Κανονισμός πτήσεων Αερομοντέλων

Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Νίκο πολύ όμορφα όλα αυτά, μα λέμε τα ίδια όμως. Διαβάζετε τα προηγούμενα μηνύματα για να βοηθιέστε. Πάμε ξανά:
Το 50% των Ελλήνων μοντελιστών (ίσως και περισσότεροι), βρίσκονται στην Πρωτεύουσα όπου ουδέποτε οι συνήθεις άχρηστοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι φρόντισαν να εξασφαλίσουν πεδία πτήσης. Το μόνο που φροντίζουν να εξασφαλίσουν είναι η επανεκλογή τους, προκειμένου ίσως να εμπεδώσει και ο πλέον απερίσκεπτος ...ότι πράγματι είναι ανίκανοι να οργανωθούν (και δεν είναι μονάχα η Αθήνα).
Να τελειώνουμε με αυτό και να μην επαναλαμβανόμεθα (εσείς εν ολίγοις είστε οι τυχεροί. Εδώ ζητούν "οργάνωση" οι παντελώς ανοργάνωτοι και ανίκανοι να οργανώσουν. Καταλάβετέ το αυτό. Θέλουν να ασφαλίσουν μοντελιστές, χωρίς να υπάρχει μοντελοδρόμιο. Είναι αυτό που σας λέει ο Τρύφωνας για τη σκεπή, δίχως το σπίτι. Μη λέμε τα ίδια αγαπητοί, γιατί δεν προχωράμε).

Τρύφωνα αν ισχύσουν οι κανονισμοί, πράγμα που δεν πιστεύω να συμβεί τελικώς, γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα γίνουν έως και έκτροπα που δε θα ελέγχονται, τότε μην υπολογίζεις τη διοχέτευση μοντελιστών σε τρία μοντελοδρόμια. Βάσει κανονισμού, το ένα από τα τρία αυτομάτως κρίνεται ως παράνομο και το δεύτερο παίζεται. Περισσεύει μονάχα ο χώρος Ντούνη. Σκεφτείτε το και αυτό.

Gregman ως captain επισημαίνεις εύστοχα το διαχωρισμό, ο οποίος έτσι και αλλιώς υφίσταται. Η αναφορά του λοιπόν στο συγκεκριμένο κανονισμό ...μάλλον αποτελεί στολιδάκια τύπου: "νάχαμε να λέγαμε".
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Κανονισμός πτήσεων Αερομοντέλων

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

φίλε Νίκο
Πολύ καλά και κάνατε και έτσι πρέπει να γίνετε
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας αλλά τώρα είστε 14 άτομα και καλά θα κάνετε να γίνεται περισσότεροι και να τα βρίσκετε πάντα μεταξύ σας
Αυτό όμως δεν πρέπει να απαγορεύει σε εμένα που θα έρθω εκεί και που δεν σας ξέρω η που γουστάρω μοναξιά………. να πετάξω σε κάποιο χωράφι ένα ανεμόπτερο η ένα φοαμένιο η ένα ελικόπτερο (μιας και μόνο κάτι τέτοιο μπορώ στο χωράφι)
θα πετάξω δεν θα φυτέψω φούντα για να με κυνηγάνε
Πολύ καλά και κάνετε και έχετε κανονισμούς στο χώρο σας όπως και κανονισμούς απλούς και χωρίς παγίδες η πρόστιμα έχει το μοντελοδρόμιο που πετάω και που λατρεύω
Λατρεύω την άπλα την ασφάλεια που μου προσφέρει την ζεστασιά των μελών και ιδιοκτητών Επιλογή μου λοιπόν……… αλλά δεν μπορώ να υποχρεώσω τους άλλους να κάνουν αυτό που εγώ πιστεύω καλύτερο
Ακόμη σου λέω ότι αν αυτό το μοντελοδρόμιο γινόταν απρόσωπο (που δεν θα γίνει ποτέ γιατί γνωρίζω τις απόψεις τους) και για να κάνω μια πτήση έπρεπε να κάνω ουρά ε! θα έφευγα (εσύ τι θα έκανες)
Στα γραφόμενα σου ένοιωσα την αγάπη για μοντελισμό και μου άρεσε ο χαμηλός τόνος .Μεγάλη διαφορά από κάποιους ελιτιστες
Αντώνης Κριτζάς

καρεκλοκένταυρος < καρέκλα
+κένταυρος
Εικόναhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f3/Open_book_01.svg/30px-Open_book_01.svg.png
Ουσιαστικό

καρεκλοκένταυρος αρσενικό

• κυριολεκτικά μισός άνθρωπος
    μισός καρέκλα
    (δημόσιο αξίωμα)· αυτός που δεν ενδιαφέρεται για να προσφέρει υπηρεσία αλλά για το αξίωμα και μόνο
NIKOS

Δημοσίευση από NIKOS »

sos.o.ka έγραψε: φίλε Νίκο
Αυτό όμως δεν πρέπει να απαγορεύει σε εμένα που θα έρθω εκεί και που δεν σας ξέρω η που γουστάρω μοναξιά&#8230;&#8230;&#8230;. να πετάξω σε κάποιο χωράφι ένα ανεμόπτερο η ένα φοαμένιο η ένα ελικόπτερο (μιας και μόνο κάτι τέτοιο μπορώ στο χωράφι)

Φυσικα και οχι δεν μας πειραζει.Θα προτημουσα βεβαια να ερθεις εκει και να μας βρεις παρα να πας στο διπλα χωραφι μονος χωρις να σε παρει κανενας χαμπαρι και να ''ανοιξεις'' πομπο με αποτελεσμα να σπασουμε και οι δυο μας.

Στα πλαισια καλης θελησεις και δημοσιων σχεσεων εννοειτε οτι και να ερθεις χωρις καποιος να σε ξερει και να ζητησεις να πεταξεις θα σε αφησουμε.Με την σειρα παει.Απο την αλλη φυσικα θα ερθεις και επειδη δεν σε ξερει καποιος θα εχεις απο διπλα σου βοηθεια σε περιπτωση που δεν ξερεις πχ να πετας.

Οσο για τους ελιτιστες που αναφερθηκε αυτο ειναι ενα φαινομενο που αλλες φορες ειναι ''καλο'' και αλλες φορες γυρναει μπουμεραγκ με αποτελεσμα να χτυπαει ασχημα στο χομπυ.

Θα τοποθετηθω.

Καλο ειναι οταν ερθει ο ελιτιστας ασχετως σε ποια κατηγορια διαπρεπει χωρις ηφακι χιλιων καρδυναλιων και βοηθησει - πει την γνωμη του η οποια σιγουρα ειναι χρειαζούμενη.Καλο ειναι οταν εχεις στο μοντελοδρομιο τον Χ ελιτιστα ελικοπτερα που παιζει στην C κατηγορια και εχουν περασει απο τα χερια του χιλιαδες ελικοπτερα και εχει λυσει χιλιαδες προβληματα που προεκηψαν με την παροδο των χρονων.ΚΑλο ειναι οταν εχεις τον ελιτιστα αεροπλανά να σου δειχνει το πως πρεπει να στησεις το αεροπλανο για τα ακροβατικα...και πολλα αλλα.

Απο την αλλη ειναι λαθος και χαλαει την εικονα το να εχεις τον ελιτιστα ο οποιος δεν μιλαει σε κανεναν.Εχει ερθει στο χωρο πτησεις και απαιτει να κατεβουν ολοι για να πεταξει αυτος.

Να εχεις τον ελιτιστα ο οποιος ειναι απομακρος κατα την διαρκεια ενος αγωνα και δεν μιλιετε με τιποτα.

Κακο ειναι να εχεις τον ελιτιστα και οταν ερωτηθει απο καποιον να δινει απαντησει με ειρωνια και κοφτη.

Μην ξεχναμε οτι πανω απο ολα ειμαστε ανθρωποι και αυτο ειναι ενα χομπυ που καποιοι το πανε και λιγο ποιο μακρια και μεχρι εκει.

Το οτι καποιοι ειναι ελιτ ειναι ενα αξιωμα που κοπιασανε να το παρουνε και δεν λεει κανενας οχι.Απο την αλλη ομως το ολο θεμα ειναι πως το χρησιμοποιεις αυτο το αξιωμα απεναντι στους συνανθωπους σου δειχνοντας καλη ή κακη εικονα.

Συμφωνω οτι η ελιτ πολλες φορες αν οχι ολες εχουν φτασει εκει που φτασανε χωρις καμια βοηθεια μονοι τους αλλα αν θελουμε να παει μπροστα το χομπυ-αθλημα θα πρεπει να βοηθαμε τους γυρο μας που θελουν να ξεκινησουν και οχι να τους αφηνουμε στο ελεος της μοιρας τους.

Εγω προσωπικα θελω να ευχαριστησω δημοσια τον μεντορα μου στα ελικοπτερα που βοηθησε στην αρχη των βηματων μου και βοηθαει ακομα και τωρα.Αν δεν ηταν ο Γιαννης ο Αντωνιαδης σιγουρα στην Κοζανη δεν θα πετουσαν ελικοπτερα και θα παραμεναμε ακομα στα 40αρια αεροπλανακια.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Καλες και ασφαλεις πτησεις.
blackbird

Δημοσίευση από blackbird »

Αν δεν ηταν ο Γιαννης Αντωνιαδης Νικο,δεν θα πετουσε ελικοπτερο σχεδον κανενας στη Β.Ελλαδα.
Αντώνης Κριτζάς

Νίκο μου συμφωνούμε &#8230;&#8230;&#8230;και σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να αναφερθείς σε αυτό που είπα &#8230;&#8230;&#8230;αν και την ελίτ δεν την ανέφερα με την πραγματική της ένια αλλά περισσότερο &#8221;ειρωνικά&#700;&#700;
Έχω γνωρίσει μοντελιστές που πετάνε μόνοι στην άκρη του μοντελοδρομίου και κεντάνε αλλά ποτέ δεν κοκορεύονται (πρωταθλητες)
Έχω την τιμή να γνωρίζω μοντελιστή που κάνει παπάδες αλλά δεν με αφήνει να το λέω
Μαθητεύω δίπλα σε ένα από τους καλύτερους builder αερομοντέλων στην Ελλάδα (σκέτη εγκυκλοπαίδεια ο άτιμος ) ο οποίος δεν κυνηγά δάφνες και δίνει τα φώτα του πρόθυμα και με χαμόγελο
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί ακόμη τέτοιοι μοντελιστές να βρίσκονται δίπλα μας (ίσως και εσύ)
Αυτοί είναι για μένα η πραγματικοί ελίτ οι υπόλοιποι μόνο κατ όνομα και ανακατωσούρα
Αντώνης Κριτζάς

Για μένα πρέπει να συμπληρώσω πρώτα μετράει το ήθος
Ξέρετε οτι τήν πρώτη μέρα που μπήκα στο πετάμε μέλος με κάλεσε σπίτι του χωρίς να με ξέρει με τράταρε μου εφιαξε τον κινητήρα με συμβούλεψε με κάλεσε να πετάξουμε μαζί
αυτοί ειναι μοντελιστές........... τους αλλους τους γνώρισα στα Σπάτα πριν 25 χρόνια και με έδιωξαν με τον τρόπο τους

ps βγήκαμε λίγο απο το θεμα
PaNt

Δημοσίευση από PaNt »

Να ρωτησω κατι ρε παιδες μια που βλεπω οτι ειστε διαβασμενοι...
Εστω οτι υπαρχει η αερολεσχη....
Και ερχομαι εγω πληρωνω συμδρομες κτλ κτλ...
Και παμε ολοι μαζι να πεταξουμε και εμφανιζω ενα μοντελο αστα να πανε....
Δλδ ειτε ιδιοκατασκευη ειτε κατι που να εινια χαλια καταλαβαινετε ολοι θα εχετε δει...
Το στραβοβλεπουν ολοι εγω το σηκωνω κανει τα δικα του καποια στιγμη το φερνω οκ πεταω λιγο κατεβαινω...

Το συγκεκριμενο μοντελο ειναι κινδυνος για ολους μας εκει τι γινεται?
Αλλα εστω εγω οτι δεν εχω χρηματα για αλλο μοντελο και θελω να μηνω στον hobby με το υπαρχον μοντελο...
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

MaSt0RaS έγραψε: Να ρωτησω κατι ρε παιδες μια που βλεπω οτι ειστε διαβασμενοι...
Εστω οτι υπαρχει η αερολεσχη....
Και ερχομαι εγω πληρωνω συμδρομες κτλ κτλ...
Και παμε ολοι μαζι να πεταξουμε και εμφανιζω ενα μοντελο αστα να πανε....
Δλδ ειτε ιδιοκατασκευη ειτε κατι που να εινια χαλια καταλαβαινετε ολοι θα εχετε δει...
Το στραβοβλεπουν ολοι εγω το σηκωνω κανει τα δικα του καποια στιγμη το φερνω οκ πεταω λιγο κατεβαινω...

Το συγκεκριμενο μοντελο ειναι κινδυνος για ολους μας εκει τι γινεται?
Αλλα εστω εγω οτι δεν εχω χρηματα για αλλο μοντελο και θελω να μηνω στον hobby με το υπαρχον μοντελο...

Φίλε MaSt0RaS

Ο αερομοντελισμός ήταν - είναι - και πρέπει να παραμείνει ένα ελεύθερο χόμπι. Χωρίς ελευθερία δεν θα υπήρχαν τώρα όλοι αυτοί που μας το παίζουν διδάσκαλοι και μέντορες. (Και αυτοί ξεκίνησαν τις πτήσεις τους με ελευθερία στις αλάνες!!)
Το θέμα είναι οτι ξέχασαν απο που "κατάγονται" και αυτή την ελευθερία που τους "έβαλε" στο χόμπι τώρα κοιτάνε πως και πως να την ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ!!
Δηλάδή όλοι οι νεότεροι να οδηγούνται "φασιστικά" στο "λούκι", με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην μπορούν εκ-φύσεως - εκεί που το πανε οι "μέντορες"- να ασχοληθούν με το χόμπι.

Τρύφωνας

ΥΓ Εξαιρείται ο Παν. Σοφός ...Και αυτό για ευνόητους λόγους. Είναι ο άνθρωπος οπαδός του ελεύθερου αερομοντελισμού...Όπως επίσης εξαιρούνται όλοι οι πραγματικοί μέντορες του ελεύθερου αερομοντελισμού στην Ελλάδα.
PaNt

Δημοσίευση από PaNt »

Τρύφωνας έγραψε: Φίλε MaSt0RaS

Ο αερομοντελισμός ήταν - είναι - και πρέπει να παραμείνει ένα ελεύθερο χόμπι. Χωρίς ελευθερία δεν θα υπήρχαν τώρα όλοι αυτοί που μας το παίζουν διδάσκαλοι και μέντορες. (Και αυτοί ξεκίνησαν τις πτήσεις τους με ελευθερία στις αλάνες!!)
Το θέμα είναι οτι ξέχασαν απο που "κατάγονται" και αυτή την ελευθερία που τους "έβαλε" στο χόμπι τώρα κοιτάνε πως και πως να την ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ!!
Δηλάδή όλοι οι νεότεροι να οδηγούνται "φασιστικά" στο "λούκι", με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην μπορούν εκ-φύσεως - εκεί που το πανε οι μέντορες- να ασχοληθούν με το χόμπι.

Τρύφωνας

Συμφωνο Τρυφωνα το θεμα ειναι οτι οντως εγω με το μοντελο ειμαι επικινδυνος γιατι αναπασα στιγμη μπορει να παθει ζημια η οτιδηποτε...
Εκει παλι δεν υπαρχει καποια αρμοδιοτητα απο τους φορεις κτλ κτλ..?
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Σαν τι είδους αρμοδιότητα δηλαδή? Ωρα ήταν τώρα να περνάμε και τα μοντέλα από Κ.Τ.Ε.Ο.

Φιλικά Κώστας.
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

MaSt0RaS έγραψε: Συμφωνο Τρυφωνα το θεμα ειναι οτι οντως εγω με το μοντελο ειμαι επικινδυνος γιατι αναπασα στιγμη μπορει να παθει ζημια η οτιδηποτε...
Εκει παλι δεν υπαρχει καποια αρμοδιοτητα απο τους φορεις κτλ κτλ..?

Φίλε MaSt0RaS

Αυτό που γίνεται σε όλα τα χόμπι είναι να προωθείται πρώτα απ' όλα το χόμπι. Πολλές φορές βοηθάει ο ένας τον άλλο μοντελιστή (συνήθως ο αρχαιότερος το νεότερο) με το πως ο νέος θα βελτιώσει την ποιότητα κατασκευής του μοντέλου του.
Φαντάσου οτι σήμερα το 99% των μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά είναι Almost Ready To Fly δηλαδή έτοιμα για πτήση. Με αυτό τον τρόπο εκμηδενίζεται αυτό που αναφέρεις ο κίνδυνος δηλαδή και που ίσχυε παλαιότερα όταν ο αερομοντελιστής αγόραζε ένα κιτ με ξύλα και έφτιαχνε το μοντέλο του απο το μηδέν. Η εποχή αυτή πέρασε και φαντάσου τότε ήταν πολύ πιο επικίνδυνα τα πράγματα και πάλι δεν έγινε Δυστύχημα. Παρόλα αυτά οι μέντορες του σήμερα όταν πέταγαν τότε δεν σκεφτόντουσαν τους "κανονισμούς" και τις τροπολογίες που σκέφτονται σήμερα, απλά γιατί σήμερα δεν πετάνε.....Δεν τους ενδιαφέρει να πετάξουν....To κατάπτυστο όμως είναι οτι τους ενδιαφέρει να νομοθετήσουν για να μην πετάνε οι υπόλοιποι!!!!
Αυτοί που σήμερα νομοθετούν έχουν "φυτέψει" άπειρα μοντέλα στις αλάνες που μαθαίνανε....Αυτοί που σήμερα μας το παίζουν "πεφωτισμένοι" και που αν τους ρωτήσεις που πετάγανε το Σ/Κ - εάν πετάγανε - θα σου πούν σε μια αλάνα!!!!
Είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή....

Τρύφωνας
ΥΓ Εξαιρείται ο Παν. Σοφός ...Και αυτό για ευνόητους λόγους. Είναι ο άνθρωπος οπαδός του ελεύθερου αερομοντελισμού...Όπως επίσης εξαιρούνται όλοι οι πραγματικοί μέντορες του ελεύθερου αερομοντελισμού στην Ελλάδα.
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

bladeskiller έγραψε: Σαν τι είδους αρμοδιότητα δηλαδή? Ωρα ήταν τώρα να περνάμε και τα μοντέλα από Κ.Τ.Ε.Ο.
Φιλικά Κώστας.

Κωστή μην τους βάζεις ιδέες
(Άλλωστε προηγείται η "διαπιστευση". Τούτοι είναι ικανοί για θέσπιση κάρτας καυσαερίου και στα ανεμόπτερα).

Επαναλαμβάνω για άλλη μία, ότι "βγαίνουν εκτός" και υπάρχοντα μοντελοδρόμια.
pantelis

Δημοσίευση από pantelis »

Γιάννης Ζαφείρης έγραψε: Κωστή μην τους βάζεις ιδέες
(Άλλωστε προηγείται η "διαπιστευση". Τούτοι είναι ικανοί για θέσπιση κάρτας καυσαερίου και στα ανεμόπτερα).

Επαναλαμβάνω για άλλη μία, ότι "βγαίνουν εκτός" και υπάρχοντα μοντελοδρόμια.

Πρώτα επαναλαμβάνω ότι δεν ανήκω στους υποστηρικτές του ως άνω κανονισμού, είμαι όμως υπέρ της θέσπισης ενός κανονισμού πτήσεων αερομοντέλων.
Σε ποιό άρθρο του υπό δημοσίευση κανονισμού αναφέρεσαι το οποίο βγάζει εκτός το μοντελοδρόμιο που υπενίσεσαι?
Αντώνης Κριτζάς

Γεία σου Παντελή
μήπως λέει για το δικό μας? αλλα δεν ξέρω πως τους ενοεί τους δεσμευμένους απο ΥΠΑ(12.Δεν επιτρέπονται πτήσεις αερομοντέλων σε απαγορευμένες, περιορισμένες, επικίνδυνες και δεσμευμένες περιοχές όπως αυτές αναφέρονται στις πάσης φύσεως αεροναυτικές εκδόσεις της ΥΠΑ) Μπα χαζομάρα λέω`M`
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πεδία Πτήσεων - Μοντελοδρόμια/flight fields”