Ψάχνω για TX….HELP

King Kostas

Απάντηση: Ψάχνω για TX….HELP

Δημοσίευση από King Kostas »

vhal έγραψε: Μοτερ να βάλεις για να το πετάς και παντού!

Αλλά φαντάζομαι δεν αλλάζεις τ/κ για το EG ε?

Οχι ρε συ. Τώρα έχω 5 κανάλια και θέλω Minimum 6 για τα warbird.....
King Kostas

John Χάλαρης έγραψε: _Β_Ο
Spektrum - DX7 DSM2 System

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Spektrum.

Ρε έχω φάει τα λυσακά μου.....HELP ρεεεεε!!!!!_P_P
King Kostas

Το σενάριο Spektrum παίζει ακόμα. Βέβαια μου καλαρέσουν και αυτά τα δυο:

JR 9303 και Futaba T8FG…εννοείται και οι δύο στα 2.4.

Η πρώτη έρχεται με 9άρι (RX921) και η δεύτερη με 8άρι (RX R6008HS).

Βέβαια η JR έρχεται και σχεδόν 200 ευρώ ποιο ακριβή (που είμαι διατεθειμένος να δώσω)…..τι λέτε και εσείς ρε παίδες…έχει κανείς σας δουλέψει με κάποιου από τις δύο.

Η αλήθεια είναι ότι η Futaba φαίνεται πιο φρέσκια (2048 resolution και κάρτα μνήμης) αλλά ακόμα είμαι μπερδεμένος.

Θα ήθελα τη γνώμη σας.
King Kostas

John Χάλαρης έγραψε: \
Η αλήθεια είναι ότι η Futaba φαίνεται πιο φρέσκια (2048 resolution και κάρτα μνήμης) αλλά ακόμα είμαι μπερδεμένος.

Η αγορά έγινε τελικά.

Το νέο απόκτημα λέγετε Futaba T8FG με ένα 8άρι (RX R6008HS) και ένα 7άρι (Normal) που δε θυμάμαι κωδικό, για καβάτζα.

Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και σχετικά εύκολο μηχάνημα με τρομερό menu, τουλάχιστον από το λίγο που ασχολήθηκα. Να πούμε βέβαια ότι είναι και πολύ οικονομικό γι’ αυτά που λέει ότι κάνει……είδομεν κύριοι!!!

Θα σας έχω ενήμερους.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
King Kostas

Η αγορά έγινε, αλλά κατάλαβα ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα από mixes, expos, etc…..παιδιά είμαι πολύ πίσω. Πρέπει να με βοηθήσει κανένας Futabaκιας…..

Λοιπόν 2 ερωτήσεις:

Ερώτηση 1:

Πέδες τα φώτα σας, η Futaba T8FG έρχεται με μπαταρία NiMH στα 7.2V / 1700mAh που η Futaba την λέει HT6F1700B. Ο φορτιστείς της Futaba φαίνεται μπόμπα, ωστόσο πάντοτε είχα σα φιλοσοφία να μη φορτίζω μέσο της TX.

Η ερώτηση λοιπόν είναι, μήπως κανένας ξέρει πόσα στοιχεία έχει αυτή η μπαταρία. Από το κάλυμμα της μοιάζει σα να έχει 6 cells…αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θα με ενδιέφερε να μάθω μιας και ο Triton μου ζητά αριθμό στοιχείων.

Επίσης αφού έκανα την πρώτη φόρτιση με τον Triton (με setting 1700mAh / 6cell / Charging 0.7A), με το που άνοιξα την TX η ένδειξη της τάσης της μπαταρίας έδειχνε 8.2V !!!!....το 7.2V που λέει η μπαταρία που κολλάει ρε μάγκες….θα με κουφάνει ο Futabas….

Τα φώτα σας!!!!

Ερώτηση 2:

Ποιο RX να πάρω για ανεμόπτερα / ηλεκτρικά μοντέλα (χρήση brushless motor και ESC)…κάτι οικονομικό please, για να το βάλω στο Easy Glider….(O Αντώνης έδωσε πολύ καλή λύση μέχρι στιγμής)…..thanks.
Dimitris-kriti

Δημοσίευση από Dimitris-kriti »

Τα στοιχεια NiMΗ εχουν ονομαστικη ταση 1,2ν αρα αφου το πακ σου λεει 7,2ν ειναι 6 στοιχειων. Οταν ειναι φρεσκοφορτισμενα υπερβενουν την ονομαστικη τους ταση και γι' αυτο βλεπεις 8,2ν.
Futaba και οικονομικο δεκτη το ξεχνας! Η καλλητερη επιλογη σε ful range ειναι ο εφτακαναλος R617FS.
King Kostas

Dimitris-kriti έγραψε:
Futaba και οικονομικο δεκτη το ξεχνας! Η καλλητερη επιλογη σε ful range ειναι ο εφτακαναλος R617FS.

Αυτό το RX πήρα για δεύτερο......άαααοουυυτσ τιμή...anyway.

To ESC πως το βάζω πάνω στην R617FS ρε συ Δημήτρη;

Thanks για την απάντηση.+(*)
Dimitris-kriti

Στη futaba το throtle παει στο καναλι 3.
Επισης δεν θα βρεις θεση για battery. Αν πιασεις ολα τα καναλια πρεπει να βαλεις καλωδιο Υ σε καποιο καναλι για να τροφοδωτισεις τον δεκτη.
King Kostas

Dimitris-kriti έγραψε: Στη futaba το throtle παει στο καναλι 3.
Επισης δεν θα βρεις θεση για battery. Αν πιασεις ολα τα καναλια πρεπει να βαλεις καλωδιο Υ σε καποιο καναλι για να τροφοδωτισεις τον δεκτη.

Να σε καλά ρε φίλε....γιατί άρχισα να τα παίζω._Β_Ο

Είχα εδώ και πολλά χρόνια μια 5κάναλι αναλογική και τα ψηφιακά συστήματα μου φαίνονται "άλλο" φρούτο....._Β_Ο

Οπότε, κομπλάρω το brushless μαζί με την LiPo πάνω στο ESC, και το throttle jack του ESC το κομπλάρω στο κανάλι 3 της Futaba TX&#8230;.>F<
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Για μικρά ηλεκτρικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό το δέκτη http://www.modellhobby.de/Electronic/Radios-module/Robbe-Futaba/Robbe-Futaba-Receiver/Futaba-R-6106-HFC-2-4-GHz-receiver.htm?shop=k_staufenb_e&SessionId=&a=article&ProdNr=011F1000&t=130&c=8468&p=8468

ο οποίος είναι φτηνότερος από τον 617. Τον χρησιμοποιώ δε ένα φοαμένιο μάσταγκ και δουλεύει μια χαρά.

Φιλικά Κώστας.
King Kostas

bladeskiller έγραψε: Για μικρά ηλεκτρικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό το δέκτη http://www.modellhobby.de/Electronic/Radios-module/Robbe-Futaba/Robbe-Futaba-Receiver/Futaba-R-6106-HFC-2-4-GHz-receiver.htm?shop=k_staufenb_e&SessionId=&a=article&ProdNr=011F1000&t=130&c=8468&p=8468

ο οποίος είναι φτηνότερος από τον 617. Τον χρησιμοποιώ δε ένα φοαμένιο μάσταγκ και δουλεύει μια χαρά.

Μπράβο ρε συ Κωστή, κάτι τέτοιο έψαχνα....και 45 ευρώ πιο κάτω από το 617.....και από ότι κατάλαβα και από το link κάνει και για μεγαλύτερα αεροπλάνα που λογικά θα τα πετάξεις και ποιο μακριά από τα 400 μέτρα του parkflyer.

Ο R6106 θεωρείται ως "Mid Range RX"....τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Αυτά που γράφω σχετικά με την συνδεσμολογία ESC και RX είναι σωστά ή κάνω κάποιο λάθος; `M`
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Για το ESC σωστά κατάλαβες. Θα συνδεθεί στο κανάλι 3 του δέκτη. Εχε υπόψη σου επίσης ότι στις φουτάμπες το κανάλι 3 θα το κάνεις reverse για να δουλέψει σωστά το throttle σε ηλεκτρικό.

Φιλικά Κώστας.
King Kostas

bladeskiller έγραψε:
...Εχε υπόψη σου επίσης ότι στις φουτάμπες το κανάλι 3 θα το κάνεις reverse για να δουλέψει σωστά το throttle σε ηλεκτρικό....

+(*)ΟΚ σε ευχαριστώ Κώστα...καλό tip...+(*)
Dimitris-kriti

John Χάλαρης έγραψε: Μπράβο ρε συ Κωστή, κάτι τέτοιο έψαχνα....και 45 ευρώ πιο κάτω από το 617.....

Ρε Κωστα, 19 ευρω διαφορα εχει απο τον 617 οχι 45...
Ο Γερμανος τον εχει σε καλη τιμη, σε αλλα site τον εχουν και ποιο ακριβο απο τον 617!

http://www.fast-lad.co.uk/store/index.php?cPath=27_64&page=2&sort=1a
King Kostas

Σωστός, τον μπέρδεψα με τον 6008HS που έιχε στο κουτί η T8FG.

O 617 έχει 15ευρώ διαφορά....και πάλι πολύ πρώτη η τιμή του Φρίτζ....!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”