Τρόπος και χώροι εξάσκησης..!

GREECEPILOT

Τρόπος και χώροι εξάσκησης..!

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

Καλησπέρα σε όλη την παρέα...Θέλω να θέσω ένα ζήτημα και όποιος θέλει μπορεί να προτείνει ή να πάρει θέση.
Έστω ότι αποφασίζει κάποιος να εξασκηθεί κάπως πιο σοβαρά στο πέταγμα...Τι θα πρέπει να κάνει ώστε να μην σπάσει το πρώτο του πτητικό απόκτημα? Κάποτε είχα μια τηλεκατεύθυνση Φουτάμπα και είχε την δυνατότητα να συνδεθεί κάποιος μαζί σου και την ώρα που υπήρχε περίπτωση να κάνεις ζημιά , έπαιρνε τον έλεγχο....Επίσης ,μένω Θεσσαλονίκη από το 2000 περίπου. Στην Αθήνα είχα μάθει κάποια πεδία όπου πήγαινε κόσμος και πετούσε έστω και πιο ανοργάνωτα στις αρχές..Εδώ που πάει ο κόσμος? Εγώ ,συνήθως μαζί με τον κουμπάρο μου πάμε σε ένα χωράφι εδώ στα Κωνσταντινοπολίτικα...
Επίσης ,ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος εξάσκησης? Να πετάει κάποιος μόνος του? Να του δείχνει κάποιος τις πρώτες αποπροσγειώσεις και τρόπο πτήσης? Να υπάρχει κάποιος δίπλα του και να του παίρνει την τηλεκατεύθυνση από τα χέρια στο πρόβλημα? Μήπως όλες οι κατευθύνσεις έχουν την δυνατότητα να διασυνδέονται για περιπτώσεις training?
_P_P
Mogolos

Απάντηση: Τρόπος και χώροι εξάσκησης..!

Δημοσίευση από Mogolos »

1. Ο μοναδικός τρόπος να μην σπάσεις το μοντέλο σου, ειναι να ΜΗΝ το πετάς. Βγάλε λοιπόν από το μυαλό σου το ενδεχόμενο σπασίματος, διότι έτσι και αλλιώς καποιοα στιγμή θα σημβεί και πέτα ελεύθερα
2. Προσπάθησε να ΜΗΝ πετάς μονος σου. Πέρα από την "ανταλλαγή" γνώσεων και εμπειρίας, μπορεί να σημβεί το πιο απίθανο σενάριο (να σε κόψει η ελικα, να πάθεις κάποιο ατυχημα κλπ). Καλά είναι να έχεις κάποιον μαζί σου, εστω και μή μοντελιστή.
3. Η καλήτερη εκπαίδευση γίνεται με καλώδιο και σύνδεση δύο τ/κ.
GREECEPILOT

Aυτό μπορεί να γίνει με όλες τις τηλεκατευθύνσης? Ακόμα και διαφορετικού τύπου??
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

GREECEPILOT έγραψε: Aυτό μπορεί να γίνει με όλες τις τηλεκατευθύνσης? Ακόμα και διαφορετικού τύπου??

Νομιζω πώς πρέπει να ειναι ίδιας εταιρείας. Τουλάχιστον εμεις έτσι το κάναμε. Με δυο spectrum.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

πρέπει να είναι της ίδιας εταιρίας (που υποστηρίζει trainer)και να έχουν περαστεί οι ρυθμίσεις του μοντέλου copy paste στα δύο συστήματα
στα αεροπλάνα μπορεί να είναι σωτήρια μέθοδος αλλά σε ελικόπτερο ότι προλάβεις
χθες βοηθούσα ένα αρχάριο ο οποίος μετά από μερικές πτήσεις αποφάσισε χωρίς συνεννόηση να κάνει ανάποδη πτήση............ε! το αποτέλεσμα το φαντάζεστε (ευτυχώς παρ όλο που ξάπλωσε ανάσκελα η μόνη απώλεια ήταν προπέλα και αρκετό χώμα στο μοτέρ)Αν υπήρχε το σύστημα θα είχε σωθεί η κατάσταση
Ευτυχώς που πετάγαμε στο Ακραίφνιο και όχι στον Μαραθώνα που αρχικά είχαμε προγραμματίσει Αυτό το λέω διότι ένας αρχάριος πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός για το που θα κάνει τις πρώτες πτήσεις και πάντα με εμπειρο δίπλα
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: πρέπει να είναι της ίδιας εταιρίας και να έχόυν περαστεί οι ρυθμίσεις του μοντέλου copy paste στα δύο συστήματα

Στην spectrum δεν χρειάζεται να κανει αντιγραφή. Βαζεις p-link στην master και slave-plink στην αλλη. Ετσι περνει όλες της ρυθμίσεις της master
Αντώνης Κριτζάς

τι είναι το plink? μήπως μιλάς για το καλωδιο με τα mini jack............ δεν κατάλαβα (η δεν το ξερω)
GREECEPILOT

Kαλησπέρα. Από ότι κατάλαβα δεν έχουν όλες οι κατευθύνσης την δυνατότητα για trainer...Αυτό είναι λίγο πρόβλημα νομίζω.. Δηλαδή εάν θέλει κάποιος να μάθει θα πρέπει να έχει αγοράσει δύο κατευθύνσης για να δίνει και στον εκπαιδευτή????
Αντώνης Κριτζάς

δέν θα έλεγα οτι είναι απαραίτητο οταν σήμερα με το sim μπορείς να μπεις στο πεδίο γνωρίζοντας τα βασικά και με κάποιον εμπειρο δίπλα σου να τα πάς καλά
Τοσοι και τόσοι έμαθαν μή φοβάσαι και ξεκίνα
GREECEPILOT

Kαλημέρα....Φυσικά και θα προχωρήσω κανονικά ακόμα και αν μου κοστίσει πολλά μοντέλα....Έχω αρκετές βασικές γνώσεις και σιγά σιγά τα πάω καλά νομίζω..._P_P
GREECEPILOT

Βέβαια τώρα έχω και ένα σημαντικό "όπλο" που όταν πρωτοασχολήθηκα δεν υπήρχε.... Έχω βάλει αρκετές ώρες με τον Aerofly De Lux.....:D
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: τι είναι το plink? μήπως μιλάς για το καλωδιο με τα mini jack............ δεν κατάλαβα (η δεν το ξερω)

Ρυθμιση στην κονσόλα ειναι Αντώνη. Στο trainer σου δείνει 3 επιλογές ρύθμισης. Στο slave-plink έχεις όλα τα δεδομένα της master εκτώς από το cut.
Αντώνης Κριτζάς

παρ όλο που έχω spectrum δεν το έχω ψάξει αθόλου
σε ποιο μενού σου δίνει τις επιλογές αυτές
μήπως ενεργοποιείται μετά την σύνδεση?

Αν το έχεις κάνει γράψε πως γίνεται με την σειρά για όποιον ενδιαφέρεται
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Ενεργοποιειται από το βασικό μενου, στο "trainer".
Το βραδάκι που θα εχω στα χέρια μου την κονσόλα θα σας γραψω ακριβώς. Αν και το λέει στο manual πως γινεται
dimi_mal

Δημοσίευση από dimi_mal »

δεν ειναι καλη ιδεα ο εξομοιοτης για προπονηση για αρχι ?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πεδία Πτήσεων - Μοντελοδρόμια/flight fields”