Ψάχνω για TX….HELP
-
Ψάχνω για TX….HELP
_Β_Ο
Λοιπόν κύριοι, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω την τηλεκατεύθυνση μου μιας και πλέον χρειάζομαι και 6ο κανάλι.
Σχεδόν όλοι μου προτείνουν κάτι σε 2,4GHz.
Τα λεφτά που διαθέτω είναι 300 – 400 ευρώ. Θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να βρω κάτι αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά. Η χρήση θα είναι αυστηρά αεροπλανική (plane, glider, V-tail κτλ) και θα με ενδιέφερε το έχω τη δυνατότητα επιλογής θέσης (σημείων) είτε για το 5ο, είτε για το 6ο κανάλι προς χρήση των Flaps.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν πολύ οι JR/Graupner, αλλά τα πράματα ξεφεύγουν. Οπότε είμαι μεταξύ των κάτωθι:
Hitec - Aurora 7
Spektrum - DX7 DSM2 System
Graupner - JR9303-2.4G (Θα ήθελα πολύ αλλά ακριβή για το βαλάντιο μου)
Futaba - F7C FASST 2.4GHz (Δε τρελαίνομαι βέβαια)
Οι TXs δουλεύουν και με LiPo ρε πέδες;
Δεκτές όλες οι γνώμες μπας και βγάλω άκρη.
Λοιπόν κύριοι, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω την τηλεκατεύθυνση μου μιας και πλέον χρειάζομαι και 6ο κανάλι.
Σχεδόν όλοι μου προτείνουν κάτι σε 2,4GHz.
Τα λεφτά που διαθέτω είναι 300 – 400 ευρώ. Θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να βρω κάτι αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά. Η χρήση θα είναι αυστηρά αεροπλανική (plane, glider, V-tail κτλ) και θα με ενδιέφερε το έχω τη δυνατότητα επιλογής θέσης (σημείων) είτε για το 5ο, είτε για το 6ο κανάλι προς χρήση των Flaps.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν πολύ οι JR/Graupner, αλλά τα πράματα ξεφεύγουν. Οπότε είμαι μεταξύ των κάτωθι:
Hitec - Aurora 7
Spektrum - DX7 DSM2 System
Graupner - JR9303-2.4G (Θα ήθελα πολύ αλλά ακριβή για το βαλάντιο μου)
Futaba - F7C FASST 2.4GHz (Δε τρελαίνομαι βέβαια)
Οι TXs δουλεύουν και με LiPo ρε πέδες;
Δεκτές όλες οι γνώμες μπας και βγάλω άκρη.
Απάντηση: Ψάχνω για TX….HELP
Κωστα γεια!
Θα σου προτεινα την 9αρα FUTABA στους 40MHZ η στους 35MHZ. Ειναι μια πολυ αξιοπιστη Τ/Χ. και στην πορεια αν θελεις την κανεις και 2,4 με ενα module FAAST.Νομιζω οτι τα 6 καναλια ειναι λιγα και οι δυνατοτητες της 9αρας ειναι πολυ καλες.Ολες δουλευουν με LIPO τωρα πια ,απλα πρεπει να εισαι προσεκτικος και να σταματας την χρηση στα 10,8 V
Φυσικα εσυ αποφασιζεις.
ΜΦΧ
Αγγελος
Θα σου προτεινα την 9αρα FUTABA στους 40MHZ η στους 35MHZ. Ειναι μια πολυ αξιοπιστη Τ/Χ. και στην πορεια αν θελεις την κανεις και 2,4 με ενα module FAAST.Νομιζω οτι τα 6 καναλια ειναι λιγα και οι δυνατοτητες της 9αρας ειναι πολυ καλες.Ολες δουλευουν με LIPO τωρα πια ,απλα πρεπει να εισαι προσεκτικος και να σταματας την χρηση στα 10,8 V
Φυσικα εσυ αποφασιζεις.
ΜΦΧ
Αγγελος
Αν θες 2,4 Ghz πάρε Spektrum γιατί είναι πολύ καλή, φτηνη και έχει και 1 χρόνο πραγματική εγγύηση
-
ankon έγραψε: ↑
.....9αρα FUTABA στους 40MHZ η στους 35MHZ. Ειναι μια πολυ αξιοπιστη Τ/Χ. και στην πορεια αν θελεις την κανεις και 2,4 με ενα module FAAST.....
Για χαρά Άγγελε, ρε συ πάντα είχα απορία τι κάνει κάποιος με 9, 10, 12 ή 14 κανάλια.
Εγώ πετάω μόνο ανεμόπτερα, sport-aerobatics και μπαίνω και σιγά σιγά στα scale WWII. Λέω λοιπόν:
1. Throttle
2. Ailerons
3. Rudder
4. Elevator
5. Flaps
6. Retracts
7. Άντε να ρίξεις και κανένα αυγό...
8. ???
9. ???
Αυτή που έχω είναι JR 5ch (FM 40.850)….οπότε πλέον το 2,4 είναι μάλλον δεδομένο.
Nontas έγραψε: ↑Αν θες 2,4 Ghz πάρε Spektrum γιατί είναι πολύ καλή, φτηνη και έχει και 1 χρόνο πραγματική εγγύηση
Για χαρά Νόντα, εσείς που ασχολείστε με τα "κουνούπια - 3D Ε/Π" πόσα κανάλια χρειάζεστε minimum;.....με την ευκαιρία φέρε το E/Π σου την άλλη φορά για να κάνεις κανένα σεμινάριο, γιατί από E/Π φίλε δε κατέχω τίποτα σε ότι αφορά στο setup κτλ.
John Χάλαρης έγραψε: ↑
Για χαρά Άγγελε, ρε συ πάντα είχα απορία τι κάνει κάποιος με 9, 10, 12 ή 14 κανάλια.
Εγώ πετάω μόνο ανεμόπτερα, sport-aerobatics και μπαίνω και σιγά σιγά στα scale WWII. Λέω λοιπόν:
1. Throttle
2. Ailerons
3. Rudder
4. Elevator
5. Flaps
6. Retracts
8. ???
9. ???
Αυτή που έχω είναι JR 5ch (FM40.850)….οπότε πλέον το 2,4 είναι μάλλον δεδομένο.
Θα σου πω λοιπον
Δυο καναλια για Ailerons ,δυο για elevator για μεγαλα ακροβατικα ,οποτε πας στα 8 ...ε βαλε και αλλο ενα για οτιδηποτε χρειαστει οποτε νατα τα 9.
-
δεν είναι και καμία επιστήμη ...........τελικά όλες καλές είναι
μη πονοκεφαλιάζεις............εκτός και αν στο μέλλον πας για πολύ σοβαρό ανεμοπτερισμό οπότε θές ειδικότερες μίξεις (μη ρωτήσεις εμένα από τον vhal το άκουσα)
η 2,4 (για μένα πάντα) είναι μονόδρομος πλέον
τέλος η προσωπική μου επαφή με την DX6i μου έδειξε μόνο ένα μειονέκτημα ...........την μία θέση στα flaps (θα προτιμούσα τριμερ η έστω 2 θέσεις)
μη πονοκεφαλιάζεις............εκτός και αν στο μέλλον πας για πολύ σοβαρό ανεμοπτερισμό οπότε θές ειδικότερες μίξεις (μη ρωτήσεις εμένα από τον vhal το άκουσα)
η 2,4 (για μένα πάντα) είναι μονόδρομος πλέον
τέλος η προσωπική μου επαφή με την DX6i μου έδειξε μόνο ένα μειονέκτημα ...........την μία θέση στα flaps (θα προτιμούσα τριμερ η έστω 2 θέσεις)
-
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι....thanks πέδες.
Ένας λόγος που καλοκοιτάζω την Spektrum DX7 είναι οι τρεις θέσεις των flaps....
Ένας λόγος που καλοκοιτάζω την Spektrum DX7 είναι οι τρεις θέσεις των flaps....
-
Κανένα comment για την Hitec - Aurora 7 ή την 9 έχουμε;
Είδα φως και μπήκα!
Οταν λέμε "σοβαρό ανεμπτερισμό" εννοούμε το επόμενο στάδιο από το Easy Glider.
Μόλις πας στα 4 servo στο φτερό (p.x. Cularis - για κάτι φτηνό) θέλεις 7 κανάλια τουλάχιστον (+3 για rudder, throttle και elevator).
Τώρα, οι 7-κάναλες δεν είναι φτιαγμένες για ανεμόπτερα (δεν έχουν έτοιμες τις απαιτούμενες μίξεις - ούτε η DX7 ούτε η 7C), οπότε αρχίζεις να αυτοσχεδιάζεις ...
Νομίζω πως η μια καλή συμβιβαστική επιλογή είναι οι 8-κάναλες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους - η Futaba T8FG και η αναμενόμενη Spektrum DX8.
Αν δεν έχεις προίκα (όπως εγώ ,,,) από Spektrum δέκτες η Futaba T8FG είναι καλύτερη λύση από την DX8 γιατί έχει και τις ανεμοπορικές μίξεις.
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι τα 2,4GHz είναι μονόδρομος, εκτός αν έχεις "στόλο" από μοντέλα στα 35/40 MHz.
Βαγγέλης
Οταν λέμε "σοβαρό ανεμπτερισμό" εννοούμε το επόμενο στάδιο από το Easy Glider.
Μόλις πας στα 4 servo στο φτερό (p.x. Cularis - για κάτι φτηνό) θέλεις 7 κανάλια τουλάχιστον (+3 για rudder, throttle και elevator).
Τώρα, οι 7-κάναλες δεν είναι φτιαγμένες για ανεμόπτερα (δεν έχουν έτοιμες τις απαιτούμενες μίξεις - ούτε η DX7 ούτε η 7C), οπότε αρχίζεις να αυτοσχεδιάζεις ...
Νομίζω πως η μια καλή συμβιβαστική επιλογή είναι οι 8-κάναλες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους - η Futaba T8FG και η αναμενόμενη Spektrum DX8.
Αν δεν έχεις προίκα (όπως εγώ ,,,) από Spektrum δέκτες η Futaba T8FG είναι καλύτερη λύση από την DX8 γιατί έχει και τις ανεμοπορικές μίξεις.
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι τα 2,4GHz είναι μονόδρομος, εκτός αν έχεις "στόλο" από μοντέλα στα 35/40 MHz.
Βαγγέλης
ankon έγραψε: ↑Για χαρά Άγγελε, ρε συ πάντα είχα απορία τι κάνει κάποιος με 9, 10, 12 ή 14 κανάλια.
1. Throttle
2. Ailerons
3. Rudder
4. Elevator
5. Flaps
6. Retracts
8. ???
9. ???
Θα σου πω λοιπον
Δυο καναλια για Ailerons ,δυο για elevator για μεγαλα ακροβατικα ,οποτε πας στα 8 ...ε βαλε και αλλο ενα για οτιδηποτε χρειαστει οποτε νατα τα 9.
Βάλε και το "άνοιξε/κλείσε" της ηλεκτρονικής ανάφλεξης για τον κινητήρα βενζίνης ...
Οσο το σκέφτομαι νομίζω πως σήμερα η καλύτερη επιλογή για την επόμενη τ/κ είναι η T8F της Futaba - που έχει και δύο επιπλέον κανάλια on/off (αν και είμαι Spektrum-άκιας)
-
Βαγγέλη καλά έκανες και μπήκες γιατί το ανεμόπτερο με απασχολεί.
Θεωρούσα ότι 1 κανάλι (2 servos) έφταναν για ailerons στο Cularis, και άλλο 1 κανάλι (2 servos) για να flaps……έχω να μάθω πολύ πράμα…….
Ότι προίκα έχω είναι 1 TX JR 5ch (40Mhz) και 3 RX 40αρια….τα οποία πετάνε μια χαρά ακόμα και θα πετάνε τα 3 μοντέλα που μου απέμηναν…..οπότε πάμε για άλλα.
Βαγγέλη πρέπει να έρθω να σε βρω να με ξεστραβώσεις φίλε.
Οπότε πάμε ή για JR9303-2.4G ή για πιο οικονομική φάση στη Hitec - Aurora 9 2.4Ghz.
Ωχ...πάμε για διαζύγιο.>F<
vhal έγραψε: ↑Είδα φως και μπήκα!
…..Μόλις πας στα 4 servo στο φτερό (p.x. Cularis - για κάτι φτηνό) θέλεις 7 κανάλια τουλάχιστον (+3 για rudder, throttle και elevator)…..
Θεωρούσα ότι 1 κανάλι (2 servos) έφταναν για ailerons στο Cularis, και άλλο 1 κανάλι (2 servos) για να flaps……έχω να μάθω πολύ πράμα…….
vhal έγραψε: ↑Είδα φως και μπήκα!
Ότι προίκα έχω είναι 1 TX JR 5ch (40Mhz) και 3 RX 40αρια….τα οποία πετάνε μια χαρά ακόμα και θα πετάνε τα 3 μοντέλα που μου απέμηναν…..οπότε πάμε για άλλα.
Βαγγέλη πρέπει να έρθω να σε βρω να με ξεστραβώσεις φίλε.
Οπότε πάμε ή για JR9303-2.4G ή για πιο οικονομική φάση στη Hitec - Aurora 9 2.4Ghz.
Ωχ...πάμε για διαζύγιο.>F<
-
............μη μας πείς μετά οτι γλύστρισες και έπεσες........δεεε θαα φάμε!!!!!!!
Να "σε ξεστραβώσω" δε θα το έλεγα γιατί δεν είμαι και ο πιο έμπειρος...
Ομως ευχαρίστως να τα πούμε από κοντά!
Τι ανεμόπτερα σε ενδιαφέρουν? Πλαγιάς, ηλεκτρικά, scale ?
-
Έχω το Easy Glider για εδώ, και θέλω ένα πλαγιάς για να το αφήσω μόνιμα στη Καστοριά. Απλά δε ξέρω μήπως πρέπει και αυτό να έχει ένα "σωσίβιο"…βλ’επε μοτέρ...για να μη κατεβαίνουμε 480μ πλαγιά.
Μοτερ να βάλεις για να το πετάς και παντού!
Αλλά φαντάζομαι δεν αλλάζεις τ/κ για το EG ε?
Αλλά φαντάζομαι δεν αλλάζεις τ/κ για το EG ε?