Συζητηση: 3D η Jet

Wizard

Δημοσίευση από Wizard »

gxaid έγραψε: Απλώς έτυχε να παρακούσω μία-δύο παρέες που αδημονούσαν για 3D ενώ τα jet εξακολουθούσαν να πρωταγωνιστούν.

Χωρίς να υποτιμώ κανένα είδος πτήσης, αξιολογώ πως το να πετάξεις και να απο-προσγειώσεις με επιτυχία ένα τόσο γρήγορο μοντέλο, κόστους πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως κάθε ένα από τα jet που πέταξαν σήμερα, ενέχει υψηλότατες απαιτήσεις.

Πόσο μάλλον όταν εκτελούν ακροβατικά, είναι δύο, σε ένα διάδρομο και σε συγχρονισμό...

Και μια που αναφέρθηκα σε 3D:

Εκτιμώ και εγώ με την σειρά μου ότι τα jet είναι μόνο για φιγούρα και δεν έχουν καμία σχέση με την χειριστική ικανότητα κάποιου που πετάει 3D. Η μόνη ικανότητα που χρειάζεται είναι η ψυχραιμία για να μην βάλεις τα κλάματα άμα πέσει w
Wizard

Απάντηση: Κοπή πίτας 2009 στο Dounis Airfield

Δημοσίευση από Wizard »

Θα συμφωνήσω πως μια συγκρίσει δεν έχει κανένα νόημα γιατί απλός είναι ασύγκριτα. Αν κάποιος που κοπιάζει να μάθει κάτι κάνει “φιγούρα” τότε αυτός που παίρνει την Ferrari βόλτα στην παραλιακή τι κάνει ?H()
dhiotis

Δημοσίευση από dhiotis »

Μια παρατήρηση.

Γιατι να εκτιμήσω τα jet ?

Το μόνο που σε εμένα προκαλουν το ενδιαφέρον, είναι ο ήχος και το μέγεθός τους.

Δεν μπορώ να φανταστώ ενα μοντελιστή που " βλέπει " το μοντέλο του, μόνο οταν κάνει low pass ή γενικά pass through και αυτό για 2 με 3 δευτερόλεπτα.....και ας κοστίζει απο 1 έως όσες χιλιάδες ευρώ θέλει.

Προτιμώ να βλέπω ενα E-Starter ή ενα ηλεκτρικό 450αρι "ελικοπτεράκι" ή το πανέμορφο Extra 300 κίτρινο διπλάνο δυστυχώς δεν γνωρίζω το όνομα του μοντελιστή ) αυτό που ξεσήκωσε αυθόρμητα ΟΛΟ τον κόσμο εχθές, και υπάρχει και η φωτογραφία του λιγα post πιο 'πανω να πετά δίπλα μου και να γεμίζει το οπτικό μου πεδίο, παρά ενα jet.

Δέχομαι όποιο χαρακτηρισμό θέλετε, αλλα για εμένα αυτή είναι η αλήθεια.

Είμαι κακός ? ή είμαι κακός αερομοντελιστής ?
savasp30

Δημοσίευση από savasp30 »

Ξεχναμε και κατι αλλο ο καθε ενας ειναι καλος για αυτο που κανει, σιγουρα καποιοι εχουν απο πισω τους ολα τα φοντα και τους σπονσορες που τους γεμιζει μεγαλυτερη εμπιστοσυνη το να πεταξουν ενα πολλων χιλιαδων ευρω μοντελο. Αλλο να εχεις δωσει απο μονος σου μια περιουσια και αλλο να στα εχουν χορηγησει!!!!!
Επισης ας μην συνεχιστει γιατι χαλαμε το θεμα πιστευω. Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
Dell Gatto Grande

Δημοσίευση από Dell Gatto Grande »

3DJunk έγραψε: Συγχαρητηρια στους διοργανωτες και συγκεκριμενα στον κο Nτουνη, και του χρονου!

Αληθεια??!!! πεταξανε και 3D???!!!!:D

η ευγένια και η ταπεινοφροσύνη δε συνεπάγεται πάντα τις εμπειρίας και τις ικανότητας στην rc πτήση..μάλλον τις πιο πολλές φορες είναι αντιστρόφως ανάλογη...

... φυσικα.ειμαι ο καλύτερος...όταν είμαι μονος μου!
δεν ειμαστε οι καλυτεροι. Ουτε εχουμε τα καλυτερα μοντελα. Μην ψαχνουμε τυφλους να βασιλεψουμε σαν μονοφθαλμοι. Τυφλοι δεν υπαρχουν πια. Γιατι υπαρχει ιντερνετ. θα μεινουμε μονοι μας και κανεις δε θα μας μιλαει..αντε να πεταξουμε το καλαμι!

...ρε παιδιά τα καπνογόνα που είχε στα φτερά το ανεμόπτερο που τα βρίσκει? Ηταν τρομερο!!

..ψάχνω video απο ολα να ανεβάσουμε youtube..οποιος έχει αποσπάσματα μου στέλνει
φιλικα παντα
Γιωργος
:-* PEACE

p.s.define love : τέχνασμα τις φύσης για την εγγύηση τις διαιώνισης του ανθρωπινου είδους
Συνημμένα
www_bibka_ru_2005082600324.jpg
www_bibka_ru_2005082600324.jpg (38.48 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
3DJunk

Δημοσίευση από 3DJunk »

Dell Gatto Grande έγραψε: η ευγένια και η ταπεινοφροσύνη δε συνεπάγεται πάντα τις εμπειρίας και τις ικανότητας στην rc πτήση..μάλλον τις πιο πολλές φορες είναι αντιστρόφως ανάλογη...

... φυσικα.ειμαι ο καλύτερος...όταν είμαι μονος μου!
δεν ειμαστε οι καλυτεροι. Ουτε εχουμε τα καλυτερα μοντελα. Μην ψαχνουμε τυφλους να βασιλεψουμε σαν μονοφθαλμοι. Τυφλοι δεν υπαρχουν πια. Γιατι υπαρχει ιντερνετ. θα μεινουμε μονοι μας και κανεις δε θα μας μιλαει..αντε να πεταξουμε το καλαμι!

...ρε παιδιά τα καπνογόνα που είχε στα φτερά το ανεμόπτερο που τα βρίσκει? Ηταν τρομερο!!

..ψάχνω video απο ολα να ανεβάσουμε youtube..οποιος έχει αποσπάσματα μου στέλνει..φιλικα παντα
Γιωργος
:-* PEACE

p.s.define love : τέχνασμα τις φύσης για την εγγύηση τις διαιώνισης του ανθρωπινου είδους

Συμφωνω και επαυξανω σε ολα συνεχισε!!:D Μαλλον εγινε παρανοηση σε αυτο που εγραψα αλλα δεν προκειται να μπω στον κοπο να το εξηγησω και το οτι απαντω εδω ειναι παρα πολυ.!@/-=}{{

ps: Το γυαλοχαρτο που το βαζεις αληθεια?
mrkaza

Απάντηση: Συζητηση: 3D η Jet

Δημοσίευση από mrkaza »

Το να εχεις τα αντανακλαστικα - ματια κτλ κτλ ωστε να πεταξεις σε σχηματισμο και με ακριβεια ενα μοντελο ενω αυτο τρεχει με 200-300 km/h απαιτει εμπειρια και ικανοτητα . Οι περισσοτεροι απο εμας με δυσκολια προλαβαινουν να το παρακολουθησουν, ποσο μαλλον να επρεπε να το ελεγξουν κιολας ;) .
Wizard

Δημοσίευση από Wizard »

mrkaza έγραψε: Το να εχεις τα αντανακλαστικα - ματια κτλ κτλ ωστε να πεταξεις σε σχηματισμο και με ακριβεια ενα μοντελο ενω αυτο τρεχει με 200-300 km/h απαιτει εμπειρια και ικανοτητα . Οι περισσοτεροι απο εμας με δυσκολια προλαβαινουν να το παρακολουθησουν, ποσο μαλλον να επρεπε να το ελεγξουν κιολας ;) .

Σίγουρα όμως πιο εύκολο από το να κάνεις ένα αργό roll όπως πρέπει και αυτό δεν είναι σίγουρα φιγούρα.
Γιατί τα jet το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τρέχουν και άντε εάν στα πληρώνουν να πετάνε σε σχηματισμό αλλά μόνο αυτό.
Προσφέρουν ήχο ρεαλιστικοτιτα ομορφιά αλλά τίποτα παραπάνω. Το πετάς μια δυο φορές και μετά βαριέσαι την ζωή σου.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν υποτιμώ τα jet.
Καλά που υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι που μπορούν να τα έχουν γιατί θα τα βλέπαμε με τα κιάλια.
Αλλά από χειριστική ικανότητα σίγουρα δεν φτάνουν ένα απλό 3D ελικοπτέρου.
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Καταρχην καλο θα ειναι να συγκρινουμε αεροπλανα Jet με αεροπλάνα που πετανε 3d .

Και ελικοπτερα που πετανε Scale με ελικοπτερα που πετανε 3D γιατι το Jet ειναι μια Scale πτηση ;) .

Καθως αλλιως δεν εχει νοημα
esport

Δημοσίευση από esport »

Αγαπητέ Γιώργο Παπαγιάννη,

Με βάζεις για άλλη μια φορά στον πειρασμό να σου απαντήσω μέσα σε Forum.
Έχοντας αναλάβει λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι της διοργάνωσης, σου απαντάω ότι όποιος ήθελε να έρθει, ήρθε(π.χ. εσύ).
Όποιος ήθελε να πετάξει, πέταξε(π.χ. εσύ). Δεν στάλθηκε καμία πρόσκληση σε κανένα (ούτε σε εσένα, ούτε σε κανένα).
Ήρθαν πάρα πολλοί μοντελιστές και μη, και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ήρθαν και αρκετά μη μέλη του μοντελοδρομίου για να δείξουν στους Έλληνες αλλά και Γερμανούς φίλους μας τι καλό έχει να δείξει η Ελλάδα στο χώρο μας (π.χ. εσύ).
Αν για κάποιο λόγο δεν ήθελε να έρθει κάποιος, δεν έχασε ο Ελληνικός μοντελισμός, έχασε ο ίδιος, και σίγουρα δεν αναφέρομαι στον Χρήστο.
Δε νομίζω ότι θα μπορούσαν οι Γερμανοί να δουν τίποτα καλύτερο από αυτό που είδαν το τριήμερο.

«…φυσικά είσαι ο καλύτερος, αφού πετάς μόνος σου.» Εμείς πάντως πετάμε παρέα με άλλους, μαθαίνουμε από τους άλλους, και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Και σαν απόδειξη αυτού που γράφω, φέραμε δύο πολύ καλούς πιλότους, μας έδειξαν πως πετάνε, και δε διστάσαμε να πετάξουμε μαζί τους, τη Παρασκευή, το Σαββάτο αλλά και στο show, παρόλο που κάποιοι από εμάς (και εγώ που άνοιξα το show) δεν τους φτάνουμε.

Θα ήθελα λοιπόν να σε παρακαλέσω να σταματήσεις να μολύνεις τον χώρο, προσπαθώντας να διαβάλεις αυτό που έζησαν όλοι αυτοί που κάθισαν στο κρύο για να δουν μια πολύ καλή αερομοντελιστική επίδειξη, με ανοησίες περί απουσίας. Η πρόσκληση ήταν ανοικτή για όλους, αναρτημένη σε τρία site οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες για μη πρόσκληση.

Αυτά, και ελπίζω να μη σβήσεις πάλι αυτά που έγραψες, όπως έκανες και για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην οποία παρόλο τις αϊδίες που έγραψες και μετά έσβησες, ο κ. Ντούνης σε άφησε να πετάξεις.

Συγνώμη στους υπόλοιπους που ήμουνα κουραστικός, αλλά δε πήγαινε άλλο.

Αντώνης Ζωγράφος.
esport

Δημοσίευση από esport »

Αγαπητέ Αντώνη (Wizard),

Έχεις πετάξει ποτέ Jet; Εγώ έχω πετάξει 3d ελικόπτερο, αλλά ξενέρωσα μαζί του μόλις πήρα το πρώτο μου jet. (αυτό είναι καθαρά προσωπικό συναίσθημα)
Όσο για την χειριστική ικανότητα, το 3d με αεροπλάνο είναι απλά δύσκολο. Η πτήση με Jet (όχι εκπαιδευτικό) είναι πάρα πολύ δύσκολή.
Η πίεση, η αυτοσυγκέντρωση και η αδρεναλίνη που σου δινουν για μια απλή πτήση δεν έχει σχέση με 3d ελικόπτερο ή αεροπλάνο. Σκέψου τι γίνεται όταν αρχίσεις να κάνεις low pass, inverted low pass, slow roll και όλα τα ακροβατικά ακριβείας. Για 3d με jet δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, πέρα από high alpha ελιγμούς με το eurofighter. Περισσότερα για 3d με jet θα σου πω από τον Σεπτέμβριο.
Δεν είναι όμως τυχαίο ότι όσοι πήγαν από 3d σε jet έμειναν στο jet. Και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ,

Αντώνης Ζωγράφος
Άβαταρ μέλους
Dell Gatto Grande

Δημοσίευση από Dell Gatto Grande »

3DJunk έγραψε: ... παρανοηση σε αυτο που εγραψα ..
ps: Το γυαλοχαρτο που το βαζεις αληθεια?

ναι νόμισα το εννοούσες αλλιώς.sorry..το κακό με την συζήτηση στο internet..καλυτερα face to face

...το γυαλόχαρτο είναι το προτεινόμενο σήμα τις συζήτησις αυτής που ανοίχτηκε...kalooo:D
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Αγαπητοί φίλοι του χόμπυ

θα ήθελα παρακαλώ να επισυμμάνω οτι είμαστε όλοι μια παρέα με διάθεση να βοηθήσουμε με τις ιδέες μας και την γνώση μας τον αερομοντελισμό στην Ελλάδα. Κάθε προσπάθεια που διακατέχεται με ύφος προσβλητικό για τα μέλη του φόρουμ την καταδικάζουμε μιας και η ελευθερία του ατόμου δίνει την δυνατότητα σε κάθε έναν απο μας να έχει την δική του άποψη για το αντικείμενο που πετά.
Ο Τζετάκιας είναι επόμενο να θεωρεί καλλίτερα τα τζέτ. Ο 3Dάκιας τα 3D και ούτω καθεξής..
Όλα καλά ως εδώ αλλά θα παρακαλούσα τα μέλη να δείχνουν την δέουσα προσοχή στο θέμα του σεβασμού των υπολοίπων μελών και να μην απαντούν προσβλητικά ή υποτιμητικά για τους συμφορουμίστες μας με διαφορετική άποψη απο αυτούς. Είμαι σίγουρος πως αν γνωρίζονταν απο κοντά τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο καλά για τους συμμετέχοντες, μιας και όλοι θα είχαν περισσότερα να μοιραστούν παρά να χωρίσουν!
Σας ευχαριστώ εκ των προττέρων για την ομαλή εξέλιξη αυτού του θρέντ.
Τρύφωνας
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Είναι αυτό που λέμε "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα". Αλλος τη βρίσκει με 3D, άλλος με jet κι άλλος με τετρακινητήριο Β-17, που για τον θριντά ή τον τζετά "σέρνεται" αλλά αυτός που το πετάει, ευχαριστιέται τη scale φάση. Επίσης άλλος τη βρίσκει με glow ή βενζίνα κι άλλος τη βρίσκει με το ρεύμα.
Σε ένα χόμπυ σαν τον αερομοντελισμό ,σημασία έχει η προσωπική ευχαρίστηση και δεν είναι κακό να υπάρχουν πολλά και διαφορετικά γούστα καθώς και πολλά και διαφορετικά μοντέλα και είδη στην αγορά για να μπορεί να ικανοποιήσει τα γούστα του ο οποιοσδήποτε. Κακό είναι ο φανατισμός και η υπεροψία.

Φιλικά Κώστας.
3DJunk

Δημοσίευση από 3DJunk »

Γεια σας φιλοι,

Διαβάζοντας με τα "δυο" μου ματια τις απαντησεις εδω και συμφωνωντας με τον παιδικο φιλο Τρυφων;;) εχω να πω οτι ολα τα πετουμενα μεσα/ μοντελα μπορουν να προσφερουν θεαμα. Τα παντα εξαρτωνται απο το χειριστη.

Πριν δυο χρονια στην Κυπρο ειχα την τυχη να δω τον Sebastiano Silvestri να πεταει στο ιδιο event F3A (Pattern), 3D και Jet. Τα συναισθηματα μου δεν περιγραφονται βλεποντας τον να πεταει μοντελα διαφορετικου τυπου. Ο ανθρωπος εβγαζε integrated μανουβρες με jet (για οποιον δε γνωριζει το συγκεκριμενο ορο η "αισθανεται" μονοφθαλμος μπορω να του εξηγησω τι εννοω.)!@/-=}{{ (Προσωπικα πιστευω πως δεν υπαρχουν μονοφθαλμοι με δυο ματια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.)

Τι θελω να πω? Ναι υπαρχουν προτιμησεις, αλλα ορισμενα πραγματα ειναι πληρως αντικειμενικα και μπορουν να πεισουν ακομα και τον πιο δογματικο για το αντιθετο.

Δεν υπαρχει ευκολο και δυσκολο, αλλα ευπαρουσιαστο και ασχημο. Το ευπαρουσιαστο τις περισσοτερες φορες ναι ειναι δυσκολο ακομα και αν γινεται με depronaki των 100 γρ. Η ασχημη παρουσιαση μπορει να γινει και με το πιο ακριβο μοντελο αν ο χειριστης α) δεν ειναι εκπαιδευμενος η δεν εχει την ικανοτητα β) αν δεν εχει κανει την απαιτουμενη προπονηση.

Τα παντα εναι στα χερια του χειριστη αυτος δινει οντοτητα στο αεροσκαφος και οχι το τελευταιο οντοτητα σε αυτον. Θα προτιμουσα να δω ενα πιτσιρικι να μου βγαζει παπαδες με ενα depronaki παρα ενα giant scale μοντελο ή jet να κανουν ακανονιστη πτηση και το αντιστροφο.

Καλο σας βραδυ,
Νικος@P@
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”