ανωξειδωτα ειναι αρκετα ακριβα. Η να βαλω παλι τα "μαμα". Παρακαλω ν' ακουσω την γνωμη σας
Τι ρουλεμαν να βαλω ? Ελεγα να βαλω κεραμικα αλλα δεν ξερω αν κανουν για κινητηρες κρουσης. να εβαζα ανωξειδωτα ειναι αρκετα ακριβα. Η να βαλω παλι τα "μαμα". Παρακαλω ν' ακουσω την γνωμη σας
-
Απ: ΤΙ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ??
Για μενα καλλιτερα να βαλεις της "μαμας" και ο λογος ειναι οτι οσοι βαλανε Κογιο η κατι αλλο
δεν ειχαν διαρκεια μεχρι να φθαρουν ξανα, ασε που με κεραμεικα που εβαλε φιλος μου φαινεται οτι
κανει εναν περιεργο ηχο ο κινητηρας.
Το προβλημα με τα ρουλεμαν του hyper ειναι οτι παθαινουν ψωριαση και υπολογιζω οτι θελουν αλλαγη
καθε 15-20 γαλονια αναλογα την χρηση
δεν ειχαν διαρκεια μεχρι να φθαρουν ξανα, ασε που με κεραμεικα που εβαλε φιλος μου φαινεται οτι
κανει εναν περιεργο ηχο ο κινητηρας.
Το προβλημα με τα ρουλεμαν του hyper ειναι οτι παθαινουν ψωριαση και υπολογιζω οτι θελουν αλλαγη
Μιχαλη ευχαριστω πολυ και εγω προς τα εκει "εκλεινα" γιατι τα inox εχουν 22 euro και 35 euro μεταφορικα απο http://www.bocabearings.com/
μου ειπε φιλος μοντελιστης απο αλλο forum
μου ειπε φιλος μοντελιστης απο αλλο forum
-
Τα boca bearings ειναι παρα πολυ καλα. αλλα οπως ειπες ακριβα.
Εξαρτάται απο τη διαθεση που εχεις :)
Εξαρτάται απο τη διαθεση που εχεις :)
έγραψε:
22 euro και 35 euro μεταφορικα
Δολάρια, όχι ευρώ. ;;)
sorry φιλε vtr απο κεκτημενη ταχυτητα. ΔΙΟΡΘΩΝΩ λοιπον ειναι 22 usd τα ρουλεμαν και 35 usd τα μεταφορικαέγραψε:
Δολάρια, όχι ευρώ. ;;)
Εγώ πάντως παράγγειλα αυτό
Το αν έκανα καλή επιλογή είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος είναι παντός stainless steel με κεραμικές μπίλιες ABEC 5 και θεωρητικά αντέχει μέχρι τις 100κ στροφές και είναι με κεραμικές μπίλιες, αρα αντέχει και δε σκουριάζει .
Για το τι πάει να πει ABEC -5 μπορείτε να δείτε εδώ
Το αν έκανα καλή επιλογή είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος είναι παντός stainless steel με κεραμικές μπίλιες ABEC 5 και θεωρητικά αντέχει μέχρι τις 100κ στροφές και είναι με κεραμικές μπίλιες, αρα αντέχει και δε σκουριάζει .
Για το τι πάει να πει ABEC -5 μπορείτε να δείτε εδώ
Τώρα το πώς κατάφερα να χαλάσω ρουλεμάν σε 2-3 γαλόνια; Μάλλον γιατί έμεινε αρκετό καιρό στο ράφι 1μηνα + χωρίς να το βάλω μπροστά.
Το άκουγα και εγω που νιαούριζε και έψαχνα ποιο είναι, αλλά καθώς δεν το άκουγα στο ρελαντί, δεν έψαξα τον κινητήρα .
Όταν όμως εχτές στο Σχοινιά μαζί με τον NITRO 35% βάλαμε τα 2 T-rex δίπλα δίπλα, καταλάβαμε οτι ακούγεται και στο ρελαντί ο παράξενος ήχος και οτι γενικότερα το δικό μου ειναι πιο φασαριόζικο :)
Το άκουγα και εγω που νιαούριζε και έψαχνα ποιο είναι, αλλά καθώς δεν το άκουγα στο ρελαντί, δεν έψαξα τον κινητήρα .
Όταν όμως εχτές στο Σχοινιά μαζί με τον NITRO 35% βάλαμε τα 2 T-rex δίπλα δίπλα, καταλάβαμε οτι ακούγεται και στο ρελαντί ο παράξενος ήχος και οτι γενικότερα το δικό μου ειναι πιο φασαριόζικο :)
Τελικά ό νόμος τού merfy, είναι γεγονός.................. ???
Παναγιώτη πόσο θά σού έρθει μέ μεταφορικά;
Παναγιώτη πόσο θά σού έρθει μέ μεταφορικά;
έγραψε:
Δηλαδή φίλε, τό κυλινδροπίστονο
κάθε πότε θέλει αλλαγή;
-
Αναλογως το ποσο το "σφυριζεις".Αν παιρνει πλουσιο μιγμα δεν θα εχει ποτε προβλημα.
Προσωπικα επιλεγω να ειμαι παντα πλουσιος.Αυτο σημαινει λιγοτερο χρονο πτησης αλλα
εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Προσωπικα επιλεγω να ειμαι παντα πλουσιος.Αυτο σημαινει λιγοτερο χρονο πτησης αλλα
εχω το κεφαλι μου ησυχο.
έγραψε:
Αναλογως το ποσο το "σφυριζεις".Αν παιρνει πλουσιο μιγμα δεν θα εχει ποτε προβλημα.
εχω το κεφαλι μου ησυχο.
;;)
-
Έχω την αίσθηση πάντως, ότι ο κινητήρας Align Hyper 50 -που δεν είναι άλλος από το γνωστό μας OS Hyper 50- ...φοράει πάνω του τα ίδια ρουλεμάν που φοράει και ο κινητήρας της Thunder Tiger 50
Εγω εχω κανει τεσσερα γαλλονια cool power 20% με τον hyper δουλευοντας το στροφειο στις 1900 δηλαδη 16150 στο μοτερ και δεν εχω ακομα προβλημα.Ειδωμεν. ^-^
8 γαλονια Cool Power 20% 2000 στροφειο (17000 μοτερ) κανενα προβλημα. V:))