Nεος,ωραιος :p και ψαρας..θελει βοηθεια!
Απάντηση: Nεος,ωραιος :p και ψαρας..θελει βοηθεια!
φιλε pro8 ακουσε την γνωμη και απο καποιον που ειναι σχετικα καινουριος στον χωρο.εννοειται οτι ενας εξωμειωτης ειναι απαραιτητος και θα σε βοηθησει πολυ για αρχη τωρα οσο αφορα το αεροπλανο ακουσε τις συμβουλες των παιδιων ειναι οτι καλυτερες οχι μονο απο οικονομικης αποψης αλλα με αυτα που σου προτεινουν θα ειναι πιο ευκολη η εισαγωγη σου στον χωρο χωρις να απογοητευτεις απτην αρχη διοτι και το πεταγμα τους θα ειναι ευκολοτερο συγχωροντας τα λαθη (που θα κανεις σιγουρα)αλλα και το βασικο ειναι οτι το υλικο τους ειναι πιο ανθεκτικο και βεβαια θα μπορεις να το επιδιορθωνεις ευκολα καθε φορα μετα απο ζημια χωρις να σου βγαζει καθε φορα την πιστη .συγνωμη αν σε κουρασα,η ταπεινη μου γνωμη.
βεβαια παντα η τελικη αποφαση ειναι δικη σου
μανος έγραψε: ↑βεβαια παντα η τελικη αποφαση ειναι δικη σου
σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου για το ενδιαφερον το δικο σου και των αλλων παιδιων ωστε να με κατατοπισετε. Eξαλλου γι 'αυτο το λογο ανοιξα το topic. Για να με συμβουλεψετε γιατι ειμαι πολυ ασχετος με το θεμα.
οσο αφορα το οικονομικο δεν εχω προβλημα απλα για αρχη (ειμαι σιγουρος οτι θα το διαλυσω :p )
δε θελω να ξοδεψω πολλα χρηματα!
βρηκα εδω και μερες το airfly σε πληρη εκδοση και το δουλευω με αναλογικο joystick και εχω πεταξει σχεδον ολα τα σκαφη. Το αποτελεσμα ειναι οτι επαθα πλακα, εντυπωσιαστικα πολυ και εχω φτασει σε ενα επιπεδο (του εξομειωτη παντα)
που μπορω και το ελεγχω με λιγη ευκολια!
Ο ρεαλισμος του εξομειωτη ειναι οτι καθε σκαφος εχει διαφορετικη πτηση!
pro8 έγραψε: ↑
βρηκα εδω και μερες airfly σε πληρη εκδοση και το δουλευω με αναλογικο joystick και εχω πεταξει σχεδον ολα τα σκαφη.
Το αποτελεσμα ειναι οτι επαθα πλακα
Φιλε μου, το αεροπλάνο μεθαύριο δεν θα το πετάξεις με joystick! Πάρε μια Τ/Κ ακόμα και για τον εξωμειώτή. Αν ειναι να ξοδεύεις χρόνο, τουλάχιστον να τον ξοδεύεις σωστά.
-
Οντας και εγώ αρχάριος πεταγα με joystic!
Μέχρι που πήρα την ΤΚ!
όπου θα δείς
είναι διαφορετική η δομή ,
δεν έχουν εξοικοιωθεί τα χέρια σου με τα κανάλια και
έχει διαφορετική ανταπόκριση μία κίνηση ορισμένων μοιρών στο Joystic με την κίνηση ορισμένων μοιρών στο stick της ΤΚ.
Καλύτερα να ξοδέψεις κάτι παραπάνω παίρνοντας είτε αεροπλάνο με ΤΚ που να υποστηρίζει training ή ξεχωριστή ΤΚ και να εξοικοιωθείς! Αφού δεν το σπάς στον εξομοιωτή και έχεις εξοικοιωθεί πλήρως (πάνε μόνα τους τα χερια σου) τότε μπορείς να ξεκινήσεις δειλά δειλά να το πετάς .....
Θα γλιτώσεις ταλαιπωρία και χρήμα....!
Μέχρι που πήρα την ΤΚ!
όπου θα δείς
είναι διαφορετική η δομή ,
δεν έχουν εξοικοιωθεί τα χέρια σου με τα κανάλια και
έχει διαφορετική ανταπόκριση μία κίνηση ορισμένων μοιρών στο Joystic με την κίνηση ορισμένων μοιρών στο stick της ΤΚ.
Καλύτερα να ξοδέψεις κάτι παραπάνω παίρνοντας είτε αεροπλάνο με ΤΚ που να υποστηρίζει training ή ξεχωριστή ΤΚ και να εξοικοιωθείς! Αφού δεν το σπάς στον εξομοιωτή και έχεις εξοικοιωθεί πλήρως (πάνε μόνα τους τα χερια σου) τότε μπορείς να ξεκινήσεις δειλά δειλά να το πετάς .....
Θα γλιτώσεις ταλαιπωρία και χρήμα....!
ωραια... για αρχη πηρα αυτη την τ/κ, θα μου ειναι χρησιμη και για αργοτερα
επισης μου την προτεινε ο Αντωναρας.
http://www.hobbybox.gr/products1.php?wh=1&lang=1&the1id=10&the2id=96&theid=96&open1=10&open2=96
*να με συγχωρεσουν μερικοι αναγνωστες αν γινομαι κουραστικος
και εκνευριστικος με τις αποριες μου.
ειμαι λιγο ξεροκεφαλος..:p
θα θελα να βρω και ενα καλωδιο usb για την τ/η.
εχετε καποια οικονομικη να μου προτεινετε,να ειναι κ συμβατη?
http://www.hobbybox.gr/products1.php?wh=1&lang=1&the1id=10&the2id=96&theid=96&open1=10&open2=96
-
Φιλε μου αν εννοεις οτι το joystik σου με το οποιο εμαθες εχει 2 αναλογικους μοχλους(και δεν εμαθες με τον σταυρο!!) τοτε η δουλεια σου στον εξομειωτη δεν πηγε χαμενη.
Δεν θελω να γινω παραδειγμα προς μιμηση απλα καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια κατα την οποια εμαθα με αναλογικους μοχλους απο joystik και την πρωτη φορα που πεταξα(εκπαιδευτικο ενοειτε) εκανα απογειωσεις και προσγειωσεις αψογες , χωρις να εχω ξαναπαιξει με πραγματικη Τ/Κ.
Μιλαω με γεγονοτα...δεν σημαινει ομως αυτο οτι δεν εχουν δικιο και οι υπολοιποι.....
Δεν θελω να γινω παραδειγμα προς μιμηση απλα καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια κατα την οποια εμαθα με αναλογικους μοχλους απο joystik και την πρωτη φορα που πεταξα(εκπαιδευτικο ενοειτε) εκανα απογειωσεις και προσγειωσεις αψογες , χωρις να εχω ξαναπαιξει με πραγματικη Τ/Κ.
Μιλαω με γεγονοτα...δεν σημαινει ομως αυτο οτι δεν εχουν δικιο και οι υπολοιποι.....
pilot-stelios έγραψε: ↑Φιλε μου αν εννοεις οτι το joystik σου με το οποιο εμαθες εχει 2 αναλογικους μοχλους(και δεν εμαθες με τον σταυρο!!) τοτε η δουλεια σου στον εξομειωτη δεν πηγε χαμενη.
Δεν θελω να γινω παραδειγμα προς μιμηση απλα καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια κατα την οποια εμαθα με αναλογικους μοχλους απο joystik και την πρωτη φορα που πεταξα(εκπαιδευτικο ενοειτε) εκανα απογειωσεις και προσγειωσεις βελουδο , χωρις να εχω ξαναπαιξει με πραγματικη Τ/Κ.
μα αυτο εγραψα..ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ οχι με το σταυρο...
(εχω κατασκευασει μονος μου μοχλους οπως τα ηλεκτρονικα παλια για να παιζω τα mame..)
pilot-stelios έγραψε: ↑Φιλε μου αν εννοεις οτι το joystik σου με το οποιο εμαθες εχει 2 αναλογικους μοχλους(και δεν εμαθες με τον σταυρο!!) τοτε η δουλεια σου στον εξομειωτη δεν πηγε χαμενη.
Στελιο εσύ δεν "μετρας" εισαι "ειδικη" περίπτωση
χαχαχαχαχαχα
pro8 έγραψε: ↑ωραια... για αρχη πηρα αυτη την τ/κ, θα μου ειναι χρησιμη και για αργοτερα
Φιλε μου, θα πρέπει να ρωτήσεις εκει που την πείρες, εαν υπάρχει καλόδιο
ρωτησα τηλεφωνικως και μου ειπε οτι εχει στο site..Φιλε μου, θα πρέπει να ρωτήσεις εκει που την πείρες, εαν υπάρχει καλόδιο
Αλλά, που ξερω ποιο ειναι συμβατο..ασε που το πιο φθηνο που
προσεξα φιλε μου εχει 30 ευρο...ωχχχ που εμπλεξα ακριβο το αθλημα!!!
Αγαπητέ pro8
Το χόμπυ του αερομοντελισμού κάθε άλλο παρά ακριβό είναι στις μέρες μας.
Όταν είχα ξεκινήσει τον τ/κ αερομοντελισμό (περί τα μέσα της δεκαετίας του '80), μια τηλεκατεύθυνση τετρακάναλη αναλογική π.χ. Multiplex Combi Sport είχε περί τις διακόσιες χιλιάδες δραχμές. Ένα αεροπλανάκι (δεν υπήρχαν έτοιμα) κόστιζε τελειωμένο -με κινητήρα χαμηλού κυβισμού π.χ.25αράκι- περί τις 300.000 δραχμές........Άρα 300.000+200.000=500.000 δραχμές για ένα εκπαιδευτικό, που σου έβγαινε και το λάδι να το φτιάξεις ξυλάκι-ξυλάκι.......
Αν σήμερα αδερφέ σου φαίνονται πολλά τα 200 ευρώ που κάνουν τα αεροπλανάκια (Park flyers) ready to fly , τότε η συμβουλή μου είναι να το αφήσεις το χόμπυ. Μην ασχοληθείς γιατί θα κάνεις κακό και σε σένα αλλά και σε κανένα περαστικό εκεί κοντά που θα πετάς.
Κανένας συνειδητοποιημένος μοντελιστής δεν σκέφτεται τα 30 ευρώ....
Αυτό που θα πρέπει να σκέφτεσαι περισσότερο αν τελικά ασχοληθείς είναι η ασφάλεια πτήσεων και συνήθως το "φθηνό" δεν το "τρώνε" ούτε τα ψάρια....
Το χόμπυ του αερομοντελισμού κάθε άλλο παρά ακριβό είναι στις μέρες μας.
Όταν είχα ξεκινήσει τον τ/κ αερομοντελισμό (περί τα μέσα της δεκαετίας του '80), μια τηλεκατεύθυνση τετρακάναλη αναλογική π.χ. Multiplex Combi Sport είχε περί τις διακόσιες χιλιάδες δραχμές. Ένα αεροπλανάκι (δεν υπήρχαν έτοιμα) κόστιζε τελειωμένο -με κινητήρα χαμηλού κυβισμού π.χ.25αράκι- περί τις 300.000 δραχμές........Άρα 300.000+200.000=500.000 δραχμές για ένα εκπαιδευτικό, που σου έβγαινε και το λάδι να το φτιάξεις ξυλάκι-ξυλάκι.......
Αν σήμερα αδερφέ σου φαίνονται πολλά τα 200 ευρώ που κάνουν τα αεροπλανάκια (Park flyers) ready to fly , τότε η συμβουλή μου είναι να το αφήσεις το χόμπυ. Μην ασχοληθείς γιατί θα κάνεις κακό και σε σένα αλλά και σε κανένα περαστικό εκεί κοντά που θα πετάς.
Κανένας συνειδητοποιημένος μοντελιστής δεν σκέφτεται τα 30 ευρώ....
Αυτό που θα πρέπει να σκέφτεσαι περισσότερο αν τελικά ασχοληθείς είναι η ασφάλεια πτήσεων και συνήθως το "φθηνό" δεν το "τρώνε" ούτε τα ψάρια....
-
Nεος,ωραιος :p και ψαρας..θελει βοηθεια!
Συμφωνώ απόλυτα με το πάνω μήνυμα, μια που το θέμα το δικό σου, όπως και άλλων που προβληματίζονται με 30 ~ 50 euro, το συζητήσαμε εκτενώς εχθές.
Στη συζήτησή μας με τον Τρύφωνα όμως, τέθηκε και άλλο θέμα που δεν ανέφερε εδώ και μάλλον θα έπρεπε να το κάνει, για να μη μείνει αρνητική εικόνα. Γνωρίζω καλά τον Τρύφωνα και ξέρω ότι ΔΕΝ είναι αυτή η πρόθεσή του.
Λέγαμε λοιπόν, ότι είναι προτιμότερο για κάποιον που δυσκολεύεται πολύ οικονομικά, αλλά που θέλει να ασχοληθεί με το μοντελισμό να ζητήσει ή να δανειστεί ένα αεροπλάνο και έναν πομπό, παρά να αγοράσει αμφίβολλης ποιότητας μοντέλο και να ρισκάρει τόσο τη δική του ακεραιότητα, όσο και άλλων ή να απογοητευθεί με το hobby, γιατί το ευτελές προϊόν δεν εργάζεται όπως πρέπει.
Δεν πρέπει να κάνουμε πειράματα, για να μην προκαλούμε την τύχη μας. Εσείς δε οι νεοφερμένοι στο μοντελισμό, δεν πρέπει να ξεχνάτε επίσης ότι ΠΟΤΕ δεν ξεκινάτε μόνοι σας.
Τις πρώτες πτήσεις, μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε και με μοντέλα φίλων που πρόθυμοι και με χαρά είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν.
Μπορεις να βρεις αξιόλογα εκπαιδευτικα ολοκληρωμένα μοντελά με αξία απο 150e έως και 250e
(υπάρχει για παράδειγμα Cessna εκπαιδευτική τετρακάναλη, πανέτοιμη για πτήση, με τριφασικό μοτέρ και lipo μπαταρία, με πομπό 2.4G ΚΑΙ με simulator (για εκπαίδευση στο pc), με κόστος 170e περίπου που πετάει πανέμορφα. Είναι ακριβά όλα αυτά; ).
Στη συζήτησή μας με τον Τρύφωνα όμως, τέθηκε και άλλο θέμα που δεν ανέφερε εδώ και μάλλον θα έπρεπε να το κάνει, για να μη μείνει αρνητική εικόνα. Γνωρίζω καλά τον Τρύφωνα και ξέρω ότι ΔΕΝ είναι αυτή η πρόθεσή του.
Λέγαμε λοιπόν, ότι είναι προτιμότερο για κάποιον που δυσκολεύεται πολύ οικονομικά, αλλά που θέλει να ασχοληθεί με το μοντελισμό να ζητήσει ή να δανειστεί ένα αεροπλάνο και έναν πομπό, παρά να αγοράσει αμφίβολλης ποιότητας μοντέλο και να ρισκάρει τόσο τη δική του ακεραιότητα, όσο και άλλων ή να απογοητευθεί με το hobby, γιατί το ευτελές προϊόν δεν εργάζεται όπως πρέπει.
Δεν πρέπει να κάνουμε πειράματα, για να μην προκαλούμε την τύχη μας. Εσείς δε οι νεοφερμένοι στο μοντελισμό, δεν πρέπει να ξεχνάτε επίσης ότι ΠΟΤΕ δεν ξεκινάτε μόνοι σας.
Τις πρώτες πτήσεις, μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε και με μοντέλα φίλων που πρόθυμοι και με χαρά είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν.
Μπορεις να βρεις αξιόλογα εκπαιδευτικα ολοκληρωμένα μοντελά με αξία απο 150e έως και 250e
(υπάρχει για παράδειγμα Cessna εκπαιδευτική τετρακάναλη, πανέτοιμη για πτήση, με τριφασικό μοτέρ και lipo μπαταρία, με πομπό 2.4G ΚΑΙ με simulator (για εκπαίδευση στο pc), με κόστος 170e περίπου που πετάει πανέμορφα. Είναι ακριβά όλα αυτά; ).
Η γιαγιά μου, η συγχωρεμένη, έλεγε:
"Ειμαι πολύ φτωχή, για να αγοράζω φτηνά"
Και μετά από πολλά χρονια καταλαβα τι εννοούσε!
Διότι καλύτερα να αγοράσεις ΕΝΑ και ΚΑΛΟ και να το κρατησεις, παρά μια "μουφα" που θα σε βάλει σε πολύ περισσότερα εξοδα στην διάρκεια του χρόνου. Ετσι και στα R/C. Αγοράζεις για παραδειγμα, μαπα Τ/Κ και εξαιτίας της χανει 2-3 αεροπλάνα. Βαζεις φτινά serbo και χάνεις αλλα 2. Κάλιο να έχω ΕΝΑ αεροπλάνο αξιόπλοο, παρά 3-4 που κάθε φορά που προσγειόνονται κάνω τον σταυρό μου.
Συνεπώς παιδες, μην τσιγκουνεύεστε χρήματα από "περιφεριακα". Αυτά ειναι που στηρίζουν και βελτιώνουν την ποιήτητα των r/c μας. (και που μενουν σε περίπτωση ατυχήματος).
Αν θες να "κόψεις" χρήματα, κόψε από το μεγεθος όχι από την ποιήτητα.
Εκανα πλούσιο το "Κινεζο" μεχρι να το πάρω χαμπάρι, αλλα εμαθα.
"Ειμαι πολύ φτωχή, για να αγοράζω φτηνά"
Και μετά από πολλά χρονια καταλαβα τι εννοούσε!
Διότι καλύτερα να αγοράσεις ΕΝΑ και ΚΑΛΟ και να το κρατησεις, παρά μια "μουφα" που θα σε βάλει σε πολύ περισσότερα εξοδα στην διάρκεια του χρόνου. Ετσι και στα R/C. Αγοράζεις για παραδειγμα, μαπα Τ/Κ και εξαιτίας της χανει 2-3 αεροπλάνα. Βαζεις φτινά serbo και χάνεις αλλα 2. Κάλιο να έχω ΕΝΑ αεροπλάνο αξιόπλοο, παρά 3-4 που κάθε φορά που προσγειόνονται κάνω τον σταυρό μου.
Συνεπώς παιδες, μην τσιγκουνεύεστε χρήματα από "περιφεριακα". Αυτά ειναι που στηρίζουν και βελτιώνουν την ποιήτητα των r/c μας. (και που μενουν σε περίπτωση ατυχήματος).
Αν θες να "κόψεις" χρήματα, κόψε από το μεγεθος όχι από την ποιήτητα.
Εκανα πλούσιο το "Κινεζο" μεχρι να το πάρω χαμπάρι, αλλα εμαθα.
-
H παραπάνω πρόταση είναι ακριβώς στο ποσό που θές να διαθέσεις
Στο θέμα του usb στο είπα και σε απάντηση στο ΠΜ που μου έστειλες ότι πρέπει να πάρεις διαβεβαίωση ότι θα δουλέψει γιατί δεν θα είσαι ο πρώτος που πήρε και βρέθηκε με ένα ακόμη άχρηστο καλώδιο στο συρτάρι (μαζί με εμένα όταν πήρα καλώδιο usb για την spectrum.......... και κανα δυο που ξέρω ακόμη)
Η λύση με καλώδιο minijack που σου είπα είναι οικονομική και δουλεύει
Θα ήθελα ακόμη να σου πώ και την δική μου άποψη οτι ο μοντελισμός είναι τόσο ακριβός όσο μπορείς η θες να αντέξεις
Μπορείς να κάνεις το κέφι σου και να πετάς με fun flyer η και με μοντέλα απαιτήσεων
Υπάρχουν φυσικά κάποια κατώτερα όρια για λόγους ασφαλείας αλλα μπορείς να πετάξεις με ένα μοντέλο που θα φτιάξεις μόνος σου από depron, ένα έτοιμο πακέτο η ακόμα ενα τεράστιο ΑRF υψηλού κόστους (δεν μιλάμε για παιχνίδια τύπου jambo, που δεν πετάνε ..............αλλά πετάνε τα λεφτά σου........μιλάμε για μοντελισμό)
Εμείς εδώ ήδη σου δώσαμε απλές και καλές λύσεις
Ξεκίνα με αυτό που μπορείς και στην πορεία θα δεις αν σου αρέσει και το ξανασυζητάμε
Την τηλεκατεύθυνση που παρήγγειλες την έχω ένα χρόνο σχεδόν και έχω πετάξει με αυτή πολλές ώρες χωρίς ποτέ να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα Ακόμη και στο βουνό δίπλα στις κεραίες βολτάριζε ο Στέφανος το easystar και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα πρόσεξε όμως είναι μόνο για parkflyer μοντέλα
Στο θέμα του usb στο είπα και σε απάντηση στο ΠΜ που μου έστειλες ότι πρέπει να πάρεις διαβεβαίωση ότι θα δουλέψει γιατί δεν θα είσαι ο πρώτος που πήρε και βρέθηκε με ένα ακόμη άχρηστο καλώδιο στο συρτάρι (μαζί με εμένα όταν πήρα καλώδιο usb για την spectrum.......... και κανα δυο που ξέρω ακόμη)
Η λύση με καλώδιο minijack που σου είπα είναι οικονομική και δουλεύει
Θα ήθελα ακόμη να σου πώ και την δική μου άποψη οτι ο μοντελισμός είναι τόσο ακριβός όσο μπορείς η θες να αντέξεις
Μπορείς να κάνεις το κέφι σου και να πετάς με fun flyer η και με μοντέλα απαιτήσεων
Υπάρχουν φυσικά κάποια κατώτερα όρια για λόγους ασφαλείας αλλα μπορείς να πετάξεις με ένα μοντέλο που θα φτιάξεις μόνος σου από depron, ένα έτοιμο πακέτο η ακόμα ενα τεράστιο ΑRF υψηλού κόστους (δεν μιλάμε για παιχνίδια τύπου jambo, που δεν πετάνε ..............αλλά πετάνε τα λεφτά σου........μιλάμε για μοντελισμό)
Εμείς εδώ ήδη σου δώσαμε απλές και καλές λύσεις
Ξεκίνα με αυτό που μπορείς και στην πορεία θα δεις αν σου αρέσει και το ξανασυζητάμε
Την τηλεκατεύθυνση που παρήγγειλες την έχω ένα χρόνο σχεδόν και έχω πετάξει με αυτή πολλές ώρες χωρίς ποτέ να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα Ακόμη και στο βουνό δίπλα στις κεραίες βολτάριζε ο Στέφανος το easystar και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα πρόσεξε όμως είναι μόνο για parkflyer μοντέλα