xristos έγραψε: ↑Οι νοτιοαφρικανοι ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ειναι ρατσιστες γιατι θελουν τους μαυρους μονο για ΔΟΥΛΟΥΣ χωρις πολιτικα δικαιωματα κτλ
το ιδιο και οι Αμερικανοι , κτλ
δεν συμβαινει το ιδιο και με τους Ελληνες.
εμεις δεν ειμαστε αλβανοι για να πλακωνουμε στο ξυλο οποτε γινονται εκλογες οσους αισθανονται Ελληνες και ζουν στην αλβανια ουτε τουρκοι για να σφαξουμε και να καψουμε οπως καναν αυτοι το 1921 και το 1954 και το 1974..............
εμεις απλα θελουμε να υπαρχουν μεταναστες με τα ιδια πολιτικα δικαιωματα και με εμας στην Ελλαδα αλλα μονον οσους χωρα ο τοπος μπορουν να δουλεψουν κτλ ωστε να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... οι υπολοιποι δεν ειναι καλοδεχουμενοι και καλα θα κανουν με καποιο τροπο να γυρισουν πισω......
δηλαδη , οπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ θα μπουν στο σπιτι μας το ιδιο πρεπει να γινει και με την ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ Ελλαδα......
Αλλιως οτι προβληματα θα υπαρξουν σημερα αν αφησω εγω την πορτα του σπιτιου μου , ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ θα γινουν εαν οι λαθρομεταναστες μπουκαρουν μεσα οποτε θελουν
Δεν ειναι τυχαιο οτι η λεξη ρατσα και ρατσισμος δεν ειναι καν Ελληνικη παρολο τον ΠΛΟΥΤΟ της Ελληνικης γλωσσας εδω και κατι χιλιαδες χρονια..... Οι Ελληνες δεν ειναι ρατσιστες, για αυτο οσοι θελουν να τους κατηγορησουν για κατι τετοιο ειναι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ να χρισιμοποιησουν μια ξενη λεξη......................
Συντάσσωμαι πλήρως. Σε κάθε παράγραφο.
Και θα παρακαλέσω να ξεχωρίσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τους νόμιμους μετανάστες από τους παράνομους μετανάστες και από το φαινόμενο του ρατσισμού ή (αναγκαστικώς) περιφραστικά μεταφερόμενο στην πλούσια Ελληνική:
φυλετική διάκριση.
Φανταστείτε μια Ελλάδα αμιγώς κατοικούμενη από "καθαρόαιμους" Έλληνες.
Έστω Εγώ, ένας από αυτούς, και δεν τους "πάω" τους μή Έλληνες. Για τους δικούς μου ανόητους ή μή λόγους. Για μένα είναι "Βάρβαροι". (σας θυμίζει κάτι αλήθεια?)
Αυτό είναι ρατσισμός. Δε χρειάζεται να συγχρωτίζεσαι και να αλληλεπιδράς με μή Έλληνες, δε χρειάζεται να ζεις ανάμεσά τους, ή αυτοί ανάμεσά σου.
Μπορείς να είσαι ρατσιστής και μέσα από το "καθαρόαιμο" περιβάλλον σου, σπίτι σου, χώρα σου.
Και τώρα βάλτε "N" τον αριθμό "μη Έλληνες" στη χώρα να καλύψουν νόμιμες θέσεις εργασίας και να παράγουν έργο. Και να φορολογηθούν. Ονομάστε τους Νόμιμους μετανάστες.
Ξυπνήστε ένα πρωϊ και βρείτε ένα τσούρμο "Π" τον αριθμό, οι οποίοι πήραν αυτί για τους Ν που "πιάσαν τη καλή" στο ΦΙΛΟΞΕΝΟ (δε σηκώνω κουβέντα) Ελλάντα και αποφασίσαν με τη σειρά τους να διεκδικήσουν μιά καλύτερη τύχη. Προσπάθησαν (ή και όχι) να μπούν ως "Ν" αλλά μάταια. Αλλά μπήκαν. Ονομάστε τους παράνομους μετανάστες. Άσε που ως παράνομοι δε μπορούν να διεκδικήσουν νόμιμες θέσεις απασχόλησης και μάλιστα απο αυτές που δε περίσσεύουν.
Τα ξεχωρίσαμε καθόλου?
Δε βλέπω γιατί έχω υποχρέωση να ανεχθώ τη παραμονή των τελευταίων στη χώρα μου. Και σίγουρα δε βλέπω και δεν διανοούμαι πως αυτό με κάνει "αναχρονιστικό" ή "ρατσιστή".
Φιλικά
Γιώργος