αυτο http://www.flylight.co.uk/gliding/index.htm
:D
ειναι το ποιο φθηνο μοτοανεμοπτερο που εχω ανακαλυψει στο διαδυκτιο, μοιαζει και με αυτα που παντα ονειρευομαι και κοστιζει μονο 24500 ευρα, με τον κινητηρα.... τσαμπα πραγμα δηλαδη......σχεδον, αλλα σε καθε περιπτωση πολυ φθηνοτερο απο ολα τα υπολοιπα που ξερω και στοιχιζουν τα διπλα !!!!!+(*)
αρχιζω να σκεφτωμε οτι ειναι το μονο που μπορω να αγορασω χωρις να φανω σπαταλος... εχω και παιδια αλλωστε,η οικονομικη κριση....η ρηχη μου τσεπη κτλ δεν μου επιτρεπει κατι ποιο ακριβο.....ασε που υπαρχει και η δυνατοτητα της συνδιοκτησιας ......
τελος παντων σχολιαστε οτι θελετε , τσαμπα ειναι,
βασικα θελω να μου πειτε εαν ξερετε κατι παρομοιου κοστους με λιγο ποιο ομορφη ατρακτο πισω απο τον κινητηρα , οχι οτι με χαλαει, πολυ πολυ αλλα ψαχνω ακομα....
θελω να μου πειτε περιπου ποσο να κανουν τα ....μεταφορικα απο την Αγγλια και εαν πληρωνω εκτελωνισμο ;; και η σταθμευση μαλλον στην Κωπαιδα σιγα μην το πηγααινοφερνω κιολας........μην μου δωσετε την σοφη απαντηση, κανε τηλεφωνο δεν με απασχολει ....
ηδη με ονειρευομαι να πεταω, οταν μαζεψω τα..24500 ευρα που στο κατω κατω δεν ειναι και πολλα πολλα , ας πουμε θα μεινω για τα υπολοιπα 10 χρονια ακομα με το fabiaκι μου οχι και πολυ ασχημο πραγμα δηλαδη....^%^
περιμενω σχολια κυριως απο τους λιμαριδες που ξεροσταλιαζουν στον υπολογιστη τους ψαχνοντας για κατι φθηνο,και ονειρευονται πως θα πεταξουν , η παιζουν simoulator πτησεων καθε μερα...... παιδια της εργατικης ταξεως δηλαδη σαν εμεναν........_P_P
φθηνο μοτοανεμοπτερο........
-
Απάντηση: φθηνο μοτοανεμοπτερο........
Καλυσπερα κατ αρχην φθηνο+πτηση=risky bussines δεν γνωριζω το συγκεκριμενο αλλα το +4,-2 με χαλαει προσωπικα.Μια λυση για να ερθει σε λογικα επιπεδα το κοστος ειναι η συμετοχικη ιδιοκτησια ετσι μπορεις να πας σε κατι πιο δοκιμασμενο ισως και πιστοποιημενο και να εχεις το κεφαλι σου υ ησυχο.
περι πιστοποιησης κτλ δεν εχω ιδεα......whttp://www.alisport.com/eu/eng/silent2_targa1.htm
εχει Wing load factors:+4.6 g / -2.65 g
(at 150 km/h)
+4.0 g / -1.5 g
(at 220 km/h)
και αυτο της tst http://www.testandfly.com/?c=tst10m
εχει......
Max permitted load factor
+4 / -2
Max calculated load factor
+5.26 / -3.26
και εδω http://randkar.free.fr/eng/alatus.htm
ειναι η σελιδα της εταιρειας η οποια φτιαχνει αρκετα αεροπλανα
εχει Wing load factors:+4.6 g / -2.65 g
(at 150 km/h)
+4.0 g / -1.5 g
(at 220 km/h)
και αυτο της tst http://www.testandfly.com/?c=tst10m
εχει......
Max permitted load factor
+4 / -2
Max calculated load factor
+5.26 / -3.26
και εδω http://randkar.free.fr/eng/alatus.htm
ειναι η σελιδα της εταιρειας η οποια φτιαχνει αρκετα αεροπλανα
Το διλημα ειναι ή παιρνεις ενα μεταχειρισμενο ανεμοπτερο(μοτοανεμοπτερο) και εχεις να κανεις συνεχεια με την ΥΠΑ και κανονισμους EASA,JAR κλπ, ή παιρνεις ενα ακριβο(σχετικα, γιατι ειναι νεα κατηγορια και δεν υπαρχουν πολυ παλια,αρα και φτηνα)υπερελαφρο,αλλα γλυτωνεις για παντα απο τον "καρκινο" που λεγεται ΥΠΑ......
Σωκράτη,
γνωρίζεις τα ανεμοπορικά στην Γερμανία, που εγώ δεν γνωρίζω.
Κάπου στο φόρουμ διάβασα, ότι έζησες και πέταξες στην Γερμανία;
Έτσι δεν είναι; ή διάβασα λάθος;
Βλέπω την διάθεση σου να κάνεις προσιτή οικονομικά την ανεμοπορία στον νομό που ζείς, μετακινηνόντας την στασιμότητα.
Φαντάζομαι και στην Γερμανία θα ηπάρχει νομοθεσία και αντίστοιχη Υ.Π.Α.
και κανονισμοί EASA, JAR.
Eκεί γιατί υπάκουες,στην επιταγή του νόμου;
Εδώ, τι σε ενοχλεί από την Ελληνική Υ.Π.Α. ;
Είναι διακρατικές συμφωνίες που γνωρίζεις ότι ισχύουν στην ΕΟΚ, Ευρώπη, Η.Π.Α. αλλά και άλλες χώρες, όπως Ιαπωνία, Αυστραλία, κ.α.
Οι κανονισμοί είναι για την προστασία και ασφαλειά μας.
Υπάρχει και η τυποποίηση με τα γνωστά οφέλη.
Τι έχει κάνει η Ελληνική Υ.Π.Α. και σου φταίει;
Είμαι στην διαθεσή σου, για να καταλάβω.
γνωρίζεις τα ανεμοπορικά στην Γερμανία, που εγώ δεν γνωρίζω.
Κάπου στο φόρουμ διάβασα, ότι έζησες και πέταξες στην Γερμανία;
Έτσι δεν είναι; ή διάβασα λάθος;
Βλέπω την διάθεση σου να κάνεις προσιτή οικονομικά την ανεμοπορία στον νομό που ζείς, μετακινηνόντας την στασιμότητα.
Φαντάζομαι και στην Γερμανία θα ηπάρχει νομοθεσία και αντίστοιχη Υ.Π.Α.
και κανονισμοί EASA, JAR.
Eκεί γιατί υπάκουες,στην επιταγή του νόμου;
Εδώ, τι σε ενοχλεί από την Ελληνική Υ.Π.Α. ;
Είναι διακρατικές συμφωνίες που γνωρίζεις ότι ισχύουν στην ΕΟΚ, Ευρώπη, Η.Π.Α. αλλά και άλλες χώρες, όπως Ιαπωνία, Αυστραλία, κ.α.
Οι κανονισμοί είναι για την προστασία και ασφαλειά μας.
Υπάρχει και η τυποποίηση με τα γνωστά οφέλη.
Τι έχει κάνει η Ελληνική Υ.Π.Α. και σου φταίει;
Είμαι στην διαθεσή σου, για να καταλάβω.
Το τι εχει κανει η ΥΠΑ και το τι κανει σημερα ειναι πολυ μεγαλη και πονεμενη ιστορια.Ρωτα τους παλιους να σου πουνε.
Αν θες να μαθεις ομως τι τροχοπεδη αποτελει για την αναπτυξη της ανεμοποριας,ρωτα την ΑΝΛΑ και την Εδεσσα να δεις τι τραβανε για να κρατανε τις σχολες τους ανοιχτες.ειναι μεγαλο το κοστος και εχει πολυ γραφειοκρατεια.Το πλεονεκτημα που εχουν τα υπερελαφρα ανεμοπτερα εχει σχεση με τους κανονισμους που ειναι πιο απλοι και "φιλικοι" στο χρηστη...
Η διαφορα των Γερμανικων club απο τα Ελληνικα ειναι σημαντικη.Οπως και η νοοτροπια επισης,αλλα και ο τροπος που αντιμετωπιζει η πολιτεια και η κοινωνια τετοια χομπυ.Εδω γινεται τετοια πλυση εγκεφαλου που ειναι λογικο να μην υπαρχει η αντιστοιχη αναπτυξη.Αν προσθεσεις το οτι οι ανθρωποι που εχουν τις τυχες της Ανεμοποριας στα χερια τους ειναι πολυ "λιγοι".....μην περιμενεις πολλα.
Οπως εχω αναλυσει παλιοτερα εδω μεσα,υπαρχει τροπος να πετας με 5-10 ευρω την πτηση με ανεμοπτερο και θα προσπαθησω φετος να κανω μια μικρη επιδειξη του πως γινεται.Δεχομαι φυσικα τρομερο πολεμο απο υπαλληλους της ΥΠΑ αλλα δυστυχως και απο "αεραθλητες" μελη αλλων Λεσχων που βλεπουν τετοιες κινησεις σαν απειλη για την "αυτοκρατορια" τους!!!!
Ετσι λοιπον οι ιδεες και προτασεις που διατυπωσα,και εχουν γινει πραξη σε πολλες αλλες χωρες(απο εκει τις αντεγραψα αλωστε)και θεωρουνται λογικες κι απλες,εδω χαρακτηριστικαν τρελες,ανοητες,απιθανες,ανεφικτες κλπ......
Ειναι φυσικο οταν καποιος ειναι ανικανος να κανει κατι,απλα το κατηγορει....
Δε θα πω περισοτερα γιατι ηδη εισεπραξα την πρωτη μηνυση απο την απαραδεκτη υπαλληλο του αεροδρομιου Ιωαννινων που την "εκραξα" δημοσιως ......και επωνυμως!!!Η οποια αν ζουσαμε σε μια χωρα που σεβεται τους νομους και τους πολιτες, θα την ειχαν αρπαξει απο το αυτι και θα την ειχαν στειλει εκει που επρεπε....(σιγουρα οχι σε αεροδρομιο).!@/-=}{{
ΥΓ.ΚΑθε χωρα εχει τους δικους της κανονισμους.Μακαρι να γινει πραξη και να εφαρμοστει ενας ενιαιος κανονισμος σε ολη την Ευρωπη.....αλλα δεν το βλεπω.
Αν θες να μαθεις ομως τι τροχοπεδη αποτελει για την αναπτυξη της ανεμοποριας,ρωτα την ΑΝΛΑ και την Εδεσσα να δεις τι τραβανε για να κρατανε τις σχολες τους ανοιχτες.ειναι μεγαλο το κοστος και εχει πολυ γραφειοκρατεια.Το πλεονεκτημα που εχουν τα υπερελαφρα ανεμοπτερα εχει σχεση με τους κανονισμους που ειναι πιο απλοι και "φιλικοι" στο χρηστη...
Η διαφορα των Γερμανικων club απο τα Ελληνικα ειναι σημαντικη.Οπως και η νοοτροπια επισης,αλλα και ο τροπος που αντιμετωπιζει η πολιτεια και η κοινωνια τετοια χομπυ.Εδω γινεται τετοια πλυση εγκεφαλου που ειναι λογικο να μην υπαρχει η αντιστοιχη αναπτυξη.Αν προσθεσεις το οτι οι ανθρωποι που εχουν τις τυχες της Ανεμοποριας στα χερια τους ειναι πολυ "λιγοι".....μην περιμενεις πολλα.
Οπως εχω αναλυσει παλιοτερα εδω μεσα,υπαρχει τροπος να πετας με 5-10 ευρω την πτηση με ανεμοπτερο και θα προσπαθησω φετος να κανω μια μικρη επιδειξη του πως γινεται.Δεχομαι φυσικα τρομερο πολεμο απο υπαλληλους της ΥΠΑ αλλα δυστυχως και απο "αεραθλητες" μελη αλλων Λεσχων που βλεπουν τετοιες κινησεις σαν απειλη για την "αυτοκρατορια" τους!!!!
Ετσι λοιπον οι ιδεες και προτασεις που διατυπωσα,και εχουν γινει πραξη σε πολλες αλλες χωρες(απο εκει τις αντεγραψα αλωστε)και θεωρουνται λογικες κι απλες,εδω χαρακτηριστικαν τρελες,ανοητες,απιθανες,ανεφικτες κλπ......
Ειναι φυσικο οταν καποιος ειναι ανικανος να κανει κατι,απλα το κατηγορει....
Δε θα πω περισοτερα γιατι ηδη εισεπραξα την πρωτη μηνυση απο την απαραδεκτη υπαλληλο του αεροδρομιου Ιωαννινων που την "εκραξα" δημοσιως ......και επωνυμως!!!Η οποια αν ζουσαμε σε μια χωρα που σεβεται τους νομους και τους πολιτες, θα την ειχαν αρπαξει απο το αυτι και θα την ειχαν στειλει εκει που επρεπε....(σιγουρα οχι σε αεροδρομιο).!@/-=}{{
ΥΓ.ΚΑθε χωρα εχει τους δικους της κανονισμους.Μακαρι να γινει πραξη και να εφαρμοστει ενας ενιαιος κανονισμος σε ολη την Ευρωπη.....αλλα δεν το βλεπω.
-
Καλημέρα παιδιά...εγώ προσωπικά ξεκίνησα την μικρή μου "καριέρα" στην γενική αεροπορία ,μέσα από την ΑΝΛΑ. Ρίξαμε πολύ αγώνα για πολλά πράγματα , όταν την ίδια στιγμή έβλεπα πιο άνετους οικονομικά να πηγαινοέρχονται στην Τσεχία και στην Γερμανία και να γυρίζουν με τρελές ώρες και πτυχία!! Όσον αφορά την ιδιοκτησία τέτοιων αεροσκαφών, θα συμφωνήσω ότι το υπερελαφρό είναι προς το παρόν μια καλή λύση!!!
Απόστολος.
Απόστολος.