Black Spitfire MK.IX
Απάντηση: ''BLACK SPITFIRE MK.IX''
Να και ενα 'βουβο'βιντεακι'..., να παρετε μια γευση ! (Τρυφωναααααα...)
http://www.youtube.com/watch?v=BlQIRrOzKN8
http://www.youtube.com/watch?v=BlQIRrOzKN8
Απάντηση: Black Spitfire MK.IX
Γεια σας Πιλοταρεεεες
..., κινητηρας και εγινε η μονιμη τοποθετηση, συνδεθηκαν σωλινακια τροφοδωσιας, μπηκε ο πιλοτος, η/το canopy, καλυμα κινητηρα- δεξαμενης καυσιμου, oι dumy εξατμισεις και το spiner την 4-φυλη νααα δουμε πως θα δηχνει, οεοοο...!!!
..., κινητηρας και εγινε η μονιμη τοποθετηση, συνδεθηκαν σωλινακια τροφοδωσιας, μπηκε ο πιλοτος, η/το canopy, καλυμα κινητηρα- δεξαμενης καυσιμου, oι dumy εξατμισεις και το spiner την 4-φυλη νααα δουμε πως θα δηχνει, οεοοο...!!!
- Συνημμένα
-
- img005.jpg (22.84 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- img010.jpg (22 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- img009.jpg (18.65 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- img008.jpg (19.89 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- img007.jpg (18.73 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
Χρηστάρα ετοιμο το μαχητικό!!!!.
Όταν το μοντέλο ήταν στο εργαστήριο μου
δέν το φανταζόμουν έτοιμο για πτήση.
Άντε τώρα με το καλό και στον αέρα.@P@
Όταν το μοντέλο ήταν στο εργαστήριο μου
δέν το φανταζόμουν έτοιμο για πτήση.
Άντε τώρα με το καλό και στον αέρα.@P@
Hey Χρηστάρα
Καλό το εργαλείο!!V:))
Τι κινητηράκι του προσάρμωσες;; Προπέλα;;
Που θα το σηκώσεις ρε θεριό;; Να είσαι έτοιμος για τρελά γκάζια!!!!w
Καλό το εργαλείο!!V:))
Τι κινητηράκι του προσάρμωσες;; Προπέλα;;
Που θα το σηκώσεις ρε θεριό;; Να είσαι έτοιμος για τρελά γκάζια!!!!w
Καλημερα Παιδες
Dim, πλησιαζει σιγα σιγα ηηη ωρα του...!
Τρυφωναρα του'χω ριξει μια 55ΑΧ (ΟS) που ειχα στο ραφι με μια τετραφυλη Asp 10x6 νανε πιο kοντα στο scale.
Eεεεχει δουλιτσα ακομη, να μπουνε servo και χορνες (θελω να βρω μικρες μαυρες !) να φτιαξω μιαα αεροεισαγωγη κατω απο το Scoop και να δω πως θα του κανω ταααακοκκιναδια.... και τα σηματα...με τιι τροπο βφης ενοω και παει λεγωντας...
ΦΥΣΙΚΑ και η παρθενικη του θα γινει στο Ακραιφνιο, χι, χι, χι, μεεεε την υπολοιπη Μοιρα...!!! ΠΕΤΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕ...!!!
Dim, πλησιαζει σιγα σιγα ηηη ωρα του...!
Τρυφωναρα του'χω ριξει μια 55ΑΧ (ΟS) που ειχα στο ραφι με μια τετραφυλη Asp 10x6 νανε πιο kοντα στο scale.
Eεεεχει δουλιτσα ακομη, να μπουνε servo και χορνες (θελω να βρω μικρες μαυρες !) να φτιαξω μιαα αεροεισαγωγη κατω απο το Scoop και να δω πως θα του κανω ταααακοκκιναδια.... και τα σηματα...με τιι τροπο βφης ενοω και παει λεγωντας...
ΦΥΣΙΚΑ και η παρθενικη του θα γινει στο Ακραιφνιο, χι, χι, χι, μεεεε την υπολοιπη Μοιρα...!!! ΠΕΤΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕ...!!!
Hey Χρηστάρα
Τα κοκινάδια μπορείς να τα κάνεις αφού "μασκάρεις" τις περιοχές που δεν θέλεις να βαφτούν κόκκινες...(Δηλαδή κάνεις αρνητικό μασκαρισμα, με χρήση χαρτοταινίας και φύλλων εφημερίδας....). Όσων αφορά το χρώμα καλό είναι να χρησιμοποιήσεις το κόκκινο της Top Flite Lustrecote μιας και το μαύρο είναι του ιδίου τύπου. Αν δεν θέλεις τότε χρησιμοποιείς ένα κοινό χρώμα αυτοκινήτου και απο πάνω ψεκάζεις λούστρο πολυουρεθάνης.
Όσο για τα εθνόσημα και τα σήματα του 101ου σμήνους μπορώ να στα βγάλω εγώ με αρνητικά (για βάψιμο..).
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Τα κοκινάδια μπορείς να τα κάνεις αφού "μασκάρεις" τις περιοχές που δεν θέλεις να βαφτούν κόκκινες...(Δηλαδή κάνεις αρνητικό μασκαρισμα, με χρήση χαρτοταινίας και φύλλων εφημερίδας....). Όσων αφορά το χρώμα καλό είναι να χρησιμοποιήσεις το κόκκινο της Top Flite Lustrecote μιας και το μαύρο είναι του ιδίου τύπου. Αν δεν θέλεις τότε χρησιμοποιείς ένα κοινό χρώμα αυτοκινήτου και απο πάνω ψεκάζεις λούστρο πολυουρεθάνης.
Όσο για τα εθνόσημα και τα σήματα του 101ου σμήνους μπορώ να στα βγάλω εγώ με αρνητικά (για βάψιμο..).
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Καλημερα παιδια
Ετοιμο σχεδον, απο βαψιματα...,οχι τελειο αλα καλουτσικο. Μερικες foto με το πραγματικο στο τελος γιαααα να δειτε (Τρυφωναααααα, βλεπειειειεις...),οσο παει και μου αρεσει περισσοτερο...!
Ετοιμο σχεδον, απο βαψιματα...,οχι τελειο αλα καλουτσικο. Μερικες foto με το πραγματικο στο τελος γιαααα να δειτε (Τρυφωναααααα, βλεπειειειεις...),οσο παει και μου αρεσει περισσοτερο...!
- Συνημμένα
-
- Spit 6.jpg (85.62 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1176.jpg (87.73 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1175.jpg (86.67 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1174.jpg (89.69 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1173.jpg (92.51 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
Ωραιότατο Χρηστάρα.
Σκέψου μόνο τι ωραίο που θα ήταν αν αντί για θερμικό κινητήρα είχε ηλεκτρικό, και δεν αναγκαζόσουν να κόψεις το cowl! :p:p:p
Για να μπορούμε ρε αδελφέ να βλέπουμε και την δεξιά μεριά του μοντέλου ...
Βαγγέλης
Σκέψου μόνο τι ωραίο που θα ήταν αν αντί για θερμικό κινητήρα είχε ηλεκτρικό, και δεν αναγκαζόσουν να κόψεις το cowl! :p:p:p
Για να μπορούμε ρε αδελφέ να βλέπουμε και την δεξιά μεριά του μοντέλου ...
Βαγγέλης
Γεια σου ωρε Βαγγελη με ταααα 'ηλεκτρο-ωραια σου'
να και μερικες με 'δεξια' φατσα... και μιαααα απο 'πισω' και λιγο ψηλα...!@/-=}{{
να και μερικες με 'δεξια' φατσα... και μιαααα απο 'πισω' και λιγο ψηλα...!@/-=}{{
- Συνημμένα
-
- PIC_1182.jpg (94.09 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1177.jpg (97.21 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1178.jpg (93.24 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1181.jpg (94.12 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
Καλημερα παιδια
Το Σαββατο ειμαστε ετοιμοι γιααααα την πρωτη στο Ακραιφνιο, πηρα και τα ¨ποδαρακια¨ της VQ (απο το καινουργιο καταστημα Planodio, καλη και γρηγορη εξηπηρετηση !!!) με ελατηριακι να ¨στρωνει ¨το α/φ μαλακα στο διαδρομο μιας και ειναι κιτ και ειναι λγο βαρη, 3.200 Kgr με καυσιμα ετοιμο για πτηση. Θα τα φoρεσω σημερα και θα ριξω και foto. Δειχνουν πολυ ωραια και δουλευουν καλα, γιααα να δουμε...
Το Σαββατο ειμαστε ετοιμοι γιααααα την πρωτη στο Ακραιφνιο, πηρα και τα ¨ποδαρακια¨ της VQ (απο το καινουργιο καταστημα Planodio, καλη και γρηγορη εξηπηρετηση !!!) με ελατηριακι να ¨στρωνει ¨το α/φ μαλακα στο διαδρομο μιας και ειναι κιτ και ειναι λγο βαρη, 3.200 Kgr με καυσιμα ετοιμο για πτηση. Θα τα φoρεσω σημερα και θα ριξω και foto. Δειχνουν πολυ ωραια και δουλευουν καλα, γιααα να δουμε...
- Συνημμένα
-
- Scale-Struts 40-60.jpg (39 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
Kαλημερουδια παιδια
Μετα την πτητικη δοκιμη και εφοσον το α/φ δειχνει υποσχομενο..., εγιναν τα τελικα (σχεδον ολα, μενουν κατι ψιλολεπτομερειες ακομη) σχεδια & σχηματα-σηματα και να πωωως εχω... και μια foto απο το γνησιο γιααα συγκρισεις.
Μετα την πτητικη δοκιμη και εφοσον το α/φ δειχνει υποσχομενο..., εγιναν τα τελικα (σχεδον ολα, μενουν κατι ψιλολεπτομερειες ακομη) σχεδια & σχηματα-σηματα και να πωωως εχω... και μια foto απο το γνησιο γιααα συγκρισεις.
- Συνημμένα
-
- PIC_1190.jpg (93.69 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1187.jpg (96.44 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1186.jpg (95.37 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1185.jpg (92.71 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- Spit 1.jpg (47.01 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
..., ο Τρυφωνας ειχε δικαιο για το εαν θα φαινεται το μοντελο στον αερα και οπως το ειχαμε 'ψιλιαστει' μετα τις πρωτες πτησεις εγιναν χρωματικες παρεμβασεις στο κατω μερος ωστε το α/φ να δειχνει που παει, οταν πεταει, ξεφευγωντας απο το πραγματικο, γιατι ειναι κριμα να πεσει το μοντελακι και να παει στραφι τοσος κοπος και δουλεια, η θεση του ειναι εκει ψηλα...!
- Συνημμένα
-
- PIC_1191.jpg (94.28 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1183.jpg (97.1 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1189.jpg (93 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1184.jpg (88.83 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
-
- PIC_1185.jpg (92.71 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
Χρηστάρα μπράβο και καλοπέταχτο !!!
Δύο παρατηρήσεις:
- Μα πόσο μ' αρέσει αυτή η αριστερή μεριά,στην οποία δεν φαίνεται ο κιντήρας (καρφί #1) !@/-=}{{
- Τη σύζυγο πού την πέτυχες (μα στο "καλό" τραπέζι με τις ντυμένες πολυθρόνες:>))???? (καρφί #2) :p
Ελπίζω να τα πούμε από κοντά και να το φωτογραφήσουμε εν πτήσει το Σ/Κ.
Βαγγέλης
Δύο παρατηρήσεις:
- Μα πόσο μ' αρέσει αυτή η αριστερή μεριά,στην οποία δεν φαίνεται ο κιντήρας (καρφί #1) !@/-=}{{
- Τη σύζυγο πού την πέτυχες (μα στο "καλό" τραπέζι με τις ντυμένες πολυθρόνες:>))???? (καρφί #2) :p
Βαγγέλης
..., τα σκελη τωρα, ενα μεγαλο κεφαλαιο για τα rc μοντελα, με προβληματισαν, διοτι οταν πηρα το σκαφος, μισοφτιαγμενο απο τον Dimsofo, για καποιο λογο ειχαν ανοιχτει αναποδα, στο κανινικο α/φ κλεινουν προς την εξωτερικη ακρη του φτερου και οχι μεσα στην 'κοιλια' στο κεντρο του σκαφους. Τελικα αποφασισα να μη τους αλλαξω θεση για να μην αδυνατησω το φτερο και τα μετετρεψα απο μηχανικα σε ηλεκτρομηχανικα βαζωντας ενα σερβο στο καθενα γιατι εκτος του παραπανω, η θεση που εβγαιναν οι ντιζες φυσικα και δεν επετρεπαν την τοποθετηση ενος ρετρακ σερβο στο κεντρο του φτερου. Παιδευτικα λιγο με δοκιμες μηπως και με διαφορε μοχλικα οδηγησω σε αλλο σημειο τις καταληξεις των ντιζων ομως χωρις να εχω το επιθημιτο αποτελεσμα, ετσι η μετατροπη τους σε ηλεκτρομηχανηκα ηταν μονοδρομος.
Το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο οπως θα δειτε σε βιντεακι που εχω παρακατω και ο τροπος λειτουργειας τους παραπεμπει ατα πραγματικαμε την χρονοκαθηστερηση που εχω βαλει στα σερβο, γιααα το μονο που πραγματικα στεναχωρηθηκα ειναι πως θελωντας να τους εφαρμοσω τα στρατσ της VQ ειναι πως ειδα πως δεν εχω την αποσταση απο το κεντρο του φτερου ωστε να μην δημιουργησουν προβλημα στην ενωση των δυο κομματιων του, φοβουμενος την αντοχη του στις καταπονησεις κατα την διαρκεια των προσγηωσεων (αφηνω ενα παραθυρακι ανοιχτο για μελοντικη παρεμβαση...), ριξτε μια ματια στα βιντεακια και αναλογιζομενοι τα παραπανω θα με κατανοησετε καλητερα.
http://www.youtube.com/watch?v=6vMpdXnVgJQ
http://www.youtube.com/watch?v=nAn_z7R1YJw
Το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο οπως θα δειτε σε βιντεακι που εχω παρακατω και ο τροπος λειτουργειας τους παραπεμπει ατα πραγματικαμε την χρονοκαθηστερηση που εχω βαλει στα σερβο, γιααα το μονο που πραγματικα στεναχωρηθηκα ειναι πως θελωντας να τους εφαρμοσω τα στρατσ της VQ ειναι πως ειδα πως δεν εχω την αποσταση απο το κεντρο του φτερου ωστε να μην δημιουργησουν προβλημα στην ενωση των δυο κομματιων του, φοβουμενος την αντοχη του στις καταπονησεις κατα την διαρκεια των προσγηωσεων (αφηνω ενα παραθυρακι ανοιχτο για μελοντικη παρεμβαση...), ριξτε μια ματια στα βιντεακια και αναλογιζομενοι τα παραπανω θα με κατανοησετε καλητερα.
http://www.youtube.com/watch?v=6vMpdXnVgJQ
http://www.youtube.com/watch?v=nAn_z7R1YJw
vhal έγραψε: ↑Χρηστάρα μπράβο και καλοπέταχτο !!!
Δύο παρατηρήσεις:
Βαγγέλης
..., απαντησεις σταααααα 'καρφακια' του Ευαγγελου...
καρφι πρωτο,Βαγγελη δυστηχως 'ο παγκος εργασιας' ειναι το τραπεζι στο σαλονι μου και ευτυχως η συζηγος το εχει αποδεχτει πλεον και συμβηβαζεται...?!
καρφι δευτερο, ..., αμετανοητος 'θερμικος', προς το παρον βεβαια,...?!
Το Σαββατο καιρου επιτρεποντος, απο τις 10.00 θα ειμαι στο Ακραιφνιο, καλοδεχουμενος, εχω να κανω και κατι σεταρισματακια σε ενα gyro...
Xρηστος
ΥΓ
Αντε βρε κανονισετο να βρεθουμε να τα πουμε απο κοντα μιας και εχουμε καιρο να ειδοθουμε και νααααααα πεταξουμε παρείτσα !