Καλησπέρα παιδιά! Είχα αγοράσει το πάσχα ενα Easy copter V5 (coaxial 4 channel ) το οποίο το είχα λιώσει στην πτήση στο σπίτι.
Ολά καλά καποια στιγμή ρύθμισα τα τριμ και τα gyro απο την πλακέτα. Όμως τώρα δεν πεταει.
Του δίνω γκαζι στα πρώτα δευτερόλεπτα παίζει κάπως ζωηρά και μετα πέφτει η απόδοση.
Στην συνέχεια δεν ανεβαίνει με τέρμα γκάζι απλά κάνει hover. Το σκουντάω με το χέρι ανεβαίνει λίγο και ξανα είναι με το ζόρι σε hover.
Τι μπορεί να φταίει ? να τα έπαιξε η μπαταρία απότομα? Τα μοτερ? Η τι άλλο μπορει να είναι λάθος?
Πρόβλημα με εκπαιδευτικό 4 channel! Δεν πέταει!
-
-
Απάντηση: Πρόβλημα με εκπαιδευτικό 4 channel! Δεν πέταει!
μάλλον η μπαταρία
τα μοτέρ χαλάνε δύσκολα και από αυτό που καταλαβαίνω έχεις μόνο μία μπαταρία άρα δεν πρόλαβαν να ανάψουν βάζοντας την μία μετά την άλλη
φυσικά θα κοιτάξεις αν γυρνούν τα στροφεία ελευθέρα και δεν μαγκώνουν (ίσως μετά από κτύπημα)
γιατί έκανες ρυθμίσεις από την μονάδα?
τα μοτέρ χαλάνε δύσκολα και από αυτό που καταλαβαίνω έχεις μόνο μία μπαταρία άρα δεν πρόλαβαν να ανάψουν βάζοντας την μία μετά την άλλη
φυσικά θα κοιτάξεις αν γυρνούν τα στροφεία ελευθέρα και δεν μαγκώνουν (ίσως μετά από κτύπημα)
γιατί έκανες ρυθμίσεις από την μονάδα?
-
Απάντηση: Πρόβλημα με εκπαιδευτικό 4 channel! Δεν πέταει!
Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Είχα το κόλλημα να φτιάξω το τριμ του yaw να είναι κέντρο γιατι είχε φτάσει στην άκρη και όντας το manual μη πλήρες (δεν έγεγε πως αυξάνει αλλα μόνο τι είναι το καθένα) χαλασα τις ρυθμίσεις. Ωστόσο με ψάξιμο κατάφερα να το κάνω να πετάξει και να κρατάει την ουρά του σταθερά.
Δεν έχω και μία δεύτερη μπαταρία να το τεστάρω. Μπορώ να την ελέγξω με το πολύμετρο αν είναι καλή η όχι?
Έχω απελπιστεί πάντως γιατι το ψάχνω εδω και μία βδομάδα. Το έχω λύσει το έχω ξαναδέσει και άκρη δεν βγάζω. Μήπως δεν το έχω ρυθμίσει σωστά απο την μονάδα? Εχει να κάνει αυτό με την μικρή απόδοση που έχει στο throtle?
οι ρυθμιστές στην μονάδα απο οτι κατάλαβα αυξάνουν και μηδενίζουν σε κάθε κύκλο αρα δεν είναι κάτι το πολύ δυσκολο φαντάζομαι.
όταν αυξάνω την ρύθμιση στο γυροσκόπιο πάντως τα μοτέρ φαίνεται να χάνουν το συγχρονισμό τους και να ακούγεται έντονος θόρυβος απο τα γρανάζια και τρίξιμο. Οταν το επαναφέρω σε ένα σημείο δουλεύει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν έχω και μία δεύτερη μπαταρία να το τεστάρω. Μπορώ να την ελέγξω με το πολύμετρο αν είναι καλή η όχι?
Έχω απελπιστεί πάντως γιατι το ψάχνω εδω και μία βδομάδα. Το έχω λύσει το έχω ξαναδέσει και άκρη δεν βγάζω. Μήπως δεν το έχω ρυθμίσει σωστά απο την μονάδα? Εχει να κάνει αυτό με την μικρή απόδοση που έχει στο throtle?
οι ρυθμιστές στην μονάδα απο οτι κατάλαβα αυξάνουν και μηδενίζουν σε κάθε κύκλο αρα δεν είναι κάτι το πολύ δυσκολο φαντάζομαι.
όταν αυξάνω την ρύθμιση στο γυροσκόπιο πάντως τα μοτέρ φαίνεται να χάνουν το συγχρονισμό τους και να ακούγεται έντονος θόρυβος απο τα γρανάζια και τρίξιμο. Οταν το επαναφέρω σε ένα σημείο δουλεύει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.