Μπαταρια υδροπλανου

Απάντηση
oblackbird

Μπαταρια υδροπλανου

Δημοσίευση από oblackbird »

Παιδες καλησπερα....

Αγορασα προσφατα ενα υδροπλανο του οποιου το speed controler λεει οτι λειτουργει με μπαταρια Li-Po 7.4 V , 10-20 C και 450 mah... Εγω εχω μια Li-Po 7.4 V , 20 C και 1300 mah...Υπαρχει περιπτωση αμα βαλω αυτην να επιβιωσει το συστημα?? ^%^ !@/-=}{{
ttttakis

Απάντηση: Μπαταρια υδροπλανου

Δημοσίευση από ttttakis »

δεν θα εχεις προβλημα.με τα παραπανω mah θα κρατησει η πτηση περισσοτερη ωρα.τα volt να προσεχεις να μην υπερβαινης.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

ακριβώς έτσι ...........αλλα πρόσεξε το κέντρο βάρους μια και η μπαταρία αυτή είναι βαρύτερη ...........ξανα ζύγισε το μοντέλο σου!!!!!!
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Από θέμα Volt και Amber είσαι ΟΚ.

Για ποιο υδροπλάνο μιλάμε;

Προσπάθησε το C.G του αεροσκάφους να βγει τουλάχιστον 1cm πιο μπροστά από το σκαλί του πλωτήρα ή των πλωτήρων. Αν δε γίνει αυτό απλά δε θα ξεκωλύσεις ποτέ, αλλά και να ξεκωλύσεις από το νερό, η προσθαλάσσωση θα είναι ζόρικη.
oblackbird

Ok τελεια νεα.. Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας συνχομπιστες...+(*)
προκειται για το παρακατω αερομοντελο. Ελπιζω να τα καταφερω μιας που υδροπλανο δεν εχω δοκιμασει να πεταξω ποτε.. Ειδωμεν..V:))

http://nemhobby.com/sand-bird-super-combo-yellow-4ch-hydroplane-arf-brushless-esc-4x-servos-p32196.html
Αντώνης Κριτζάς

αν δεν έχεις ξαναπετάξει ..................βάλτο στην άκρη και ξεκίνα με κάτι άλλο
Το υδροπλάνο είναι δύσκολο για πολλούς λόγους και παντελώς ακατάλληλο για πρώτο
Ξεκίνα με την πεπατημένη δηλαδή με ένα εκπαιδευτικό και την κατάλληλη παρέα (έμπειρη) και άσε το υδροπλάνο για αργότερα που θα έχεις πάρει τον αέρα της απογείωσης και προσγείωσης
αν πάλι έχεις πτητική εμπειρία τότε φρόντισε να είσαι πολύ καλά ζυγισμένος και θα σου πρότεινα να κάνεις την πρώτη με την μικρή μπαταρία (ελαφριά) και απόλυτη λαδιά (η λίμνη) για να ξεκολλήσει ποιο εύκολα
μία μόνο φορά πέταξα με ένα υδροπλάνο σε λίμνη και μπορώ να πω ότι οι διαφορές στα πρώτα και τελευταία στάδια της πτήσης είναι αρκετές μια και το μοντέλο αρνείται να ξεκολλήσει αν δεν πάρει αρκετή ταχύτητα και η προσθαλάσσωση πρέπει να γίνει με σχετική γωνία διότι με το που ακουμπά έχει την τάση να τουμπάρει και τότε άστα – βράστα (έχε μαζί σου και τα ανάλογα σπρέι για να καθαρίσεις άμεσα το μοτέρ ,τα βύσματα τις επαφές γενικά από την υγρασία)
Φυσικά προσπάθησε να προστατεύεις τα ηλεκτρονικά μέσα σε στεγανά κουτάκια η ακόμη με πολύ μεμβράνη γιατί το νερό πάει παντού
jppp

Δημοσίευση από jppp »

black την κβ 40 την λειτουργησες δουλεψε?
oblackbird

Οχι ενταξει δοξα τω θεω απο πτησεις εχω κανει πολλες στη στερια αρκετα χρονια απλα επειδη υπαρχει το αιωωωωνιο προβλημα του διαδρομου και του χωρου ειπα να το γυρισω στα υδροπλανα μπας και δω φως@P@...Θα φροντισω να το ζυγισω καλα και θα ακολουθησω τις συμβουλες σου Αντωνη γιατι θελω να πετυχει επιτελους αυτο,το σχεδιαζω πολυ καιρο...::)

Ακομα jppp αυτος ο ριμαδοκινητηρας μου αντιστεκεται με ολο του το ειναι...Ο μπαγασας....Τον εχω αφησει λιγο τωρα στην ακρη αλλα θα ηθελα να τον φτιαξω...;;)
Αντώνης Κριτζάς

αν το θέλεις πολύ είμαι σίγουρος πως αργά η γρήγορα θα το κάνεις
μα πρόσεχε το αλάτι ..............ανεβάζει την πίεση χα!χα!
oblackbird

χαχαχα οκ θα το προσεξω...;)..ευχαριστω για τις συμβουλες
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορτιστές - Μπαταρίες - Φόρτιση & Αποφόρτιση”