Κατασκευή για μέτρηση ώσης ηλεκτρικών μοτέρ

Απάντηση
NIKOS5113

Κατασκευή για μέτρηση ώσης ηλεκτρικών μοτέρ

Δημοσίευση από NIKOS5113 »

Με την παρακάτω κατασκευή μετράω την ώση στα ηλεκτρικά μοτέρ χρησιμοποιώντας κανονικές έλικες (όχι pusher). Με τον κατάλληλο εξοπλισμό μετράω αμπερ, volt, watt, θερμοκρασίες, στροφές και άλλα πολλά. Όλα αυτά μπορώ να τα καταγράφω στο laptop και να αναλύω αργότερα τα δεδομένα.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Απάντηση: Κατασκευή για μέτρηση ώσης ηλεκτρικών μοτέρ

Δημοσίευση από CARAPIS »

:>)..._P_P...!!!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

θα ήθελες να μας βοηθήσεις να καταλάβουμε τί ακριβώς βλέπουμε

παρατηρώ ακόμη ότι η μέτρηση στην ζυγαριά γίνεται με μοχλικό σύστημα ............πως βγάζεις την σωστή ώση?
NIKOS5113

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: θα ήθελες να μας βοηθήσεις να καταλάβουμε τί ακριβώς βλέπουμε

παρατηρώ ακόμη ότι η μέτρηση στην ζυγαριά γίνεται με μοχλικό σύστημα ............πως βγάζεις την σωστή ώση?

Για να είναι σωστές οι μετρήσεις πρέπει το μήκος από τον άξονα του μοτέρ μέχρι τον άξονα περιστροφής του μοχλικού, και το μήκος από την ακίδα που ακουμπάει τη ζυγαριά μέχρι τον άξονα περιστροφής του μοχλικού να είναι ακριβώς το ίδιο. Για να ελατώσω τις τριβές που δημιουργούνται όταν το μοχλικό τείνει να περιστραφεί έχω τοποθετήσει δύο ρουλεμάν κλειστού τύπου.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

............και στο κάθετο δοκαράκι τι έχεις βάλει ............στροφόμετρο?
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

.., εαν δεν κανω λαθος, το στροφομετρο ειναι το απο πανω με το ματαki, αυτο που ειναι ξαπλα πανω-πανω.
Στο δοκαρακι, δεξια οπως κοιταζουμε πρεπει να ειναι καποιος αισθητηρας για το προγραμμα του pc. _Β_Ο
NIKOS5113

CARAPIS έγραψε: .., εαν δεν κανω λαθος, το στροφομετρο ειναι το απο πανω με το ματαki, αυτο που ειναι ξαπλα πανω-πανω.
Στο δοκαρακι, δεξια οπως κοιταζουμε πρεπει να ειναι καποιος αισθητηρας για το προγραμμα του pc. _Β_Ο
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

Καλημέραααα! Μπορείς με κάποιο τρόπο να δώσεις ακριβής οδηγίες για την κατασκευή αυτή? Μου φαίνεται ότι θα το βρουν πολύ ενδιαφέρον πολλά άτομα που γνωρίζω,χιχι....
NIKOS5113

GREECEPILOT έγραψε: Καλημέραααα! Μπορείς με κάποιο τρόπο να δώσεις ακριβής οδηγίες για την κατασκευή αυτή? Μου φαίνεται ότι θα το βρουν πολύ ενδιαφέρον πολλά άτομα που γνωρίζω,χιχι....

Καλημέρα, θα μπορέσω να ανεβάσω το σχεδιάγραμμα της κατασκευής σε μία εβδομάδα περίπου όταν πάρω το λάπτοπ στα χέρια μου γιατί εκεί είναι αποθηκευμένο. Έχω κατασκευάσει και σύστημα για να μετράω φάνες διάφορων μεγεθών και προπέλλες pusher.
GREECEPILOT

Ok αδερφέ.....Α , και Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά σε όλους..._P_P
NIKOS5113

Αληθώς Ανέστη! Χρονια πολλα! Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι η μαύρη συσκευή που έχω συνδέσει με την πράσινη μπαταρία και το speed control, είναι ένα servo tester με το οποίο ελέγχω το γκάζι δηλαδή τις στροφές του μοτέρ αντί να χρησιμοποιήσω δεκτη και τηλεκατεύθυνση!
NIKOS5113

Λοιπόν, η δική μου κατασκευή βασίστηκε στο παρακάτω σχεδιάγραμμα με λίγο διαφορετικά μήκη.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
NIKOS5113

Για την κατασκευή μου χρησιμοποίησα τα παρακάτω:

μία ξύλινη βάση
δύο κάθετες ξύλινες δοκούς για τα ρουλεμάν
το οριζόντιο τμήμα του μοχλικού είναι διαστάσεων 2*2*20 εκ.
ο κύβος του μοχλικού 4*4*4 εκ
το κάθετο τμήμα του μοχλικού 2*2*15
βάση για μοτέρ στην οποία μπορούμε να προσαρμόσουμε το ύψος του μοτέρ με βίδες ώστε το κάθετο και το οριζόντιο τμήμα του μοχλικού να είναι ακριβώς ίδια. Στις ενώσεις των κάθετων δοκών του μοχλικού με τον κύβο χρησιμοποίησα εκτός από κόλλα, μεταλλικές καβίλιες έτσι ώστε σε περίπτωση που πάει να σπάσει, να μη συμβεί αυτό αλλά να λυγίσει και να αποφύγουμε τα ατυχήματα. Το μοχλικό στηρίζεται σε μία μπρούτζινη σωλήνα διαμέτρου 10χιλ. την οποία στερέωσα σε ρουλεμάν κλειστού τύπου.
Στις δύο κάθετες δοκούς που είναι τοποθετημένα τα ρουλεμάν θα πρέπει να προσέξουμε να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε η οριζόντια δοκός να πατάει πάνω στη ζυγαριά σε πραγματικά οριζόντια θέση. Στην οριζόντια δοκό έχω τοποθετήσει μία μεταλλική μύτη που πατάει στη ζυγαριά.

Μπορείτε να με ρωτήσετε για οποιεσδήποτε απορίες έχετε. Καλές κατασκευές!
NIKOS5113

Κατασκευή για μέτρηση ώσης φάνας

Δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξω ξεχωριστό θέμα αλλά παρακάτω παρουσιάζω μία κατασκευή με την οποία μετράω την ώση φάνας δίαφορων μεγεθών: 64mm, 68mm, 90mm

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
GREECEPILOT

Σωστός^%^...Θα το επιχειρήσω και αν κολλήσω κάπου θα σου στείλω και προσωπικό μήνυμα!_P_P
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κατασκευές - Ιδέες”