Αερογραφος -χρωματα αποριες

Απάντηση
mrkaza

Αερογραφος -χρωματα αποριες

Δημοσίευση από mrkaza »

Σκευτομαι να δοκιμασω τα Tamiya Color Acrylic Paint αν κατάλαβα καλά απο την περιγραφή της ιδιας της Tamiya* κάνουν για Foam αυτο ομως που θα ήθελα να ρωτησω τους παλεωτερους στο χωρο ειναι το αν θέλει αερομα για να δουλευτεί με αερογράφο ποσο κτλ κτλ

Εγω απο αυτα που διάβασα θα ξεκινήσω με 1 μέρος χρώμα ενα μέρος απιωνισμενο νερό ή 70 % isopropanol(αν δε μου λιωνει το Foam )

Θα πάρω και ένα τετράδιο και θα αρχίσω της δόκιμες να δω πως δουλεύει

Κατι ακομα με χρωματα νερομπογιες (Jumbo) νερωμένες πολύ για να δω πως δουλεύει σε χαρτί δουλεύει ένας αερογραφος ή θα τον χαλάσω ?

* (Tamiya Acrylic Paints are made from water-soluble acrylic resins and are excellent for either brush or spray painting. These paints can be used on styrol resins, styrofoam, wood, plus all of the common model plastics.)

Ευχαριστώ
mrkaza

Απάντηση: Αερογραφος -χρωματα αποριες

Δημοσίευση από mrkaza »

Αν και ίσως θεωρηθεί διαφημίσει καθώς το βρήκα κατόπιν εορτής και το θεωρώ χρήσιμο το παραθέτω.

http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/tips/what_airbrush.htm

Παραπάνω από εμένα αφού κάνω της δόκιμες μου

Θα δοκιμάσω τα έξεις Χρώματα
Acrylic X-7 Red
Acrylic X-23 Clear Blue
Lemon yellow X-8

Και κάποιος που με γνωρίζει μπορεί να φανταστή τι θέλω να φτιάξω :D

Αν μου πειτε οτι δε χαλαει με νερομπογια θα δοκιμασω και με αυτή για να μαθω πως δουλευει πριν παω στο μοντέλο-ακριβο χρωμα .
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Κανένας δε γνωριζει να μου πει :( ?
Άβαταρ μέλους
Dell Gatto Grande

Δημοσίευση από Dell Gatto Grande »

προσωπικά παίρνω ακριλικό χρώμα ( υδατοδιαλυτό ) από μαγαζιά που φτιάχνουν χρώματα αυτοκινητου.
έχουν καταλόγους με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που μπορείς να διαλέξεις και καλύτερη τιμή σε σχέση με την ποσότητα που ζητάς!
τα ακριλικά δε θα σου καταστρέψουν το foam. καλή ιδέα είναι να κανεις δοκιμη πρώτα σε ένα κομμάτι που δε το χρειάζεσαι.ούτε θα σου χαλάσουν τον αερογράφο.
ψεκάζω τα χρώματα χωρίς αραίωμα (στεγνά) γιατί το νερό δε εξατμίζεται γρήγορα και μπορεί να τρέξει.
μην ξεχνάς να καθαρίζεις σχολαστικά τον αερογράφο.
διαλυτικά να χρησιμοποίησης με προσοχή για να μην katastrepsis τα πλαστικά ο-ring.
...για το καθάρισμα του αερογράφου(τέρμα πίεση) χωρίς να γίνετε χαμός εντός του εργαστηριου χρησιμοποιώ ένα μπουκάλι "κοκακολας" του λίτρου.ανοίγω μια μικρή τρυπα ώστε να μπαίνει η μύτη του αερογράφου μονο μέσα και στο μέρος που βιδώνει το καπάκι βάζο βαμβάκι( φίλτρο ) και μια μεταλλική σήτα να το κρατα στην θέση από την πίεση.τα ακάθαρτα μένουν στον πάτο και ο αέρας διαφεύγει από το βαμβάκι

δε ξέρω αν βοήθησα..καλή τύχη_P_P
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Tamiya δεν έχω δοκιμάσει. Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία πως κάτι ανάλογο ακρυλικό της Humbrol σε σπρέυ δεν προκαλεί καμμία ζημιά στο foam, παρόλο που δεν είναι καν υδατοδιαλυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προϊόντος.

http://www.humbrol.com/search/?searchguid=2009115223750

Φιλικά
Γιώργος
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

αν ασταρώσεις πρώτα δέν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα περισότερα υδροδιαλυτά
πιστευω οτι κάνει και αυτό για το elapor και θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα
(παλιότερα εχω δει διακοσμητή να ασταρώνει bluefoam με αστάρι για τοίχο και μετά να να το βάφει αλλα δεν ξέρω αν κάνει για αλλο foam)
Λυκουργος

Δημοσίευση από Λυκουργος »

http://www.intertrade.gr/productdetails.php?id=1098448102
η λύση στο πρόβλημα σου είναι αυτή. τα έχω δοκιμάσει και το αποτέλεσμα είναι τέλειο και πολύ πιο οικονομικό:>)
Λυκουργος

Δημοσίευση από Λυκουργος »

μερικές φωτό με χρήση των παραπάνω χρωμάτων
Συνημμένα
095_1_~1.jpg
095_1_~1.jpg (38.55 KiB) Προβλήθηκε 184 φορές
094_1_~1.jpg
094_1_~1.jpg (39.39 KiB) Προβλήθηκε 184 φορές
093_1_~1.jpg
093_1_~1.jpg (43.1 KiB) Προβλήθηκε 184 φορές
091_1_~1.jpg
091_1_~1.jpg (46.77 KiB) Προβλήθηκε 184 φορές
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Τωρα εχω ιδη παραγειλη Λυκουργε οποτε μενει να δω τι και πως ασε που εχω κατι κουλες ιδες :D
dukepapas

Δημοσίευση από dukepapas »

Λυκουργος έγραψε: http://www.intertrade.gr/productdetails.php?id=1098448102
η λύση στο πρόβλημα σου είναι αυτή. τα έχω δοκιμάσει και το αποτέλεσμα είναι τέλειο και πολύ πιο οικονομικό:>)

καλησπερα εχω ενα μινι μαγκ που θελω να βαψω μηπως μπορειτε να μας ξανδωσετε το λινκ γιατι δεν δουλευει και αν χρειαστει να το ασταροσω και μετα να περασω στο χρωμα για σιγουρια οτι δεν θα χαλασει τι πρεπει να χρισιμοποιησω;
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...έχω την εντύπωση ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις το 'multiprimer' της Multiplex πρώτα...ψάξε για αυτό στα καταστήματα αερομοντελισμού...εφάρμοσέ το προτού ψεκάσεις τα χρώματά σου...!
...επίσης για σπρέϋ για foam ψάξε σε καταστήματα με είδη καλλιτεχνίας (Γ' Σεπτεμβρίου κ' Καποδιστρίου, η, στο Πλαίσιο, η στο Leroy Merlin κλπ)...επίσης βάλε στη αναζήτηση του Google 'ακρυλικά σπρέϊ'...για περισσότερες επιλογές...;;)
η ταν, η, τα πετάν...
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Για όσους χρησιμοποιούν ακρυλικά χρώματα μοντελισμού για χρήση με αερογράφο και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν νερό (διότι αργεί να στεγνώσει) μπορούν να χρησιμοποιούν άζαξ για τα τζάμια, διάφανο σαν διαλυτικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε φόαμ.
μανος

Δημοσίευση από μανος »

καλημερα,επαναφερω το θεμα για δυο ερωτησεις,προκειται για το γνωστο υλικο της multiplex(elapor).
πριν ξεκινησουμε οποιαδηποτε εργασια χρειαζεται ελαφρως τριψιμο για να αγριεψουμε την επιφανεια ωστε να πιασει καλυτερα το primer και κατα συνεχεια το χρωμα?και επισης θελει προσοχη στις αρθρωσεις τον πηδαλιων η τα βαφουμε ολα?(σπρει humbrol).αν θελετε μου λυνετε αυτες τις αποριες,ευχαριστω εκτων προτερων!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βαφές - Κατασκευές - Επισκευές - Υλικά”