phoenix spitfire κακοτεχνία ή σωστό?
-
Απάντηση: phoenix spitfire κακοτεχνία ή σωστό?
Ειτε ματσακουλια ειτε μπρουμουτισμα ειτε οπως θες.Αυριο θα εχουμε νεοτερα..Επλιζω να βρεθω σημερα στον αερα ωραιος και σιγουρος οπως λες...
pilot-stelios έγραψε: ↑A episis gonia prosvolis pios tin edose??? ego mono up edosa. Profanos tin pire mono tou ...
H "γωνία προσβολής" ειναι η γωνία του φτερού στον σχετικό ανεμο. Το όριο, για να καταλάβεις, στα αεροπλάνα είναι 17 μοιρες!!!
Με το up που του εδωσες εσύ, και πριν προλάβει να πάρει ταχύτητα, εφτασε τις 40-50 μοιρες, οπότε πάρε το τιπ στολ στην μαπα!! Απλά πραματα.
Με λίγα λόγια: Ασε το σκάφος να τροχοδρομήσει ΠΟΛΥ, να σηκώσει την ουρά του, δωσε ΤΕΡΜΑ το γκάζι και θα σηκωθεί μονο του μια χαρά.
-
Συνέχεια των προβληματισμών μου πάνω στο spitfire ...
Σκέφτομαι να επαναφέρω σε λειτουργια το 40αρι εκπαιδευτικό μου το οποίο ξεκίνησα την επισκευή του έτσι ώστε να το έχω για περαιτέρω εκπαίδευση...
Αυτό σημαίνει ότι θα βγάλω την 46αρα μηχανη απο το spitfire και θα πάρω σε αυτό καινούργια.
Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι στο μέλλον να πάρω κάποιο 60αρι μοντέλο και έτσι θα ήθελα από τώρα να πάρω μια 60αρα δίχρονη να την έχω και στο μέλλον.
Στο spitfire ούτως η αλλιώς έχει βάλει ο Τρύφωνας(τον οποίο θα ρωτήσω και από κοντά περί του θέματος) μπροστά βάρος γύρω στα 200- 250 γρ.Αν πάρω μια 60αρα θα βαρύνει μπροστα το spitfire και έτσι θα βγάλω και το περισσότερο βάρος???
Επίσης πως θα συμπεριφερθεί το αεροπλάνο?? Επειδή θα βάλω πιο δυνατή μηχανή θα πρέπει να έχω μεγαλύτερη κλίση της μηχανής και της προπέλας στο down and right θέση??
Σκέφτομαι να επαναφέρω σε λειτουργια το 40αρι εκπαιδευτικό μου το οποίο ξεκίνησα την επισκευή του έτσι ώστε να το έχω για περαιτέρω εκπαίδευση...
Αυτό σημαίνει ότι θα βγάλω την 46αρα μηχανη απο το spitfire και θα πάρω σε αυτό καινούργια.
Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι στο μέλλον να πάρω κάποιο 60αρι μοντέλο και έτσι θα ήθελα από τώρα να πάρω μια 60αρα δίχρονη να την έχω και στο μέλλον.
Στο spitfire ούτως η αλλιώς έχει βάλει ο Τρύφωνας(τον οποίο θα ρωτήσω και από κοντά περί του θέματος) μπροστά βάρος γύρω στα 200- 250 γρ.Αν πάρω μια 60αρα θα βαρύνει μπροστα το spitfire και έτσι θα βγάλω και το περισσότερο βάρος???
Επίσης πως θα συμπεριφερθεί το αεροπλάνο?? Επειδή θα βάλω πιο δυνατή μηχανή θα πρέπει να έχω μεγαλύτερη κλίση της μηχανής και της προπέλας στο down and right θέση??
-
Σίγουρα τα βάρη θα αλλάξουν και θα βγάλεις λίγο από αυτό που έχεις τώρα
Το μοντέλο θα έχει περισσότερη ροπή που θα την δεις άμεσα στην απογείωση
Η κλίση μάλλον είναι αρκετή και νομίζω πως μετά την πρώτη πτήση το έμπειρο μάτι του Τρύφωνα θα σου πει αν χρειαστεί κάτι
Είσαι σίγουρος πως θες να βάλεις μεγαλύτερο μοτέρ γιατί θα είσαι overpower με 60 με όλα τα γνωστά προβλήματα
Από ότι ξέρω και ο Τρύφων είναι αντίθετος σε overpower scale war bird
Το μοντέλο θα έχει περισσότερη ροπή που θα την δεις άμεσα στην απογείωση
Η κλίση μάλλον είναι αρκετή και νομίζω πως μετά την πρώτη πτήση το έμπειρο μάτι του Τρύφωνα θα σου πει αν χρειαστεί κάτι
Είσαι σίγουρος πως θες να βάλεις μεγαλύτερο μοτέρ γιατί θα είσαι overpower με 60 με όλα τα γνωστά προβλήματα
Από ότι ξέρω και ο Τρύφων είναι αντίθετος σε overpower scale war bird
Στελιο θα συμφωνίσω με τον Αντώνη.
Πρώτα απ΄όλα για 60αρι σκάφος χρειάζεσαι 91-120 μοτερ, και όχι 60.
Συνεπώς φαντάσου το sf με μοτερ ΔΙΠΛΑΣΙΟ από αυτό που έχεις!!!
Μιας και το αεροπλάνο πετάει μια χαρά, μην το πειράξεις καθόλου.
Πρώτα απ΄όλα για 60αρι σκάφος χρειάζεσαι 91-120 μοτερ, και όχι 60.
Συνεπώς φαντάσου το sf με μοτερ ΔΙΠΛΑΣΙΟ από αυτό που έχεις!!!
Μιας και το αεροπλάνο πετάει μια χαρά, μην το πειράξεις καθόλου.
-
Οχι εννοω να πάρω σκάφος ακριβώς το επόμενο μεγαλύτερο απο το δικό μου.Αυτα που είναι για 61 two stroke κ.τ.λ.Το δικό μου είναι για 40-46 Two stroke.
Αν πετάω με το γκάζι στην μέση Αντώνη θα είμαι πάλι overpower?? Πως γίνεται αυτό??
Επίσης μπορώ να πάρω 55αρα και να βάλω αυτήν σε ένα 60αρι στο μέλλον??
Αν πετάω με το γκάζι στην μέση Αντώνη θα είμαι πάλι overpower?? Πως γίνεται αυτό??
Επίσης μπορώ να πάρω 55αρα και να βάλω αυτήν σε ένα 60αρι στο μέλλον??
Ρε στελιο, πλάκα μας κάνεις? Θα πάς από το 46 στο 60!!!
Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο όταν μπορείς να πάς από το 46 στο 47?
χαχαχαχα
χαχαχαχα
-
Τα μικρά και ελαφρά μοντέλα είναι ποιο επιρρεπή σε overpower καταστάσεις
Θα μπεις σε περιπέτειες και στο τέλος μπορεί να χάσεις και το μοντέλο
Αν δεν νοιώθεις έτοιμος για αυτό το μοντέλο βάλε τον κινητήρα στο εκπαιδευτικό σου και μόλις τριμαριστείς πάς και πάλι στο war bird
Θα μπεις σε περιπέτειες και στο τέλος μπορεί να χάσεις και το μοντέλο
Αν δεν νοιώθεις έτοιμος για αυτό το μοντέλο βάλε τον κινητήρα στο εκπαιδευτικό σου και μόλις τριμαριστείς πάς και πάλι στο war bird
-
Γιάννη με έχεις μπερδέψει η έχεις μπερδευτεί μόνος σου!!
http://www.myhelis.com/HANGAR-9-P-47-Thunderbolt-60-ARF.html
http://www.planodio.gr/shop/top-flite-p-51-mustang-arf.html
Τα 2 πολεμικά που πετάς δεν είναι αυτής της κατηγορίας μεγέθους που παραθέτω εδώ στα site?
Αν είναι αυτής τότε και στα δύο στο site γράφει για μηχανή από 61 δίχρονο.
Άρα αυτήν την κατηγορία πετάτε ...Κάνω λάθος??????
http://www.myhelis.com/HANGAR-9-P-47-Thunderbolt-60-ARF.html
http://www.planodio.gr/shop/top-flite-p-51-mustang-arf.html
Τα 2 πολεμικά που πετάς δεν είναι αυτής της κατηγορίας μεγέθους που παραθέτω εδώ στα site?
Αν είναι αυτής τότε και στα δύο στο site γράφει για μηχανή από 61 δίχρονο.
Άρα αυτήν την κατηγορία πετάτε ...Κάνω λάθος??????
-
συνήθως η κατηγορία ορίζεται απο τον τύπο μοτέρ που φορά το μοντέλο δηλ 60αρι είναι αυτό που φορά 60αρι μοτερ δίχρονο άρα δεν κάνεις λάθος και καλά διαβάζεις στα παραπάνω site
-
Ευχαριστω...Γιάννη περιμένω απάντηση..όντως αυτην την κατηγορία πετάς και βάζεις πιο δυνατούς κινητήρες;γιατί μας την λες να ουμε ότι δεν περνούν 60;;...*SAR*
pilot-stelios έγραψε: ↑Ευχαριστω...Γιάννη περιμένω απάντηση..όντως αυτην την κατηγορία πετάς και βάζεις πιο δυνατούς κινητήρες;γιατί μας την λες να ουμε ότι δεν περνούν 60;;...*SAR*
Περνουν ρε Στελαρα, αλλα σκέψου πώς πάνε! Σερνονται. Για αυτό βαζεις 90αρι.
Και αυτό που λέω είναι πώς δεν αξίζει τον κόπο να φτιαξεις ενα μεγαλήτερο σκάφος με 60αρι μοτέρ, όταν πετάς το 46αρι (που πάει "κομματια")
Πάς σε 90αρι ή 120αρι 4χρονο :)