H «Ώρα της Γης» eρχεται …

Κλειδωμένο
platoc8

H «Ώρα της Γης» eρχεται …

Δημοσίευση από platoc8 »

http://www.earthhour.org/news/gr:el

http://www.wwf.gr/eh09_downloads/pdfs/tips_epiheiriseis.pdf

Ας κάνουμε κάτι για μας … ( μπορούμε ? )

B
platoc8

H «NEA Ώρα της Γης» eρχεται …

Δημοσίευση από platoc8 »

H «NEA Ώρα της Γης» eρχεται …

...και είναι στις 8:30μμ, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Πληροφορίες εδώ

"Η Ελλάδα στην 5η θέση παγκοσμίως για την Ώρα της Γης

Μόλις 17 μέρες απομένουν για την Ώρα της Γης 2009 (Σάββατο, 28 Μαρτίου, 20:30) και η Ελλάδα δηλώνει δυναμικό παρών στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη. Περισσότεροι από 160 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, ελάχιστα πίσω από τον Καναδά, ανάμεσα στις χώρες με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης. Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η γενέτειρα της πρωτοβουλίας, Αυστραλία ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και το Βέλγιο.

Η ενθουσιώδης ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών στο κάλεσμα του WWF Ελλάς έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική παρουσία στην Ώρα της Γης να έχει ξεπεράσει το 10% του παγκόσμιου στόχου συμμετοχής που δεν είναι άλλος από τις 1000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι όταν θέλει - μπορεί. Η πέμπτη θέση της χώρας μας σε μια άτυπη παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν με τις περισσότερες πόλεις στην Ώρα της Γης έρχεται να το επαληθεύσει. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημά μας είναι η ατομική συμμετοχή των πολιτών. Κάθε πολίτης που εγγράφεται ηλεκτρονικά στο http://www.earthhour.org/signup/gr:el
δεν δηλώνει απλά τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό γεγονός στον πλανήτη - Συνυπογράφει μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και απαιτεί γενναίες αποφάσεις στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο
», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

Πέραν της μαζικής κινητοποίησης δήμων και κοινοτήτων, πλήθος φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων συμμετέχουν στην Ώρα της Γης, οργανώνοντας πρωτότυπες δράσεις. Περίπου 80 επιχειρήσεις και δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μέχρι τώρα ενώσει τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, κλιμακώνοντας τις δραστηριότητές τους με στόχο την 28η Μαρτίου.

Προωθήστε αυτό το mail και δώστε τη δύναμή σας στο μήνυμα της Ώρας της Γης και στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας WWF Ελλάς"

B
mrkaza

Απάντηση: H «Ώρα της Γης» eρχεται …

Δημοσίευση από mrkaza »

Αν και λόγο δουλειάς θα έπρεπε να είμαι θετικός με το project ΔΕΝ είμαι .

Το να μαζευτούν όσοι μαζευτούν και να σβήσουν τα Φώτα και να ανάψουν το ποιο ρυπογόνο φως στον πλανήτη (κεριά) μόνο καλό στο πλανήτη δεν κάνει .

Ξέρω ότι θα διαφωνήσουν αρκετοί αλλά θεωρώ λάθος να διαμαρτυρόμαστε για την ρύπανση ρυπαίνοντας παραπάνω .

Ίσως μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ πορεία την ίδια ώρα σε όλο τον πλανήτη ακόμα και με τους μίσους από όσους θα σβήσουν τα Φώτα θα έκανε δουλεία χωρίς να βλάψει, πράγμα που τα κεριά κάνουν :(

Όσο για το οτι περνάει μήνυμα χμμ ίσως και ναι
cinosweiv99

Δημοσίευση από cinosweiv99 »

Ελατε ! μην τρελαθούμε τελειως .
Ειναι ποτέ δυνατόν ενα - δυο κεριά να ρυπαινουν περισσότερο απο οσο ρυπαινει , το κάρβουνο ή το πετρελαιο , που χρειαζεται ενα σπιτι για να εχει ρευμα για μια ώρα!!!

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει :p.

Τελικά σας είδος δεν ειμαστε και απο τα πιο εξυπνα
Μονο οι ιοί ,καποια είδη μικροβίων , και τα παράσιτα καταστρεφουν - σκοτώνουν τον ξενιστή τους
Κανένα απο τα αλλα ειδη δεν διαβιούν εις βάρος του περιβάλλοντός τους

Αλλα στην τελική , ειμαι παραπολλοι. Μαλλον ο πλανήτης βρήκε τροπο να μας μειώσει .wow
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Και ποιος σου ειπε οτι το καθε σπιτι θα αναψει ενα - δυο κερακια ?

Αν δεν αλαξουμε σε βαθος οχι απλα να βγουμε πρωτοι οπως συνηθως κανουμε δεν θα αλαξει τπτ .

ΕΛΕΟΣ βγηκαν και εταιρειες -γραφεια που ειναι κλειστα εκεινη την ωρα κανουν και αυτοι καλο στον πλανιτη ?

Αν δεν αλαξει η βιομηχανια και δεν γινουν ΑΥΣΤΗΡΟΙ ελεγχει εκει , δουλεια δε γινετε .

Αλλα ακομα και της εταιριες εναλακτικης ενεργειας της ελεγχουν οι ιδιοι δλδ τα καλλιτερα φωτοβολταικα ΣΗΜΕΡΑ τα εχουν οι πετραιλεαικες εταιρειες αν αυτο λεει κατι .

Δινονται κονδυλια για την καταπολεμιση της δηθεν τρομοκρατιας και για αναπτηξη σε οικολογικες τεχνολογιες τπτ .

Αν δεν αλαξουν τα παραπανω και χωρις ρευμα να μινουν ολα τα σπιτια του κοσμου για ενα χρονο απλα θα κανουμε μια τρυπα στο νερο (εξου και η πορεια) .

Ας κοιταξουμε και λιγο το δασος γιατι κοιταμε μονο τα μυρμιγκια επανω στο δεντρο (αμαξια λαμπες)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Φίλοι μου η κίνηση αυτή είναι συμβολική δεν γίνεται ουτε για να κάψουμε λιγότερο πετρελαιο ούτε για να κάψουμε καναδυό κεράκια
Μπορεί ο καθένας μας να εξοικονομίσει άπειρες ώρες αν και μόνο δεν ξεχνά το φως στο μπάνιο την βεράντα και την tv στο μέσα δωμάτιο και μυριαδες ακόμη τρόπους που ολοι ξέρουμε και λιγοι πράτουν
Η κινηση αυτήν γίνεται για να δείξουμε οτι απλά κάτι μας νοιάζει και για κάποιους ευκαιρία να μάθουν κάτι στα παιδιά τους και ΝΑΙ χάρηκα που εχουμε εστω και μια πρωτια για την πατρίδα μας με αυτόν τον συμβολισμό οσο σημαντικος η ασήμαντος και να είναι

ps αραγε πόσο ρυπογόνα ειναι τα θερμικά μας και τι ζημιά κάνουμε με την φόρτιση μας.............. ουπς!!!!!
α!! φυσικα ολοι ξέρουμε οτι οι μπαταρίες μας ανακυκλόνωνται
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

θα έρθει η ώρα που ο πλανήτης θα πατήσει ένα γερο restart και θα μας στείλει όλους !

αλλά και πάλι δεν είναι ο καθεαυτός ο λόγος αυτής της συμβολικής πράξης ... δεν πρέπει να υπάρχει το συμφεροντολογικό συναίσθημα,είναι καθαρά μια κίνηση προσφοράς...

κάποια πράγματα που πρέπει αναπτύξουμε σαν είδος είναι:
σεβασμός, πολιτισμός και μια γενική συνειδητοποίηση ...

το πρόβλημα του πλανήτη δεν θα λυθεί από την εξοικονόμηση ενέργειας που απλού πολίτη ...
αλλα από τον έμμεσο αναγκασμό τον γενικών υπευθύνων στο ότι ο τρόπος ζωής πλέον δεν τους συμφέρει ...έτσι ίσος από σπόντα κερδίσουμε τα βασικά ...

μακάρι ...
papor

Δημοσίευση από papor »

Λένε ότι τα αυτοκίνητα μολύνουν.
Και ναι, είναι ένας παράγοντας μόλυνσις. Αλλά όχι ο μόνος.
Ξεχνούν όμως, ίσως "σκόπιμα", ότι και τα καράβια μολύνουν.
Το ξέρετε ότι τα περισσότερα καίνε μαζουτ?
Όχι πετρέλαιο! ΜΑΖΟΥΤ!
Καί μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, τα αυτοκίνητα ωχριούν μπροστά τους.
Άβαταρ μέλους
Dell Gatto Grande

Δημοσίευση από Dell Gatto Grande »

papor

Δημοσίευση από papor »

Είδατε όλοι ότι οι "μεγάλοι" ηγέτες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν πουθενά, όσο αφορά την αλλαγή του κλίματος στην Κοπεγχάγη.
Όλα στο βωμό του κέρδους.
Λες και θα ζούμε για πάντα!
Καλά τόσο τυφλοί είναι που δεν βλέπουν τις αλλαγές που γίνονται?
Την άνοδο της θερμοκρασίας, που τα τελευταία χρόνια έχουμε στην χώρα μας?
Τους τυφώνες που σαρώνουν τα πάντα?
Καλά δεν περιμέναμε ότι θα καταλήξουν και πουθενά!
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Ως οικολογος θα ηθελα να πώ και εγώ δυο λογάκια.
1. Ο πλανήτης ΔΕΝ παθαίνει τίποτα. Δεν μπορούμε σαν είδος να τον καταστρέψουμε. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ακόμα και με πυρηνικά. Βάσει του γεωλογικού χρόνου του πλανήτη ειμαστε (οι συγχρονοι ανθρωποι) ενα κλασμα του δευτερολεπτου. Η ζωή σε όποια της μορφή θα επιβιώσει.
2. Οσο αφορά στο κλίμα και στην καταστροφή του οικοσυστήματος, αυτό που κάνουμε ειναι να καταστρέφουμε την ποιότητα ζωής των παιδιών μας και των παιδιών τους. Σαν ειδος κάποια στιγμή θα εξαφανιστούμε θέλουμε δε θέλουμε. Το πώς θα ζήσουμε όμως μέχρι τότε ειναι το θέμα.
3. Λόγω του 2, οι "μεγάλοι" δεν αποφασίζουν. Οτι και να γίνει η δικιά τους ποιότητα ζωής δεν πρόκειται να αλλάξει.
4. Ο μοναδικός λόγος για την προστασία του περιβάλλοντος είναι φιλοσοφικός. Το να σέβεσαι την ζωή, σε όποια μορφή και αν την συναντας, πιστευω, σε κάνει καλύτερο ΟΝ. Εγώ και το σκουλίκι, ή ακόμα και η αμυβάδα, μοιραζόμαστε το ίδιο dna, ειμαστε παιδιά του σύμπαντος και των αστέρων. Φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά και έχοντας απλά διαφορετική συνειδητότητα για την υπαρξή μας (αν και αυτό πλέον συζητιέται).
5. Οσο ο ανθρωπος στηρίζεται στο παρον συστημα οικονομίας (με όλες του τις προεκτάσεις) θα καταστρεφει το περιβάλλον του.
Το να σβησω το φως, με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα, αλλα δεν βοηθά το περιβάλλον.

Με λίγα λόγια, προστατευοντας το περιβάλλον σου, προστατευεις την ποιότητα ζωής σου και την πνευματική σου υγεία.
Σεβαστείτε την ζωή σε όποια μορφή και αν την συναντάτε και αυτόματα δα προστατεψετε το περιβάλλον σας. Εσωτερικό και εξωτερικό
v_tolias

Δημοσίευση από v_tolias »

Mogolos έγραψε:
Ως οικολογος θα ηθελα να πώ και εγώ δυο λογάκια.
1. Ο πλανήτης ΔΕΝ παθαίνει τίποτα. Δεν μπορούμε σαν είδος να τον καταστρέψουμε. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ακόμα και με πυρηνικά. Βάσει του γεωλογικού χρόνου του πλανήτη ειμαστε (οι συγχρονοι ανθρωποι) ενα κλασμα του δευτερολεπτου. Η ζωή σε όποια της μορφή θα επιβιώσει.
2. Οσο αφορά στο κλίμα και στην καταστροφή του οικοσυστήματος, αυτό που κάνουμε ειναι να καταστρέφουμε την ποιότητα ζωής των παιδιών μας και των παιδιών τους. Σαν ειδος κάποια στιγμή θα εξαφανιστούμε θέλουμε δε θέλουμε. Το πώς θα ζήσουμε όμως μέχρι τότε ειναι το θέμα.
3. Λόγω του 2, οι "μεγάλοι" δεν αποφασίζουν. Οτι και να γίνει η δικιά τους ποιότητα ζωής δεν πρόκειται να αλλάξει.
4. Ο μοναδικός λόγος για την προστασία του περιβάλλοντος είναι φιλοσοφικός. Το να σέβεσαι την ζωή, σε όποια μορφή και αν την συναντας, πιστευω, σε κάνει καλύτερο ΟΝ. Εγώ και το σκουλίκι, ή ακόμα και η αμυβάδα, μοιραζόμαστε το ίδιο dna, ειμαστε παιδιά του σύμπαντος και των αστέρων. Φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά και έχοντας απλά διαφορετική συνειδητότητα για την υπαρξή μας (αν και αυτό πλέον συζητιέται).
5. Οσο ο ανθρωπος στηρίζεται στο παρον συστημα οικονομίας (με όλες του τις προεκτάσεις) θα καταστρεφει το περιβάλλον του.
Το να σβησω το φως, με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα, αλλα δεν βοηθά το περιβάλλον.

Με λίγα λόγια, προστατευοντας το περιβάλλον σου, προστατευεις την ποιότητα ζωής σου και την πνευματική σου υγεία.
Σεβαστείτε την ζωή σε όποια μορφή και αν την συναντάτε και αυτόματα δα προστατεψετε το περιβάλλον σας. Εσωτερικό και εξωτερικό

Σωστός...:>):>)
ogolakhs

Δημοσίευση από ogolakhs »

Πολυ καλες πληροφοριες.μπραβο
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

Παλιό το θέμα αλλά διαβάζοντας θέλω να πω ότι ήδη αυτή την στιγμή και εμείς οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά μας βιώνουμε έναν βαθμό μεγαλύτερης δυσκολίας στην καθημερινή μας διαβίωση και σίγουρα ακόμα και η γεννιά μας θα ζήσει για να δει και τις αλλαγές που θα βιώσουν τα εγγόνια μας. Συμφωνώ με τον Μογκ ότι ουσιαστικά το πρόβλημα το έχουμε και θα το έχουμε όλοι εμείς που είμαστε έξω και πολεμάμε για την καθημερινότητα και όχι αυτοί που είναι "προστατευμένοι" μέσα στις σύγχρονες βιλάρες τους και παίρνουν αποφάσεις εκ του ασφαλούς για όλους εμάς. Δηλαδή , δεν πρέπει να περάσει κανενός από το μυαλό ότι αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη είναι κάτι που θα γίνει όταν εμείς θα έχουμε πεθάνει.Γίνεται ήδη εδώ και χρόνια και απλά όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα αυξάνεται όχι σταδιακά αλλά πιο "βίαια" και με εκθετικό τρόπο...
Προσωπικά , λυπάμαι πολύ που είμαι τόσο λίγος στο να "παραδώσω" κάτι καλύτερο στα παιδιά μου. Και σίγουρα , ακόμα και όταν μπαίνω μέσα στο αεροπλάνο και γυρνάω το κλειδί για να εκκινήσω τον κινητήρα και να ικανοποιήσω την ανάγκη μου για την αίσθηση της πτήσης , όσο και να μην θέλω να το δεχτώ και όσο και να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν κάνω και τόση ζημιά σε σχέση με άλλους ,ξέρω ότι έχω βάλει το μικρό μου καταστροφικό λιθαράκι. Ξέρω ότι εάν είχα αρνηθεί να πετάξω με τον ρυπογόνο κινητήρα του αεροπλάνου μου , ο χ κατασκευαστής θα το έβλεπε και θα αναγκαζόταν να φτιάξει "καθαρότερο" κινητήρα και φυσικά αυτό είναι κάτι που θα γινόταν σε πολλούς άλλους τομείς ΑΝ.......w
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική & Οικονομία”