Τα φώτα σας....

blackharry

Τα φώτα σας....

Δημοσίευση από blackharry »

Καλησπέρα ξανά.Θα ηθελα την βοηθεια σας στην επιλογη ελικοπτερου.Ειναι η πρωτη μου εμπειρια.Μου προτειναν big lama (E-SKY)και MD 500(ΑRT TECH) και τα 2 ειναι 4καναλα.Ποια η γνωμη σας
Mogolos

Απάντηση: Τα φώτα σας....

Δημοσίευση από Mogolos »

Πολλοί θα σου πουν ναι ειναι καλά εκπαιδευτικά να τα παρεις.
Εγώ θα πώ Ο Χ Ι

Κατα την γνώμη μου όσο μεγαλήτερο το σκάφος τόσο καλήτερα.
Αν μπορεις ξεκίνα από 500αρι και πάνω.
Ξερω ειναι ακριβό, και θα τρέμουν τα χέρια σου, αλλα ειναι πιο σταθερό και σε τελική ειναι "ελικοπτερο" και οχι "παιχνιδι"
blackharry

Δημοσίευση από blackharry »

Τι εννοεις 500αρι.Μην ξεχνας ειμαι ασχετος ακομα.
Nontas

Δημοσίευση από Nontas »

Με τα νούμερα αυτά δείχνουν την κλάση του ελικοπτέρου και τα watt π.χ TREX500=500watt TREX600=600watt
Nontas

Δημοσίευση από Nontas »

Ένα καλό ελικοπτεράκι είναι το MSR της Eflite και βγαίνει και σε RTF έκδοση (είναι άθραυστο και ευχάριστο στην πτήση) :)
http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=3006
blackrider

Δημοσίευση από blackrider »

blackharry έγραψε: Καλησπέρα ξανά.Θα ηθελα την βοηθεια σας στην επιλογη ελικοπτερου.Ειναι η πρωτη μου εμπειρια.Μου προτειναν big lama (E-SKY)και MD 500(ΑRT TECH) και τα 2 ειναι 4καναλα.Ποια η γνωμη σας

Γνώμη μου μετά απο προσωπική εμπειρία είναι τα χρήματα αυτά (γύρω στα 100 ευρό) να τα δώσεις ωστε να πάρεις εναν καλό εξομοιωτή και μετά να περάσεις (εφόσον αποκτήσεις καποια εμπειρία) στην αγορά ενός μεγάλου ελικοπτέρου (ηλεκτρικο - θερμικό).

σελίδες με τους προτεινόμενους εξομοιωτές

http://www.aerofly.com

http://www.realflight.com/new/index.html

http://www.phoenix-sim.com
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Καλησπέρα,
κι εγώ καινούργιος στον χώρο είμαι και φυσικά πρέπει να λαμβάνει κανεις υπ΄όψιν του την άποψη των εμπειρότερων.
Σύμφωνα με τα παθήματα - μαθήματα τα δικά μου μέχρι στιγμής εγώ θα πρότεινα εξομειωτή για να πάρεις γεύση από την πραγματικότητα και να εξασκηθείς σωστά. Ταυτόχρονα παίρνεις και ένα coaxial τα μικρά παίζουν ευχάριστα στους μικρούς χώρους των σπιτιών και κάποια στιγμή όταν εσύ νοιώσεις έτοιμος τεχνικά στον εξομειωτή και οικομικά παίρνεις ένα επιτυχημένο μοντέλο πχ 50 θερμικό ή 450 - 500 ηλεκτρικό και όχι πολύ μικρό και συνεχίζεις.
Το msr επειδή το έχω δεν θα έλεγα ότι κάνει για να μαθαίνει κανείς γιατί ενώ είναι σταθερό σαν coaxial νιώθω ότι σε κάθε κίνηση κάνει μια αντίδραση σε αντίθεση με το Eflite mCX S300 που είναι θαυμάσιο για ένα αρχάριο. Εγώ σαν και εσένα ξεκινώντας πήρα πρώτα ένα blade 400 που συνοδεύεται από μια καλή τ/κ και ένα εξομοιωτή. Είδα ότι είναι αδύνατο να πετάξω αυτό το ελικόπτερο, πήρα το msr. Βίαιο το msr για αρχάριο πήρα το
mCX S300 και το ευχαριστήθηκα πολύ. Τώρα πετάω το msr με πολύ μεγαλύτερη άνεση αλλά ταυτόχρονα προσπαθώ να μαθαίνω και τι παίζει στην πραγματικότητα στον εξομοιωτή. Το blade προς το παρών έχει δοκιμάσει ΄μόνο hover και καταλαβαίνω ότι θέλω αρκετή δουλειά.
Συγνώμη εάν σε κούρασα με τα δικά μου αλλά πιστέυω ότι κάθε καινούργιος έχει ένα ενθουσιασμό τον οποίο είναι σωστό να κατευθυνθεί σωστά ώστε να κάνει τα λιγότερα λάθη και να κερδίσει σε χρόνο και σε έξοδα.

Καλές Πτήσεις σε όλους

Σωκράτης
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Mogolos έγραψε:
Αν μπορεις ξεκίνα από 500αρι και πάνω.

Ντροπή και έλεος.....Ru@%
Γιατί δε προτείνετε του ανθρώπου και ένα διτούρμπινο 4blade EC-135 της Vario...? Εκεί να δεις μέγεθος και σταθερότητα...
http://www.youtube.com/watch?v=BEEcZAhpjAo

blackharry: Τα πρώτα άρθρα της προσωπικής μου "Άτυπης Ελικοπτερικής Νομοθεσίας":
1. Το πρώτο ελικόπτερο είναι coaxial. Αν το πρώτο σου δεν είναι coaxial να δείς που θα είναι το δεύτερο..>F< Ότι μέγεθος σε φτιάχνει αλλά coaxial.
2. Οι πρώτες πτήσεις σου με παρέα κάποιου εμπειρότερου. Θα μάθεις άμεσα πάρα πολλά. Και ο τροχός και ο ρότορας ανακαλύφθηκαν προ πολλού! Επένδυσε τους πόρους σου κάπου αποδοτικότερα. ;;)
3. Simulator, simulator και simulator
4. Μετά οι επιλογές πολλές
5. ...αλλά το simulator, simulator... μή ξεχνιώμαστε _Β_Ο

Καλή αρχή @P@
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

.......................................ακριβώς όπως σου τα λέει ο gxaid
σαν να λέμε ξεκίνα με ποδήλατο και μετά πας στην 1000αρα
(δέν θα ξεχάσω την πρώτη μου επαφή με lama.........μου φάνηκε βουνό ....................αλλα μετά απο λίγες μέρες)
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικές ικανότητες και διαφορετικό υπόβαθρο. Συνεπώς και ο τρόπος, που μαθαίνει καθένας μας, είναι διαφορετικός. Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε από πριν πως τα παίρνει τα γράμματα κάθε νεοεισερχόμενος, καλό είναι να τον συμβουλεύουμε την πεπατημένη. Αν τώρα αποδειχθεί εμπράκτως ότι τα παίρνει τα γράμματα γρήγορα, μπορεί στην πορεία να παρακαμφθούν ίσως κάποια βήματα, με την επίβλεψη πάντα κάποιου πιο έμπειρου. Αν πάλι αργεί να τα πιάσει, τουλάχιστον δεν θα τσακίσει ένα ακριβό ελικόπτερο (γιατί με φτηνά ελικόπτερα χωρίς καλά πράγματα πάνω και συνεπώς ασταθή θα αργήσει πολύ να μάθει) με πιθανότητα να προκαλέσει ζημιές ή να τραυματίσει κάποιον ή και να αυτοτραυματιστεί ο ίδιος οπότε δεν αποκλείεται και να τα παρατήσει απογοητευμένος.

Φιλικά Κώστας.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

στο κάτω κάτω 'οσο πιλοτάρα και να γίνει κάποιος.......... ένα indoor ποτέ δεν πάει χαμένο
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Nontas έγραψε: Με τα νούμερα αυτά δείχνουν την κλάση του ελικοπτέρου και τα watt π.χ TREX500=500watt TREX600=600watt

Nonta μην λές λαλακιες αν δεν ξερεις
Δεν ειναι τα watt
το 500αρι βγαζει 650 και για 30'' 800 watt
το 600αρι βγαζει 1600 και για 60'' 2000 watt
Nontas

Δημοσίευση από Nontas »

αααααααα:p^%^
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Μια και το θέμα έχει ενδιαφέρον θα ήθελα πιο ιδιαίτερη απάντηση από τον κο Κριτζά σαν τον πιο έμπειρο του forum.
Συμφωνούν όλοι λοιπόν ότι το πρώτο ε/π πρέπει να είναι coaxial.
Και για τον εξομοιωτή επίσης. Προπόνηση ξανά και ξανά.
Θέλουμε όμως να εξοικιωθούμε και με πραγματικό ccpm κάποια στιγμή τότε τι προτείνεται ; (θα ήθελα η απάντηση να είναι όσο πιο σαφής γίνεται γιατί με παραδείγματα ποδηλάτου vs 1000 και εγώ μοτοσυκλετιστής 22+ χρόνια μπορώ να σας πω πολλά)
Και μην ξεχνάτε όλοι ότι όσοι μπαίνουμε στο πολύ φιλικό forum αναζητούμε απαντήσεις σε ερωτήματα και καθοδήγηση γιατί εάν είχαμε κάποιον φίλο με αντικειμενική και εμπεριστατωμένη άποψη θα μας τα είχε μάθει όταν πίναμε το καφεδάκι μας πως έχουν τα πράγματα στη θεωρία και εννοείται όταν έρθει η ώρα και στην πράξη.

Ευχαριστούμε οι νεότεροι για την υποστήριξη

Καλές Πτήσεις

Σωκράτης
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

προς Νοντα:
σκεψου απλά, πόσο εργο χρειάζεται να να κηνισεις 1710gr (500) ή 3500 (600) με τέτοια ταχύτητα και τέτοια g!
Βαλτα κάτω να δεις (εσυ τα ξερεις καλητερα αυτα, τώρα τα κάνεις στην φυσική)
χαχαχαχαχα

Προς Σωκράτη:
Σωκράτη, όταν ερθει η ώρα, θα βαλεις κάτω τα οικονομικά σου και θα προσπαθήσεις να αγοράσεις το καλύτερο δυνατό με το μπατζετ που θα εχεις.
Οτι και να σου πουμε τώρα ειναι αστοχο.
Η κλάση 500, πάντως, κατά την γνώμη μου ειναι μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Και κορυφαίο αν όχι το καλήτερο 500αρι ειναι το trex.
Καλές προσγειώσεις
Γιαννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”