Πλαγιές στην Αττική για Ηλεκτρικά ανεμόπτερα

theodore1967

Πλαγιές στην Αττική για Ηλεκτρικά ανεμόπτερα

Δημοσίευση από theodore1967 »

Αγαπητοί μου συνοδοιπόροι στο φωτεινό ορίζοντα του αερομοντελισμού...
γεια σας και χαρά σας με τα καλά φτερά σας@P@
Από τις ωραιότερες και διαρκέστερες πτήσεις με ηλεκτρικό ή μη ανεμόπτερο, είναι αυτές σε πλαγιά, όπου εκμεταλευόμαστε το δυναμικό ρεύμα του βουνού για να παραμένουμε στο αέρα, όση ώρα θέλουμε.

Επειδή, στην Αττική δεν υπάρχει κάποιος οργανωμένος χώρος για τέτοιου είδους πτήσεις , γιαυτό αν καποιος φίλος γνωρίζει σχετικούς ελεύθερους χώρους- πλαγιές στην Αθήνα, ας μας ενημερώσει σχετικά.
Καλο είναι να δίνονται λεπτομερείς και σαφείς οδηγίες για το που βρίσκονται αυτοί οι χώροι και αν μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες ή εντοπισμό στο google-earth

Εχω ακούσει για μια νότια πλαγιά στην μονή του Αγ. Παντελεήμονα στην Πεντέλη. Μήπως κάποιος φίλος γνωρίζει σχετικά από ποιό δρόμο πάμε εκεί; ( είτε από Κηφισίας είτε από Λ. Πεντέλης)

Ευχαριστώ και καλές (άθραυστες) πτήσεις σ΄ όλους :>)
fazerdreamer

Απάντηση: ΠΛΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΑ

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Αγαπητε φιλε theodore1967 και ανεμοπορε μου!,Με περισσια χαρα θα μοιραστω μαζι σου,λιγο''γλυστρημα''απο τα αθορυβα φτερα εδω κοντα με νοτιαδακι στην Πεντελη,ναι στον Α.Γ Παντελεημων..αν θες επικοινωνουμε για λεπτομερειες..

Φιλικα Στεφανος-6937896120

http://www.anla.gr
;;)
stevious

Απάντηση: Πλαγιές στην Αττική για Ηλεκτρικά ανεμόπτερα

Δημοσίευση από stevious »

Υπαρχουν και τα νταμαρια στην Πεντελη,λιγο πριν τον Αγ.Παντελεημωνα στα δεξια.Η αλανα στα νταμαρια ειναι τεραστια για ασφαλης προσγειωσεις του ανεμοπτερου και οχι μονο.Ο φιλος Στεφανος(γνωστης της περιοχης)σιγουρα θα τα ξερει...:D
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Φιλε Σταυρο οντως υπαρχει σχετικη ''απλα''αλλα η προσεγγιση για full stop απαιτει κινησεις..ακριβειας,δεν συγχωρει..,ο αερας παλι πρεπει να μην σου δινει πλαγιολισθησεις δεν βοηθουν,το lift στο κομματι αυτο δεν ειναι και οτι καλυτερο,παρ'ολα τουτα ας πεταμε κι ας ειναι οπου ναναι..!!;;)

Ευχες σε εκεινους που αγωνιζονται για καλυτερες ανεμοπορικες ημερες..!@P@
Συνημμένα
trainer day....jpg
trainer day....jpg (97.46 KiB) Προβλήθηκε 471 φορές
stevious

Καταλαβα τι εννοεις Στεφανε και εχεις δικιο.Δεν ειναι τυχαιο το σημειο της πλαγιας στο μοναστηρι.Εξαλλου τοσα χρονια οι περισσοτεροι απο εσας πηγαινετε εκει και πιανω τον εαυτο μου να θυμαται,οταν ανεβαινα για βολτα στο βουνο,να καθομαι και να χαζευω,αλλοτε απο κοντα,αλλοτε απο μακρια,τις πολυ ομορφες πτησεις των ''πουλιων''.::)::)::)
Nick1150

Δημοσίευση από Nick1150 »

Καλησπέρα παιδιά,

Πετάτε ακόμα στην γειτονιά μας ;

Αν ναι θα με ενδιέφερε να σας δω από κοντά _P_P

Άλλωστε βλέπω fazerdreamer και stevious είμαστε γείτονες (5 λεπτά απόσταση μεταξύ μας είμαστε)
dogeorge

Δημοσίευση από dogeorge »

τις καλησπερες μου και απο εμενα, συμφωνο με την Αγ. Παντελεημονα , απλα ειναι μονο οταν φυσαει νοτιας , εαν κανει πως φυσαει ανατολικος ανεμος ειναι πολυ ταλεπορια και δεν το απολαμβανεις.....>:(
αλλα υπαρχει ακομα μια καλυτερη λυση!!!!! ανεβαινεις απο το μοναστιρι πιο πανω , (ειναι ο χωματοδρωμος οπου ειναι απο την δεξια μερια της εισοδου ) οπου βγαζει μετα απο 200 μετρα στην κορυφη του λοφου (εχει και τις κεραιες κινητης τηλεφ. οπου φαινωνται και απο το μοναστηρι απο πανω) και εκει εχεις πολυ περισσοτερες επιλογες απο θεμα ανεμου.
Φυσαει νοτιας , εχεις ακομα καλυερα ανοδικα απο το να κατσεις στο μοναστηρι, φυσαει βοριας , βλεπεις και αμεσως και την βορινη πλευρα και ετσι πετας οπως σου αρεσει.....+(*)
απλα το κακο με εκεινο το μερος ειναι οτι ο χωρος προσγειωσει ειναι πολυ λιγοτερος απο το παρκινκ του μοναστηριου και θα πρεπει κανεις να παρει συμαντικες αποφασειςw
stevious

Φιλε dogeorge,εκτος του χωρου προσγειωσης εκει που λες στις κεραιες(σταυρος),ενα αλλο μειονεκτημα ειναι η προσβαση στο σημειο.Ο χωματοδρομος που εχει για να πας ειναι πολυ κακοτραχαλος και σχεδον απαγορευτικος για Ι.Χ.Οσοι διαθετουν 4 επι 4....ορματεεεεεεεε.......
dogeorge

Δημοσίευση από dogeorge »

φιλε stevious συμφωνω οτι ο δρομος ειναι λιγο σπαστηρι αλλα το αποτελεσμα μετραει!!!!!
εχω παει χειμωνα με τρομερο κρυο και ο δρομος απο την βροχη ειχε χαρακοματα!!!! αλλα το καλοκαιρι τον πατανε και γινεται λιγακι πιο βατος , παντος εγω με επιβατικο παω και εχω παει πολες φορες και με αλλα επιβατικα και ειναι μια χαρα , αολα θελει γιγακι προσοχη αριστερα και δεξια του δρομου οπου υπαρχουν χαντακια και μην πεσει καμια ροδα εκει μεσακαι ξεχειμωνιασεις.......
:D:D
Nick1150

Δημοσίευση από Nick1150 »

Εεεεε και γιατί δεν το δοκιμάζουμε ;

Βαγγέλη πάμε και βλέπουμε... θα το παλέψουμε ~!! και θα ανέβουμε ρε συ
petrosp

Δημοσίευση από petrosp »

Υπάρχει και στον Ασπρόπυργο πλαγιά που πετάει από Ανατολικό-Νότιο- Δυτικό. Πηγαίνεις από το δρόμο για Χασιά και πριν μπεις στο χωριό υπάρχει δρόμος αριστερά που σε ανεβάζει σε γήπεδο ποδοσφαίρου εκεί υπάρχει δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ ή του Δήμου 10 μέτρα μπροστά από την δεξαμενή είναι η πλαγιά που έχει ωραίο δυναμικό αλλά και τις ζεστές μέρες καλά και δυνατά θερμικά.
Antoniso

Δημοσίευση από Antoniso »

Γεια, στο χωματοδρομο δεξια απο Αγ. Παντελεημονα εχω ανεβει με Smart...οριακα. Στο τερμα του δρομου υπαρχουν κατι ποτιστρες για ζωα εγκαταλειμενες. Εκει σε αυτο το πλατωμα νομιζω οτι υπαρχουν οι καλυτερες συνθηκες προσγειωσης, βεβαια υπαρχουν διαφορα Θαμνωδη πλατωματα στη περιοχη που αν δεν εχουν καμενα δεντρα θα παραλαβουν ασφαλως ενα ελαφρυ ανεμοπτερο. Το μειονεκτημα εδω ειναι οτι ο χωρος ειναι πανω στη ραχη του βουνου και η ταχυτητα του ανεμου τοπικα, δηλωμενη 5bf βοριας, φερνει στα ορια τη διατρητικη ικανοτητα των ελαφρων ανεμοπτερων. Αλλο ενδιαφερον σημειο στην Πεντελη που δεν εχω δοκιμασει ακομα ειναι απο το χωματοδρομο πανω απο την πηγη, στο δρομο απο Π. Πεντελη για Αγ. Πετρο. Οδηγει επισης στη ραχη με βοριοανατολικη κατευθυνση, βλεπεις Σχοινια απο ενα χωματινο πλατωμα διαστασεων μισου γηπεδου ποδοσφαιρου,πηγη, μειονεκτημα δεντρα βορεια, βαθυς γκρεμος ΒΑ. Το καλοκαιρι σαφως βατο απο επιβατικο αυτοκινητο φυσιολογικου υψους.
xristos

Δημοσίευση από xristos »

σοβαρα δυσκολευεσαι να ανεβεις με τετοιο αυτοκινητο;;;
Εικόνα
Antoniso

Δημοσίευση από Antoniso »

lol, εχω και νιβα για τα δυσκολα, full scale fpv.
Συνημμένα
inverted.jpg
inverted.jpg (39.18 KiB) Προβλήθηκε 471 φορές
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Από που είναι αυτή η φωτό;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”