Αλλαγη ιμαντα!!Περιεργος θορυβος
-
Αλλαγη ιμαντα!!Περιεργος θορυβος
Συγχομπιστες καλησπερα,
Εχω ενα walkera creata 400 ηλεκτρικο και λογω μιας βλακειας τελος παντων χρειαστηκε να αλλαξω το main gear και τον ιμαντα μεταδοσης για την ουρα..Το θεμα ειναι οτι καθως τα εχω επανατοποθετησει ολα στη θεση τους,πρεπει να εχω τοποθετησει λαθος τον ιμαντα διοτι εμφανιζει δυσκολια στην περιστροφη του ουραιου,συνοδευομενη απο εναν ηχο κρακ κρακ κρακ σαν να ακουμπανε εσωτερικα στο boom τα δοντακια του ιμαντα το ενα με το αλλο η κατι τετοιο...>F<
Σας παρακαλω τα φωτα σας γιατι μου εχει αλλαξει τα δικα μου τα φωτα...Ru@%
ευχαριστω
Ορεστης
Εχω ενα walkera creata 400 ηλεκτρικο και λογω μιας βλακειας τελος παντων χρειαστηκε να αλλαξω το main gear και τον ιμαντα μεταδοσης για την ουρα..Το θεμα ειναι οτι καθως τα εχω επανατοποθετησει ολα στη θεση τους,πρεπει να εχω τοποθετησει λαθος τον ιμαντα διοτι εμφανιζει δυσκολια στην περιστροφη του ουραιου,συνοδευομενη απο εναν ηχο κρακ κρακ κρακ σαν να ακουμπανε εσωτερικα στο boom τα δοντακια του ιμαντα το ενα με το αλλο η κατι τετοιο...>F<
Σας παρακαλω τα φωτα σας γιατι μου εχει αλλαξει τα δικα μου τα φωτα...Ru@%
ευχαριστω
Ορεστης
-
Απάντηση: Αλλαγη ιμαντα!!Περιεργος θορυβος
Πρεπει να στριψεις τον ιμαντα 1/4 της στροφης ωστε η δεξιοστροφη κινηση απο το κεντρικο γραναζι να καταληξει αριστεροστροφη στο ουραιο. Τον εστριψες παραπανω γι' αυτο ακους τα δοντια να τριζουν.
Καλησπερα συντροφε_P_P,τσεκαρε να δεις πρωτα απο'λα αν η ζωνη ειναι στριφογυρισμενη μεσα στο boomΠροσπαθησε να το δεις απτα κενα π εχεi το tail case στο τελος της ουρας.Μηπως εχει αναποδογυρησει την αρχη μετα το γραναζι και παταει αναποδα,δλδ με τα δοντακια,στα ραουλα?.Επισης,αν πας να το κηνησεις πιανοντας τον ροτορα της ουρας γυρναει μαζι με τον κυριο ροτορα και σ κανει τα κρακ κρακ,η μηπως χεις πολυ χαλαρο το belt και δε πιανει καλα στα γραναζια με αποτελεσμα να κλωτσανε τα δοντακια?Μεχρι να βρεις τι φταιει μη βαλεις μπρος το μοτερ,κανε τις κηνησεις με το χερι μη χαλασουμε το belt.Ειπες επισης οτι αλαξες κ το γραναζι.Μηπως,τα τακ τακ ερχοντε απο εκει,μηπως ειναι πολυ σφυχτα πανω στο πινιον του μοτερ?πιασε το πινιον του μοτερ,ετσιωστε να μη κουνιεται,και προσπαθησε με πολυ λιγη δυναμη να περιστρεψεις το γραναζι δεξια-αριστερα,καταλαβαινεις ενα μικρο ''χτυπημα'' κ απο τις 2 πλευρες?αν ναι εισαι οκ, αν οχι τοτε ισαι πολυ σφυχτα κ πρεπει να απομακρυνεις το μοτερ λιγο.
ελπιζω να βοηθησα
ελπιζω να βοηθησα
-
problem solved.. ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια...<:-)>>
Ωραιος !καλες πτησεις~!!
Πως σου φαινεται to Creata 400?Αξιζει να το αγορασεις? Εχει παρα πολυ καλη τιμη βεβαια αλλα για πες εσυ που το πετας..
-
Παιδια ναι το creata αξιζει..Πολυ ομορφο ελικοπτερο και απο πτηση σκιζει...Οσον αφορα το οικονομικο ειναι πολυ καλη τιμη και αξιζει τα λεφτα του...Μονο δυο πραγματα μου παρουσιαζει μετα την αλλαγη ιμαντα και ακομα δεν ξερω τι φταιει...Μαλιστα θα ηθελα την βοηθεια σας παιδες...Καθως πεταω,ωρες ωρες μετα απο καποια αποτομη αλλαγη πορειας η ενα touch and go το ελικοπτερο ταλαντευεται για καποια ωρα και αλλωτε σταματαει,αλλωτε αυξανεται η ταλαντευση του...τι πρεπει να κανω??...Ελεγξα το flybar αλλα ειναι καλα στερεωμενο οπως επισης και τα blades..δοκιμασα να τα χαλαρωσω αλλα και παλι το ιδιο...Το δευτερο θεματακι ειναι οτι καθως αυξανω αποτομα το thrust το ελικοπτερο φερνει σβουρα γυρω απο τον εαυτο του σαν να υπολειτουργει το ουραιο...Λιγη βοηθεια :;"'...Ευχαριστω
Η ταλαντευση που λες, μαλλον ειναι απτο flybar. Δες αν εχεις καλα ευθυγραμμισμενα και παραλληλα τα paddles και βεβαιωσου οτι δεν το εχεις σφυξει πολυ, να κηνειται ελευθερα.
Οσο για το θεμα του thrust (μαλον throttle ενοεις), μειωσε to pitch, απλα δημηουργειται μεγαλη ροπη, η οποια δε μπορει να αντισταθμισει η ουρα (προφανως) Εχω το ιδιο προβλημα στο firefox. Απλα χρησιμοποιησε λιγοτερο pitch.
Οσο για το θεμα του thrust (μαλον throttle ενοεις), μειωσε to pitch, απλα δημηουργειται μεγαλη ροπη, η οποια δε μπορει να αντισταθμισει η ουρα (προφανως) Εχω το ιδιο προβλημα στο firefox. Απλα χρησιμοποιησε λιγοτερο pitch.