Setup για 25e Yak

Απάντηση
mrkaza

Setup για 25e Yak

Δημοσίευση από mrkaza »

Κάνω την παρατήρηση και ζητάω τη γνώμη σας

Σκέφτομαι ποιο θα ηταν το ιδανικό setup για 25αρακι ακροβατικό μοντέλο και πιο συγκεκριμένα ένα Yak 1.15 μέτρα .

Τα στοιχεία:

1) Θέλω περίπου 450 W κατανάλωση με το μέγιστο Efficiency και το ελάχιστο βάρος.
2) Με 3s χρειάζομαι περίπου 40 Α (11.1*40= 444) ενώ με 4S 30 Α (14.8*30=444)
3) Θέλω να δουλεύω της μπαταρίες μου …λίγο κάτω από 15 c. Για 20 C μπαταρία ώστε να έχω μακροζωία και να μην έχω μεγάλη πτώση τάσης .
4) Με 3s μια 2500 mha πάει στα 16 c ενώ μια 3000 mha 13.3c οπότε για 3s θα χρειάζομαι 3000 mha μπαταρία
5) Κοιτώντας τις επιλογές μου σε 4s βλέπω μια 2250 mha και γυαλίζει το μάτι μου διότι έχει ακριβώς την ίδια ενέργεια με την 3s 3000 mha καθώς 3*3000=4*2250 :D .

Χωρίς δεύτερη σκέψη πιστεύω ότι η επιλογή της 4s είναι η καλλίτερη επιλογή για τους εξεις λογους
α) όσο ανεβαίνει η τάση λειτουργιας του συστηματος ανεβαίνει και το efficiency αντίστοιχα.
β) Η 4s είναι και 15 γρ ελαφρύτερη :D

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω λεω ότι με 40 Α ESC με το 4s setup θα είμαι άψογος, αλλά βάζοντας τα πράγματα κάτω δε μπορώ να αποφασίσω αν τελικά είναι και η σωστότερη επιλογή. Εδώ σας χρειάζομαι!

Για να δουλέψεις όμως με 4s πρέπει είτε να απενεργοποιήσεις το BEC από τον ESC και να βάλεις χωριστό, ή ο ESC να έχει switching BEC όποτε είσαι εντάξει .

Κοιτώντας τους ESC βλέπω ότι ο 40αρης ζυγίζει 33 γρ, ένα BEC 7.5 γρ, τα καλώδια και τα βύσματα τουλάχιστον άλλα 7,5-10 γρ. Έτσι φτάνουμε τα 50 γρ
Ο 60αρης όπου έχει και χοντρότερα καλώδια -άρα λιγότερες απώλειες καλωδίων- ζυγίζει 60 γρ και έχει 3Α Switching bec οπότε δε χρειάζεται έχτρα bec και έτσι τελικά ο βαρύς 60αρης μας βγήκε μόνο 10 γρ βαρύτερος .

Εσείς τι θα κάνατε; θα αγοράζατε τον 60 που κάνει και για ένα μεγαλύτερο μοντέλο; ή θα «τσιγκουνευόσασταν» τα 10 γρ

Ευχαριστώ καθε γνωμη δεκτή
mrkaza

Απάντηση: Setup για 25e Yak

Δημοσίευση από mrkaza »

Ξεχασα να αναφέρω οτι συμφωνα με τον κατασκευαστή το μοντελο χωρις μοτερ μπαταρια κτλ κτλ ζυγιζει 715 γρ, οποτε με ολα επανω με βλεπω λιγο κατω απο τα 1200 γρ
Ανδρεας

Δημοσίευση από Ανδρεας »

Να υποπτευθω ποιο yak ειναι ???? εγω λεω καλα εισαι με 4s 2200περιπου και 60ari esc για να γλυτωσεις το bec
Γιάννης Ζαφείρης

Setup για 25e Yak

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Ο τρόπος που τίθεται το ερώτημα (ουσιαστικά απαντώντας το κιόλας) αυτοαναιρεί την "ερωτηματική" του υπόσταση.

Τ
ο θεματάκι πάντως έχει ενδιαφέρον για δύο λόγους:

Αρχικά δείχνει τον προβληματισμό και τις σκέψεις που κυκλώνονται στο κεφάλι του μοντελιστή και που αφορούν το σημαντικότερο. Το βάρος!

Δευτερευόντως είναι ένα καλό υπολογιστικό μάθημα για όσους από εμάς δεν ψάχνονται τόσο και ας μοιάζει κουραστικό.

Με ευκολία διαπιστώνεις ότι τα φαινόμενα σε αρκετές των περιπτώσεων πράγματι απατούν. Στην περίπτωση αυτή, η λύση του μεγαλύτερου controller έμοιαζε πολύ βαριά ...όμως είναι η πλέον κατάλληλη.
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Ξεχασα να αναφερω οτι σκευτομαι τα 10 γρ καθως το esc παει μπροστά και μαλλον θα ειμαι ιδη μπροστοβαρος λογο 140 γρ moter :D

Αλιος δεν θα ρωταγα καν :) Ανδρεα το δικο σου su (ιδια εταιρια ιδιο βαρος κτλ κτλ ) ηταν πολυ πισωβαρο με το 115 γρ μοτερ που του εχεις ? καθως το θελω ακριβος στο κεντρο (ουτε μπροστοβαρο ουτε πισωβαρο)

καθως θα ειμαι 30 γρ + απο μοτερ και αλλα 50 + απο μπαταρια σε σχεση με το δικό σου setup ολα μπροστά :( φοβαμαι ακομα και την σκια μου (10 γρ :P )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Moteur - Speed Controls”