Triton 1 και Li-Po…Help!
-
Triton 1 και Li-Po…Help!
Για χαρά σε όλους,
Έχω ένα Triton 1 που τον δουλεύω από το 2004 και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε ότι αφορά σε NiCad και NiMh φόρτιση και αποφόρτιση.
Το τελευταίο μήνα έχω μπλεχτεί και με το Easy Glider με brushless μοτέρ και θα χρησιμοποιώ Li-Po μπαταρίες 2s-3s.
Το manual του Triton αναφέρει ότι μπορεί να φορτίσει και μπαταρίες Lithium-Ion and Lithium-Polymer 1-4 cells (3.6 – 14.8V Li-Ion/Li-Po).
Από ότι γνωρίζω ο συγκεκριμένος φορτιστής δεν διαθέτει balancer.
Υπάρχει κάποιος που να έχει δουλέψει αυτό το φορτιστή με Li-Po στοιχεία; _P_P
Εάν ναι, με πιο BALANCER κάνατε χαΐρι; :D
Γενικές προτάσεις και υποδείξεις ευπρόσδεκτες. #**
Έχω ένα Triton 1 που τον δουλεύω από το 2004 και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε ότι αφορά σε NiCad και NiMh φόρτιση και αποφόρτιση.
Το τελευταίο μήνα έχω μπλεχτεί και με το Easy Glider με brushless μοτέρ και θα χρησιμοποιώ Li-Po μπαταρίες 2s-3s.
Το manual του Triton αναφέρει ότι μπορεί να φορτίσει και μπαταρίες Lithium-Ion and Lithium-Polymer 1-4 cells (3.6 – 14.8V Li-Ion/Li-Po).
Από ότι γνωρίζω ο συγκεκριμένος φορτιστής δεν διαθέτει balancer.
Υπάρχει κάποιος που να έχει δουλέψει αυτό το φορτιστή με Li-Po στοιχεία; _P_P
Εάν ναι, με πιο BALANCER κάνατε χαΐρι; :D
Γενικές προτάσεις και υποδείξεις ευπρόσδεκτες. #**
Απάντηση: Triton 1 και Li-Po…Help!
Δεν ειναι και τόσο απαραίτητο να τις μπαλανσαρεις.
Ετσι και αλλιώς ειναι τόσο φτινές που δεν σε πολυνοιάζει και αν σε 200 φορτίσεις χαλασουν. Τα βγαζουν τα λεφτά τους
Ετσι και αλλιώς ειναι τόσο φτινές που δεν σε πολυνοιάζει και αν σε 200 φορτίσεις χαλασουν. Τα βγαζουν τα λεφτά τους
Διαφωνώ! Για λόγους ασφαλείας, επιβάλλεται το balancing.
Θα σου πρότεινα μάλιστα να προμηθευτείς φορτιστή με ενσωματωμένο balancer
Ενας καλός κινέζικος κάνει περί τα 40-50 ευρώ, και δεν νομίζω πως αξίζει να διακινδυνεύεις για τόσα λίγα χρήματα...
Βαγγέλης
Θα σου πρότεινα μάλιστα να προμηθευτείς φορτιστή με ενσωματωμένο balancer
Ενας καλός κινέζικος κάνει περί τα 40-50 ευρώ, και δεν νομίζω πως αξίζει να διακινδυνεύεις για τόσα λίγα χρήματα...
Βαγγέλης
Και γω συμφωνω μπαταριες Lipo τις φορτιζω μονον με balancer .
Αυτο για δικη σου αφαλεια ,και των μπαταριων .
Εγω δουλευω αυτον τον balancer _Β_Ο
Αυτο για δικη σου αφαλεια ,και των μπαταριων .
Εγω δουλευω αυτον τον balancer _Β_Ο
- Συνημμένα
-
- GPMM3160.jpg (18.32 KiB) Προβλήθηκε 131 φορές
-
Triton 1 και Li-Po…Help!
Συμφωνώ με το Βαγγέλη.
Το balancer είναι άκρως απαραίτητο, όχι μονάχα για τη ζωή των μπαταριών σου ...αλλά και για τη δική σου.
Ο Triton κάποτε θεωρείτο ένας εκ των κορυφαίων φορτιστών. Όχι πλέον.
Είναι ογκώδης, δε διαθέτει balancer και μάλλον έχει μείνει τεχνολογικά πίσω. Το δε κόστος του ξεφεύγει δίχως λόγο και αιτία.
Ένα balancer αξιοπρεπές, θα σου κοστίσει κάτι λιγότερο από όσο ένας φορτιστής με ενσωματωμένο ισοσταθμιστή και σε αυτό έχει δίκιο ο Βαγγέλης επίσης.
Το balancer είναι άκρως απαραίτητο, όχι μονάχα για τη ζωή των μπαταριών σου ...αλλά και για τη δική σου.
Είναι ογκώδης, δε διαθέτει balancer και μάλλον έχει μείνει τεχνολογικά πίσω. Το δε κόστος του ξεφεύγει δίχως λόγο και αιτία.
Ένα balancer αξιοπρεπές, θα σου κοστίσει κάτι λιγότερο από όσο ένας φορτιστής με ενσωματωμένο ισοσταθμιστή και σε αυτό έχει δίκιο ο Βαγγέλης επίσης.
-
Γιάννης Ζαφείρης έγραψε: ↑
Συμφωνώ εν μέρει, αν και ο σημερινός ο TRITON 2 (EQ) πάλι θεωρείτε κορυφαίος και κοντά στα 200 ευρώ. Γενικά δε τρελαίνομαι με το υπερβολικά φτηνό, την υπερ-ευκαιρία και τη φιλοσοφία «Κινέζος» κτλ.
Άλλωστε έχουμε χάσει όλοι οι μοντελιστές, άπυρο χρήμα σε αυτό το hobby, οπότε δε βαριέσαι!!!
Εμένα βέβαια αυτό που με νεάζει είναι να μη φορτωθώ ακόμα έναν φορτιστή. Προσπαθώ να δώ αν με το υπάρχων σύστημα μπορώ να βρω χρυσή τομή, μιας και αυτό που με νεάζει αυτή τη στιγμή είναι αυστηρά και μόνο το μοτο-ανεμόπτερο και ίσως στη συνέχεα και το σκέτο ανεμόπτερο. Οπότε οι απαιτήσεις μου σε Li-Po είναι λίγες.
Επειδή όμως για εμένα δε νοητέ φόρτιση Li-Po στοιχείων χωρίς balancer, για όλα τα παραπάνω που προαναφέρατε, με πρωταρχικό όλων την ασφάλεια, γι αυτό και ψάχνομαι. Ίσως ο κόσμος να μην έχει καταλάβει πραγματικά πόσο επικίνδυνα είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία μπαταρίας.
Το Equinox κάνει γύρο στα 35 ευρώ και μάλλον θα δουλεύει καλά με τον Triton.
Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας.
θα συμφωνησω απολυτα οτι θελει ballance φορτιση για lipo
επειδη εχω κι εγω μπολικες lipo πηρα τον tyrnigy accucell-6 ο οποιος εχει ενσωματωμενη ballance φορτιση και ειμαι ευχαριστημενος...και μου δειχνει και στο τελος η κατα την διαρκεια της φορτισης πως φορτιζεται το καθε στοιχειο ξεχωριστα..
επειδη εχω κι εγω μπολικες lipo πηρα τον tyrnigy accucell-6 ο οποιος εχει ενσωματωμενη ballance φορτιση και ειμαι ευχαριστημενος...και μου δειχνει και στο τελος η κατα την διαρκεια της φορτισης πως φορτιζεται το καθε στοιχειο ξεχωριστα..
-
Dr.KC έγραψε: ↑
Γενικά δε τρελαίνομαι με το υπερβολικά φτηνό, την υπερ-ευκαιρία και τη φιλοσοφία «Κινέζος» κτλ.
Κανείς δεν αναφέρθηκε σε φθηνά κινέζικα και πρόχειρες λύσεις. Ειδικά εγώ.
Προσωπικά όμως, έχω κάκιστη εμπειρία από τον Triton. Δε λειτούργησε περισσότερο από ένα μήνα και χάλασε η οθόνη του. Πληροφορήθηκα τότε από τα φόρα του εξωτερικού ότι πράγματι είχε πρόβλημα. Λίγο μετά, χάλασαν και τα πλήκτρα και πλέον για να πάρει εντολή πρέπει να καθίσεις πάνω του. Balancer δε διέθετε και έπρεπε να αγοράσεις εξτρά και επιπλέον χάνονται οι μνήμες στις εντολές που δίνεις (π.χ. χρόνος φόρτισης), με αποτέλεσμα να σταματάει τη φόρτιση ...πριν τη φόρτιση!
Συγκεκριμένα, μια λύση που είχα βρει και προτείνει για το πρόβλημα του Contrast ήταν το Μάη του 2007 σε αυτό εδώ
το thread του forum "aeromodelismos"
- Συνημμένα
-
- Triton_Contrast copy.jpg (78.75 KiB) Προβλήθηκε 131 φορές
-
- TRITON LCD CONTRAST.jpg (52.13 KiB) Προβλήθηκε 131 φορές
-
Ναι σε καταλαβαίνω.
Πήρα 2 Balancers και το θέμα λύθηκε.
Πήρα 2 Balancers και το θέμα λύθηκε.