Συμβουλή Αγοράς

Απάντηση
Lestat

Συμβουλή Αγοράς

Δημοσίευση από Lestat »

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι νέος στη παρέα,και προσπαθώ να παρακολουθήσω _Β_Ο την ελικοπτερική σκηνη όσο καλύτερα μπορώ τους τελευταίους 8 μήνες. Έχω προσπαθήσει να αποκτήσω και πτητική εμπειρία τόσο απο ένα lama v3 αλλά και από τον Phoenix flight simulator.Σιγά σιγά έχω αρχίσει και μαζεύω τον εξοπλισμό μου για το επόμενο επίπεδο.
Ήδη έχω στην κατοχή μου μια καλή ελικοπτερική εργαλειοθήκη, αυτόνομο ψηφιακό φορτιστή με balancer,2 Flightpower 3s 2170 και τηλεκατεύθυνση την Spectrum DX7 μαζί με το δέκτη της AR7000.Φτάνει λοιπόν η ώρα του κιτ μαζί με τα ηλεκτρικά.Με τα ηλεκτρικά βγάζω άκρη αλλά θα ήθελα ειλικρινά τη γνώμη σας πάνω στα ελικόπτερα που με ενδιαφέρουν,πόσο μάλλον αν είστε κάτοχοι ή έτυχε να τα χειριστείτε.
Τα ελικόπτερα που με ενδιαφέρουν είναι Trex 450 Pro Super Combo - Beam E4 - Rave 3D 450.
Ας αρχίσει ο αντίλογος!~!!
PaNt

Απάντηση: Συμβουλή Αγοράς

Δημοσίευση από PaNt »

κοίτα αν μου έλεγες 450 V2 ως Beam θα σου έλεγα beam πολύ καλύτερη ποιότητα....
Από εκεί και πέρα ως προς εμενα το καλύτερο και ποιότητα και πτητικά ίαινε το Rave αλλα έχει το έξεις πρόβλημα δεν υπάρχει αρκετό υλικό για αυτό και επίσης δεν έχει ανταλλακτικά αρκετά...
Το beam δεν θα το έπαιρνα λόγω ιμάντα οποτε θα έπαιρνα το trexaki λόγω άξονα και επειδή έχει ανταλλακτικά παντού.. ειδικά αν είναι το πρώτο θα τα χρειαστείς 100%...

Θα πεταχτούν να μου πούνε από τότε έγινε απαραίτητος ο ιμάντας στα ηλεκτρικά δεν είναι απαραίτητος αλλα είναι δικη μου άποψη δεν μου άρεσε ο ιμάντας που πρέπει να το σφίξεις σε συγκεκριμένο σημείο πρέπει να έχεις πήρα κτλ κτλ και επίσης αν ξεχάσεις να τον "ελεξεις" και δεν τον έχεις ψεκάσεις pe spray σιλικόνης μπορεί να σπάσει...

Βεβαια μην λέμε και ότι θέλουμε ο ιμάντας έχει και τα "θελικα" στο σπάσιμο είναι φτηνός ενώ ο άξονας κοστίζει παραπάνω... αλλα ο "ακοσνας" είναι πιο plug and play...!
Και επίσης γενικά μου αρέσει η μετάδοση με άξονα...

Αλλα αν ήταν να περνώ ανταλλακτικά από εξωτερικό θα έπαιρνα Rave και θα έκανα μια καλή παραγγελια σε ανταλλακτικά γιατί όπως έχω πει όταν spas πρέπει την επομενη μέρα να "ξαναπετας"...

A το Rave έχει και το άλλο θετικό ότι μπορείς να βάλεις 350 blades και να "φαξεις" 4σ σύστημα και γίνεται άλλο heli... τελείως άλλο... οποτε έχεις 2 σε 1..

σου είπα περίπου κάποια πράγματα άκουσε και άλλες απόψεις και αποφάσισε!

epishs to rave einai panakribo kai den tha to elega gia arxario1
jaames74

Δημοσίευση από jaames74 »

Στην ίδια κατάσταση με εσένα βρίσκομαι με τη διαφορά ότι βιάστικα και έκανα το λάθος να αγοράσω το kit χωρίς "πτητική παιδεία".

Θα σου πρότεινα να πάρεις το HK-450. Μαζί με τα ηλεκτρονικά + lipo + μεταφορικά θα σου έρθει γύρω στα $180 και ίσως πολλά λεώ. Μάθε καλά με simulator και μετά με το HK. Η δυσκολία θα είναι σημαντική λόγω του μεγέθους και της αστάθειας οπότε σιγά σιγά θα αποκτήσεις καλό πτητικό υπόβαθρο. Το κόστος της στούκας δεν θα σε αγχώσει ιδιαίτερα ίσως και καθόλου.

Αν το μάθεις καλά, θεωρώ πως μετά πας άνετα σε κάτι πιο μεγάλο ή πιο ακριβό που θα σου αρέσει πραγματικά.

Ας μην κάνουμε τα ίδια λάθη...
Daggo

Δημοσίευση από Daggo »

Δεν συμφωνω με τον φιλο Μαστορα για τον ιμαντα,μιας κι λεμε τις γνωμες μας.Ο αξονας με το γραναζι και τα τοσο μικρα δοντια δεν ειναι επικινδυνο δηλαδη?Επισης το Beam E4 και μετα την παρουσιαση του Rave μπορω να πω οτι διαβασα αρθρα απο το εξωτερικο που τα συγκρινανε και τα ελικοπτερα ηταν το ιδιο...με το Beam Ε4 να ειναι λιγο πιο πανω σε μερικα μεταλλικα του μερη.Τωρα στο θεμα μας για την επιλογη σου,θα σου ελεγα κι εγω να παρεις το πανφθηνο ΗΚ-450 για να μαθεις,ειναι τρελο ελικοπτερο για τα λεφτα του και την αποδοση που εχει,αρκει να προσεξεις μερικα σημεια του.Το Beam και το Rave θα σου πανε τουλαχιστον 600-700 ευρω να τα στησεις,γιατι τετοια ελικοπτερα πρεπει να πλαισιωθουν απο τα καλυτερα...Το Trex-450 Pro ειναι καλο και σχετικα φτηνο,βρισκεις ανταλακτικα παντου.Και για το Βeam βρισκεις γιατι το εχουν φερει στην Ελλαδα,αλλα δυστυχως για το Rave οπως ειπε κι ο Μαστορας δυσκολα βρισκεις μιας και ακομα δεν εχει φιλοτιμηθει να το φερει καποιο ελληνικο μαγαζι...Κατι ασχετο με το θεμα,πραγματικα σημεριζομαι τον Μαστορα απο την αποψη που λεει οτι δεν υπαρχουν ανταλακτικα.Πρεπει καποια στιγμη οι Ελληνες μαγαζατορες να κανουν προσιτα στον κοσμο ελικοπτερα οπως το Beam,Next-D Rave,X-Cell Furion και οχι να βαζουν τα κιτ σε απιστευτα ψηλες τιμες κι αναγκαζομαστε κι εμεις να αγοραζουμε απο εξω...Αυτα απο μενα...
eliasdevetzoglou

Δημοσίευση από eliasdevetzoglou »

Γεια σας παιδες και φιλε daggo (εχουμε μιλησει και παλιοτερα εμεις τοτε που ηθελες να αγορασεις την dx7 μου). Ηθελα μονο να παρεμβω και να προειδοποιησω για κατι ολους του φιλους Ελληνες και πιθανους αγοραστες του HK450. Λοιπον, to tail gear drive του ελικοπτερου ειναι ελατωματικο σε οοοοοοοολη την παραγωγη του hk450. Το μεγαλυτερο γραναζι στην φωτο παρακατω ξεκωλαει στα καλα καθουμενα με ενα αποτομο rudder input και το ελικοπτερο χανει τον ελεγχο.

Εικόνα

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΚ450.

Επειδη καλο το φθηνο αλλα η ασφαλεια πρωτευει, θα ελεγα αν θελεις παρε το Hk450 απο Hobbycity αλλα αγορασε μαζι και ενα καλης ποιοτητος tail gear drive απο αλλου. Ενδεικτικα σου δινω το παρακατω link για αγορα του επιπροσθετου εξαρτηματος:

http://www.sportsmoto.co.uk/acatalog/3DX_450_Spare_Parts.html#a599

μπορεις καλλιστα να αγορασεις το αντιστοιχο εξαρτημα απο το trex 450 se v2 αλλα ειναι ακριβοτερο.

επισης θα σου συστηνα να παρεις και ενα σετ με βιδες για trex 450 (αυθεντικες κατα προτιμηση) γιατι οι βιδες του Hk450 ειναι χειριστης ποιοτητος και 'αποκεφαλιζονται'. Και του copterx ειναι καλες και φθηνοτερες απο τις align.

το hk450 ειναι μια χαρα ελικοπτερο κατα τ'αλλα και με ενα metal head/tail γινεται ακομα πιο καλο. Μην διανοηθεις να το πεταξεις χωρις την αλλαγη που ανεφερα αν νοιαζεσαι για την ασφαλεια σου και των γυρω σου.

καλες πτησεις

Ηλιας
PaNt

Δημοσίευση από PaNt »

Λοιπον ως χαρουμενος κατοχος πλεον του Rave να πω οτι ειναι πολυ μπροστα ειναι αψογο ποιοτικα.. πτητικα αναμενω ακομα..
Απο φιλους που εχουν και τα 2 το Beam με το Rave οταν ειναι 3s ειναι πολυ κοντα και στα δυο οταν ομως το RAve του βαλεις 4s system αφηστετο παιδια ξεφευγει πολυ παρα πολυ...

Μετα συνεχιζοντας για το HK-450 δεν λεω για αρχαριο καλο απλα γενικα δεν περνω απομιμησεις δεν ξερω δεν μπορω να το δεχτω... αλλα αν παρεις παρε απο Ελλαδα καλυτερα 15ε σε μαγαζι παρα στο τελωνειο, το εχει το http://www.coolmodels.gr
.

Απο εκει και περα αν δεν θες τοτε παρε το align οπου θα εχεις ανταλακτικα να αλλαζεις.. εκτος βεβαια και αν νομιζεις οτι θα πεταξεις ανετα χωρις σπασιματα..! κατι βασικο μην παρεις μεταχειρισμενο φιαξτο μονος σου για να μαθεις..!
gamemile

Δημοσίευση από gamemile »

eliasdevetzoglou έγραψε: Γεια σας παιδες και φιλε daggo (εχουμε μιλησει και παλιοτερα εμεις τοτε που ηθελες να αγορασεις την dx7 μου). Ηθελα μονο να παρεμβω και να προειδοποιησω για κατι ολους του φιλους Ελληνες και πιθανους αγοραστες του HK450. Λοιπον, to tail gear drive του ελικοπτερου ειναι ελατωματικο σε οοοοοοοολη την παραγωγη του hk450. Το μεγαλυτερο γραναζι στην φωτο παρακατω ξεκωλαει στα καλα καθουμενα με ενα αποτομο rudder input και το ελικοπτερο χανει τον ελεγχο.

Εικόνα

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΚ450.

Επειδη καλο το φθηνο αλλα η ασφαλεια πρωτευει, θα ελεγα αν θελεις παρε το Hk450 απο Hobbycity αλλα αγορασε μαζι και ενα καλης ποιοτητος tail gear drive απο αλλου. Ενδεικτικα σου δινω το παρακατω link για αγορα του επιπροσθετου εξαρτηματος:

http://www.sportsmoto.co.uk/acatalog/3DX_450_Spare_Parts.html#a599

μπορεις καλλιστα να αγορασεις το αντιστοιχο εξαρτημα απο το trex 450 se v2 αλλα ειναι ακριβοτερο.

επισης θα σου συστηνα να παρεις και ενα σετ με βιδες για trex 450 (αυθεντικες κατα προτιμηση) γιατι οι βιδες του Hk450 ειναι χειριστης ποιοτητος και 'αποκεφαλιζονται'. Και του copterx ειναι καλες και φθηνοτερες απο τις align.

το hk450 ειναι μια χαρα ελικοπτερο κατα τ'αλλα και με ενα metal head/tail γινεται ακομα πιο καλο. Μην διανοηθεις να το πεταξεις χωρις την αλλαγη που ανεφερα αν νοιαζεσαι για την ασφαλεια σου και των γυρω σου.

καλες πτησεις

Ηλιας

Καλησπερα σε ολους.

Μιας και υπαρχει μεγαλη συζητηση για την αξιοπιστια του tail drive gear των κλονων,να παραθεσω και εγω τη δικη μου εμπειρια.

Πριν απο λιγο καιρο αγορασα και εγω ενα HK450GT και πριν καν πεταξω,αντικατεστησα το συγκεκριμενο ανταλλακτικο με το αντιστοιχο της ALIGN.Η αληθεια ειναι οτι το "κλονοποιημενο" ανταλλακτικο αφου το εβγαλα,προσπαθησα να βγαλω το αλουμινενιο pulley,χωρις επιτυχια,αφου επρεπε να το διαλυσω κυριολεκτικα για να βγει,αλλα και το πλαστικο γραναζι δεν βγηκε με ιδαιτερη ευκολια.

Μετα απο 4 ωρες πτησης περιπου χρησημοποιωντας το ORIGINAL ανταλλακτικο,καθως κατέβαζα το ελικοπτερο και ηθελε μισο μετρο περιπου για να αγγιξει το εδαφος,αρχισε να περιστρεφεται η ουρα.Ευτηχως,επειδη ηταν πολυ κοντα στο εδαφος και το κατεβαζα ηδη(ηταν δηλαδη παραλληλο με το εδαφος),το κατεβασα οπως ηταν και δεν συνεβει το παραμικρο.

Το προβλημα λοιπον ηταν το εξης,ξεκολλησε το πλαστικο γραναζι!

Δεν ξερω αν προκειται για μεμονομενο περιστατικο,αλλα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να πω οτι ειναι αξιοπιστο ουτε το ανταλλακτικο της ALIGN,και σκοπευω να χρησημοποιησω ενα μη ORIGINAL ανταλλακτικο για αντικατασταση.

Τα συμπερασματα δικα σας,και καθε συμβουλη δεκτη.

Φιλικα,Τακης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”