Σύνδεση ντίζας σε servo

mastoras

Απάντηση: Σύνδεση ντίζας σε servo

Δημοσίευση από mastoras »

Γιες μέν !!!! +(*)

Το μάνουαλ δείχνει και στις δυο μεριές, σερβο και μοχλοί πηδαλίων, στραβωμένη ντίζα . Απο την μια μεριά σίγουρα Ζ-bend, τώρα απο την άλλη, δείχνει ότι σημαδεύεις και στραβώνεις......τώρα Ζ στράβωμα Γ στράβωμα......δεν προσδιορίζει ο κινέζος.

Εαν λέει Ζ στράβωμα, δεν μπαίνει, εάν θέλει Γ στράβωμα δεν μου παρέχει κλιπς Υπομονή θα πετάξουμε μια μερα !!!!! :D
Αντώνης Παπαδόπουλος

Δημοσίευση από Αντώνης Παπαδόπουλος »

Καλημέρα,

Συνήθως το Ζ ή L bend (μαζί με την ασφάλεια στο τελευταίο) το βάζεις από την μεριά του servo που δεν είναι εύκολα προσβάσιμο, κατά κανόνα, στο μοντελοδρόμιο για τις μικρορυθμίσεις.

Αφήνεις δε τις βόλτες με το clevis (και πάντοτε κόντρα παξιμάδι και ασφάλεια) για την πλευρά του πηδαλίου ώστε να γίνονται πιο εύκολα οι μικρορυθμίσεις για το τριμάρισμα.

Το να βάλεις βόλτες και από τις δύο πλευρές μάλλον θα είναι υπερβολή. Πρόσεχε όμως για τον σωστό υπολογισμό του αρχικού μήκους της ντίζας. Θα πρέπει να έχεις ίδιο μήκος στις βόλτες και προς τις δύο πλευρές για τις ρυθμίσεις.

Αρα πρώτα κάνεις το Z ή L bend στην πλευρά του servo. Το τοποθετείς και μετά ρυθμίζεις την πλευρά του πηδαλίου σύμφωνα με τα παραπάνω.

Καλη συνέχεια.

Αντώνης Παπαδόπουλος
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Λοιπόν κύριοι.......είμαστε έτοιμοι.

Μετά τις αναλυτικές απαντήσεις- βοήθεια σας, κατάφερα (παίρνοντας παράλληλα και κουράγιο) να ολοκληρώσω για πρώτη φορά (τελείως μόνος μου) το πρώτο μου αεροπλάνο.

Πραγματικά πήρα μια μεγάλη χαρά (χρειάζονται οι χαρές στους 45αρηδες) και είμαι έτοιμος για πτήση. Τόσο έτοιμος που σήμερα κούρεψα το γκαζόν στον κήπο.......και είπα να το "αμολήσω" :D........κρατήθηκα όμως.

Στο μοντελοδρόμιο λοιπόν την Κυριακή, για να τηρούμε και όλους τους κανόνες ασφάλειας, θα γίνει η παρθενική του πτήση.

Σας ευχαριστώ ακόμα μια φορά. +(*)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

(χρειάζονται οι χαρές στους 45αρηδες)

Πεστα!! πέστα!! :,) αλλα να δούμε και φωτό
vasilisp

Δημοσίευση από vasilisp »

Ξεθάβω αυτό το παλιό θέμα αλλά έχω μια δυο απορίες σχετικά με τις ντίζες και θα ήθελα βοήθεια:
1/ Που μπορώ να βρω αυτά τα μικρά λαστιχάκια που χρησιμοποιούμε για ασφάλιση των clevis?

2/ Κυκλοφορεί σε κάποιο μαγαζί αυτή η πένσα που κάνει το Ζ στην ντίζα?

3/ Το εργαλείο που ανοίγει σπείρωμα στις ντίζες και ειδικότερα μιλάω για διάσταση φ.2 που μπορεί να το βρει κανείς εκτός από το κέντρο στην Αθήνα? Βρίσκω και αλλού αλλά σε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Γεια σου φιλε μου!
Το εργαλειο για το Ζ δεν σου ειναι απαραιτητο ,μπορεις με μια πενσα να κανεις Ζ πολυ ευκολα αν σου δειξει καποιος τον τροπο.Αλλωστε γιατι να δωσεις 25 ευρω για αυτο ?
Το εργαλειο που ανοιγει βολτες στη ντιζα λεγεται "Φιλιερα" για τα δυο χιλιοστα δεν ξερω αν εχει ο Δασκαλακης στην Μεσογειων ψηλα προς Αγ. Παρασκευη ,μαλλον δυσκολο . Μονο στον Ρεππα στη Αθηνας θα βρεις σιγουρα.Να ξερεις μονο πως για τα 2 Χιλ. η ντιζα σου πρεπει να ειναι 2-3 δεκατα χοντρυτερη.
Την πρωτη ερωτηση δεν την καταλαβαινω ! Κανε αναλυση !
Αν θελεις ειμαι κοντα στο Χαλανδρι ,ελα να σου δειξω οτι χρειαζεσαι.
KM

Δημοσίευση από KM »

Απαντήσεις:

1. Μπορείς να κόψεις και να χρησιμοποιήσεις σωληνάκι σιλικόνης (καυσίμου)

2. Δεν χρειάζεσαι ειδική πένσα! Δες το βίντεο...
http://www.youtube.com/watch?v=TBJHmDuphJc

3. Ο Ρέππας Αθηνάς 15 & Κακουργοδικείου 3 Μοναστηράκι, Αθήνα, ή ο Δίλμας στην Αθηνάς

Ελπίζω να σε βοήθησα.
Κ
vasilisp

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Αυτό με το Ζ και εγώ κάπως έτσι το έκανα με την πένσα απλά έτσι όπως το έπιανα γινόταν μεγάλο οπότε και με αρκετά μπόσικα. Η μέθοδος που είδα στο video είναι καλύτερη.

Όσον αφορά τα λαστιχάκια εκτός από σωληνάκι καυσίμου αν κάποιος γνωρίζει ότι σε κάποιο μαγαζί (πχ πλαίσιο, Alex Pack ή κάπου αλλού ) πωλούνται λαστιχάκια μικρών διαστάσεων ας μας ενημερώσει να ξέρουμε.
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Τελείως αφηρημένος ....για το ασφαλιστικό λαστιχάκι που αναφέρεις συνήθως εγω βάζω Tygon που είναι σωληνάκι βενζίνης.Είναι πιό γερό απο την σιλικόνη.Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις το 6αρι σωληνάκι αυτομάτου ποτίσματος.Πωλούνται με το μέτρο και είναι αρκετά γερά για αυτήν την δουλειά.
vasilisp

ankon έγραψε: Τελείως αφηρημένος ....για το ασφαλιστικό λαστιχάκι που αναφέρεις συνήθως εγω βάζω Tygon που είναι σωληνάκι βενζίνης.Είναι πιό γερό απο την σιλικόνη.Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις το 6αρι σωληνάκι αυτομάτου ποτίσματος.Πωλούνται με το μέτρο και είναι αρκετά γερά για αυτήν την δουλειά.

Ευχαριστώ ankon:>)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Η άποψη μου είναι οτι το σωληνάκι καυσίμου είναι πολύ καλή επιλογή με αντοχή στα καταλοιπα καύσιμων που πάνε στα πίσω πηδάλια Ακόμη έχει ικανοποιητική ελαστικότητα για να περάσει και στο ποιο περίεργο ακρόντιζο
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Ερωτηση, τα βαρελακια μπορουμε να τα εχουμε και στα σερβο αλλα και στις επιφανειες? Το λεω γιατι μου φενεται ευκολη λυση και ανθεκτικη(αν και θα πρεπει να ανοιξω λιγο τις τρυπες στα horn και στα arm).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”