FTL 45cc

yankos

Απάντηση: FTL 45cc

Δημοσίευση από yankos »

Καλησπέρα

Ο FTL πέταξε σήμερα με τα προικιά της μάνας του. Τελικά κράτησα το ίδιο πακ nimh 6V και έβαλα regulator του Greek Electronics να ρίχνει την τάση στα 5.2V για να μην έχω βλάβες από μεγαλύτερη τάση. Ελπίζω να μη μου ξαναχαλάσει το ignition... :-X
Ο σένσορας τοποθετήθηκε σε καλύτερη θέση και έτσι όταν έδινα να πάρει μπρος δεν κλώτσησε καθόλου ανάποδα, πήρε πολύ εύκολα χωρίς καν να κεράσω στο καρμπυρατέρ.
Μέτρησα την 21Χ8 στις 6700rpm που σημαίνει 11+ κιλά ώση. Ο κινητήρας δούλευε πολύ καλά χωρίς διακοπές και προβλήματα και το μοντέλο είχε χαλαρά απεριόριστη άνοδο. ;D
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Μπράβο yankos

Είδες τελικά που με υπομονή και επιμονή όλα βαίνουν πάντα σε "Happy End"..
Καλές πτήσεις με την FTL σου!

ΜΦΧ
Τρύφωνας
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Να 'σαι καλά Τρύφωνα και ευχαριστώ ειλικρινά για τη βοήθεια!
Καλές πτήσεις και σε σένα!! V:))
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Καλησπέρα

Θέλω να φέρω τον FTL45 λίγο πιο πίσω στο μοντέλο, γιατί είναι λίγο μπροστόβαρο, ώστε να βγάλω τα βαρίδια από πίσω. Επίσης έχω διαπιστώσει σε άλλα ακροβατικά μοντέλα ότι με τον κινητήρα 1-2εκ πιο πίσω γίνονται τρομερά ευέλικτα. Δεν μπορώ όμως να τον φέρω πιο πίσω γιατί η εξάτμιση βρίσκει στο firewall. Γι' αυτό σκέφτομαι μήπως βάλω μια από τις παρακάτω εξατμίσεις. Πιστεύεται ότι θα κουμπώσουν καλά και ότι θα δουλέψει σωστά ο κινητήρας με αυτές; Αν κάποιος έχει μια από αυτές τις εξατμίσεις ας κάνει τον κόπο να μου πει τι απόσταση έχουν οι βίδες μεταξύ τους.

Ευχαριστώ

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6918&Product_Name=XY_Engine_Muffler_(50cc
)

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7711&Product_Name=FTL-52_Muffler_(part_#_003
)
Συνημμένα
ftl45555.jpg
ftl45555.jpg (96.2 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Γιαννη καλησπερα
Μπορεις να κοψεις λιγο την γωνια στο Firewall και να την καλυψεις με λιγο εποξικη και υαλουφασμα ,οποτε μπορεις να πας λιγο πιο πισω την μηχανη.Το εχω κανει και γω και παει μια χαρα και δεν αλλαζεις εξατμιση.
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Το λυπάμαι!!... :'(

Σκέφτομαι όμως κάτι άλλο...
Αν γυρίσω την εξάτμιση ανάποδα θα έρθει αρκετά πιο μπροστά,
η πίπα όμως θα κοιτάει πάνω. Μπορώ να κόψω την πίπα και να πάω σε ένα βουλκανιζατέρ να την κολλήσει από κάτω;;; #**
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Κάπως έτσι...
Συνημμένα
ftl455555.jpg
ftl455555.jpg (96.47 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
ankon

Δημοσίευση από ankon »

yankos έγραψε: Το λυπάμαι!!... :'(

Σκέφτομαι όμως κάτι άλλο...
Αν γυρίσω την εξάτμιση ανάποδα θα έρθει αρκετά πιο μπροστά,
η πίπα όμως θα κοιτάει πάνω. Μπορώ να κόψω την πίπα και να πάω σε ένα βουλκανιζατέρ να την κολλήσει από κάτω;;; #**

Πρωτα να σου πω ...να μην το λυπασαι γιατι ειναι ενα δοκιμαστικο μοντελο.Δευτερον πες μου τις αποστασεις απο το κεντρο βαρους προς την ακρη του rudder και προς την ελικα για να δουμε αν ειναι σωστες και δεν χρειαζεται να κανεις την αλλαγη που θες. Τωρα αν θες να το κανεις πρεπει να ξερεις οτι η εξαγωγη δεν ειναι ενα απλο σωληνακι ,αλλα προχωρα βαθυτερα και εχει αρκετες τρυπες.Νομιζω δε ,οτι ειναι φτιαγμενη απο αλουμινιο οποτε θελει ειδικη κολληση αλουμινιου.Πραγμα δυσκολο ,εκτος αν εκει που θα το πας μπορουν να το κανουν.
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Άγγελε θα σου δώσω αύριο αποστάσεις από το κέντρο βάρους,
είμαι εκτός Σκύδρας. Τώρα για το σωληνάκι και τις τρύπες και τα μέταλλα και την κόλληση μάλλον άκυρο από ότι καταλαβαίνω ε; !@/-=}{{
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Καλημέρα

Από κ.β. ως έλικα 50εκ.

από κ.β. ως rudder 128εκ.

Με υπολογισμό της θέσης του κ.β. λίγο στο περίπου...

Χθες το βράδυ έβαλα στην παραγγελία που έκανε από hobbycity ένας φίλος και μια εξάτμιση από ftl52...
Θα δούμε σύντομα αν ταιριάζει ;D
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Γιαννη σε αυτο το μοντελο η μηχανη πρεπει να ειναι απο 53,5 εκ. εως 58εκ.max. οποτε τα 50 ειναι ηδη υπεραρκετα.Δεν νομιζω οτι πρεπει να την μετακινησεις.
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Η εξάτμιση έφτασε, κουμπώνει κανονικά, όντως δεν πιάνει στο firewall όπως
η μανίσια και τώρα πρέπει να κάνω τα μερεμέτια: να φέρω πιο πίσω τον κινητήρα και να βολέψω κάπου το σέρβο του γκαζιού.
Ελπίζω να δουλεύει και σωστά...
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Καλημέρα

Χθες έβαλα μπρος τον FTL45 με την καινούρια του εξάτμιση.
Το συμπέρασμα :
Ο FTL45 δουλεύει πολύ καλά (ίσως και καλύτερα) με την εξάτμιση του FTL52.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”