Sanyo Eneloop
Sanyo Eneloop
Την καλησπερα μου και τα χρονια μου πολλα!!
Το pack με τις 8χΑΑ για την τηλεκατευθυνση μου ειπε το ποιημα.Θελω να δοκιμασω να φτιαξω ενα pack με τις eneloop.Κανουν για την δουλεια που τις θελω η να προτιμησω κατι αλλο.Με ενδιαφερει οτι δεν ξεφορτιζονται (ετσι λενε) οπως οι μεταλλου.
Το pack με τις 8χΑΑ για την τηλεκατευθυνση μου ειπε το ποιημα.Θελω να δοκιμασω να φτιαξω ενα pack με τις eneloop.Κανουν για την δουλεια που τις θελω η να προτιμησω κατι αλλο.Με ενδιαφερει οτι δεν ξεφορτιζονται (ετσι λενε) οπως οι μεταλλου.
Απάντηση: Sanyo Eneloop
Καλησπέρα,
Έχω την αντύπωση ότι η eneloop είναι ότι καλύτερο στο είδος τους. Αν και εδώ και λίγο χρησιμοποιώ LiPo και στην τηλεκατεύθυνση και ξεχνάω να φορτίσω.
Κ
Έχω την αντύπωση ότι η eneloop είναι ότι καλύτερο στο είδος τους. Αν και εδώ και λίγο χρησιμοποιώ LiPo και στην τηλεκατεύθυνση και ξεχνάω να φορτίσω.
Κ
-
Καλημέρα
Οι eneloop είναι πράγματι άριστες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες χωρίς εσωτερική αντίσταση κάτι που τους δίνει το πλεονέκτημα ελάχιστης αποφόρτισης κατά την περίοδο αποθήκευσης η αδρανείας κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αν έχεις φορτίσει δύο εβδομάδες πριν θα είναι ακόμη φορτισμένες όταν τις χρειαστείς
Το θεματάκι τους είναι ότι ακόμη παράγονται μόνο με κανονικούς πόλους και όχι με λαμάκια για κατασκευή PACK που απλά πρακτικά σημαίνει τριπλή προσοχή κατά την συγκόλληση
Οι eneloop είναι πράγματι άριστες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες χωρίς εσωτερική αντίσταση κάτι που τους δίνει το πλεονέκτημα ελάχιστης αποφόρτισης κατά την περίοδο αποθήκευσης η αδρανείας κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αν έχεις φορτίσει δύο εβδομάδες πριν θα είναι ακόμη φορτισμένες όταν τις χρειαστείς
Το θεματάκι τους είναι ότι ακόμη παράγονται μόνο με κανονικούς πόλους και όχι με λαμάκια για κατασκευή PACK που απλά πρακτικά σημαίνει τριπλή προσοχή κατά την συγκόλληση
- Συνημμένα
-
- ea18fd488f.gif (18.86 KiB) Προβλήθηκε 215 φορές
-
- 16cab9db48.gif (18.56 KiB) Προβλήθηκε 215 φορές
sos.o.ka έγραψε: ↑Καλημέρα
...
...
Τα λαμάκια μπορούν να τοποθετηθούν με "ηλεκτροπόντα" - στο κάνουν κατα παραγγελία στο Δήσιο (http://www.batteries.gr/
).
Προσωπικά αγοράζω packs έτοιμα και από εδώ:
http://www.component-shop.co.uk/
(ψάξε στο μενού batteries / Radio Control / Low Self Discharge)
Εχω δοκιμάσει και τις Vapex και τις Eneloop και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο παράπονο.
Βαγγέλης
Να προσθέσω ότι ίσως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την αλλαγή προς την κατεύθυνση των στοιχείων LiFePO4 (A123).
Η Hyperion έχει κυκλοφορήσει και packs για τους πομπούς - δες εδώ:
http://media.hyperion.hk/dn/fg3radio/
Αυτές έχουν και ενσωματωμένο κυκλωματάκι (PCM safety circuit) για να τις φορτίζεις από τον επιτοίχιο φορτιστή.
Βαγγέλης
Η Hyperion έχει κυκλοφορήσει και packs για τους πομπούς - δες εδώ:
http://media.hyperion.hk/dn/fg3radio/
Αυτές έχουν και ενσωματωμένο κυκλωματάκι (PCM safety circuit) για να τις φορτίζεις από τον επιτοίχιο φορτιστή.
Βαγγέλης
vhal έγραψε: ↑Τα λαμάκια μπορούν να τοποθετηθούν με "ηλεκτροπόντα" - στο κάνουν κατα παραγγελία στο Δήσιο (http://www.batteries.gr/
).
Προσωπικά αγοράζω packs έτοιμα και από εδώ:
http://www.component-shop.co.uk/
(ψάξε στο μενού batteries / Radio Control / Low Self Discharge)
Εχω δοκιμάσει και τις Vapex και τις Eneloop και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο παράπονο.
Βαγγέλης
Και εγω απο εκει τελικα πηρα χτες.Πηρα αυτες που ειπες χωρις να εχω δει το μηνυμα σου.Αρα μαλλον τυχερος και θα δουλευουν :>)
-
πόσο κοστίζει το pack στο σπίτι σας ?
Υπολόγισε περίπου 3 - 3,5 ευρώ μεταφορικά για 1 pack.
To 2x2x2 για Spektrum με 2000mAh έρχεται με 21 λίρες ή 23-24 ευρώ συνολικά.
Σε λιγότερο από μια βδομάδα το έχεις στο γραμματοκιβώτιό σου.
Βαγγέλης
To 2x2x2 για Spektrum με 2000mAh έρχεται με 21 λίρες ή 23-24 ευρώ συνολικά.
Σε λιγότερο από μια βδομάδα το έχεις στο γραμματοκιβώτιό σου.
Βαγγέλης
-
μαζί με τον φορτιστή 24,9 στην Ελλάδα
σκέτες ακόμη φθηνότερα............και σήμερα
και σου μένει ο φορτιστής για το επόμενο πακέτο της φωτογραφικής σου
σκέτες ακόμη φθηνότερα............και σήμερα
και σου μένει ο φορτιστής για το επόμενο πακέτο της φωτογραφικής σου
- Συνημμένα
-
- sanyo_eneloop_nimh_ready_to_use_rechargeable_bettery_06.jpg (45.58 KiB) Προβλήθηκε 215 φορές
-
- sanyo_eneloop_nimh_ready_to_use_rechargeable_bettery_02.jpg (41.63 KiB) Προβλήθηκε 215 φορές
-
- sanyo_eneloop_nimh_ready_to_use_rechargeable_bettery_01.jpg (42.1 KiB) Προβλήθηκε 215 φορές
Ναι αλλά όπως λες κι εσύ δεν είναι κολλημένες / συναρμολογημένες σε pack...
Δεν τις πήρα λόγω κόστους, αλλά γιατί είναι συναρμολογημένες, με το βυσματάκι της, το θερμοπλαστικό της κλπ κλπ
Δεν τις πήρα λόγω κόστους, αλλά γιατί είναι συναρμολογημένες, με το βυσματάκι της, το θερμοπλαστικό της κλπ κλπ
Από την άλλη, βλέπω πως εσύ πήρες 4 μπαταρίες, ενώ η τιμή που σου είπα εγώ είναι για 8...
Βαγγέλης
Βαγγέλης
-
ααααααααααααααα!!!!!!!!!!!! ουπσ!!!!!!!!
αυριο θα βγάλω κοστολόγιο για 8 κολημένες με βύσμα χωρίς φορτιστή
καληνύχτα
αυριο θα βγάλω κοστολόγιο για 8 κολημένες με βύσμα χωρίς φορτιστή
καληνύχτα
Παιδιά, πως τις φορτίζουμε αυτές?? _Β_Ο
Αρκεί να τις βάλουμε στο πρόγραμμα Ni-MH με τις default ρυθμίσεις στον φορτιστή και είναι OK? Έχω τον BC-6.
Αρκεί να τις βάλουμε στο πρόγραμμα Ni-MH με τις default ρυθμίσεις στον φορτιστή και είναι OK? Έχω τον BC-6.
Ναι, στο πρόγραμμα για NiMH και με μεγιστο ρεύμα φόρτισης ίσο με 0,5C (δηλαδή αυτές με χωρητικότητα 2000mAh τις φορτίζουμε με 1000mAh το πολύ)
Βαγγέλης
Βαγγέλης
Καλη χρονια και καλες πτησεις σε ολους!!! Οι eneloop θελουν να τις ξεφορτιζουμε καθε φορα που πεταμε? Η' δεν εχουν προβλημα? Μηπως μειωνεται η ζωη τους αν παραμενουν φορτισμενες?