Παρεμβολές; ή χαλασμένο servo;
-
Παρεμβολές; ή χαλασμένο servo;
καλησπερα σε ολους. λοιπον προχτες εβαλα ενα νεο δεκτη τον οποιο δανηστικα απο ενα φιλο με μια τ/κ οχι τιποτε σπουδεω για το wilga-2000 αφου τα εβαλα επανω πηγα να κανω δοκιμη και οπως πετουσα ξαφνικα εκανε λουπα και αμεσος μετα βουτιξε μονο ανεξελενκτο με αποτελεσμα να πεση αλλα ευτηχως σε κατι ξεροχωρτα. και αναρωτιεμαι τωρα και λεω τι να φταιει αφου εβαλα νεο δεκτη τι να συμβενει? περιμενω μια spektrum dx6i και μεχρη να μου ερθει η τ/κ ειπα να κανω την δοκιμη να δω αν οντως ηταν ο παλιος του δεκτης αλλα και με τον νεο δεκτη τα ιδια. τι να ειναι? επισεις μου ειπαν οτι αν εχει καποιο servo προβλημα κανει κατι τετοια κολπα σαν αυτα που μου εκανε εμενα αλλα το δικο μου servo στα eleron δεν μου εχει διξει καποιο σιμαδη οτι εχει καποιο προβλημα. τι να ειναι? ξερει κανεις να ριξει λιγο φως και απο εδω? γιατι κοντευω να σκασω!
:( :( :( :( :'( :'( :'( :'( :'(
:( :( :( :( :'( :'( :'( :'( :'(
Απ: παρεμβολες? η φτησμενο servo?
Κατ΄αρχήν διευκρύνισέ μας καλύτερα τι έγινε. Χαλασμένο servo στα ailerons σίγουρα δεν είναι, καθώς το αεροπλάνο δεν κάνει loop με τη χρήση ailerons. Αν ο δέκτης που χρησιμοποίησες είναι από τους μικρούς no name κινέζικους park flyer πιθανότατα είναι από αυτόν. Αυτοί έτσι κι αλλιώς έχουν μικρή εμβέλεια ενώ οι βλάβες είναι πολύ συχνές. Μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο.
-
ελα παντελη. απο την αρχη που εφερα το wilga του εβαλα ενα δεκτη της art-tech απο ενα παλιο cessna 182 που ειχα αλλα επαιζε κανονικα μετα το πετουσα αναποδα και βρηκα το rader κατω και επεσε αλλα οχι δυνατα μετα εκανε κατι σαν αυτα που περιεγραψα στο προηγουμενο μηνυμα μετα δανιστικα μια τ/κ με ενα δεκτη απο ενα extra 330 L ηλεκτρικο η τ/κ του ειναι της sapac και οταν εκανα την δοκιμαστικη πτηση κοντα επαιζε κανωνικα οταν το πεταξα γυρο στα 60 με 70 μετρα και επερνα θεση για διαδρομο τοτε αρχησε να κανει παλαβα κολπα μονο του και επεσε ανεξελενκτο λες να φταιει και αυτος ο δεκτης και η τ/κ? δεν ξερω τι να πω! :-\ :-\
EGO PISTEYO POS FTAIEI O PILOTOS ^-^ ^-^EINAI KANTEMEIS :P MIA XARA EINAI TO MONTELO SOY APLA EDO STIN SYRO DEN EXEI POLLA MEROI NA PETAME KAI PAREMBOLES POLLES KAI APOFASISAME NA PAROYME DX6I OLOI I PAREA!!!!!!
Τέτοιος δέκτης (sapac) ήταν και εκείνος που μου δημιούργησε προβλήματα. Είναι μικροί park flyer δέκτες με μικρή εμβέλεια και χαμηλή ποιότητα. Ο δικός μου μετά από χρήση δύο μηνών (λίγες πτήσεις) άρχισε τα περίεργα, μέχρι που σε μία απογείωση έχασε πλήρως την επαφή του με τον πομπό. Τότε αντικατέστησα τον δέκτη με έναν άλλο full range της futaba. Φυσικά το αεροπλάνο πέταξε κανονικά και ο sapac πήγε στα σκουπίδια.
Να γνωρίζετε ότι η εμβέλεια της τηλεκατεύθυνσης εξαρτάται από το δέκτη. Προτιμήστε έναν επώνυμο δέκτη full range έστω και άν είναι μεγαλύτερος και βαρύτερος. Υπάρχει πάντα και η επιλογή του 2,4 όπου οι δέκτες είναι μικροί και ελαφροί αλλά και πιο ακριβοί.
Να γνωρίζετε ότι η εμβέλεια της τηλεκατεύθυνσης εξαρτάται από το δέκτη. Προτιμήστε έναν επώνυμο δέκτη full range έστω και άν είναι μεγαλύτερος και βαρύτερος. Υπάρχει πάντα και η επιλογή του 2,4 όπου οι δέκτες είναι μικροί και ελαφροί αλλά και πιο ακριβοί.
-
καλησπερα παντελη κοιτα ουτος η αλλος πεπιμενω μια 2.4 αλλα εκανα δοκιμη για το γαμωτο που λενε και παλη τα ιδια πριν μου κανει αυτα τα κολπα εβαλα ενα νεο servo στα eleron της e-fly τον 9 γραμαριων και απο την στιγμη που το εβαλα πειρε την κατω βολτα λες και ειναι αλλο αεροπλανο και σημερα σκευτομουν να ξανα βαλο επανω το παλιο του να δω τι γυναιτε οχι τιποτε αλλο αλλα για τι απο την αρχη κατι δεν μου κολουσε με το servo αυτο δα κανω δοκιμη και θα σας πω και παλη. στεργιο το αν ειμαι γκαντεμης το ξερεις που εισουν παρων στην τελευταια πτηση του wilga και ακομη και εσυ επαθες πλακα οταν ειδες της παλαβομαρες που εκανε. ελπιζω με την 2.4 να ειναι ολλα ενταξει! :>) :>) :>) :>) @P@ @P@ @P@
GIANNI MIN PAREXIGIESE POTE POTE XREIAZETE KAI O XABALES,ETSI GIA NA XEFEYGOYME APO TIN KA8IMERINOTITA ^-^ NAI ONTOS EPA8A PLAKA DEN PERIMENA NA EXEI PA8EI TIN ZIMIA POY EPA8E !OTAN TO EFERES DEN XERO AN ME PROSEXES !!EIXA KLEISI TA MATIA MOY,ALLA OTAN EIDA TI EIXE ANKOYFISTIKA LIGO!
Απάντηση: Απ: παρεμβολες? η φτησμενο servo?
οι sapac ειναι παλιοδεκτες και εμενα τα ιδια μου εκανε !!!