Εχουμε και λέμε
Κάνοντας ένα estimation τις μαζας έχουμε 2900gr με αυτή την τιμή πρέπει το wingspan na einai 3200cm.Σκεφτόμουν μια πτέρυγα 3200χ300mm πρέπει όμως να αποφασίσω το airfoil για να μπορέσω να βρώ ταχυτητα πλεύσης να τα κάνω plot σε Tennekes Great Flight Diagram και να βρώ το W/L ratio.
Αν χάνω κάτι πείτε μου!!!
Οσο για τα PV's προς το παρων εχω βγάλει τα solar exposure models για ιδανική μερα στην Ελλάδα που τα παραθέτω.
Αν και δεν έχω ψάξει ακομα specs για μοτερ που κυκλοφορουν στην αγορά και τηλεκατευθήνσεις πιστεύω οτι Flexible Crystalline silicom modules με 16,5% περιπου efficiency και 350gr/m2 κανουν την δουλεια.Μιλάμε για τροφοδοσία και συλογή αν αυτό ειναι εφικτό απο τις συνθήκες μέσω MPPT σε Li-Ion μπαταρια.
Αυτό ειναι και το "εύκολο" κομμάτι καθώς το σπουδάζω.Επειδή όμως δεν ειναι Αεροναύπηγος η κατι τέτοιο η γνώμη σας μετράει γιατί ομολογώ οτι τα είδα λίγο μπαστούνια
Οσο για την κατασκευή αν και ασχολούμε με τον μοντελισμό απο μικρός αυτη την περίοδο δεν έχω χρόνο αλλα και χόρο λόγο σπουδώνw
Ηδη φτιάχνω ενα Design methodology model - Design simulation στο MAtLab για να προχωρήσω σωστα και με τα λιγότερα σφάλματα.Δέν ξέρω αν κάποιος φίλος έχει ξεκινήσει ποτέ να φτιάξει κάτι απο το 0 (φαντάζομαι πως ναι) αλλα πρέπει να σας πώ οτι το διασκεδάζω πάρα πολυ και θέλω να κάνω κάτι που τελικά να πεταξει,οπως πρέπει....
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη...
Αεροπορικά
Kostas