Ποια ειναι η καλυτερη θεση για Flycam?

Απάντηση
thunder

Δημοσίευση από thunder »

Έχω ενα Easy trainer θερμικό της thundertiger και θα ήθελα να τοποθετήσω πάνω camera για να τραβαω βίντεο εν πτήση. Ποια θα ήταν η καλυτερη θεση να την τοποθετήσω? Thanx!
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Αν αναφερόμαστε στην ίδια camera (τη Flycam τη λεπτή), μια καλή θέση είναι στο κάτω μέρος του φτερού (σε όποιο από τα δύο) και αυτό γιατί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του αεροπλάνου σου θα "περνάει" στο κάδρο σου η προπέλα.
Το πρόβλημα λοιπόν με την καμερούλα αυτή, όταν η προπέλα του μοντέλου είναι εντός κάδρου, εστιάζεται στο συντονισμό που προκαλείται και που στην τελική σου εικόνα ενδέχεται (σχεδόν βέβαιο) να σου παρουσιάσει κυμματισμό που θα σε ενοχλεί.

Με τη στήριξη τώρα της camera στο φτερό, ίσως χρειαστεί ένα micro trim στο aileron. Ως προς το βάρος της, δε νομίζω οτι θα χρειαστεί ζύγισμα, όμως έλεγξέ το.

Αν στηρίξεις την κάμερα σε ένα απο τα δύο φτερά και θελήσεις να ελέγξεις το ζύγισμα, (πάντα ΚΟΝΤΑ στην άτρακτο), τότε θα πρέπει να γυρίσεις το υψηλοπτέρυγό σου ανάποδα και να το ζυγίσεις στο διαμήκη άξονά του (κρατώντας το μοντέλο από το spinner και το ουραίο). Αν το φτερό με το βάρος (εκείνο που επέλεξες για την camera) έχει μεγάλη απόκλιση από το ελέυθερο φτερό (γέρνει προς τα κάτω), τότε ίσως χρειαστεί να προσθέσεις ένα αντίστοιχο προσωρινό βάρος στο άλλο φτερό.

Πιστεύω όμως ότι δε θα χρειαστούν όλα αυτά. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές σε foam μοντέλα πολύ ελαφρύτερου τύπου που λογικά είναι και αρκετά πιο επιρρεπή σε βάρη και μετατοπίσεις ή προσθήκες φορτίων.

Καλή τύχη.
thunder

Απάντηση: Ποια ειναι η καλυτερη θεση για Flycam?

Δημοσίευση από thunder »

Είναι καλή ιδέα και την πετυχα και στο youtube. Σκεφτομουν να την έβαζα κατω απο την ατρακτο λίγο πιο μπροστα απο τους κεντρικους τροχους. Τι λετε? Ριψοκίνδυνο?
KM

Δημοσίευση από KM »

Mία καλή θέση είναι κάτω από την άτρακτο και αν μιλάμε για εκπαιδευτικό αεροπλάνο κοντά στα σκέλη προσγείωσης για να μην αλλάξει το κέντρο βάρους. Το καλό είναι ότι αφού έχεις την κάμερα μπορείς να κάνεις διάφορες δοκιμές ώστε να καταλήξεις, αρκεί να έχεις και το laptop μαζί! Δες 2 βίντεο που έχω τραβήξει με φορά εμπρός και πίσω για να δεις πως φαίνεται. Τώρα πρόσεξε και αυτό που λέει ο Γιάννης σχετικά με την προπέλα. Σε εμένα, όπως θα δεις, δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και δεν χρησιμοποιώ flycam...!@/-=}{{

Φιλικά...Κ

http://www.youtube.com/watch?v=iLgTnmvt2S8

http://www.youtube.com/watch?v=SB27564qlIc
thunder

Δημοσίευση από thunder »

κατι τετοιο σκεφτομουν και εγω. Είναι πολυ καλή η ποιοτητα των βιντεο σου, αν επιτρεπεται τι καμερα χρησιμοποιεις? Thanx
KM

Δημοσίευση από KM »

H κάμερα είναι η ATC3K Action Cam της Oregon Scientific. Η ποιότητα λήψης είναι 640Χ480, ίδια αν δεν κάνω λάθος με αυτή της flycam αλλά είναι σαφώς μεγαλύτερη σε μέγεθος!

Εδώ και το link για να τη δεις--> http://www.oregonscientific.co.uk/prod_atc3k.htm

Φιλικά...Κ
thunder

Δημοσίευση από thunder »

Φαινεται οντως πολυ καλη αλλα λιγο μεγαλη για μικρα μοντελα.... εγω λεω να χρησιμοποιησω μια wireless pinhole cam.
Απάντηση

Επιστροφή στο “FPVs - UAV/drones - on board cameras”