PPL Ερασιτεχνικά πτυχία ελαφρών και υπερελαφρών (κόστη -σχολές)

Nick1150

Απάντηση: PPL Ερασιτεχνικά πτυχία ελαφρών και υπερελαφρών (κόστη -σχολές)

Δημοσίευση από Nick1150 »

Ενδιαφέρον ;;)

ROTORHEAD έγραψε: ..... ιατρικές εξετάσεις κατά JAR-FCL3(Joint Aviation Regulations-Flight Crew Licensing) για να σου εκδοθεί το Medical Certificate Class B (για PPL).....
μια ερώτηση μόνο... αν καταλαβαίνω καλά πρόκειται για ειδικές εξετάσεις εεεε ; Δλδ τι περιλαμβάνουν και πόσο "αυστηρές" είναι ; Εγώ για παράδειγμα είμαι 110 κιλά (τα έχω τα κιλάκια μου !@/-=}{{). Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μην περάσω τις εξετάσεις αυτές ;

@P@
chris224

Δημοσίευση από chris224 »

Nick1150 έγραψε: Ενδιαφέρον ;;)

μια ερώτηση μόνο... αν καταλαβαίνω καλά πρόκειται για ειδικές εξετάσεις εεεε ; Δλδ τι περιλαμβάνουν και πόσο "αυστηρές" είναι ; Εγώ για παράδειγμα είμαι 110 κιλά (τα έχω τα κιλάκια μου !@/-=}{{). Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μην περάσω τις εξετάσεις αυτές ;

@P@

καλησπέρα φίλε μου!βρήκα αυτό το έγγραφο όπου αναφέρονται οι εξετάσεις που γίνονται από ιδιωτικό κέντρο : http://f1.grp.yahoofs.com/v1/MAh-Sbrg6u4naRIZtDj3FOA_cXa2A-Blp4rgpnAkVV9ivGNOLWazSoYzKw6pMVSXrrPmxIL3xUu1EP2y1XnrBsx-XAVHcT8z4d1vOh-LFQ/Aeromedical_Centre_EUROMEDICA.doc

ελπίζω να σε βοήθησα
Αντώνης Παπαδόπουλος

Δημοσίευση από Αντώνης Παπαδόπουλος »

Καλημέρα,Στην σελίδα της ΥΠΑ http://www.hcaa.gr/content/index.asp?tid=21
θα βρείς αρκετές πληροφορίες σχετικά με το ερώτημα σου.Εκεί θα βρείς και κατάσταση με τα ιατρικά εξεταστικά κέντρα ή τους γιατρούς που είναι εξουσιοδοτημένοι. Αλλού εξετάσεις μπορείς να κάνεις. Πιστοποιητικό που σου χρειάζεται δεν θα πάρεις.Αντώνης Παπαδόπουλος
chris224

Καλησπέρα και πάλι .Γραφω αναλυτικά τις εξετάσεις JAR-FCL 3 (πιστοποιητικού υγείας τάξεως 2) είναι:
· Αιμοσφαιρίνη (για έλεγχο αναιμίας)
· ΗΚΓ-Καρδιολογική εκτίμηση του ΗΚΓ
· Σπιρομέτρηση
· Γενική ούρων
· Oφθαλμολογική εξέταση (Έλεγχος οπτικής οξύτητας και χρωματικής αντίληψης, βυθοσκόπηση)
· ΩΡΛ εξέταση
· Πλήρης κλινική εξέταση
· Ακουόγραμμα όποτε επιτάσσει το JAR-FCL 3
Προαιρετικά :
· Λευκά αιμοσφαίρια-τύπος (για έλεγχο υπάρχουσας λοίμωξης-φλεγμονής)
· Αιμοπετάλια σε κάθε εξέταση (για έλεγχο πηκτικότητας του αίματος)
· Ερυθρά αιμοσφαίρια-Ποιοτικά χαρακτηριστικά σε κάθε εξέταση (για πληρέστερο έλεγχο τυχόν αναιμίας)
Τυμπανομετρία (για έλεγχο λειτουργίας ευσταχιανής σάλπιγγας)
Θέλω επίσης να επισημάνω ότι η σωστή κριτική έχει σαν προϋπόθεση και λίγο την έρευνα.
Από ότι κατάλαβα όταν έδωσα ένα λινκ για να βοηθήσω σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις που ρωτούσε ο φίλος μας θεωρήθηκε ως διαφήμιση αν και δεν έχω καμία σχέση με το ιατρικό κέντρο.
Μένω στην Σάμο και είμαι Αξιωματικός. Όσον αφόρα την ΥΠΑ δυστυχώς δεν γράφει τίποτα στην ιστοσελίδα της αναλυτικά για τις εξετάσεις , παρά μονό τους ιατρούς ή τα κέντρα που εκδίδουν τα Πιστοποιητικά. Το ιατρικό κέντρο που έδωσα στο λινκ είναι αναγνωρισμένο για την έκδοση πιστοποιητικών όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της ΥΠΑ.
Επίσης το λινκ αυτό το βρήκα στο γκρουπ HellasGA · Hellas General Aviation στο ΥΑΗΟΟ.
Θεώρησα ότι είναι σωστό να αναφέρω τα παραπάνω για άρση κάθε παρεξήγησης.
Χρήστος
ktm25089

Δημοσίευση από ktm25089 »

Εαν δηλαδη φοραω γυαλια με κοβουνε?Το προβλημα ειναι 2,5 βαθμοι αστιγματισμος στο ενα ματι.
Μαλλον θα συνεχισω με τα αλεξιπωτα.Και πιο φτηνα και πιο πολυ αδρεναλινη!!
chris224

Καλησπέρα φίλε μου. Τα όρια δεν τα γνωρίζω αλλά είναι εύκολο να πάρεις κάποιο τηλέφωνο σε ιατρούς που εκδίδουν τα πιστοποιητικά και να στα πουν. Στην σελίδα της ΥΠΑ υπάρχουν τηλέφωνα οπότε θα σε διευκολύνει να μάθεις ότι χρειάζεσαι.
petrosp

Δημοσίευση από petrosp »

Προσοχή στους επιτήδειους που τάζουν πτυχία για ελαφρά και υπερέλαφρα και δεν έχουν πιστοποίηση από την ΥΠΑ. Πρόσφατα γνωστοί μου επήγαν σε κάποιον επιτήδειο έκαναν από 10 έως 25 ώρες ο καθ' ένας (ήταν αρκετοί) και στο τέλος δεν μπόρεσαν να γράψουν ούτε μισή ώρα. Προσοχήήήήήήήή!!!!!!!!!!!!!
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Καλημερα και χρονια πολλα.Φιλε Πετρο,σε ανθρωπινο και ηθικο επιπεδο,αν θες μπορεις να δημοσιευσεις την ''ατυχια'' του φιλου σου,ωστε να προστατευθουν μελλοντες ενδιαφερομενοι.

Φιλικα Στεφανος.
petrosp

Δημοσίευση από petrosp »

Χρόνια Πολλά Στέφανε δεν είναι ένας αλλά πέντε αυτοί που την πάτησαν θα ζητήσω άδεια από τα παιδιά για να δημοσιεύσω το όνομα του κυρίου που δεν έχει ούτε άδεια εκπαιδευτή.
Φιλικά Πέτρος
magkos

Δημοσίευση από magkos »

petrosp έγραψε: Προσοχή στους επιτήδειους που τάζουν πτυχία για ελαφρά και υπερέλαφρα και δεν έχουν πιστοποίηση από την ΥΠΑ. Πρόσφατα γνωστοί μου επήγαν σε κάποιον επιτήδειο έκαναν από 10 έως 25 ώρες ο καθ' ένας (ήταν αρκετοί) και στο τέλος δεν μπόρεσαν να γράψουν ούτε μισή ώρα. Προσοχήήήήήήήή!!!!!!!!!!!!!

Επειδή το θέμα παίζει κάμποσα χρόνια, και μαλλον (99,9999%) μιλάμε για το ίδιο άτομο δεν είναι άλλο από τον Κο. Μοσχώνη, ιδιοκτήτη του αεροδρομίου Ικαρος.
Ο εν'λόγω Κος από ότι ακούγεται εδώ και χρόνια είχε παλιότερα πέσει στο παράπτωμα αυτό με την υποτιθέμενη σχολή ελαφρών αεροσκαφών, ενώ σύμφωνα με τελευταιές πληροφορίες συνεχίζει το ίδιο βιολι και με τα υπερελαφρά όπου μετα την αγορά ενός υπερελαφρού αεροσκάφους, συνεχίζει να πετάει ανυποψίαστούς(ως υποτιθέμενος εκπαιδευτής), έναντι βέβαια χρηματικής αμοιβής, τάζοντάς τους πτυχίο, χωρίς βέβαια΄ούτε να έχει πτυχίο εκπαιδευτή ούτε βέβαια να υπάρχει εκεί εγκεκριμένη σχολή από την ΥΠΑ.
Τώρα βεβαια θα πεί κανείς, η ΥΠΑ γνωρίζει αυτήν την κατάσταση που εκτός του ότι εγκυμονεί διάφορους κινδύνους, ελαφρώνει και την τσέπη των θυμάτων???

Την απάντηση μόνο η επίσημη αρχή θα πρέπει να την δώσει..@
Αντώνης Παπαδόπουλος

Δημοσίευση από Αντώνης Παπαδόπουλος »

Καλημέρα,

Οσο τα γεγονότα αυτά των διαφόρων "επιτηδείων" παραμένουνε απλές αναφορές σε fora τότε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Εάν κάποιος έχει συγκεκριμένη προσωπική εμπειρία και όχι άκουσα ή έμαθα ή μου είπαν, τότε μπορεί να προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία στην ΥΠΑ/Δ2.

Μόνο έτσι ο κάθε κατεργάρης θα πάει στην θέση του. Αλλιώς θα ζει και θα βασιλεύει εις υγεία των κορόιδων.

Αντώνης Παπαδόπουλος
sgp

Δημοσίευση από sgp »

petrosp έγραψε: Χρόνια Πολλά Στέφανε δεν είναι ένας αλλά πέντε αυτοί που την πάτησαν θα ζητήσω άδεια από τα παιδιά για να δημοσιεύσω το όνομα του κυρίου που δεν έχει ούτε άδεια εκπαιδευτή.
Φιλικά Πέτρος

Φίλε Πέτρο καλημέρα, επειδή σκεπτόμαι μαζί με κάποιους φίλους να γίνουμε "υπερελαφροί" και μου δημιουργείται ανησυχία με αυτά που μαθαίνω, τελικά δεν θα μας ενημερώσεις για τον εν λόγω κύριο??

Ευχαριστώ, Σωτήρης
sokratis

Δημοσίευση από sokratis »

δυστυχως δεν ειναι μονο αυτος ο κυριος........Ειναι και αρκετοι με πιστοποιηση απο την ΥΠΑ και πτυχια που μοιρασε η ΥΠΑ κατ`απονομη και χωρις να ζητησει κανενα δικαιολογητικο που να πιστοποιει οτι αυτοι οι ανθρωποι ξερουν να πετανε(ποσο μαλλον να εκπαιδευουν....).
δεν αναφερομαι φυσικα σε καποιους κατοχους ερασιτεχνικων και επαγγελματικων πτυχιων της ΥΠΑ με εμπειρια και γνωσεις(αν και μερικοι απο αυτους δεν θα επρεπε να εκπαιδευουν),αλλα σε ανθρωπους χωρις θεωρητικες γνωσεις και ουσιαστικη εκπαιδευση,που μαθανε πολλα πραγματα λαθος απο λαθος ανθρωπους και τα μεταδιδουν σε μαθητευομενους σημερα με το υφος του εκπαιδευτη.....
Ετσι λοιπον σημερα ενας επαγγελματιας χειριστης με 10.000 ωρες πτησεων ας πουμε ,θα πρεπει να "εκπαιδευτει" απο τον καθε ασχετο "χωριατη" που καταφερε και πηρε το χαρτι κατ`απονομη!!!!
Ευγε στην ΥΠΑ,στην επιτροπη που το αποφασισε αυτο και μοιρασε πτυχια στους κολητους.....και στην αεροπορικη-αεραθλητικη κοινοτητα της Ελλαδας που το δεχτηκε αδιαμαρτυρητα.
Οταν θα γινουν τα πρωτα ατυχηματα,ποιον θα ψαξει αραγε ο εισαγγελεας????
sokratis

Δημοσίευση από sokratis »

Με αφορμη την παραλαβη του Πτυχιου Υπερελαφρων Α/φων σημερα απο την ΥΠΑ θελω να ευχαριστησω και δημοσια(τα κερασματα απο κοντα)την Αερολεσχη Αγρινιου και τα μελη της που με δεχτηκαν σαν δικο τους,τους εκπαιδευτες που πεταξαμε μαζι,την πολυ καλη τους παρεα γιατι οποτε πηγαινα στο αεροδρομιο(χωρις ραντεβου...) παντα εβρισκα υποστεγα ανοιχτα κι αεροπλανα ετοιμοπολεμα!!!!Δεν ειχα ποτε κανενα παραπονο απο την Αερολεσχη κι αξιζει να τους δωσω τα ευσημα για την πολυ καλη δουλεια(κι αθορυβη....)που κανουν τα τελευταια χρονια,οπως επισης και για την κατανοηση που εδειξαν στο πολυ σοβαρο προβλημα υγειας που αντιμετωπιζω και για το λογο αυτο εδειξαν ιδιαιτερη ευαισθησια(σε αντιθεση με αλλη Αερολεσχη....)και με βοηθησαν και με το παραπανω στην προσπαθεια μου για την αποκτηση του πτυχιου.
Τελευταια θελω να ευχαριστησω το συναδελφο,φιλο και πατριωτη μου Δημητρη Πατσουρα που σαν εκπαιδευτης κι εξεταστης της Αερολεσχης Λαρισας με βοηθησε παρα πολυ στην αποκτηση του πτυχιου.Ειναι αυτος επισης που μας καθοδηγει στην ανασυνταξη και ανασταση του αεραθλητισμου στην Ηπειρο(Γιαννενα και Θεσπρωτια)και θα προσπαθησουμε μαζι με τους υπολοιπους να ξαναγεμισουμε τους ουρανους της Ηπειρου με "πετουμενα"....
PaNt

Δημοσίευση από PaNt »

Να ρωτησω κατι ρε παιδες... αυτο το διπλωμα εστω οτι το εχω και εγω το καντρωνω και παω να πεταξω μετα απο 5 χρονια μπορω? Νομιζω πως οχι αλλα δεν ειδαν α αναφερεται... δεν πρεπει να κανεις καποιες υποχρεωτικες πτησεις το χρονο???!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελαφρά αεροσκάφη - Ελικόπτερα - Υπερελαφρά - Ανεμόπτερα”