xristos έγραψε: ↑
ουτε αυτος καταλαβε γιατι εγιναν ολα αυτα.....
Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε μόνο ένα καθαρά πισώβαρο μοντέλο.
Ίσως σε αυτή την περίπτωση να υπάρχουν και κατασκευαστικά λάθη. Το λέω γιατί το μοντέλο δεν σήκωσε ποτέ την ουρά κατά την τροχοδρόμηση…απλά ξεκόλλησε απότομα.
Μου έχει τύχει αντίστοιχη κατάσταση με Cessna 172 της Flair, όπου η θέση που μου έδινε για την τοποθέτηση του κινητήρα ήταν υπερβολικά κοντά στο firewall και με λάθος γωνίες από κατασκευής….το μοντέλο δεν κατάφερα να το πετάξω ποτέ σωστά ότι και αν προσπάθησα. Το πρόβλημα λύθηκε με την αφαίρεση 2 μοιρών προσβολής από το φτερό, 4 μοίρες up και 3 μοίρες right στη βάση του μοτέρ και τοποθέτηση 1.5cm πιο έξω του μοτέρ σε σχέση με την αρχική τοποθέτηση. Η πλάκα είναι ότι το μοντέλο ζύγιζε καλά και πριν αλλά και μετά τις αλλαγές.
Θεωρώ ότι η συμπεριφορά του μοντέλου στο video έχει να κάνει με πολλά αλυσιδωτά προβλήματα. Ο κύριος δε μου φαίνεται για αρχάριος ή άσχετος.
Πίσω στα δικά μας τώρα.
Το easy glider πέταξε σήμερα στο ελληνικό με 5 μποφοράκια. Χρειάστηκε λίγο trim down και ελάχιστα αριστερά στα ailerons. To μοτέρ απλά δε χρειάστηκε. Με το που το έδιωξα από το χέρι μου φούσκωσε καμιά 10αριά μέτρα λόγω αέρα και το γύρισα με ουρά για γκάζια. Στα καπάκια πήρε άλλα 5 μέτρα και έπαιξα για κανένα 15αλεπτο.
Η προσγείωση σχεδόν stallαριστή και εύκολη.
Μετά δοκίμασα και το μοτέρ. Λοιπόν, στα 5 μποφόρ το power setup μου:
Motor: Brushless Outrunner 450w / 1500kv
Prop: 9x5
Speed Control: ESC-20
Battery: Li-Po 2S/1P 1250mAh / 20C
απλά δεν κάνει τίποτα!!! Σε αυτά τα μποφόρ θέλεις πιο πολύ δύναμη. Θεωρώ ότι θα είναι ΟΚ στα 3 μποφοράκια με κανένα δυναμικό ή θερμικό…διαφορετικά κλάφτα.
Σε γενικές γραμμές έβγαλα 5 πτήσεις των 15 με 20 λεπτών.
Το μοντέλο θέλει extra rudder area, το elevator δεν κάνει πολλά, και σίγουρα θέλει κανένα 250άρι γραμμάρια για να έχει μπάσιμο και πορεία μέσα στο wind stream. Το υλικό είναι απλά τρομερό. Το μοντέλο τρώει φάπες από τον αέρα, παραμορφώνει και μαζεύει μόνο του….κυριολεκτικά για κουλούς.
Fun Factor: Δυστυχώς δε με ενθουσίασε. Είναι ένα καλό και τίμιο εκπαιδευτικό που συγχωράει λάθη…..αυτό είναι βέβαια που το κάνει και τόσο αγαπητό…μέχρι εκέι όμως.
Σε γενικές γραμμές, είναι ένα πολύ καλό πρώτο ανεμόπτερο…το οποίο θα το έχω μαζί μου στις διακοπές και όπου πάω.
Ήδη άρχισα την έρευνα για μεγαλύτερο και πιο scale. Θα ήθελα την άποψη σας.