merlin condor 1380

Απάντηση
stevious

merlin condor 1380

Δημοσίευση από stevious »

Γεια και χαρα σας!Ειμαι εντελως καινουργιος στο χωρο σας και κατοχος ενος minium cessna 210 centurion και ενος merlin condor 1380(το γνωριζει κανεις???).Το condor το εχω πεταξει στα νταμαρια της Πεντελης με σχεδον καθε φορα δυσαρεστα αποτελεματα .Επειδη πλεον η εποξικη κολα ειναι πιο βαρια απο το ανεμοπτερακι σκεφτομουν για το easy glider της multiplex που ειναι αρκετα αξιοπιστο σε αυτα που εχω διαβασει μεσω internet.Το θεμα ειναι αν κανει τιποτα απο τα ηλεκτρονικα του condor στο easy glider.Και κατι αλλο....δεν γνωριζω απο ζυγισμα,ηλεκτρονικα,δεκτες,τηλεκατευθυνσεις κλπ...Σχεδον τιποτα δηλαδη...Aπλως ελεγα να αλλαζα το condor λογω αναξιοπιστιας σε σχεση με το easy glider.Ευχαριστω εκ των πρωτερων...
vhal

Απάντηση: merlin condor 1380

Δημοσίευση από vhal »

Δεν ξέρω αν αυτά που λες έχουν και κάποια δόση μετριοφροσύνης, αλλά αν είσαι ακριβής στον αυτοχαρακτηρισμό σου, σου εγγυώμαι πως στην πρώτη ή δευτερη πτήση το Easy Glider θα έχει γίνει περίπου όπως και το condor. :-?

Ειδικά σε ότι αφορά το ζύγισμα - κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα για σωστή πτήση - πρέπει να καταλάβεις πώς γίνεται ώστε το αεροσκάφος να μπορεί να πετάξει.

Δεν ξέρω τι σύστημα τηλεκατεύθυνσης έχει το condor (υποθέτω έιχε το δικό του) αλλά πέραν αυτού δεν νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιήσεις τίποτε άλλο.

Η συμβουλή μου θα ήταν να επενδύσεις σε μια καλή / οικονομική τηλεκατεύθυνση 2,4 GHz (δες το θέμα εδώ
).

Αν σε ενδιαφέρουν τα ανεμόπτερα το Easy Glider Pro είναι πολύ καλή πρώτη επιλογή (δες εδώ
)

Μέχρι τότε, καλό θα ήταν να επιμείνεις στο condor αλλά βρες κάποιον εμπειρο για να σου δείξει τα βασικά και να σου κάνει το μοντέλο κατάλληλο για πτήση. Αλλιώς θα απογοητευτείς και είναι κρίμα...

Μαραθώνας, ΣΕΦ, Ανάβυσσος, μέρες χωρίς αέρα, έχουν πολλούς μοντελιστές πρόθυμους να σε βοηθήσουν.

Αν παρακολουθείς το "Πετάξτε λόγια" Παρασκευή Σάββατο αναφέρονται "ραντεβού" για πτήσεις. Join us!!

Βαγγέλης
stevious

Φιλε Βαγγελη.Πρωτα απ'ολα σ'ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση σου στις αποριες μου.Ο,τι γραφω απο πανω ισχυει.Εκτος απο 4-5 φορες που πεταξα το condor και μια φορα μαλιστα πεταξε για πανω απο 20 λεπτα συνεχους πτησης,αλλες τοσες φορες το condor γκρεμοτσακιστηκε.Δεν αντιλεγω οτι και το easy glider δεν θα εχει τα ιδια αποτελεσματα...δεν ειπα οτι ξερω να πεταω.Ονειρο το ειχα απο μικρος να πεταω και απλα τωρα μου δοθηκε η ευκαιρια να κανω κατι...Παντως το σιγουρο ειναι οτι ο,τι και να γινει δεν θα απογοητευτω @P@.Το condor εχει την δικη του τ/κ,,εχεις δικιο...Δεν καταλαβαινω(ασχετος τελειως)εαν παρω μια τ/κ που προτεινεις,πως η ιδια τ/κ χρησιμοποιειτε και σε αλλα μοντελα???.Εδω εχουν το ρολο τους οι κρυσταλοι και ο δεκτης η οχι???Σ'ευχαριστω και παλι για τον χρονο που διαθετεις....Φιλικα,Σταυρος...
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Είτε βγάζεις το δέκτη από το ένα μοντέλο και τον βάζεις σε ένα άλλο, είτε αγοράζεις ξεχωριστό δέκτη για κάθε μοντέλο. Αν πάρεις σύστημα 2,4 GHz δεν χρειάζεσαι κρύσταλλο, τα συστήματα "συνεννοούνται" από μόνα τους.

Να κανονίσουμε να βρεθούμε σε κάποιο χώρο πτήσης το Σ/Κ αυτό (αν το επιτρέπει ο καιρός) - αλλιώς το επόμενο) ώστε να δεις από κοντά και άλλα μοντέλα και να συζητήσουμε ότι απορία έχεις (και ξέρουμε να σου απαντήσουμε - δεν τα ξέρουμε κι εμείς όλα - ένα στάδιο πιο πέρα από το "αρχάριος" είμαστε ...)

Αν δεις πόσο εύκολο είναι όταν έχεις δίπλα σου καποιον που το έχει ξανακάνει και ξέρει τα 5 βασικά πράγματα, θα εκπλαγείς. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείσαι μόνος σου.
(Ενα πρόβλημα με τις ζημιές είναι ότι καταναλώνεις περισσότερο χρόνο να φτιάχνεις και λιγότερο να πετάς - οπότε πας πίσω πτητικά)

Βαγγέλης
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Φιλε stevious,ανετρεξα και ειδα το συγκεκριμενο μοτοανεμοπλανακι,ισως να πλησιαζε το easystar της multiplex,ερχεται στην κλασσικη συσκευασια R.T.F. και αποτελει το κυριο μειονεκτημα της συνολικης αποδοσης του...παραμενοντας ομως ενα ευκολοχειριστο slope slipper....
Εαν παρ'ολα αυτα θες να ασχοληθεις εκτενεστερα,ειμαι στους προποδες και εγω τις Πεντελης,μου καμεις ενα τηλεφωνο και παμε να το''ανεμοπορησουμε''λιγακι στην πλαγια του Α.γ.Παντελεημων.

Φιλικα
Στεφανος.
Συνημμένα
condor.jpg
condor.jpg (70.43 KiB) Προβλήθηκε 74 φορές
stevious

Κυριοι καλησπερα σας.Συγνωμη για την καθυστερηση στην απαντηση,αλλα μολις γυρισα απ'την δουλεια.Φιλε Στεφανε,ειδα το π/μ που μου εστειλες και με πολυ χαρα θα σε παρω τηλ.αυριο κατα τις 11-12 π.μ.Πιστευω να μην ενοχλησω και να κανονισουμε μια συναντηση στο μοναστηρι,να δεις και απο κοντα τον κονδορα...Σας ευχαριστω πολυ και παλι...:D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”