ΑΠΟΡΙΑ

sfyris

Απ: ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση από sfyris »

Επίσης δες και αυτό (άρθρο παρμένο από http://www.physics4u.gr/news/2005/scnews1919.html
)
"Συντριβή γρανίτη

Για να εξηγήσουν τα κύματα έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες. Η μία προτείνει ότι πριν από τις επίγειες ρήξεις των πλακών και τις μετακινήσεις σε έναν πραγματικό σεισμό, οι πιέσεις που έχουν συσσωρευτεί από καιρό στην ζώνη των ρωγμών βαθιά στο έδαφος, δημιουργούν μικροσκοπικές ρωγμές στους βράχους από γρανίτη. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να διεγείρει τα ηλεκτρόνια στην κρυσταλλική δομή του βράχου, τα οποία ύστερα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όταν επανέρχονται πίσω στις κανονικές ενέργειές τους.
"

Εξάλλου η μέθοδος VAN για την πρόβλεψη των σεισμών στις μεταβολές της ηλεκτρικής αγωγιμώτητας του εδάφους στηρίζεται ;;)
katsoufras

Δημοσίευση από katsoufras »

ναι φιλε sfyris απλα πατησα στο google παρεμβολες απο σεισμο και μου εβγαλε αυτο το link και κατι αλλα ασχετα τελειως και ειπα να το στειλω στον φιλο τον duke μπας και του λυθη η απορια που ειχε. τελικα ειδες οτι και η φυση κανει παρεμβολες ε? τρελα πραγματα τελικα ουτε και εγω το περιμενα αλλα απο περιεργια και μονο το κοιταξα να δω αν μπορει να δημιουργιθει φυσικη παρεμβολη και ωντος γεινετε τελικα ποιος να το περιμενε οτι γεινετε κατι τετοιο.
sfyris

Δημοσίευση από sfyris »

Φυσικό είναι ρε παιδιά, αν σκεφτείτε ότι η φύση είναι γεμάτη πυρίτιο, και οτι από αυτό το υλικό φτιάχνονται οι κρύσταλοι των πομπών RF οι οποίοι κρύσταλοι είναι υπεύθυνοι για τον ακριβή συντονισμό τους. Αυτό το υλικό για όσους δε γνωρίζουν, όταν πιεστεί και αφεθεί σε ηρεμία, παράγει τάση στα άκρα του, το οποίο φαινόμενο ονομάζεται πιεζοηλεκτρισμός. Όταν λοιπόν αυτή η πίεση εφαρμοστεί πολλές φορές το δευτερόλεπτο, ορίστε η υψηλή συχνότητα και η εκπομπή αντίστοιχα ;;)
DUKE

Δημοσίευση από DUKE »

Αρα ρε παιδια ειχε καποια βαση η απορια μου δεν ηταν εντελως χαζη ερωτηση
Σας ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας
Γιαννης
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

έγραψε:
Αρα ρε παιδια ειχε καποια βαση η απορια μου δεν ηταν εντελως χαζη ερωτηση
Σας ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας
Γιαννης

κατά την ταπεινή μου γνώμη δέν υπάρχει χαζή ερώτηση, μόνο απάντηση.

Όταν ρωτάς δεν ξέρεις αρα ότι και να ρωτήσεις ακόμα και αν 1+1 κάνει 2 ρε παιδιά ? δεν είναι χαζή ερώτηση.

Κάνεις δεν γεννήθηκε γνώστης :) .

katsoufras

Δημοσίευση από katsoufras »

οσω ζουμε μαθενουμε δεν ειναι κακο να ρωταμε το οτιδηποτε οπως ειπε ο παναγιωτης (mrkaza) οπως και εγω που δεν ξερω παρα πολα πραγματα ακομη γυρο απο το χομπυ μας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”