Μηχανοκίνητοι Αετοί! (motortrikes)
Απάντηση: Μηχανοκινητοι Αετοι.!(motortrikes)
εχω μεινει αφωνος!!!!!!!!:cool: μοντελακι για τα μετρα μου ^-^ @@ασχετο@@
κ Αντωνιαδη λιγες πληροφοριες ,σχετικα με το τι συμπεριλαμβανουν τα μαθηματα για τα trike πιστευω θα βοηθουσε εμας που ενδιαφερομαστε:)
@@ασχετο@@ που ειναι οι τονοι στις λεξεις οεω!!! :( ψαχνω ψαχνω :confused:
κ Αντωνιαδη λιγες πληροφοριες ,σχετικα με το τι συμπεριλαμβανουν τα μαθηματα για τα trike πιστευω θα βοηθουσε εμας που ενδιαφερομαστε:)
@@ασχετο@@ που ειναι οι τονοι στις λεξεις οεω!!! :( ψαχνω ψαχνω :confused:
Γεια σας
δείτε μια απογείωση και μια προσγείωση από εμένα στο αεραθλητικό κέντρο της WWW.PREL.GR
στην Θεσσαλονίκη @P@
http://www.youtube.com/watch?v=-pPXT6U56KI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3xw9ZeGLVc4&feature=related
δείτε μια απογείωση και μια προσγείωση από εμένα στο αεραθλητικό κέντρο της WWW.PREL.GR
στην Θεσσαλονίκη @P@
ecologist έγραψε: ↑ πληροφοριες ,σχετικα με το τι συμπεριλαμβανουν τα μαθηματα για τα trike πιστευω θα βοηθουσε εμας που ενδιαφερομαστε:)
Θεωρητικά Μαθήματα Εδάφους - 35 Ωρες
Τα θεωρητικά μαθήματα εδάφους γίνονται τις απογευματινές ή βραδυνές ώρες από Δευτέρα μέχρι Σάββατο.
Οι ώρες εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον 3 κάθε φορά.
Επίσης, εντός 12 μηνών από την έκδοση της αδείας μαθητευόμενου χειριστή υπερελαφρού αεροσκάφους, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να δώσει εξετάσεις σε ανάλογο ερωτηματολόγιο της σχολής το οποίο αφορά τα θεωρητικά μαθήματα και θα πρέπει να επιτύχει τουλάχιστον 75%.
η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική.
Ο κύκλος της θεωρητικής εκπαίδευσης αναλύεται κατά μάθημα ως εξής:
α/α Μάθημα Ωρες
1 Νομοθεσία πολιτικής αεροπορίας (Ι και ΙΙ) 10 Ωρες
2 Μετεωρολογία 6 Ωρες
3 Γενικές τεχνικές γνώσεις 6Ωρες
4 Μηχανική και αεροδυναμική πτήσης 5Ωρες
5 Αεροναυτιλία 5Ωρες
6 Κανόνες εκμετάλλευσης αεροδρομίων, πεδίων προσγείωσης και Αεραθλητικών Κέντρων ΥΠΑΜ 2Ωρες
7 Χρήση ασυρμάτου 2Ωρες
8 Ανθρώπινες δυνατότητες 2Ωρες
9 Πρακτικά μαθήματα συντήρησης και πτήσης 2Ωρες
Μαθήματα Αέρος - 20 Ωρες
Τα μαθήματα αέρος περιλαμβάνουν 20 ώρες πτήσης από τις οποίες οι 7 ώρες πρέπει να είναι solo.
Η πρώτη πτήση solo επιτρέπεται να γίνει, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το 30% των προβλεπομένων ωρών θεωρητικής διδασκαλίας και έχουν συμπληρωθεί με επιτυχία 4 ώρες πτήσης με την παρουσία Βοηθού Εκπαιδευτή ή Εκπαιδευτή.
Εαν ο μαθητής βγεί solo στις 15 ώρες θα κάνει άλλες 7 ώρες solo, ήτοι σύνολο 22 ώρες κ.ο.κ.
Εαν βγει solo στις 13 ώρες θα κάνει άλλες 7 ώρες solo ήτοι 20 ώρες.
Στην περίπτωση που ο υποψήφιος πιλότος υπερβαίνει τις 20 ώρες εκπαίδευσης (όσες και το πακέτο συμφωνίας) είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό των 75 Euro ανά ώρα.
Οι 7 ώρες solo θα πρέπει να συμπληρωθούν σε διάστημα 12 μηνών από την πρώτη solo πτήση.
Εχοντας συμπληρώσει τις απαραίτητες ώρες πτήσης ο μαθητευόμενος στη συνέχεια δίνει εξετάσεις αέρος διάρκειας 1 ώρας σε Εξεταστή Αέρος της Υ.Π.Α.
H άδεια χειριστή μπορεί να χορηγηθεί σε αυτόν μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους ηλικίας.
Δικαιολογητικά εγγραφής-Προϋποθέσεις
Για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση για την Αδεια Χειριστού ΥΠΑΜ (Recreational Sport Pilot License) θα πρέπει:
- Να συμπληρώσετε Αίτηση Εγγραφής προς τη σχολή
- Ο μαθητής πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών. Κάτω των 18 ετών απαιτείται η αίτηση να προσυπογράφεται από τους γονείς ή τον κηδεμόνα
- Να προσκομίσετε φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας σας και του διπλώματος οδήγησης
- Να προσκομίσετε 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητας
- Να προσκομίσετε Ιατρικό πιστοποιητικό Class 2 σε ισχύ, το οποίο έχει εκδοθεί από εξουσιοδοτημένους από την Υ.Π.Α ιατρούς Α.Μ.Ε (Aero Medical Examiners) ή από εξουσιοδοτημένα από την Υ.Π.Α Αεροιατρικά Κέντρα A.M.C (Aero Medical Centres)
Διάρκεια Ισχύος Αδειας
Η άδεια ισχύει για 5 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής της και ανανεώνεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
- Ο κάτοχος της άδειας έχει σε ισχύ το προβλεπόμενο πιστοποιητικό υγείας
- Ο κάτοχος της άδειας έχει στο ενεργητικό του 8 ώρες πτήσεων σε αντίστοιχη κατηγορία ΥΠΑΜ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, οι οποίες επιβεβαιώνονται από το Μητρώο Ωρών, και τους τελευταίους έξι μήνες τουλάχιστον 3 ώρες και 6 προς/απογειώσεις
- Η άδεια δεν έχει ανασταλεί ή ανακληθεί
- Εάν ο χειριστής έχει πετάξει λιγότερο από 8 ώρες τους τελευταίους 12 μήνες η άδεια ανανεώνεται κατόπιν πτητικής εξέτασης από εγκεκριμένο Εξεταστή Αέρος.
πηγή http://www.prel.gr
LIFT έγραψε: ↑Γεια σας
στην Θεσσαλονίκη @P@
Φίλε μου lift γεια σου και καλωσόρισες στην παρέα μας
Πρέπει να πω ότι η συγκεκριμένη εταιρία trike είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν, το συγκεκριμένο trike είναι το αγγλικό pegasus quasar με υδρόψυκτο κινητήρα rotax582 βγάζει 55HP φοράει φτερό 15.6 τετραγωνικά και αν δεν κάνω λάθος φτάνει μέχρι 130 με 140km εδάφους
Η τιμή του πρέπει να αγγίζει τις 26.000 ευρώ κομπλέ
Γιά τήν ίστορία τού πράγματος.
Τό τριγωνικό φτερό τού Hang Glider σχεδιάστηκε άπό τόν
μηχανικό τής NASA Rogallo.
Καί μιά καί είμαστε μοντελλιστικό site ,
Ή Ιταλική έταιρεία Merati, πρίν άπό 25 καί χρόνια είχε στήν γκάμα της
ένα μοντέλλο πού τό όνόμαζε Ala di Rogallo (πτέρυγα τού Rogallo).
Τριγωνικό σταθερό φτερό άπό ύφασμα,καί κλασικό ουραίο πτέρωμα.
Τό τριγωνικό φτερό τού Hang Glider σχεδιάστηκε άπό τόν
μηχανικό τής NASA Rogallo.
Καί μιά καί είμαστε μοντελλιστικό site ,
Ή Ιταλική έταιρεία Merati, πρίν άπό 25 καί χρόνια είχε στήν γκάμα της
ένα μοντέλλο πού τό όνόμαζε Ala di Rogallo (πτέρυγα τού Rogallo).
Τριγωνικό σταθερό φτερό άπό ύφασμα,καί κλασικό ουραίο πτέρωμα.
LIFT έγραψε: ↑
Θεωρητικά Μαθήματα Εδάφους - 35 Ωρες
Τα θεωρητικά μαθήματα εδάφους γίνονται τις απογευματινές ή βραδυνές ώρες από Δευτέρα μέχρι Σάββατο.
Οι ώρες εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον 3 κάθε φορά.
Επίσης, εντός 12 μηνών από την έκδοση της αδείας μαθητευόμενου χειριστή υπερελαφρού αεροσκάφους, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να δώσει εξετάσεις σε ανάλογο ερωτηματολόγιο της σχολής το οποίο αφορά τα θεωρητικά μαθήματα και θα πρέπει να επιτύχει τουλάχιστον 75%.
η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική.
Ο κύκλος της θεωρητικής εκπαίδευσης αναλύεται κατά μάθημα ως εξής:
α/α Μάθημα Ωρες
1 Νομοθεσία πολιτικής αεροπορίας (Ι και ΙΙ) 10 Ωρες
2 Μετεωρολογία 6 Ωρες
3 Γενικές τεχνικές γνώσεις 6Ωρες
4 Μηχανική και αεροδυναμική πτήσης 5Ωρες
5 Αεροναυτιλία 5Ωρες
6 Κανόνες εκμετάλλευσης αεροδρομίων, πεδίων προσγείωσης και Αεραθλητικών Κέντρων ΥΠΑΜ 2Ωρες
7 Χρήση ασυρμάτου 2Ωρες
8 Ανθρώπινες δυνατότητες 2Ωρες
9 Πρακτικά μαθήματα συντήρησης και πτήσης 2Ωρες
Μαθήματα Αέρος - 20 Ωρες
Τα μαθήματα αέρος περιλαμβάνουν 20 ώρες πτήσης από τις οποίες οι 7 ώρες πρέπει να είναι solo.
Η πρώτη πτήση solo επιτρέπεται να γίνει, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το 30% των προβλεπομένων ωρών θεωρητικής διδασκαλίας και έχουν συμπληρωθεί με επιτυχία 4 ώρες πτήσης με την παρουσία Βοηθού Εκπαιδευτή ή Εκπαιδευτή.
Εαν ο μαθητής βγεί solo στις 15 ώρες θα κάνει άλλες 7 ώρες solo, ήτοι σύνολο 22 ώρες κ.ο.κ.
Εαν βγει solo στις 13 ώρες θα κάνει άλλες 7 ώρες solo ήτοι 20 ώρες.
Στην περίπτωση που ο υποψήφιος πιλότος υπερβαίνει τις 20 ώρες εκπαίδευσης (όσες και το πακέτο συμφωνίας) είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό των 75 Euro ανά ώρα.
Οι 7 ώρες solo θα πρέπει να συμπληρωθούν σε διάστημα 12 μηνών από την πρώτη solo πτήση.
Εχοντας συμπληρώσει τις απαραίτητες ώρες πτήσης ο μαθητευόμενος στη συνέχεια δίνει εξετάσεις αέρος διάρκειας 1 ώρας σε Εξεταστή Αέρος της Υ.Π.Α.
H άδεια χειριστή μπορεί να χορηγηθεί σε αυτόν μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους ηλικίας.
Δικαιολογητικά εγγραφής-Προϋποθέσεις
Για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση για την Αδεια Χειριστού ΥΠΑΜ (Recreational Sport Pilot License) θα πρέπει:
Διάρκεια Ισχύος Αδειας
- Να συμπληρώσετε Αίτηση Εγγραφής προς τη σχολή
- Ο μαθητής πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών. Κάτω των 18 ετών απαιτείται η αίτηση να προσυπογράφεται από τους γονείς ή τον κηδεμόνα
- Να προσκομίσετε φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας σας και του διπλώματος οδήγησης
- Να προσκομίσετε 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητας
- Να προσκομίσετε Ιατρικό πιστοποιητικό Class 2 σε ισχύ, το οποίο έχει εκδοθεί από εξουσιοδοτημένους από την Υ.Π.Α ιατρούς Α.Μ.Ε (Aero Medical Examiners) ή από εξουσιοδοτημένα από την Υ.Π.Α Αεροιατρικά Κέντρα A.M.C (Aero Medical Centres)
Η άδεια ισχύει για 5 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής της και ανανεώνεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
πηγή http://www.prel.gr
- Ο κάτοχος της άδειας έχει σε ισχύ το προβλεπόμενο πιστοποιητικό υγείας
- Ο κάτοχος της άδειας έχει στο ενεργητικό του 8 ώρες πτήσεων σε αντίστοιχη κατηγορία ΥΠΑΜ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, οι οποίες επιβεβαιώνονται από το Μητρώο Ωρών, και τους τελευταίους έξι μήνες τουλάχιστον 3 ώρες και 6 προς/απογειώσεις
- Η άδεια δεν έχει ανασταλεί ή ανακληθεί
- Εάν ο χειριστής έχει πετάξει λιγότερο από 8 ώρες τους τελευταίους 12 μήνες η άδεια ανανεώνεται κατόπιν πτητικής εξέτασης από εγκεκριμένο Εξεταστή Αέρος.
προς ενημέρωση, μπορείς να πεις πόσο σου κόστισε η εκπαίδευση ?
Πραγματικά υπάρχει μεγαλο ενδιαφέρον για τους μηχανοκίνητους αετούς, όπως εγώ τους γνώρισα κάποτε !!!!!
Θα ανεβάσω ενα καλο βιντεακι με την πρώτη μου πτήση, πριν απο πολλά χρόνια. Προς το παρών μια ωραία φωτό απο την εκδήλωση του συλλόγου Γιαννιτσών, οπου ο κ Αντωνιάδης είχε ολο το κουράγιο εκεινη την ημερα να ανταπεξελθει επάξια στις εκατοντάδες ερωτήσεις απο τους επισκέπτες της εκδήλωσης σχετικά με τον αετό που είχαμε στο περίπτερο μας.
Θα ανεβάσω ενα καλο βιντεακι με την πρώτη μου πτήση, πριν απο πολλά χρόνια. Προς το παρών μια ωραία φωτό απο την εκδήλωση του συλλόγου Γιαννιτσών, οπου ο κ Αντωνιάδης είχε ολο το κουράγιο εκεινη την ημερα να ανταπεξελθει επάξια στις εκατοντάδες ερωτήσεις απο τους επισκέπτες της εκδήλωσης σχετικά με τον αετό που είχαμε στο περίπτερο μας.
- Συνημμένα
-
- DSC003295.jpg (52.8 KiB) Προβλήθηκε 189 φορές
Δωστε πληροφοριες στον λαο :p Πολυ ενημερωτικο το site της PREL :)
Και πολυ πλουσιο το αρθρο του φιλου LIFT. Εισαι ενας απο τους τυχερους, οπως ειδα και στο βιντεο. Ποσο χρονο ασχολεισαι με τα trike ? Oι πτησεις σου περιοριζονται στο αεροδρομιο, η πηγαινεις και μερικα ταξιδια ? Θελω να πω υπαρχει τουτη η δυνατοτητα ?
Και πολυ πλουσιο το αρθρο του φιλου LIFT. Εισαι ενας απο τους τυχερους, οπως ειδα και στο βιντεο. Ποσο χρονο ασχολεισαι με τα trike ? Oι πτησεις σου περιοριζονται στο αεροδρομιο, η πηγαινεις και μερικα ταξιδια ? Θελω να πω υπαρχει τουτη η δυνατοτητα ?
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ έγραψε: ↑Φίλε μου lift γεια σου και καλωσόρισες στην παρέα μας
Πρέπει να πω ότι η συγκεκριμένη εταιρία trike είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν, το συγκεκριμένο trike είναι το αγγλικό pegasus quasar με υδρόψυκτο κινητήρα rotax582 βγάζει 55HP φοράει φτερό 15.6 τετραγωνικά και αν δεν κάνω λάθος φτάνει μέχρι 130 με 140km εδάφους
Η τιμή του πρέπει να αγγίζει τις 26.000 ευρώ κομπλέ
Σωστά
αυτό που πετάω το νοικιάζω είναι ιδιοκτησία της prel και πωλείται για 10 με 12 χιλιάδες ευρώ μεταχειρισμένο
εγώ περιμένω να έρθει ο δικός μου quasar μέσα στον Αύγουστο από Αυστραλία !!!
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ έγραψε: ↑προς ενημέρωση, μπορείς να πεις πόσο σου κόστισε η εκπαίδευση ?
περίπου 3500 ευρώ
ecologist έγραψε: ↑Δωστε πληροφοριες στον λαο :p Πολυ ενημερωτικο το site της PREL :)
γενικά με τους αετούς ασχολούμαι από το 2002
η πρώτη επαφή όμως ήταν το 1990 όταν πήγα με κάποιων άσχετο να με εκπαιδεύσει με αετό βουνού που τελικά έσπασε το χέρι του και εκεί σταματήσαμε
το 2002 εκπαιδεύτηκα πάλι από έμπειρο εκπαιδευτή και άρχισα να πετάω αετό βουνού
το 2005 ξεκίνησα την εκπαίδευση στον μηχανοκίνητο αετό και τελείωσα το 2006
δυνατότητα για ταξίδια υπάρχει αλλά πρέπει να αποκτήσεις μεγάλη εμπειρία που αυτήν την στιγμή δεν την έχω ακόμα
όποιος ενδιαφέρεται πουλάω ένα κατεστραμμένο τράϊκ με κατεστραμμένο φτερό αλλά θέλει υπομονή και θέληση για να το φτιάξεις
http://www.aeropsonia.gr/index.php?option=com_marketplace&page=show_ad&catid=18&adid=38&Itemid=31
επίσεις πουλάω και μια rotax 462
http://www.aeropsonia.gr/index.php?option=com_marketplace&page=show_ad&catid=18&adid=37&Itemid=31
http://www.aeropsonia.gr/index.php?option=com_marketplace&page=show_ad&catid=18&adid=38&Itemid=31
επίσεις πουλάω και μια rotax 462
http://www.aeropsonia.gr/index.php?option=com_marketplace&page=show_ad&catid=18&adid=37&Itemid=31
Απάντηση: Μηχανοκίνητοι Αετοί! (motortrikes)
Τελικα εχω ψηθει, με τους μηχανοκινητους αετους. Βλεπω στο ιντερνετ οτι υπαρχει μεγαλη δραστηριοτητα στο εξωτερικο, αλλα και η ελλαδιτσα μας δεν παει πισω. Δεν ξερω ομως εαν γινονται και που πανελληνιοι αγωνες η και διαφορα χαπενιγκ αποκλειστικα για trike. Μηπως μπορειτε να με ενημερωσετε?
Ευχαριστω .
Ευχαριστω .
Τα trikes ενδιαφέρουν πολύ κόσμο λόγω του χαμηλού κόστους απόκτησης τους. Βέβαια το πτυχίο που απαιτείται ΄τ'ωρα δυσκολεύει τα πράγματα και θα κάνει πολλούς να πάνε πίσω...
Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι κατά πόσο είναι εύκολο εφόσον δεν έχει κάποιος υπόστεγο να στήνει και να ξεστήνει τον αετό. Γιατί γνώρισα κάποιον που ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που τον έκανε να μην πετά συχνά...
Γιώργος
Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι κατά πόσο είναι εύκολο εφόσον δεν έχει κάποιος υπόστεγο να στήνει και να ξεστήνει τον αετό. Γιατί γνώρισα κάποιον που ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που τον έκανε να μην πετά συχνά...
Γιώργος
Πάντως με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα...αλλά το βλέπω για λίγο αργότερα...
Γιώργος
Γιώργος