Ψεκαστικά Αερομοντέλα.....και οχι μόνο !!!!!

tanfoglio

Απ: Ψεκαστικά Αερομοντέλα.....και οχι μόνο !!!!!

Δημοσίευση από tanfoglio »

Για να είναι ρεαλιστικό το σύστημα ψεκασμού, πρέπει να πλησιάζει λίγο στον τρόπο που περιγράφει ο Δημήτρης.
Σωληνάκι πρέπει να ακολουθεί όλο το άνοιγμα των φτερών με εξόδους σε καθορισμένα σημεία τα οποία δεν είναι λίγα.

Ένα τέτοιο σύστημα είχε ένα tractor που βγήκε πριν από 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά, πρώτο σε πολύ μεγάλο διαγωνισμό scale στην Αμερική. Θα ψάξω για λεπτομέρειες κάπου τις έχω...
Δωστε μου λίγο χρόνο γιατί θα είμαι εκτός Net για κάποιες μέρες...

Χαιρετισμούς,
Γιώργος
tanfoglio

Απάντηση: Ψεκαστικά Αερομοντέλα.....και οχι μόνο !!!!!

Κύριοι επέστρεψα μετά από ολιγοήμερο διάλειμμα...Τώρα θα ξαναφύγω για το RedBull Airrace της Βουδαπέστης. Αν κάποιος θέλει κάτι από εκεί ας ενημερώσει...

Στο topic μας τώρα. Ο κύβος ερίφθη. Αφού δεν είναι δυνατόν να φέρω το cessna 188 από usa (rcguys) λόγω κωλύματος στην μεταφορική,επικοινώνησα με Γερμανία και μου στέλνουν το μεγάλο agwagon των 2.85 μ ws...Αυτό στην φωτογραφία που σας έστειλα πιο πάνω.

Βέβαια αυτομάτως αυτό συναπέγεται ότι θα πρέπει να δώσω το άλλο μεγάλο scale motorplane που έχω (EXTRA 330 L 2.0 μέτρα με 50cc μοτέρ), για εξεύρεση πόρων αλλά και χώρου. Το EXTRA σε λίγο στις αγγελίες.
Όσο για το καινούργιο cessna που έρχεται, υπομονή και θα το προχωρήσουμε μαζί μέσα από το forum! Δεν είναι arf, χρειάζεται δουλειά και υπομονή. Όπως δηλαδή κάθε scale μοντέλο που είναι πραγματικό scale και όχι κατ'όνομα...

Προχωράμε!

Γιώργος
tanfoglio

Εικόνα

Για να δούμε τώρα..
tanfoglio

Και λίγη τροφή για σκέψη.

Σύστημα ψεκασμού με σωληνάκι κατά μήκος των φτερών. Υλικό το οποίο φαίνεται από παντού: σκόνη πυροσβεστήρα. Άποθήκευση: δοχείο υπό πίεση με σερβομηχανισμό. Χρειάζεται να σας πω άλλα?
Δεν νομίζω. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Βέβαια χρειάζεται λίγο μεγάλο μοντέλλο. Αλλά και στα μικρά ηλεκτρικά υπάρχουν πολύ καλές λύσεις...Σιγά-σιγά και μόλις βρω λίγο χρόνο θα κάνω μια παρουσίαση του συστήματος που έχω σε ένα ηλεκτρικό!

Γιώργος
tanfoglio

Και για του λόγου το αληθές.Αν και δεν φαίνεται πολύ καλά στην φωτογραφία το σύστημα,
το συγκεκριμένο μοντέλλο που το χρησιμοποιεί (ένα Rockwell Thrush) έχει πολλές διακρίσεις από το 2003 που το παρακολουθώ σε κάθε Top Gun διαγωνισμό. Φέτος δε, βγήκε πρώτο στο στατικό μέρος. Το 2005 είχε πάρει διάκριση μεταξύ άλλων, αν θυμάμαι καλά και για την καλύτερη λειτουργία 4χρονου κινητήρα! Ρίξτε μια ματιά και στον κινητήρα (να τι θα πει scale!!!)

Εικόνα

Εικόνα

Γιώργος
tanfoglio

O Mr.Top Gun 2008 David Hayes.
Χρόνια κυνηγούσε τον τίτλο και φέτος τον πέτυχε! Για μένα είναι μεγάλη χαρά που ένα τέτοιο αεροπλάνο αναγνωρίζεται από όλους. Βέβαια ο David 10 χρόνια δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο αεροπλάνο και είναι και ο ίδιος πιλότος full scale duster!
Η δουλειά του λοιπόν φέτος πήρε τον μέγιστο τίτλο!

Εικόνα

Να σημειώσω κάτι, γιατί ίσως μερικοί παρασύρθηκαν! Ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν είναι αυτός που φαίνεται!!! Ο David χρησιμοποιεί μια Saito 1.80, αλλά έχει κατασκευάσει τα υπόλοιπα τμήματα του radial κινητήρα! Εκπληκτική δουλειά. Οι παρατηριτικοί βέβαια θα το έχουν προσέξει ήδη. Ένας τέτοιος κινητήρας rc (full working) κάνει μερικές χιλιάδες δολλάρια. Το μοντέλλο έχει εκπέτασμα πάνω από 100'' και βάρος γύρω στα 13 κιλά...

Γιώργος
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

ΕΥΓΕ !!!!! :>)

Παρά πολύ ωραίο !
Και η ερώτηση έρχεται …

Με τέτοια λεπτομέρεια η prop του δεν θα έπρεπε να είναι κάτι άλλο εκτός από πλαστικόυρα ? ( για το συγκεκριμένο μοντέλο … :-\ )
tanfoglio

Σίγουρα θα μπορούσε και καλύτερα...Σωστή η παρατήρηση!

Γιώργος
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας !!!!

Μου έμεινε όμως ότι ο συγκεκριμένος αερομοντελιστής "δούλευε 10 χρόνια επανω σε αυτό το μοντέλο" Αυτη τελικά ειναι η ουσία του αληθινού σκελίστα αερομοντελιστή. Να έχεις ένα μοντέλο και να το παλεύεις συνεχώς, κάνοντας το όλο και πιο τέλειο !!!!:>>>

Παντως εφόσον ειναι σπάνιο, και αρκετά ακριβό ένα τέτοιο αερομοντέλο, να δούμε μήπως υπάρχει περίπτωση να το κατασκευάσει κανείς από σχέδια ;) Βέβαια όχι σε αυτήν την κλίμακα που βλέπουμε στην παραπάνω φώτο, λίγο μικρότερο:)
tanfoglio

Συνήθως, εκτός από το cessna 188 και το piper pawnee, όλα τα μοντέλα αυτού του τύπου κατασκευάζονται από μοντελιστές που είναι και οι ίδιοι πιλότοι σε full scale ίδια α/φ και κάνουν size down τα ίδια τα δικά τους full scale. Στην συνέχεια κάποιοι κάτω από πίεση άλλων φίλων βγάζουν κάποια σχέδια κατασκευαστικά, τα οποία μπορεί να τα πάρει κάποιος και να κάνει κατασκευή του μοντέλου από scratch.

Σχέδια για α/φ όπως το Gruman AgCat (που έχει και η δικιά μας ΠΑ), το pawnee, το agwagon κυκλοφορούν κατά καιρούς στο ebay. Το συγκεκριμένο Thrush του David, διατίθεται μόνο σε σχέδια από κάποιο τύπο στην Ν.Ζηλανδία! Πέφτει λίγο μακριά!!!

Στον David, ειδικά μετά την επιτυχία του στο Τop Gun του 2008, προσφέρθηκαν πολλά λεφτά (πραγματικά όσα αυτός τυχόν θα ζητούσε!!!) για την αγορά του συγκεκριμένου αεροπλάνου. Αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι τουλάχιστον αυτή την στιγμή δεν είναι προς πώληση.

Μας υποσχέθηκε να σχεδιάσει και προωθήσει ένα σύστημα ψεκασμού, περίπου σαν το δικό του, μέσα από τους rcguys (usa). Είμαστε σε αναμονή. Το σύστημα που χρησιμοποιεί ο ίδιος πάντως τώρα, έχει σαν βάση του το ταλκ και σαν προωθητικό το CO2.

Χαιρετισμούς,
Γιώργος
mastoras

Μας υποσχέθηκε να σχεδιάσει και προωθήσει ένα σύστημα ψεκασμού, περίπου σαν το δικό του, μέσα από τους rcguys (usa). Είμαστε σε αναμονή. Το σύστημα που χρησιμοποιεί ο ίδιος πάντως τώρα, έχει σαν βάση του το ταλκ και σαν προωθητικό το CO2

Εδώ θα σταθώ εγώ.:) Αερομοντέλα μεγάλα δεν ξέρω να κατασκευάζω, γιατί δεν έχω την ευκαιρία να βοηθηθώ από κάποιον, και αυτό γιατί δεν έχουμε έναν χώρο στην πόλη μας, που να μπορούμε να βρισκόμαστε και να λύνουμε τις απορίες μας κατευθείαν επανω στον πάγκο. Αλλη ιστορία που πονάει και εμένα ............:(

Οπως είπα αερομοντέλα δεν........αλλά τέτοια συστηματάκια (ρεαλιστικού ψεκασμού κτλ) ειναι κάτι που περνάει από το χέρι μου. Όποτε θα προσπαθήσω να προμηθευτώ μια συσκευή που να γεμίζει σπρέι, και βάζω μπροστά μια κατασκευή, με σκοπό να την ανταλλάξω με σχέδια αυτού του αερομοντέλου.;)
tanfoglio

Χμμ...Για να δούμε...

Γιώργος
tanfoglio

Πάντως Δημήτρη και λοιποί συνάδελφοι, rc pilots, τα σχέδια ενός Air tractor 502 είναι στο αρχείο μου σε κλίμακα 1:1! Τα συνοδεύει βέβαια και το short kit του φίλου Hollis Calvert και είναι προς πώληση μια που δεν υπάρχει ο χρόνος για κατασκευή και 2ου κιτ μετά το Αgwagon. Το αεροπλάνο έχει ws 72'' και είναι για 4χρονη 0.70 έως 1.20. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου πει.

Μπορώ βέβαια να σας συστήσω και ένα μικρότερο κιτ γύρω στο 1.40 άνοιγμα του Air Tructor 802 από μία αξιόπιστη εταιρεία στην Κορέα. Όποιος ενδιαφέρεται το site είναι το http://www.estarmodels.com
. Ρίξτε μια ματιά!

Γιώργος
Γιάννης Ζαφείρης

Ψεκαστικά Αερομοντέλα.....και οχι μόνο !!!!!

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Σωτήρη αν έχεις περισσότερες πληροφορίες ως προς την πτήση του νέου pawnee, ή αν το έχεις συγκρίνει με το κλασσικό Cub, δώσε μας μερικές.

Παρακολούθησα μερικά videos στο net και δείχνει υπέροχο. Ακόμη και ηλεκτρικό:
http://www.youtube.com/watch?v=pfuVVHvbykA
mastoras

Βρήκα ακόμα μερικές φώτο, από ένα καλοφτιαγμένο Agwagon του Βασίλη Τσολάκη σε έναν αγώνα scale που έγινε το 2006 στην Θεσ/νικη.

Τελικά ειναι πανέμορφα αυτά τα μοντέλα !!!!!:p
Συνημμένα
DSC1598.jpg
DSC1598.jpg (48.14 KiB) Προβλήθηκε 105 φορές
DSC01585.jpg
DSC01585.jpg (60.83 KiB) Προβλήθηκε 105 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”