Γνώμες και απόψεις περι Αερολεσχών και συλλόγων
Απάντηση: Πώς μπορώ να γίνω πιλότος ανεμοπτέρου;
Δεν το πήρα προσωπικά, απλός ειπώθηκε ότι σε κοροϊδεύουμε, πράγμα που δεν υφίσταται. Εάν το βλέπουν έτσι δικαίωμα τους.
Ωραία λοιπόν, πάμε παρακάτω.........αλλά προς τα πού ?
Ωραία λοιπόν, πάμε παρακάτω.........αλλά προς τα πού ?
εγω καποιες προτασεις πεταξα στο τραπεζι...
Μια καλη απαντηση της ΕΛΑΟ και της επιτροπης ανεμοποριας, αυτης που ειναι καθ`υλην αρμοδια, θα ηταν η διοργανωση μιας ανοιχτης συναντησης-συζητησης μεσα στο φθινοπωρο,καπου στην επαρχια,στην οποια ομως δε θα συμετεχουν μονο τα ανεμοπορικα σωματεια(με δικαιωμα ψηφου κλπ...)αλλα ολοι οσοι ενδιαφερονται πραγματικα για την ανασυνταξη κι ενα νεο ξεκινημα.Να ακουστουν πλεον και ιδεες,γνωμες περα απο τα τυπικα και οσα οριζουν τα καταστατικα.Για το καλο της Ελληνικης Ανεμοποριας πιστευω οτι αυτο ειναι το πιο σωστο για να μπει μια σωστη βαση(πριν ο "ασθενης" πεθανει οριστικα...).Να μαζευτουνε λοιπον ΟΛΟΙ να πουμε τη γνωμη μας και στο τελος,να αποφασισουμε απο κοινου(ακομη και με ψηφοφορια)ποια ειναι η καλυτερη ιδεα-μεθοδος για να αναστησουμε αυτο που λεγεται ανεμοπορια στην Ελλαδα.Πιστευω οτι ειναι η πιο τιμια και πιο δικαιη λυση στο προβλημα μας.Ξερω οτι δεν προβλεπεται απο τους κανονισμους,ομως ο ασθενης πεθαινει.....το πρωτοκολο θα κοιταξουμε?
Εσεις τι λετε?Καμια αλλη ιδεα?
Μια καλη απαντηση της ΕΛΑΟ και της επιτροπης ανεμοποριας, αυτης που ειναι καθ`υλην αρμοδια, θα ηταν η διοργανωση μιας ανοιχτης συναντησης-συζητησης μεσα στο φθινοπωρο,καπου στην επαρχια,στην οποια ομως δε θα συμετεχουν μονο τα ανεμοπορικα σωματεια(με δικαιωμα ψηφου κλπ...)αλλα ολοι οσοι ενδιαφερονται πραγματικα για την ανασυνταξη κι ενα νεο ξεκινημα.Να ακουστουν πλεον και ιδεες,γνωμες περα απο τα τυπικα και οσα οριζουν τα καταστατικα.Για το καλο της Ελληνικης Ανεμοποριας πιστευω οτι αυτο ειναι το πιο σωστο για να μπει μια σωστη βαση(πριν ο "ασθενης" πεθανει οριστικα...).Να μαζευτουνε λοιπον ΟΛΟΙ να πουμε τη γνωμη μας και στο τελος,να αποφασισουμε απο κοινου(ακομη και με ψηφοφορια)ποια ειναι η καλυτερη ιδεα-μεθοδος για να αναστησουμε αυτο που λεγεται ανεμοπορια στην Ελλαδα.Πιστευω οτι ειναι η πιο τιμια και πιο δικαιη λυση στο προβλημα μας.Ξερω οτι δεν προβλεπεται απο τους κανονισμους,ομως ο ασθενης πεθαινει.....το πρωτοκολο θα κοιταξουμε?
Εσεις τι λετε?Καμια αλλη ιδεα?
Σωκράτη όπως γνωρίζεις η ομοσπονδία λαμβάνει προτάσεις από τις ανάλογες επιτροπές του κάθε αεραθλήματος, και στην συνέχεια αφού τις μελετήσει, προχωράει στην υλοποίηση τους, εάν αυτό είναι εφικτό.
Πολύ σωστά αναφέρεις ότι θα πρέπει να γίνει μια άτυπη συγκέντρωση, όλων των ενδιαφερομένων ανεμοπόρων (εάν υπάρχουν) να κατατεθούν γραπτώς οι προτάσεις , στην συνέχεια να της λάβει η επιτροπή, η οποία πιστεύω ότι δεν έχει λόγο, να μην συγκαλέσει μια γενική συνέλευση (που ούτως η άλλως γίνεται κάθε χρόνο) όπου θα υπάρχουν θέματα προς συζήτηση.
Πολύ σωστά αναφέρεις ότι θα πρέπει να γίνει μια άτυπη συγκέντρωση, όλων των ενδιαφερομένων ανεμοπόρων (εάν υπάρχουν) να κατατεθούν γραπτώς οι προτάσεις , στην συνέχεια να της λάβει η επιτροπή, η οποία πιστεύω ότι δεν έχει λόγο, να μην συγκαλέσει μια γενική συνέλευση (που ούτως η άλλως γίνεται κάθε χρόνο) όπου θα υπάρχουν θέματα προς συζήτηση.
Παντως θα ειναι κριμα μετα απο τοσες συζητησεις και αντιδικιες να μην βγει κατι......
Χωρις την καθολικη συμετοχη ολων δεν θα βγει τιποτα.Το να μαζευτουν 5 ατομα σε ενα γραφειο που εκπροσωπουν 2 σωματεια(Αθηνα και Εδεσσα) δε μου λεει τιποτα.Δεν προκειται να αλλαξει απολυτως τιποτα(αν ηταν θα ειχε αλλαξει.....).
Εν πασει περιπτωσει,εγω προτεινω και παλι πανελληνια συναντηση στην επαρχια,με δημοσιο διαλογο,επιχειρηματα και προτασεις.Θα μπορουσε να γινει οπουδηποτε,και πιστευω οτι ενα μερος καταλληλο(απο τα πολλα)ειναι η Θεσσαλια.Μια ανεκμεταλευτη ανεμοπορικα περιοχη που θα επρεπε να εχει τουλαχιστον 3 ανεμοπορικους πυρηνες.....αλλα δεν εχει κανενα.Το γνωριζατε οτι στον Παλαμα της Καρδιτσας κατασκευαστηκε πλαστικο μοτοανεμοπτερο το οποιο πεταξε αρκετες φορες?Κι απο ατομο που δεν εκπαιδευτηκε ποτε σε ανεμοπτερα ή σε αλλη πτητικη συσκευη.Οπως καταλαβαινετε υπαρχουν δυναμεις και νεα ταλεντα.Αλλα χρειαζονται στηριξη κι υποστηριξη.Κι οπωσδηποτε οχι απαξιωση!!!!
Θα επαναλαβω ακομη μια φορα οτι η σιωπη των "υπευθυνων" μονο αισιοδοξο μηνυμα δε στελνει για το μελλον του αθληματος.....
Χωρις την καθολικη συμετοχη ολων δεν θα βγει τιποτα.Το να μαζευτουν 5 ατομα σε ενα γραφειο που εκπροσωπουν 2 σωματεια(Αθηνα και Εδεσσα) δε μου λεει τιποτα.Δεν προκειται να αλλαξει απολυτως τιποτα(αν ηταν θα ειχε αλλαξει.....).
Εν πασει περιπτωσει,εγω προτεινω και παλι πανελληνια συναντηση στην επαρχια,με δημοσιο διαλογο,επιχειρηματα και προτασεις.Θα μπορουσε να γινει οπουδηποτε,και πιστευω οτι ενα μερος καταλληλο(απο τα πολλα)ειναι η Θεσσαλια.Μια ανεκμεταλευτη ανεμοπορικα περιοχη που θα επρεπε να εχει τουλαχιστον 3 ανεμοπορικους πυρηνες.....αλλα δεν εχει κανενα.Το γνωριζατε οτι στον Παλαμα της Καρδιτσας κατασκευαστηκε πλαστικο μοτοανεμοπτερο το οποιο πεταξε αρκετες φορες?Κι απο ατομο που δεν εκπαιδευτηκε ποτε σε ανεμοπτερα ή σε αλλη πτητικη συσκευη.Οπως καταλαβαινετε υπαρχουν δυναμεις και νεα ταλεντα.Αλλα χρειαζονται στηριξη κι υποστηριξη.Κι οπωσδηποτε οχι απαξιωση!!!!
Θα επαναλαβω ακομη μια φορα οτι η σιωπη των "υπευθυνων" μονο αισιοδοξο μηνυμα δε στελνει για το μελλον του αθληματος.....
Ψηνεται κανεις να ερθει μαζι μου στο Τρεντο(βορεια Ιταλια) για ανεμοπορικο Σαββατοκυριακο?Εχει μια καταπληκτικη ανεμολεσχη http://www.voloavela.tn.it/
και υπαρχει οικονομικη πτηση της Agean (Θεσσ/νικη-Αθηνα-Malpensa)με επιστροφη.Βεβαια αν μαζευτουμε 2-3 παιρνουμε και αμαξι και παμε.Η διαδρομη ειναι πανεμορφη(Δολομιτες,Αλπεις κλπ)κι οι Ιταλιδες επισης......!@/-=}{{
και υπαρχει οικονομικη πτηση της Agean (Θεσσ/νικη-Αθηνα-Malpensa)με επιστροφη.Βεβαια αν μαζευτουμε 2-3 παιρνουμε και αμαξι και παμε.Η διαδρομη ειναι πανεμορφη(Δολομιτες,Αλπεις κλπ)κι οι Ιταλιδες επισης......!@/-=}{{
-
Φωτιες που μ'αναβεις παλιο-ανεμοπορε...Ρε συ Σωκρατη εχει δρομο μεχρι απανω βορεια απ'το Τορινο,αλλα αμα εχεις καλη παρεα ε??εχω εναν παλιοφιλο στο χωριο Aosta,αμα μας βγαζει ο δρομος αραζουμε κι εκει..πω,πω ρε γαμωτο καθε χωριο και Ανεμολεσχη ρε π....η μου..!!Τραβας κι ενα brennero,γεφυρα Ευρωπης και καλως ηρθες Αυστρια με το μικρο σπιτι στο λιβαδι και την μικρη....αυστριακη..^hola^
Για πες..για πες,ξεσηκωσε μας Socrates!!!
Υ.Γ. Αχ..βαχ,ρε ας πεταγα κι ας πεθαινα........
Για πες..για πες,ξεσηκωσε μας Socrates!!!
Υ.Γ. Αχ..βαχ,ρε ας πεταγα κι ας πεθαινα........
Στεφανε η Aosta ειναι κλειστη μεχρι τελος του 09.Αν γουσταρεις φευγουμε Παρασκευη απο Ηγουμενιτσα,Σαββατο πρωι στη Βενετια και σε 3 ωρες ειμαστε στο αεροδρομιο.Πεταμε Σαββατο-Κυριακη και γυρναμε Δευτερα.Τι λες?Αλλιως περνουμε το αεροπλανο και παμε Μιλανο κι απο κει με ενα νοικιασμενο αμαξι παμε Trento.
Η τυπισσα μου ειπε οτι μπορουμε να πεταξουμε και καθημερινες αν τους ειδοποιησουμε εγκαιρως οποτε αν μπορεις να την κοπανησεις νωριτερα φευγουμε απο Τεταρτη.
Σκεψου το και τα ξαναλεμε.
Εγω θα παω ετσι κι αλλιως.
Η τυπισσα μου ειπε οτι μπορουμε να πεταξουμε και καθημερινες αν τους ειδοποιησουμε εγκαιρως οποτε αν μπορεις να την κοπανησεις νωριτερα φευγουμε απο Τεταρτη.
Σκεψου το και τα ξαναλεμε.
Εγω θα παω ετσι κι αλλιως.
Λοιπόν παίδες (αεροπαίδες να πω καλύτερα) επειδή το θέμα έχει ξεφύγει πλέον από την αρχική ερώτηση του Βαγγέλη, κ επειδή έχω κ εγώ Google Earth κ μ' αρέσει να χαζεύω..... κοιτάξτε που έπεσε το μάτι μου.
Αυστρία, αεροδρόμιο Innsbruck. Μήκος Διαδρόμου 2000m.
Και για φαντάσου, νοτίως του διαδρόμου βρίσκεται το πολιτικό Τerminal (έτσι δεν λέγεται ??) Βορείως δε ένας μικρός Παράδεισος...
Ανεμόπτερα στο ίδιο αεροδρόμιο με επιβατικά jet? ... πρέπει να είναι πραγματικά χαζοί αυτοί οι Αυστριακοί. >F<
Έχω να προτείνω στην μεγάλη διευρυμένη σύσκεψη που λέγαμε να συμμετάσχουν και αυτοί οι καϋμένοι, να πάρουν κάτι από τον χείμαρο της γνώσης μας *SAR* !!
Αλήθεια, σαν ταπεινός μαθητής, έχω την εξής απορία:
Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων με Μήκος Διαδρόμου 2400m (Google Earth) γιατί δεν μπορούν να πετάνε ανεμόπτερα?? Μήπως έχουν τα Ιωάννινα μεγαλύτερη κυκλοφορία από το Innsbruck?
Ρωτάω για να μαθαίνω κι όλας _Β_Ο
Αυστρία, αεροδρόμιο Innsbruck. Μήκος Διαδρόμου 2000m.
Και για φαντάσου, νοτίως του διαδρόμου βρίσκεται το πολιτικό Τerminal (έτσι δεν λέγεται ??) Βορείως δε ένας μικρός Παράδεισος...
Ανεμόπτερα στο ίδιο αεροδρόμιο με επιβατικά jet? ... πρέπει να είναι πραγματικά χαζοί αυτοί οι Αυστριακοί. >F<
Έχω να προτείνω στην μεγάλη διευρυμένη σύσκεψη που λέγαμε να συμμετάσχουν και αυτοί οι καϋμένοι, να πάρουν κάτι από τον χείμαρο της γνώσης μας *SAR* !!
Αλήθεια, σαν ταπεινός μαθητής, έχω την εξής απορία:
Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων με Μήκος Διαδρόμου 2400m (Google Earth) γιατί δεν μπορούν να πετάνε ανεμόπτερα?? Μήπως έχουν τα Ιωάννινα μεγαλύτερη κυκλοφορία από το Innsbruck?
Ρωτάω για να μαθαίνω κι όλας _Β_Ο
- Συνημμένα
-
- approach_Innsbruck_gliderport.jpg (93.63 KiB) Προβλήθηκε 169 φορές
-
- Innsbruck3.jpg (95.44 KiB) Προβλήθηκε 169 φορές
-
- Innsbruck.jpg (98.57 KiB) Προβλήθηκε 169 φορές
Αγαπητε Σωτηρη θα ψαξω και θα ανεβασω μια φωτο που εχω καπου στις Αλπεις σε μεγαλο αεροδρομιο(μεγαλυτερο των Ιωαννινων σε κινηση)οπου ειναι ετοιμο να απογειωθει με βιντζι ενα 26μετρο διθεσιο ανεμοπτερο διπλα απο το διαδρομο.Ενα μερος του αριστερου του φτερου ειναι μεσα στο διαδρομο(λογω μεγεθους).Το εκπληκτικο ειναι οτι εκεινη την στιγμη στο κατωφλι του διαδρομου και λιγο πισω απο το ανεμοπτερο "πιανει" ενα Lear Jet και ολοι ειναι τοσο ηρεμοι κι αταραχοι.....που εχουν γυρισει και χαζευουν το αεροπλανο που προσγειωνεται για να απογειωσουν αμεσως μετα το ανεμοπτερο.Σε ολα τα αεροδρομια του κοσμου συνυπαρχουν εμπορικες πτησεις ταυτοχρονα με τις αεραθλητικες.....εκτος απο την Ελλαδα!!!!!
ΥΓ. το μηκος του διαδρομου στα Γιαννενα ειναι πλεον 2.700 μετρα κι ενδεχεται να μεγαλωσει λιγο ακομη.Με ενα αυτοκινητο και 1300 μετρα πολυεστερικο σχοινι,ενα ανεμοπτερο θα απαγκιστρωνει στα 1.000 μετρα,με 1 ευρω κοστος!!!!!
ΥΓ. το μηκος του διαδρομου στα Γιαννενα ειναι πλεον 2.700 μετρα κι ενδεχεται να μεγαλωσει λιγο ακομη.Με ενα αυτοκινητο και 1300 μετρα πολυεστερικο σχοινι,ενα ανεμοπτερο θα απαγκιστρωνει στα 1.000 μετρα,με 1 ευρω κοστος!!!!!
Μετα απο αρκετη προσπαθεια την βρηκα.Δεν ξερω αν καταφερω να την βαλω εδω,ομως υπαρχει πλεον και στην τελευταια σελιδα απο το "για να θυμουνται οι παλιοι" στο http://www.lai.gr
και νομιζω οτι το αεροπλανο ειναι Gulfstream.
http://www.lai.gr/index.php/2009-07-18-08-20-49/1-2009-07-18-08-22-16/detail/97-gliders-1#
Βλεπετε λοιπον πως ολοι μπορουν να συνυπαρχουν οταν υπαρχει καλη διαθεση, αλληλοσεβασμος και οι αντιστοιχες γνωσεις......
και νομιζω οτι το αεροπλανο ειναι Gulfstream.
http://www.lai.gr/index.php/2009-07-18-08-20-49/1-2009-07-18-08-22-16/detail/97-gliders-1#
Βλεπετε λοιπον πως ολοι μπορουν να συνυπαρχουν οταν υπαρχει καλη διαθεση, αλληλοσεβασμος και οι αντιστοιχες γνωσεις......
-
Κυριοι,σε ολους θελουν να διαβασουν ετουτο που θα πω.Ο Σωκρατης αν καταφερει και κανει πραγματικοτητα αυτα που θελει,τοτε να στε σιγουροι πως μονο καλυτερα θα γινουν τα πραγματα στην ανεμοπορια-ελαφρα-υπερελαφρα.
Προσωπικα το μονο που μπορω να κανω ειναι να του ευχηθω μεγαλη υπομονη και πολυ-πολυ καλη τυχη-επιτυχια κι ευχομαι μια μερα οπως το ονειρευεται να..γεμισει ο ουρανος ευτυχισμενους αεραθλητες!
Κατι που τωρα απλως δεν ειναι δυνατον να συμβει!
Καλη επιτυχια http://www.lai.gr
!!!V:))
Υ.Γ.Ψιτ κυριος,φροντισε και για μας τους νοτιους και μιζερους της Ελλαδιτσας να δουμε φως!Και δεν εννοω το Αγιο Πασχα!!!
Προσωπικα το μονο που μπορω να κανω ειναι να του ευχηθω μεγαλη υπομονη και πολυ-πολυ καλη τυχη-επιτυχια κι ευχομαι μια μερα οπως το ονειρευεται να..γεμισει ο ουρανος ευτυχισμενους αεραθλητες!
Κατι που τωρα απλως δεν ειναι δυνατον να συμβει!
Καλη επιτυχια http://www.lai.gr
!!!V:))
Υ.Γ.Ψιτ κυριος,φροντισε και για μας τους νοτιους και μιζερους της Ελλαδιτσας να δουμε φως!Και δεν εννοω το Αγιο Πασχα!!!
Δειτε πως ενα 1600ρακι Peugeot απογειωνει ενα πλαστικο ανεμοπτερο με τη μεθοδο της αντιθετης ελξης.Το αυτοκινητο ειναι στην μια ακρη του διαδρομου,ενω το ανεμοπτερο στην αλλη και κοιταζονται στα ματια!!!Στην κοτσαδουρα του αυτοκινητου αγκιστρωνεται το σχοινι,και μερικα μετρα πιο πισω περναει μεσα απο μια τροχαλια πακτωμενη στο εδαφος(στο βιντεο περναει απο την τροχαλια ενος βιντζιου).Ετσι οταν το αυτοκινητο ξεκιναει προς τα εμπρος, η τροχαλια αντιστρεφει την κινηση κατα 180 μοιρες και ελκει το ανεμοπτερο καταπανω στο αυτοκινητο(βεβαια η αποσταση που τα χωριζει ειναι .....μεγαλη).Ετσι το ανεμοπτερο απογειωνεται αντιθετα προς το αυτοκινητο σαν να το τραβαει βιντζι.Αυτη η μεθοδος εχει χρηση σε μικρους διαδρομους που δεν μπορει το αυτοκινητο να πηγαινει μαζι με το ανεμοπτερο(ισια μπρος δηλαδη...).
ΥΓ. το αφιερωνω σε αυτους που με κοροιδεψαν οταν ειπα οτι θα πεταξουμε στα Γιαννενα ετσι!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=boqxZ3BOzlY&feature=youtube_gdata
ΥΓ. το αφιερωνω σε αυτους που με κοροιδεψαν οταν ειπα οτι θα πεταξουμε στα Γιαννενα ετσι!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=boqxZ3BOzlY&feature=youtube_gdata
Δυστυχώς φίλε βλέπεις αυτά που εσύ μόνο θέλεις να δείς και δεν πρόσεξες καν ότι το αυτοκινητάκι είναι "πεζώ" και όχι "σιτροέν"
Αντε τώρα να καταλάβεις και τα υπόλοιπα..
Αντε τώρα να καταλάβεις και τα υπόλοιπα..
Peugeot είπε ο άνθρωπος ότι είναι και Peugeot είναι! Που είναι το Citroen που αναφέρεις δεν ξέρωw