Σχινιας-Μαραθωνας
Απάντηση: Σχινιας-Μαραθωνας
Για να επανέλθουμε στο θεμα "Σχινια"...
Οι λέξεις που χρισημοποίησα (κακος προγραμματισμός) ήταν για να μην "ξεβρακώσω" ορισμένους. Και πιο συγκεκριμένα. Από την στιγμή που κάποιοι "κύριοι" έβγαλαν ανακοινώσεις και καλούσαν ολους του μοντελιστές να παραβρεθούν στην εκδείλωση, με υποσχέσεις για μονιμη χρίση του χώρου κλπ κλπ...
"ψαξαμε" να δουμε εαν τα γραφόμενα και ανακοινοθέντα ήταν σοβαρά και πραγματικά. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι ΔΕΝ ειχε δοθεί ΚΑΜΙΑ αδεια για χρίση του χώρου. Αυτό που ειχε "προγραμματιστεί" ήταν η πτήση ΕΝΟΣ και μόνο μοντέλου στα πλαίσια του ανοίγματος του κοπηλατοδρομίου. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Το πώς τώρα μια πτηση επίδειξης κατέληξε σε ανακοινώσεις του τύπου ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ, και ΚΑΘΕ ΣΚ θα πεταμε εκει, δεν το γνωρίζω!!
Οπως λέει και ο Γιαννης Ζαφειρης, κανενας δεν θα αναλάμβανε παρανόμως τετοια ευθύνη.
ps: Γιαννη δεν ειμαστε αφελεις ουτε "αφελεις", απλά θελαμε να πιστέψουμε στο όνειρο, ακόμα και αν ξεραμε από πρίν ότι ηταν απλά ενα ονειροw
Οι λέξεις που χρισημοποίησα (κακος προγραμματισμός) ήταν για να μην "ξεβρακώσω" ορισμένους. Και πιο συγκεκριμένα. Από την στιγμή που κάποιοι "κύριοι" έβγαλαν ανακοινώσεις και καλούσαν ολους του μοντελιστές να παραβρεθούν στην εκδείλωση, με υποσχέσεις για μονιμη χρίση του χώρου κλπ κλπ...
"ψαξαμε" να δουμε εαν τα γραφόμενα και ανακοινοθέντα ήταν σοβαρά και πραγματικά. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι ΔΕΝ ειχε δοθεί ΚΑΜΙΑ αδεια για χρίση του χώρου. Αυτό που ειχε "προγραμματιστεί" ήταν η πτήση ΕΝΟΣ και μόνο μοντέλου στα πλαίσια του ανοίγματος του κοπηλατοδρομίου. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Το πώς τώρα μια πτηση επίδειξης κατέληξε σε ανακοινώσεις του τύπου ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ, και ΚΑΘΕ ΣΚ θα πεταμε εκει, δεν το γνωρίζω!!
Οπως λέει και ο Γιαννης Ζαφειρης, κανενας δεν θα αναλάμβανε παρανόμως τετοια ευθύνη.
ps: Γιαννη δεν ειμαστε αφελεις ουτε "αφελεις", απλά θελαμε να πιστέψουμε στο όνειρο, ακόμα και αν ξεραμε από πρίν ότι ηταν απλά ενα ονειροw
κυριε γιαννη καντε οτι θελετε εγω θα λεω την αποψη μου
αν ενοχλει αν ειναι βλακεια προβειτε στον συνηθη τροπο σας
παιδια πετατε ελευθερα μην μασατε μια!!!!
φουσκα το ολο θεμα δηλαδη στον σχινια? ahahahahaha τι πρωτοτυπο!
ακομα θελω να πω οτι δεν θελω να θιξω κανεναν δεν εχω τετοιο σκοπο
τα μοντελοδρομια που υπαρχουν ηδη καλως υπαρχουν μαγκια τους στην τελικη ομως
οι υπολοιποι δεν θα πρεπει να ειναι να ειμαστε μαυρα προβατα
jppp έγραψε: ↑κυριε γιαννη καντε οτι θελετε εγω θα λεω την αποψη μου
Δεν εχεις καταλάβει ότι το συγκεκριμένο φορουμ είναι με το μερος σου. Υποστηρίζει την "ελευθεση πτήση". Αλλο πράγμα σου λέει ο Γιαννης!!
-
Σχινιας-Μαραθωνας
mogolos Ο διαχωρισμός της αφέλειας με την "αφέλεια", έχει ως εξής:
Η μεν πρώτη δεν είναι μεμπτή (και ας ενοχλεί στα σημεία), ενώ η δεύτερη είναι.
Δε μπορούν για παράδειγμα να εκδηλώνουν τη στενοχώρια τους με επιτηδευμένη "αφέλεια" για το μοντελιστικό ναυάγιο της εκδήλωσης, κάποιοι που είναι ενταγμένοι στο σύστημα. Ποιο είναι το σύστημα; Η μειοψηφούσα μοντελιστική κλίκα που -θυμηθείτε- πολύ σύντομα θα χάσει το παιγνίδι.
Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, και "ανώνυμα" τηλέφωνα θα γίνονται και καταγγελίες θα βρούμε μπροστά μας και καρφωτές και άλλα πολλά (μέσα από τον ίδιο μας το χώρο).
Είναι λογικό επόμενο. Θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια για να στηριχτεί το "ασφαλιστικό έκτρωμα" που πρότειναν στο κράτος (Λογικό βάσει του δικού τους σκεπτικού. Δηλαδή της ζημιάς των πολλών, για την κυριαρχία των λίγων). Είναι πασιφανές ότι δεν τους απασχολεί διόλου η ασφάλειά σας (και τρίτων), αλλά η υπογραφή σας στο μπλοκάκι των αποδείξεων των συλλόγων.
Από την άλλη, οι "ελεγχόμενοι ενταγμένοι" του συστήματος, θα κάνουν πίσω, θα λακίσουν και στο τέλος θα βρεθούν να απολογούνται κιόλας.
Για όλα αυτά τα όμορφα, οι υπόλοιποι που αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι μαγειρεύεται, δε θα πρέπει μονάχα να ονειρευόμαστε, αλλά να σχεδιάζουμε μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις. Ήδη έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες και θα ακουλουθήσουν και άλλες σημαντικότερες.
Από μέρους μας η "συνήθης τακτική" λοιπόν αγαπητέ jppp, είναι να σας εξηγήσουμε αυτό που "στήνεται" γύρω σας, για να προστατευτείτε. Αυτό θα το κάνουμε με ΚΑΘΕ τρόπο, όσο και αν κάποιοι δεν το "καταλαβαίνετε" ή όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται.
Για εκείνους που δεν προσπαθούν καν να μπουν στο νόημα -όπως εσύ-, που αρνούνται να ενημερωθούν, αλλά που έχουν "άποψη" διαρκώς, δημιουργώντας νέο θέμα, η πόρτα κλείνει προσωρινά και κάποτε κλείνει μόνιμα (αυτό που ονομάζεται δηλαδή: "Άξιοι της μοίρας τους").
Η μεν πρώτη δεν είναι μεμπτή (και ας ενοχλεί στα σημεία), ενώ η δεύτερη είναι.
Δε μπορούν για παράδειγμα να εκδηλώνουν τη στενοχώρια τους με επιτηδευμένη "αφέλεια" για το μοντελιστικό ναυάγιο της εκδήλωσης, κάποιοι που είναι ενταγμένοι στο σύστημα. Ποιο είναι το σύστημα; Η μειοψηφούσα μοντελιστική κλίκα που -θυμηθείτε- πολύ σύντομα θα χάσει το παιγνίδι.
Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, και "ανώνυμα" τηλέφωνα θα γίνονται και καταγγελίες θα βρούμε μπροστά μας και καρφωτές και άλλα πολλά (μέσα από τον ίδιο μας το χώρο).
Είναι λογικό επόμενο. Θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια για να στηριχτεί το "ασφαλιστικό έκτρωμα" που πρότειναν στο κράτος (Λογικό βάσει του δικού τους σκεπτικού. Δηλαδή της ζημιάς των πολλών, για την κυριαρχία των λίγων). Είναι πασιφανές ότι δεν τους απασχολεί διόλου η ασφάλειά σας (και τρίτων), αλλά η υπογραφή σας στο μπλοκάκι των αποδείξεων των συλλόγων.
Από την άλλη, οι "ελεγχόμενοι ενταγμένοι" του συστήματος, θα κάνουν πίσω, θα λακίσουν και στο τέλος θα βρεθούν να απολογούνται κιόλας.
Για όλα αυτά τα όμορφα, οι υπόλοιποι που αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι μαγειρεύεται, δε θα πρέπει μονάχα να ονειρευόμαστε, αλλά να σχεδιάζουμε μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις. Ήδη έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες και θα ακουλουθήσουν και άλλες σημαντικότερες.
Από μέρους μας η "συνήθης τακτική" λοιπόν αγαπητέ jppp, είναι να σας εξηγήσουμε αυτό που "στήνεται" γύρω σας, για να προστατευτείτε. Αυτό θα το κάνουμε με ΚΑΘΕ τρόπο, όσο και αν κάποιοι δεν το "καταλαβαίνετε" ή όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται.
Για εκείνους που δεν προσπαθούν καν να μπουν στο νόημα -όπως εσύ-, που αρνούνται να ενημερωθούν, αλλά που έχουν "άποψη" διαρκώς, δημιουργώντας νέο θέμα, η πόρτα κλείνει προσωρινά και κάποτε κλείνει μόνιμα (αυτό που ονομάζεται δηλαδή: "Άξιοι της μοίρας τους").
-
Jppp το θέμα το έχεις πιάσει από τελείως λάθος πλευρά. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα του τύπου "αερομοντελιστές μοντελοδρομίων VS ελευθερας βοσκής". Εμείς δηλαδή που πετάμε σε μοντελοδρόμια, νομίζεις ότι πετάμε μόνο εκεί? Η μήπως νομίζεις ότι στις αλάνες πετάμε μόνο αεροπλανάκια με 350 γραμμάρια βάρος ή έστω μικρά ηλεκτρικά? Οταν για παράδειγμα κάποιες φορές αντί για Δερβενοχώρια πάω Ανάβυσσο ,να πετάξω με το CUB ,που έχει 2 μέτρα εκέτασμα ,δε νομίζω ότι ζυγίζει 350 γραμμάρια. Επίσης ,όταν στις διακοπές μας παίρνουμε μαζί κανένα μικρό μοντελάκι το οποίο όμως σίγουρα είναι βαρύτερο από 350 γραμμάρια ,δεν ψάχνουμε να βρούμε μοντελοδρόμιο όπως αντιλαμβάνεσαι. Επίσης ,να σου θυμίσω ότι, οι αερομοντελιστές που πετούν σε μοντελοδρόμια δεν έχουν απαρραίτητα σχέση με την ομοσπονδία και συνεπώς δεν είναι αυτοί που έβγαλαν τον κανονισμό. Αλλού λοιπόν να τα "χώσεις".
Τώρα ,αν επιμένεις ακόμη να δημιουργήσεις αντιπαλότητες του τύπου "αερομοντελιστές μοντελοδρομίων VS ελευθερας βοσκής", που παραπέμπουν στο γνωστό ρητό "διαίρει και βασίλευε" αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και ύποπτο.
Τώρα ,αν επιμένεις ακόμη να δημιουργήσεις αντιπαλότητες του τύπου "αερομοντελιστές μοντελοδρομίων VS ελευθερας βοσκής", που παραπέμπουν στο γνωστό ρητό "διαίρει και βασίλευε" αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και ύποπτο.
ωπα παιδια παω πασο οντως δεν καθομαι να ασχοληθω για το τι γινετε
σε αυτο εχετε δικιο διοτι δεν με ενδιαφερει
αυτο που με ενδιαφερει ειναι οταν βρω χρονο να πεταξω
και απλα βλεπω οτι και απο τους χωρους που εχουμε βρει τις αλανες ισως λεω ισως μας διωξουν καποια στιγμη με τον τροπο τους
απλα μερικες φορες μου φενετε περιεργο πως θα ενδιαφερθει καποιος ο οποιος εχει βρει λυση να πεταει ανετα, για τους υπολοιπους
οπως ακομα πιστευω το οτι το συζητατε και εγω επισης για τους κανονισμους
δεν ειναι οφελος μας διοτι ακομα και αν διαφωνουμε με τον κανονισμο συζητωντας τον αναγνωριζουμε ( σε forum εννοω)
εν κατακλειδι η μονη ενημερωση που εχω ειναι οταν διαβασα τον κανονισμο και αυτο γιατι ηξερα οτι θα γελασω και δευτερο οτι αφου με τα ματια μου δεν βλεπω κατι οργανωμενο στην αθηνα καταλαβαινω οτι η κανεις δεν ενδιαφερετε η τα εμποδια ειναι μεγαλα,αρα τουλαχιστον δεν πρεπει να φυγουμε απο τις αλανες με καμια δυναμη .
αυτα απο εμενα
γιατι θα με βγαλετε και προβοκατορα*SAR*
αυτο το ελευθερας βοσκης μου αρεσε!!!!
και απλα βλεπω οτι και απο τους χωρους που εχουμε βρει τις αλανες ισως λεω ισως μας διωξουν καποια στιγμη με τον τροπο τους
απλα μερικες φορες μου φενετε περιεργο πως θα ενδιαφερθει καποιος ο οποιος εχει βρει λυση να πεταει ανετα, για τους υπολοιπους
δεν ειναι οφελος μας διοτι ακομα και αν διαφωνουμε με τον κανονισμο συζητωντας τον αναγνωριζουμε ( σε forum εννοω)
εν κατακλειδι η μονη ενημερωση που εχω ειναι οταν διαβασα τον κανονισμο και αυτο γιατι ηξερα οτι θα γελασω και δευτερο οτι αφου με τα ματια μου δεν βλεπω κατι οργανωμενο στην αθηνα καταλαβαινω οτι η κανεις δεν ενδιαφερετε η τα εμποδια ειναι μεγαλα,αρα τουλαχιστον δεν πρεπει να φυγουμε απο τις αλανες με καμια δυναμη .
αυτα απο εμενα
-
Όλα καλά και όλα ωραία παιδες.
Πάμε για άλλα.
Πάμε για άλλα.
jppp έγραψε: ↑ωπα παιδια παω πασο οντως δεν καθομαι να ασχοληθω για το τι γινετε
αυτα απο εμενα
Αγαπητέ jppp
Δεν θεωρώ οτι είσαι προβοκάτορας, απλά είσαι ανενημέρωτος.
Το "δεν με ενδιαφέρει" σε έναν νόμο δεν είναι απάντηση. Απλά γιατί και εσύ είσαι αδιάφορος στον νομοθέτη επίσης. Η διαφορά είναι αισθητή στην περίπτωση που γίνει μια στραβή, και εσύ εκεί θα είσαι "ακάλυπτος".....
Ο νομοθέτης σε έχει κοινώς γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια.
Αν λοιπόν θέλεις να ενημερωθείς δεν έχεις παρά να κάτσεις να διαβάσεις αυτό το θέμα: http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=3764
Και έπειτα κάνε μου ότι επίθεση θέλεις. Απλά διάβασε. Έχω εμπιστοσύνη στην οξυδέρκειά σου, οπότε δεν νομίζω οτι θα προβληματιστείς στο να καταλάβεις.
Καλές πτήσεις
Τρύφωνας
-
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν νομίζω ότι αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνίες...Υπάρχει περίπτωση να γίνει μια πρόταση από τους έμπειρους μοντελιστές του χώρου μας και έστω και εκ των υστέρων να δοθεί κάτι σαν ψήφισμα εκεί που πρέπει να δοθεί και να αλλάξει κάτι ?? ή θα έχουμε φαινόμενα όπου οι "δικοί μας" θα πολεμάνε τους δικούς μας ????
_Β_Ο
_Β_Ο
11 σελιδες ειναι πολλες , αφου ειστε με το μερος της αλανας ολα καλα
ο νομος σας δινει το δικαιωμα να εκμεταλευτειτε το ελληνικο
παντως και οτι αλλο διατιθετε αν δεν γινει αυτο τοτε πρεπει να υπαρχει ιδιοτελεια
ακαλυπτος θα ειμαι οσο δεν ειμαι μεσα σε ενα ιδωτικο μοντελοδρομιο
τα πραματα ειναι πολυ απλα υπαρχουν μοντελοδρομια και αλανες αν εισαι στην αλανα με τον υπαρχων κανονισμο εισαι ακαλυπτος
αν εισαι σε ενα απο τα μοντελοδρομια δεν εισαι ακαλυπτος
τα μοντελοδρομια που υπαρχουν ειναι μακρια αρα μενουμε στις αλανες
και προσωπικα ενα μοντελοδρομιο θα επισκεφτομουν και μονο αν μια μερα αποφασιζα να ταξιδεψω
παντως και οτι αλλο διατιθετε αν δεν γινει αυτο τοτε πρεπει να υπαρχει ιδιοτελεια
τα πραματα ειναι πολυ απλα υπαρχουν μοντελοδρομια και αλανες αν εισαι στην αλανα με τον υπαρχων κανονισμο εισαι ακαλυπτος
και προσωπικα ενα μοντελοδρομιο θα επισκεφτομουν και μονο αν μια μερα αποφασιζα να ταξιδεψω
GREECEPILOT έγραψε: ↑Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν νομίζω ότι αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνίες...Υπάρχει περίπτωση να γίνει μια πρόταση από τους έμπειρους μοντελιστές του χώρου μας και έστω και εκ των υστέρων να δοθεί κάτι σαν ψήφισμα εκεί που πρέπει να δοθεί και να αλλάξει κάτι ?? ή θα έχουμε φαινόμενα όπου οι "δικοί μας" θα πολεμάνε τους δικούς μας ????
_Β_Ο
κανεις δεν εχει ορεξη να πολεμαει κανεναν ιδιως η ελευθερης βοσκης
τους μαντρωμενους
jppp έγραψε: ↑11 σελιδες ειναι πολλες , αφου ειστε με το μερος της αλανας ολα καλα
Αγαπητέ jppp
Ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν μας να εκμεταλευτεί το Ελληνικό ή όποια αλάνα...Μόνο η ιδιοκτησία του κάθε χώρου μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχει καμμία ιδιοτέλεια επειδή το ελληνικό ούτως ή άλλως δεν διατίθεται για αερομοντελιστική χρήση απο τους ιδιοκτήτες του.
Επίσης υπάρχουν και τεχνικά προβλήματα για χρήση του απ τους μοντελιστές μιας και έχει ισχυρά σήματα απο κεραία εκπομπής που βρίσκεται ακόμα σε χρήση.
Έχε πίστη και κάτι θα γίνει απο τους νεότερους μοντελιστές.
Καλές πτήσεις
-
Τρύφωνας έγραψε: ↑
Επίσης υπάρχουν και τεχνικά προβλήματα για χρήση του απ τους μοντελιστές μιας και έχει ισχυρά σήματα απο κεραία εκπομπής που βρίσκεται ακόμα σε χρήση.
Σε συνέχεια αυτού που μόλις προανέφερε ο Τρύφωνας, θα ήθελα να σας πω ότι, ο πύργος ελέγχου με το ραντάρ μαζί και με όλα τα ραδιοβοηθήματα (VOR κτλ) είναι σε πλήρη λειτουργία, όπως επίσης και οι κεραίες FM, AM, HF και UHF….αυτό σημαίνει απλά ότι το πεδίο έχει πολύ θόρυβο ο οποίος αυξάνετε ή μειώνετε ανάλογα με τις εκπομπές που καλείτε την εκάστοτε φορά να κάνει ο πύργος ελέγχου. Ενδεικτικά να πούμε ότι αν το σήμα εκπομπής είναι ασθενές ο operator του πύργου μπορεί να αυξήσει την ένταση με αποτέλεσμα ο θόρυβος να φτάσει μέχρι και στα picks του spectrum ακόμα και των TX με module στα 2.4.
Just take care!!!
Mogolos έγραψε: ↑Για να επανέλθουμε στο θεμα "Σχινια"...
Αμαν αυτό το παιδί με τις εκφράσεις του..... Τι θα πεί ξεβράκωμα βρε Μογγόλε;; Όλοι μας είμαστε στον ίδιο παρανομαστή βρε παιδί μου. Το μότο μας είναι αερομοντελισμός για όλους. Πρέπει να λειτουργούμε για το καλό του χόμπι. Αν δεν σε ήξερα θα νόμιζα οτι έχεις προηγούμενα με τους σεφάδες. Χαλάρωσε λίγο. Θα σου θυμίσω οτι έχουμε κοινούς διώκτες με τα παιδιά απο το ΣΕΦ. Τα ίδια μούτρα που μας την χάλασαν και εμάς, την χάλασαν εξίσου και σε αυτούς. Κάθε κίνηση που γίνεται για το καλό του χόμπι είναι κίνηση που εμένα προσωπικά όπως και εσένα και όλα τα παιδιά του Μαραθώνα μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Απλά προσοχή γιατί πολλοί δεν μας βλέπουν στην αλάνα και με τόσο καλό μάτι. .....
Προσοχή στις εκφράσεις γιατί παρόλο που πράττεις με σκοπό να βοηθήσεις, καμμιά φορά κινδυνεύεις να χάσεις το δίκιο σου με τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς, π.χ. όταν τα παίρνεις στο κρανίο επειδή νομίζεις οτι κάποιοι πάνε να σε κοροϊδέψουν.....
Χαλάρωσε ...Όλοι μας (ΣΕΦΑΔΕΣ+ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ) είμαστε στον ίδιο κουβά που μας έβαλαν οι νταβάδες του χόμπι....
ΜΦΧ
Τρύφωνας
-
Ααα, και με την ευκαιρία:
http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?topic=5321.45
Μιας και το θέμα έχει πάρει πολύ γραφική έκφανση…..ή τουλάχιστον έτσι την αντιλαμβάνομαι εγώ….ο βλάκας!!!
http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?topic=5321.45
Μιας και το θέμα έχει πάρει πολύ γραφική έκφανση…..ή τουλάχιστον έτσι την αντιλαμβάνομαι εγώ….ο βλάκας!!!