Πως να πετάξω IFR?

Απάντηση
mitsos

Πως να πετάξω IFR?

Δημοσίευση από mitsos »

καλησπέρα,

θα ήθελα κάποιος αν μπορεί να μου πεί πως να πετάξω IFR τι χρησιμοποιω,πως ρυθμίζω το AP ?
Scrat

Απάντηση: Πως να πετάξω IFR?

Δημοσίευση από Scrat »

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς την ερώτησή σου.. Εννοείς πως να χρησιμοποιήσεις το VOR, AP, FMC (ενόργανη πτήση) κλπ ή ποια η διαδικασία μιας IFR πτήσης (σχεδιασμός πτήσης κλπ)?

Γιατί αν θες και απ'τα δυό.. google και ξερό ψωμί ... wikipedia και άγιος ο Θεός... simulator και τα μυαλά στα κάγκελα...:-?
mitsos

Δημοσίευση από mitsos »

τα πάντα όλα θέλω να τα μάθω _Β_Ο πως να χρησιμοποιώ vor? Αpilot ξέρω
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

Αν αυτό που περιμένεις είναι ένα post του τύπου..."VOR είναι αυτό και το χρησιμοποιείς έτσι κλπ κλπ", NDB είναι το τάδε και δουλεύει έτσι κι έτσι κλπ κλπ τότε σε συμβουλεύω να αρχίσεις το ψάξιμο στο google... Είναι τεράαααστια κουβέντα, πολλά τα όργανα και χρειάζεται να αφιερώσεις πάρα πολλές ώρες.. Μη νομίζεις ότι με 2 ποστ θα καθαρίσει το πανηγύρι... Και όπως σου είπα πιο πάνω... Μπες wikipedia και διάβαζε (για αρχή)...
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_Management_Computer

http://rfinder.asalink.net/free/
Site που σου δίνει flight plans

http://www.hvacc.org/site/

Εδώ θα βρεις χάρτες από το ελληνικό FIR για τις προσεγγίσεις σου και τις πορείες.. Μην κάνεις πτήσεις με FMC από την αρχή.. ΠΡώτα ξεκίνα με VOR to VOR εντός Ελλάδος.. Προσωπικά σπάνια πετάω με FMC και αυτό μόνο σε μεγάλα ταξίδια.. Είναι πιο challenging το VOR to VOR..

Πρέπει να δεις με ποιο αεροπλάνο θα πετάς.. Να διαβάσεις όλα τα στοιχεία του (βάρη απογείωσης και προσγείωσης, μέγιστες ταχύτητες με ή χωρίς flaps κλπ.. ) και να τα εφαρμόσεις και στην πτήση... Ναι το Boeing θα σηκωθεί γεμάτο, συμφέρει όμως να το γεμίσεις με καύσιμα για το ταξίδι που θα κάνεις? Με πόσα καύσιμα θα κατέβεις και τι βάρος θα έχει το α/φος? Πόσο κόσμο θα έχεις μέσα (μαζί με αποσκευές κλπ).. Ποια είναι η πορεία σου? Τι καιρούς θα συναντήσεις (metar) , σε τι ύψος θα πετάξεις.. Ποιο εναλλακτικό αεροδρόμιο? Φτάνουν τα καύσιμα για το εναλλακτικό ή θα μείνουμε στο δρόμο...?

Πες μας και γενικότερα τις εώς τώρα γνώσεις σου στο simulator.. Είπες ότι Autopilot ξέρεις.. Αν ξέρεις ΑP τότε θα γνωρίζεις και πως να κλειδωθείς σε μια radial ενός VOR (γιατί από εκεί δίνεις την εντολή...) Είναι έτσι ή όχι..?
mitsos

Δημοσίευση από mitsos »

Ευχαριστώ για τα λινκ +(*)

οι γνώσεις που έχω είναι:
1)επικοινωνίες
2)Autopilot
3)Συχνότητες
4)Επίπεδα πτήσης
5)Ταχύτητες
6)Και άλλα αρκετά που μου βγαίνουν στη πτήση αλλά εδώ δεν τα θυμάμαι (είναι και πρωί)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Flight Simulator - Εικονικές Πτήσεις & Αεροπορικές Εταιρείες”