Raptor 30
Απ: Raptor 30
Kυκλοφορει ενα γκατζετακι το carb smart το οποιο ασχολητε με αυτο το αιωνιο προβλημα που απασχολει ολους μας.Την θερμοκρασια.Οπως καποια στιγμη εμφανιστηκε το governor και μας απαλαξε απο τις ατελειωτες ωρες ρυθμισης της καμπυλης του γκαζιου,τωρα το carb smart δινει λυση στα προβλημα της ακριβης ρυθμισης της βελονας που ειναι υπευθηνη για το υψηλο φασμα στροφων.Επισης σου δινει επιλογη μεταξυ τριων επιπεδων θερμοκρασιας.ακομα ειναι αποδεδειγμενω οτι κανει και οικονομια καυσιμου.Διατιθετε απο το hobby trip στην Βαρη,εκει θα σου πουν και λεπτομερειες για την εγκατασταση. ^-^ η τιμη του 55 ευρα.
Σιγουρα το καινουργιο gagdet Carbsmart CSM βοηθαει πολυ στην σωστη ρυθμιση της θερμοκρασιας .Το ειχα δει πολυ να χρησιμοποιητε στους κινητηρες .Απλα το θεωρουσα για το επιπεδο πτησης μου 1D ακομα ισως και αχρηστο .
Τον 30άρη Raptor-α τον έχει ο bladeskiller και επειδή είναι ψείρας με τα του κινητήρα μπορεί να σε κατατοπίσει καλύτερα :-)
Στείλτου ένα πμ
Στείλτου ένα πμ
έγραψε:
Σιγουρα το καινουργιο gagdet Carbsmart CSM βοηθαει πολυ στην σωστη ρυθμιση της θερμοκρασιας .Το ειχα δει πολυ να χρησιμοποιητε στους κινητηρες .Απλα το θεωρουσα για το επιπεδο πτησης μου 1D ακομα ισως και αχρηστο .
Δεν εχει σχεση με το επιπεδο της πτησης σου.
Θα ενημερωσω τον bladeskiller ,δεν ηξερα οτι εχει το ιδιο ελικοπτερο με μενα .Θα του ζητησω την βοηθεια του ,διοτι οτι εχει σχεση με την μηχανη ,δυσκολευομαι αρκετα γιατι ειμαι ενας ηλεκτρικος ο οποιος αποφασισε να γινει Nitro βιος .
Σιγουρα θα εγκαταστησω το Carbsmart ,διοτι και η εταιρια που το παραγει διαθετει εξαιρετικα σπουδαια προιοντα .
Οσο για το governor στα ηλεκτρικα μοντελα ηταν δεδομενο ,οχι και στα νιτρο.
Και αυτο το σκεφτομουν οταν θα παω σε idle up .
Σιγουρα θα εγκαταστησω το Carbsmart ,διοτι και η εταιρια που το παραγει διαθετει εξαιρετικα σπουδαια προιοντα .
Οσο για το governor στα ηλεκτρικα μοντελα ηταν δεδομενο ,οχι και στα νιτρο.
Και αυτο το σκεφτομουν οταν θα παω σε idle up .
Θα ηθελα επισης να θεσω ενα θεμα σε σχεση με την λειτουργικοτητα των governor ,βαζετε και εαν ναι τοτε τι μοντελο εχετε ως αγαπημενο
Καλησπέρα σε όλους σας.
Είμαι καινούργιο μέλος στο forum, αλλά και καινούργιος στα θερμικά ελικόπτερα.
Σνήθως διαβάζω πολύ, και απαντώ λίγο.
Σήμερα θα ήθελα να κάνω μια κατάθεση εμπειρίας που την συναντώ για δεύτερη φορά σε όλη μου την αερομοντελιστική πορεία.
Για πρώτη φορά και χωρις να με γνωρίζει προσωπικά ο Κ. Γιάννης Κούτσουλας, μου έδωσε συμβουλες απο το τηλέφωνο για ρυθμίσεις στο Belt CP που έχω, και έμεινα άφωνος. Πρέπει να σας πω, ότι δεν είχα αγοράσει τίποτε απο το κατάστημά του.Μετά με βοήθησε και στα πρώτα μου βήματα στο 3D.
Σήμερα, μου συνέβει το ίδιο, απο τον Αντώνη, ( δυστυχώς δεν ρώτησα το επώνυμό του ) απο το hobby trip στην Βαρη. Τον πήρα τηλέφωνο για να μου δώσει οδηγίες πως να πάω στο κατάστημά του, και ο άνθρωπος, χωρις να με γνωρίζει, ούτε και να έχω αγοράσει κάτι απο το μαγαζί του, αφιέρωσε χρόνο και γνώση απο το τηλέφωνο.
Αυτό που θέλω να πω και στις δύο περιπτώσεις, είναι οτι οι άνθρωποι με κέρδισαν με την συμπεριφορά τους.
Ενα μεγάλο μπράβο - ευχαριστώ, το οφείλω λοιπόν δημόσια, και αυτό κάνω.
Τώρα είμαι κάτοχος και ενός 30άρι Raptor V2, και ψάχνω να βρώ λύσεις σχετικά με το μοτέρ και τις ρυθμίσεις του.
Καίει το τάγκι του περίπου σε 8 λεπτά μαζί με το header, το στυλ πτήσης είναι επιθετικό και με ελάχιστα ρολ - λουπ - φλιπ. Θάθελα να γνώριζα τον χρόνο πτήσης του δικού σας 30αριου για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.
Το setup ειναι -4 / 0 / +9, idle1 -9 / 0 / +9, hold -9 / 0 / 11 και η καμπύλη γκαζιού 40 - 55 - 75 - 85 - 100 Κινητήρας OS37SZ-H, θερμοκρασία λειτουργία ακριβώς μετά το τέλος της πτήσης 60 στον κορμό, 75 στην φτερωτη.
Είμαι καινούργιο μέλος στο forum, αλλά και καινούργιος στα θερμικά ελικόπτερα.
Σνήθως διαβάζω πολύ, και απαντώ λίγο.
Σήμερα θα ήθελα να κάνω μια κατάθεση εμπειρίας που την συναντώ για δεύτερη φορά σε όλη μου την αερομοντελιστική πορεία.
Για πρώτη φορά και χωρις να με γνωρίζει προσωπικά ο Κ. Γιάννης Κούτσουλας, μου έδωσε συμβουλες απο το τηλέφωνο για ρυθμίσεις στο Belt CP που έχω, και έμεινα άφωνος. Πρέπει να σας πω, ότι δεν είχα αγοράσει τίποτε απο το κατάστημά του.Μετά με βοήθησε και στα πρώτα μου βήματα στο 3D.
Σήμερα, μου συνέβει το ίδιο, απο τον Αντώνη, ( δυστυχώς δεν ρώτησα το επώνυμό του ) απο το hobby trip στην Βαρη. Τον πήρα τηλέφωνο για να μου δώσει οδηγίες πως να πάω στο κατάστημά του, και ο άνθρωπος, χωρις να με γνωρίζει, ούτε και να έχω αγοράσει κάτι απο το μαγαζί του, αφιέρωσε χρόνο και γνώση απο το τηλέφωνο.
Αυτό που θέλω να πω και στις δύο περιπτώσεις, είναι οτι οι άνθρωποι με κέρδισαν με την συμπεριφορά τους.
Ενα μεγάλο μπράβο - ευχαριστώ, το οφείλω λοιπόν δημόσια, και αυτό κάνω.
Τώρα είμαι κάτοχος και ενός 30άρι Raptor V2, και ψάχνω να βρώ λύσεις σχετικά με το μοτέρ και τις ρυθμίσεις του.
Καίει το τάγκι του περίπου σε 8 λεπτά μαζί με το header, το στυλ πτήσης είναι επιθετικό και με ελάχιστα ρολ - λουπ - φλιπ. Θάθελα να γνώριζα τον χρόνο πτήσης του δικού σας 30αριου για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.
Το setup ειναι -4 / 0 / +9, idle1 -9 / 0 / +9, hold -9 / 0 / 11 και η καμπύλη γκαζιού 40 - 55 - 75 - 85 - 100 Κινητήρας OS37SZ-H, θερμοκρασία λειτουργία ακριβώς μετά το τέλος της πτήσης 60 στον κορμό, 75 στην φτερωτη.
Να συμπληρώσω και την άψογη συμπεριφορά του Απόστολου, νομίζω πως όλοι τον γνωρίζεται, που δεν αρνήτε ποτέ να απαντήση και να συμβουλεύση. :-)
Καλημέρα.
Θα ήθελα, απο εναν κάτοχο Raptor 30V2 με κινητήρα OS37SZ-H,
να μου πεί πόση ώρα "βγάζει" απο ενα τάγκι, περίπου... ???
Θα ήθελα, απο εναν κάτοχο Raptor 30V2 με κινητήρα OS37SZ-H,
να μου πεί πόση ώρα "βγάζει" απο ενα τάγκι, περίπου... ???
Dhiotis
Και εγω εχω το ιδιο set up με το δικο σου ,ομως ο τροπος πτησης μου ειναι εντελως διαφορετικος μονο hover 2D ,και ο χρονος που πεταω ειναι 15 λεπτα .Ομως το κινητηρα μου τον δουλευω με ποιο φτωχο μειγμα αρα και υψηλοτερη η θερμοκρασια του κινητηρα μου ειναι 85 στον κορμο της .
Και εγω εχω το ιδιο set up με το δικο σου ,ομως ο τροπος πτησης μου ειναι εντελως διαφορετικος μονο hover 2D ,και ο χρονος που πεταω ειναι 15 λεπτα .Ομως το κινητηρα μου τον δουλευω με ποιο φτωχο μειγμα αρα και υψηλοτερη η θερμοκρασια του κινητηρα μου ειναι 85 στον κορμο της .
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου sv1awe
Εμένα με αυτό το set up μετα βίας μου έβγαζε8 λεπτά καταναλώνοντας και το Header tank.
Τελικά, μετά απο πειράματα με τις βελόνες στο καρμπυλατέρ (απο τον αδελφό μου) αυτό που έκανα ήταν στο 50% τις καμπύλης του "γκαζιού" του normal να ανεβάσω μοίρες ώστε να έχω +5, με αποτέλεσμα να διπλασιάσω τον χρόνο πτήσης. Δηλαδή 14 λεπτά.
Το idle1 το έκανα -9 / +3 / +9, και το hold -9 / 5 / 11 Περίεργο ?
Εμένα με αυτό το set up μετα βίας μου έβγαζε8 λεπτά καταναλώνοντας και το Header tank.
Τελικά, μετά απο πειράματα με τις βελόνες στο καρμπυλατέρ (απο τον αδελφό μου) αυτό που έκανα ήταν στο 50% τις καμπύλης του "γκαζιού" του normal να ανεβάσω μοίρες ώστε να έχω +5, με αποτέλεσμα να διπλασιάσω τον χρόνο πτήσης. Δηλαδή 14 λεπτά.
Το idle1 το έκανα -9 / +3 / +9, και το hold -9 / 5 / 11 Περίεργο ?