Γεια σας παιδιά. Είμαι ο βαγγελης από Θεσσαλονικη, νεος στο χόμπι και προσπαθώ να μάθω για ελικόπτερα.
Συγχαρητήρια για την ωραία παρέα και από τι διαβάζω υπάρχει πολύ καλό κλίμα για νέους μοντελιστες. Καλή συνέχεια.
Θα ήθελα να μαθω που υπάρχει καποιος σύλλογος ώστε να αρχίσω σωστά απο την αρχή. Τα ελικόπτερα που εχω ειναι τα εξής: walkera lamma hm 53. walkera hm60 ηλεκτρικό walkera hm 83 θερμικό, και τελος παράγγειλα να μου ετοιμάσουν ενα Hirobo Shuttle Sceadu 50αρι. Δεν έχω πεταξει ακόμα κανένα, εκτός του λαμα. Ο λόγος ειναι οτι δεν βασίζομαι ακόμα παρά το γεγονός οτι τα παω καλά στο simulator αλλά εκει εχει 30αρια 60αρια και 90αρια και δεν ξέρω πως θα ανταποκριθώ στην πραγματική πτήση, γιαυτό ζητάω να μάθω αν είναι σωστή η επιλογή μου με βάση τα ελικόπτερα που έχω και αν πρέπει να αλλάξω κάποιο με κάτι ποιο αξιόπιστο πτητικά.
φιλικά βαγγελης
Νεο Μελος
Απάντηση: Νεο Μελος
Μετά το Lama και το Sim ένα 50αρι θερμικό είναι σοφή επιλογή ή ένα ιδίου μεγέθους ηλεκτρικό.
Το θερμικό σου δίνει παραπάνω ώρες πτήσεις και είναι λιγο πιο σταθερό σε σχέση με ένα ιδίου μεγέθους ηλεκτρικό. Από την άλλη, με το ηλεκτρικό δε θα ασχοληθείς με στρώσιμο – ρύθμιση κινητήρα που είναι λίγο μπελάς .
Το walkera hm 83 δεν το ξέρω σαν ελικόπτερο, ούτε έχω ακούσει για αυτό, αλλά μάλλον το σωστό είναι να το κρατήσεις για μετά το επίπεδο του Hover– 8aαρια, καθως το 50αρι είναι πολύ πιο σταθερό – εύκολο στο Hover .
Μόλις μάθεις καλά το hover– 8αρια με το 50αρι, εκεί το αφήνεις για λίγο και πας με το walkera όπου θα ξανακάνεις hover μεχρι να νιώσεις έτοιμος για nose in, οπου θα κάνεις με αυτό ;)
Γενικότερα αφού μάθεις τα βασικά στο μεγάλο δοκιμάζεις κάτι το καινούργιο που έχει μεγάλη πιθανότητα λάθους με το μικρό ώστε να να μειώσεις το κόστος της οποίας ζημιάς και αφού το κάνεις με επιτυχία πας να το κανείς σωστότερα με το μεγάλο θερμικό :)
Το θερμικό σου δίνει παραπάνω ώρες πτήσεις και είναι λιγο πιο σταθερό σε σχέση με ένα ιδίου μεγέθους ηλεκτρικό. Από την άλλη, με το ηλεκτρικό δε θα ασχοληθείς με στρώσιμο – ρύθμιση κινητήρα που είναι λίγο μπελάς .
Το walkera hm 83 δεν το ξέρω σαν ελικόπτερο, ούτε έχω ακούσει για αυτό, αλλά μάλλον το σωστό είναι να το κρατήσεις για μετά το επίπεδο του Hover– 8aαρια, καθως το 50αρι είναι πολύ πιο σταθερό – εύκολο στο Hover .
Μόλις μάθεις καλά το hover– 8αρια με το 50αρι, εκεί το αφήνεις για λίγο και πας με το walkera όπου θα ξανακάνεις hover μεχρι να νιώσεις έτοιμος για nose in, οπου θα κάνεις με αυτό ;)
Γενικότερα αφού μάθεις τα βασικά στο μεγάλο δοκιμάζεις κάτι το καινούργιο που έχει μεγάλη πιθανότητα λάθους με το μικρό ώστε να να μειώσεις το κόστος της οποίας ζημιάς και αφού το κάνεις με επιτυχία πας να το κανείς σωστότερα με το μεγάλο θερμικό :)
Νασαι καλα φιλε γιατι σημερα ημουν ετοιμος να το πουλησω και να πιγενα σε καποιο ελικοπτερο ποιο γνωστο στον κοσμο...ευχαριστω.
βαγγελης
βαγγελης
-
γεια σου βαγγελη και καλως ηρθες.ειμαστε πολυ κοντα(Ευκαρπια) και εγω ασχολουμαι με τα ελικοπτερα.
αν θελεις τα λεμε καμια μερα
γιωργος.
αν θελεις τα λεμε καμια μερα
γιωργος.