φορτιστής LIPRO-PLUS 5
-
φορτιστής LIPRO-PLUS 5
όλο 'έλεγα να πάρω ένα φορτιστή που να μου φορτίζει όλες τις μπαταρίες μα δεν ήξερα ποιον Κάποιος που μου άρεσε (λόγω τιμής περισσότερο) είχε τελειώσει
κάποια στιγμή είδα μπροστά μου τον LIPRO-PLUS 5 της JP http://www.jperkinsdistribution.co.uk/detail.php?JPNO=4402900&activepage=1&Navmain=Batteries/Chargers&subcatname=Chargers
and Balancers
μια και δεν είχα καλύτερη πρόταση τον πήρα Καλή -κακή αγορά θα δείξει
Στο σπίτι και μετά από μελέτη του manual φόρτισα ότι είχα και δεν είχα χωρίς κανένα πρόβλημα έως που έφτασα στις lipo
ξανά οδηγίες και με τον γνωστό φόβο μου για τις lipo σύνδεσα την πρώτη ρύθμισα........start..... και........μπιπ μπιπ μπιπ ωχ αμάν!!CONNECTION BREAK
δοκιμή ξανά .....τα ίδια .......με άλλη τα ίδια .....με 2σελη τα ίδια
μήπως ξέρει κανείς τι κάνω λάθος?
μήπως τον έχει κάποιος και έχει την λύση?
αν τον έχει κάποιος ξέρει την διαφορά των δύο φορτίσεων για lipo
κάποια στιγμή είδα μπροστά μου τον LIPRO-PLUS 5 της JP http://www.jperkinsdistribution.co.uk/detail.php?JPNO=4402900&activepage=1&Navmain=Batteries/Chargers&subcatname=Chargers
and Balancers
μια και δεν είχα καλύτερη πρόταση τον πήρα Καλή -κακή αγορά θα δείξει
Στο σπίτι και μετά από μελέτη του manual φόρτισα ότι είχα και δεν είχα χωρίς κανένα πρόβλημα έως που έφτασα στις lipo
ξανά οδηγίες και με τον γνωστό φόβο μου για τις lipo σύνδεσα την πρώτη ρύθμισα........start..... και........μπιπ μπιπ μπιπ ωχ αμάν!!CONNECTION BREAK
δοκιμή ξανά .....τα ίδια .......με άλλη τα ίδια .....με 2σελη τα ίδια
μήπως ξέρει κανείς τι κάνω λάθος?
μήπως τον έχει κάποιος και έχει την λύση?
αν τον έχει κάποιος ξέρει την διαφορά των δύο φορτίσεων για lipo
-
-
φορτιστής LIPRO-PLUS 5
Δε θα σχολιάσω την αγορά φορτιστή από το εξωτερικό
(Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε, αλλά τελικά ήρθε εκείνος που έψαχνες. Φθηνότερος από αυτόν που πήρες).
Αντωνή. "Connection Break" σου αναφέρει, γιαtί απλώς δε συνδέεις σωστά τη μπαταρία.
Πρέπει να συνδέσεις τόσο το Dean όσο και το balance lead μαζί.
(Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε, αλλά τελικά ήρθε εκείνος που έψαχνες. Φθηνότερος από αυτόν που πήρες).
Αντωνή. "Connection Break" σου αναφέρει, γιαtί απλώς δε συνδέεις σωστά τη μπαταρία.
Πρέπει να συνδέσεις τόσο το Dean όσο και το balance lead μαζί.
-
Απάντηση: φορτιστής LIPRO-PLUS 5
Επίσης ο φορτιστής έχει προγράμματα για φόρτιση λίπο με balance και χωρίς balance. Οταν τον βάλουμε στο LiPo CHARGE τότε φορτίζει χωρίς να κάνει balance τα στοιχεία και το καλωδιάκι του balancer της μπαταρίας μπορεί να μείνει ασύνδετο. Αλλά και να συνδεθεί δεν θα κάνει balance. Αυτή η μέθοδος χρειάζεται για ορισμένες μπαταρίες που έχουν εσωτερικό balance circuit και δεν έχουν βύσμα balance. Σε κάθε άλλη περίπτωση η φόρτιση χωρίς balance δεν συνίσταται. Οταν η μπαταρία έχει κανονικό βύσμα για balance τότε ο φορτιστής θα τίθεται στο LiPo BALANCE. Στην περίπτωση αυτή ο φορτιστής κάνει φόρτιση και balance ταυτόχρονα και φυσικά το βυσματάκι balance θα πρέπει να συνδεθεί και αυτό. Αν λείπει κάποια σύνδεση ο φορτιστής δεν ξεκινάει αλλά δίνει CONNECTION BREAK. Προσωπικά αυτό το mode χρησιμοποιώ πάντα.
Φιλικά Κώστας.
Φιλικά Κώστας.
-
η αγορά εγινε απο το hobbybox ...............αγοράζω απο Ελλάδα και μόνο
-
πως ξέρω αν έχω εσωτερικό balance circuit στην μπαταρία
εγώ δοκίμασα μόνο τον απλό τρόπο γιατι δέν ηξερα αν δεν εχω κανα μπάμ με την δευτερη επιλογή δηλαδή έβαλα μόνο το πολλαπλό βισμαατάκι και τον φορτιστή στην πρώτη επιλογή για φόρτιση χωρίς balancer LiPo CHARGE
εγώ δοκίμασα μόνο τον απλό τρόπο γιατι δέν ηξερα αν δεν εχω κανα μπάμ με την δευτερη επιλογή δηλαδή έβαλα μόνο το πολλαπλό βισμαατάκι και τον φορτιστή στην πρώτη επιλογή για φόρτιση χωρίς balancer LiPo CHARGE
-
Φορτιστής LIPRO-PLUS 5
Εφόσον η μπαταρία LiPo έχει έξοδο balance Αντώνη, τότε δεν υπάρχει εσωτερικό κύκλωμα (πράγμα σπάνιο).
Το "Connection Break" σημαίνει ότι ο φορτιστής δε βλέπει τη μπαταρία.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι κρατάς αυτήν ακριβώς την επιλογή φόρτισης, αλλά με παράλληλη σύνδεση ΚΑΙ με τα καλωδιάκια balance της μπαταρίας σου.#**
Το "Connection Break" σημαίνει ότι ο φορτιστής δε βλέπει τη μπαταρία.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι κρατάς αυτήν ακριβώς την επιλογή φόρτισης, αλλά με παράλληλη σύνδεση ΚΑΙ με τα καλωδιάκια balance της μπαταρίας σου.#**
-
Απάντηση: Φορτιστής LIPRO-PLUS 5
Έκανα την συνδεσμολογία όπως λέει το manual για balance φόρτιση και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά
Στον μέχρι τώρα τρόπο φόρτισης (φορτιστάκι απο lama) χρησιμοποιούσα μόνο το καλώδιο του balance και γι αυτό νόμιζα ότι μόνο αυτό πρέπει να συνδέσω και σε αυτόν τον φορτιστή
Ευχαριστώ κύριοι<:-)>>
Στον μέχρι τώρα τρόπο φόρτισης (φορτιστάκι απο lama) χρησιμοποιούσα μόνο το καλώδιο του balance και γι αυτό νόμιζα ότι μόνο αυτό πρέπει να συνδέσω και σε αυτόν τον φορτιστή
Ευχαριστώ κύριοι<:-)>>
-
φορτιστής LIPRO-PLUS 5
Όμορφα.
Η απλή φόρτιση αφορά σε μπαταρίες που ΔΕΝ έχουν balance ή σε εκείνες μονού στοιχείου.
Ωστόσο, όταν φορτίζεις με balance (όπως τώρα), μπορείς κατά τη φόρτιση να πατήσεις το ένα από τα δύο βελάκια (όποιο κουμπί θέλεις) και τότε στην οθόνη θα παρακολουθήσεις τα στοιχεία της μπαταρίας σου με όλες τις πληροφορίες (τάση σε κάθε στοιχείο ξεχωριστά). Δοκίμασέ το.
Καλές και ασφαλείς φορτίσεις Αντώνη.
Η απλή φόρτιση αφορά σε μπαταρίες που ΔΕΝ έχουν balance ή σε εκείνες μονού στοιχείου.
Ωστόσο, όταν φορτίζεις με balance (όπως τώρα), μπορείς κατά τη φόρτιση να πατήσεις το ένα από τα δύο βελάκια (όποιο κουμπί θέλεις) και τότε στην οθόνη θα παρακολουθήσεις τα στοιχεία της μπαταρίας σου με όλες τις πληροφορίες (τάση σε κάθε στοιχείο ξεχωριστά). Δοκίμασέ το.
Καλές και ασφαλείς φορτίσεις Αντώνη.