Παιδιά προσοχή Lipo!!! (Κίνδυνος)..!
Παιδιά προσοχή Lipo!!! (Κίνδυνος)..!
Παιδιά προσοχή Lipo!!!
Ρίξτε και μια ματια στην σελίδα που σας έβαλα ΝΑΙ μπορεί να τύχει και σε ΕΣAΣ!!
Ξέρουμε όλοι την μπορεί να γίνει, ακόμα και στην ήλιο στο αμάξι να τις ξεχάσετε έχουν γίνει πολλές καταστροφές!!
Μην ΑΦHΝΕΤΕ ποτε μονες τους τις μπαταρίες να φορτώνουν!
Προμηθευτείτε πυροσβεστήρα ΚΑΤAΛΛΗΛΟ για τέτοιες καταστάσεις!
Προσοχή και πάλι προσοχή!!!
Ru@% http://klaudius.free.fr/lipo.htm
Ρίξτε και μια ματια στην σελίδα που σας έβαλα ΝΑΙ μπορεί να τύχει και σε ΕΣAΣ!!
Ξέρουμε όλοι την μπορεί να γίνει, ακόμα και στην ήλιο στο αμάξι να τις ξεχάσετε έχουν γίνει πολλές καταστροφές!!
Μην ΑΦHΝΕΤΕ ποτε μονες τους τις μπαταρίες να φορτώνουν!
Προμηθευτείτε πυροσβεστήρα ΚΑΤAΛΛΗΛΟ για τέτοιες καταστάσεις!
Προσοχή και πάλι προσοχή!!!
Ru@% http://klaudius.free.fr/lipo.htm
Απ: Παιδιά προσοχή Lipo!!! (Κίνδυνος)..!
Νίκο μέχρις στιγμής δεν μου έχει τύχει, αλλά με όλα αυτά που μας έστειλες θα προσέχω πολύ περισσότερο...
Γιώργος
Γιώργος
Απ: Παιδιά προσοχή Lipo!!! (Κίνδυνος)..!
Καλημερα σας
Πολυ χρησιμη η φωτο και η ιστορια σου φιλε μου . Για μια ακομη φορα θα επιμεινω οτι χρειαζεται ΠΡΟΣΟΧΗ οπως αλλωστε και το καυσιμο και οι προπελες και τα στροφια και ο τροπος πτησης μας και η αγωγη μας στα μοντελοδρομια :-&&!!!
Ερωτηση : Θα αφηνατε ποτε το δοχειο καυσιμων σας ανοιχτο και χωρις εποπτεια; Θα αφηνατε ποτε την τρομπα τροφοδοσιας καυσιμου να δουλευει και θα φευγατε θα αφηνατε ενα δοχειο μεθανολης στον ηλιο εκτεθειμενο; ??? Λεμε τωρα.... :./>,<
Ασχολουμαι μονο με ηλ/κα α/π και εχω ολων των ειδων και μεγεθων Lipo . Ειχα και εγω περιστατικο απο λαθος μου ομως που εβαλα το φορτωτη σε λαθος θεση (για ΝιΜη) και η μπαταρια δεν αντεξε Ru@%.
Υπαρχουν ειδικες σακουλες ασφαλειας για την φορτιση τους . Οποιος ασχολειται καλα θα κανει να τις προμηθευτει.
Το συγκεκριμενο περιστατικο καλο θα ηταν να μαθουμε πως εγινε και οχι μονο το αποτελεσμα (που σαφως "πουλαει" σαν θεαμα) αλλα να μαθουμε και ποιος η τι εφταιξε (και οχι μονο οι"ΚΑΚΙΕΣ LIPO"). C!C!
ΜΦΧ Σωτηρης
Πολυ χρησιμη η φωτο και η ιστορια σου φιλε μου . Για μια ακομη φορα θα επιμεινω οτι χρειαζεται ΠΡΟΣΟΧΗ οπως αλλωστε και το καυσιμο και οι προπελες και τα στροφια και ο τροπος πτησης μας και η αγωγη μας στα μοντελοδρομια :-&&!!!
Ερωτηση : Θα αφηνατε ποτε το δοχειο καυσιμων σας ανοιχτο και χωρις εποπτεια; Θα αφηνατε ποτε την τρομπα τροφοδοσιας καυσιμου να δουλευει και θα φευγατε θα αφηνατε ενα δοχειο μεθανολης στον ηλιο εκτεθειμενο; ??? Λεμε τωρα.... :./>,<
Ασχολουμαι μονο με ηλ/κα α/π και εχω ολων των ειδων και μεγεθων Lipo . Ειχα και εγω περιστατικο απο λαθος μου ομως που εβαλα το φορτωτη σε λαθος θεση (για ΝιΜη) και η μπαταρια δεν αντεξε Ru@%.
Υπαρχουν ειδικες σακουλες ασφαλειας για την φορτιση τους . Οποιος ασχολειται καλα θα κανει να τις προμηθευτει.
Το συγκεκριμενο περιστατικο καλο θα ηταν να μαθουμε πως εγινε και οχι μονο το αποτελεσμα (που σαφως "πουλαει" σαν θεαμα) αλλα να μαθουμε και ποιος η τι εφταιξε (και οχι μονο οι"ΚΑΚΙΕΣ LIPO"). C!C!
ΜΦΧ Σωτηρης
Απάντηση: Παιδιά προσοχή Lipo!!! (Κίνδυνος)..!
Και για τους βιαστικούς που δε μάθαν να περιμένουν παραθέτω μια παράγραφο της FlightPower που αφορά τη γρήγορη φόρτιση των lipo. Επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα υπογράμμισης του κειμένου, ξεχωρίζω την ουσία από το υπόλοιπο κείμενο με εισαγωγικά.
Fast Charging: In conjunction with Enerland, the FlightPower EVO 20 range has been qualified for 2.5C charging as a combination of cell technology and matching by FlightPower at the point of manufacture. This means that an EVO 20 1800 mAh pack can be fast-charged at 4.5 Amps (or 4500 mAh). This will result in a pack that is 90% full in around 25 minutes. """(All) fast charging of rechargeable chemistry results in a reduction in cycle life, it is therefore recommended that fast charging be done when time is of the essence."""
Fast Charging: In conjunction with Enerland, the FlightPower EVO 20 range has been qualified for 2.5C charging as a combination of cell technology and matching by FlightPower at the point of manufacture. This means that an EVO 20 1800 mAh pack can be fast-charged at 4.5 Amps (or 4500 mAh). This will result in a pack that is 90% full in around 25 minutes. """(All) fast charging of rechargeable chemistry results in a reduction in cycle life, it is therefore recommended that fast charging be done when time is of the essence."""
sfyris έγραψε: ↑ Επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα υπογράμμισης του κειμένου,
Ουπς υπάρχει εντάξει τη βρήκα, συγνώμη :(
Κοίτα να δείς που βρήκα Λάθος και στα επίσημα χαρτιά της Flight Power ... !
4,5 Amps σημαίνει 4500 mA και Όχι mAh ( χωρίς το h δηλαδή ) ... :D
Θέλει Προσοχή . Ιδού και η δική μου εμπειρία ...
http://www.greekwings.gr/ARTHRA/Mpataries/KameniLiPo.htm
DM
4,5 Amps σημαίνει 4500 mA και Όχι mAh ( χωρίς το h δηλαδή ) ... :D
Θέλει Προσοχή . Ιδού και η δική μου εμπειρία ...
http://www.greekwings.gr/ARTHRA/Mpataries/KameniLiPo.htm
DM
-
Υπάρχουν πάντως και φορτιστές που ανιχνεύουν το είδος της προς φόρτιση μπαταρίας ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατό τέτοια παρατράγουδα αν γίνει κάποιο λάθος. Πέρα όμως από την ύπαρξη ή όχι αυτοματισμού και επειδή τα λάθη είναι ανθρώπινα, τηρούμε πάντα δύο κανόνες.
1) Δεν αφήνουμε ποτέ την μπαταρία να φορτίζει χωρίς επίβλεψη, ώστε να αντιληφθούμε εγκαίρως οτιδήποτε πάει στραβά και να το προλάβουμε.
2) Δεν ξεχνάμε ποτέ το 1).
Φιλικά κώστας.
1) Δεν αφήνουμε ποτέ την μπαταρία να φορτίζει χωρίς επίβλεψη, ώστε να αντιληφθούμε εγκαίρως οτιδήποτε πάει στραβά και να το προλάβουμε.
Φιλικά κώστας.
bladeskiller έγραψε: ↑Υπάρχουν πάντως και φορτιστές που ανιχνεύουν το είδος της προς φόρτιση μπαταρίας ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατό τέτοια παρατράγουδα αν γίνει κάποιο λάθος. Πέρα όμως από την ύπαρξη ή όχι αυτοματισμού και επειδή τα λάθη είναι ανθρώπινα, τηρούμε πάντα δύο κανόνες.
Φιλικά κώστας.
Eπιτρέψτε μου τη προσθήκη:
3) Τα 1 & 2 τα κάνουμε μέσα στο ειδικό "σακουλάκι"