Nεος,ωραιος :p και ψαρας..θελει βοηθεια!
Απάντηση: Nεος,ωραιος :p και ψαρας..θελει βοηθεια!
τα πολλα τα λογια ειναι φτωχια και ισως δεν εγινα κατανοητος...
δεν εχω προβλημα να δωσω χρηματα,(ποσο ακομη για κατι που ποθω πολυ)απλα μου εκανε εντυπωση οτι ενα καλωδιο usb αξιζει 30 ευρο!
Απο την αλλη ειμαι ασχετος τελιως με το θεμα και ζητησα τις συμβουλες σας γιατι ημουν ετοιμος να σκασω 500 ευρο για ενα θερμικο που ΣΙΓΟΥΡΑ
στην πρωτη μου πτηση θα πηγαινε ΚΟΥΒΑ!
ε ναι λοιπον παιδια,μη τα βραζετε ολα σε ενα καζανι!
δεν ηξερα ουτε για εξωμοιωτη ουτε τιποτα..
αρχησα με τα βηματα που με καθοδηγησατε εσεις..πηρα ενα ανεμοπτερο ετοιμο για πτηση και επισης μια τ/κ που μου προτεινε ο Αντώνης την οποια περιμενω ακομη!
δεν εχω προβλημα να δωσω χρηματα,(ποσο ακομη για κατι που ποθω πολυ)απλα μου εκανε εντυπωση οτι ενα καλωδιο usb αξιζει 30 ευρο!
Απο την αλλη ειμαι ασχετος τελιως με το θεμα και ζητησα τις συμβουλες σας γιατι ημουν ετοιμος να σκασω 500 ευρο για ενα θερμικο που ΣΙΓΟΥΡΑ
αρχησα με τα βηματα που με καθοδηγησατε εσεις..πηρα ενα ανεμοπτερο ετοιμο για πτηση και επισης μια τ/κ που μου προτεινε ο Αντώνης την οποια περιμενω ακομη!
pro8 έγραψε: ↑τα πολλα τα λογια ειναι φτωχια και ισως δεν εγινα κατανοητος...
Είσαι στον σωστό δρόμο!+(*)
να σας πω και την αποψη μου μιας και το ειχατε συζητηση χθες.
ο χωρος του αερομοντελισμου ειναι ακριβος...ειτε θελεις να ασχοληθεις ειτε οχι.αυτο μπορει να συμβαινει για πολλους λογους!
το θεμα ομως ειναι οτι ο λαθος χειρισμος μπορει να στοιχησει πολυ ακριβα!
παραδειγμα
περασα χθες απο ενα hobby-shop της περιοχης μου.
του ειπα οτι ειμαι πιο αρχαριος και απ'τους αρχαριους και θα ηθελα να ξεκινησω με κατι εκαπιδευτικο!
ηθελε να μου φορτωσει...ασε καλυτερα να μην σας πω και γω και μου ειπε οτι το μονο δυσκολο ειναι η προσγειωση οτι και να παρεις..
ο χωρος του αερομοντελισμου ειναι ακριβος...ειτε θελεις να ασχοληθεις ειτε οχι.αυτο μπορει να συμβαινει για πολλους λογους!
το θεμα ομως ειναι οτι ο λαθος χειρισμος μπορει να στοιχησει πολυ ακριβα!
παραδειγμα
περασα χθες απο ενα hobby-shop της περιοχης μου.
του ειπα οτι ειμαι πιο αρχαριος και απ'τους αρχαριους και θα ηθελα να ξεκινησω με κατι εκαπιδευτικο!
ηθελε να μου φορτωσει...ασε καλυτερα να μην σας πω και γω και μου ειπε οτι το μονο δυσκολο ειναι η προσγειωση οτι και να παρεις..
Γεια, εγω ασχολουμαι κανα χρονο. Λοιπον οτι μου γυαλιζει το αγοραζω...εχω καμια 10αρια αεροπλανα και μπολικα ελικοπτερα. Οταν λεω να παω για πτηση σκεφτομαι: να παρω και το easy star; Το παιρνω. Φτανω στο πεδιο και λεω να κανω μια με το easy να δω τον αερα. Αμα το σηκωσω λεω, που να το κατεβαζεις τωρα, που να συναρμολογεις και το αλλο. Περναει η ωρα χαλαει και ο καιρος...Ετσι εχω ελαχιστες απωλειες στη συλλογη μου (`M`) και καθε βραδυ τα θαυμαζω πανω στη ντουλαπα. Εκτος απο το easy star μια λιγο πιο απαιτητικη επιλογη ειναι το cesna 182 της STmodel, καλοπεταχτο και φτηνο τα καταφερνει και με τον αερα. Ομως δεν εχει την αντοχη του easy star στις 'δυσκολες' προσγειωσεις και ουτε κατα διανοια την επισκευασιμοτητα του. Επισης οι πτησεις του cesna περιοριζοντα στα γνωστα 12 15 min αναλογα με την μπαταρια. Παντως αν εχεις λιωσει στον εξομοιωτη μπορεις να παρεις το ρισκο του cesna, και με assistance απο εμπειρο. Επισης υπαρχει το Fun Cub της multiplex αλλα εκτος budget. Που λες, η τελευταια περιπετεια του easy μου βρισκεται στο thread ανεμοπτερα fpv. Δε λεω να το σκυλοβαρεθω το ρημαδι, ουτε αυτο με βαριεται.
μου το εδωσε ενας φιλος used..50 euro για να ξεκινησω!
http://www.hobbistas-rc.gr/index.php?act=viewProd&productId=11
http://www.hobbistas-rc.gr/index.php?act=viewProd&productId=11
-
pro8 έγραψε: ↑να σας πω και την αποψη μου μιας και το ειχατε συζητηση χθες.
Είναι η άποψή σου, επειδή δεν είχες την εικόνα του μοντελισμού και του κόστους που είχαμε εμείς παλιότερα (σου το εξήγησε ο Τρύφωνας).
Αυτό δε το "είναι ακριβό, είτε θέλεις να ασχοληθείς, είτε όχι, για πολλούς λόγους" είναι εντελώς ασαφές και δε μπορώ να το εννοήσω.
Ο μοντελισμός είναι φθηνός πλέον και ανταποδοτικός. Χρειάζεται έρευνα και λίγο διάβασμα στην αρχή, αργότερα τον βρίσκεις το δρόμο σου.
Αν θες να συζητήσουμε για τις "επενδυτικές" μας προτεραιότητες, να το δεχτώ. Για ακριβό hobby όμως, δεν το δέχομαι. Πόσο κοστίζει ένα playstation?
(τέτοια συζήτηση αν προκύψει, να γίνει σε νέο thread).
-
το μοντελάκι αυτό το έχω πετάξει (φίλος το πήρε από την diamantino)
Αν είναι σε καλή κατάσταση τότε ετοιμάσου για αναβαθμίσεις που σίγουρα χρειάζεται
Η nimh μπαταρίες που έχει είναι για κλάματα γι αυτό πάρε lipo και εν καιρό βάλε στο πρόγραμμα και μοτέρ διότι αν φυσάει είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσεις πίσω
με την lipo θα μπορέσεις να πάρεις και λίγο χρόνο παραπάνω στην πτήση και η διαφορά στη δύναμη είναι απίστευτή αλλά γρήγορα θα σε αφήσει το μοτερ διότι είναι παντελώς της πλάκας
κατά τα άλλα πετάει εύκολα και είναι μια χαρά για αρχάριο………….. έχει και ανταλλακτικό φτερό αν χρειαστεί (που λόγω ποιότητας σίγουρα θα το χρειαστείς)
όταν είσαι έτοιμος μπορούμε να κανονίσουμε να πετάξουμε παρέα αφού του κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους και ζύγισμα
η tc που είχε το πακέτο του φίλου μου ήταν για πέταμα μια και έκανε συνεχώς διακοπές και τρεμουλίασματα ( το κυνηγούσαμε για να ξαναβρεί σήμα ......ήταν απίστευτο)
δεν κάνει ούτε για 100 μέτρα Ελπίζω να μή την βάλεις
Αν είναι σε καλή κατάσταση τότε ετοιμάσου για αναβαθμίσεις που σίγουρα χρειάζεται
Η nimh μπαταρίες που έχει είναι για κλάματα γι αυτό πάρε lipo και εν καιρό βάλε στο πρόγραμμα και μοτέρ διότι αν φυσάει είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσεις πίσω
με την lipo θα μπορέσεις να πάρεις και λίγο χρόνο παραπάνω στην πτήση και η διαφορά στη δύναμη είναι απίστευτή αλλά γρήγορα θα σε αφήσει το μοτερ διότι είναι παντελώς της πλάκας
κατά τα άλλα πετάει εύκολα και είναι μια χαρά για αρχάριο………….. έχει και ανταλλακτικό φτερό αν χρειαστεί (που λόγω ποιότητας σίγουρα θα το χρειαστείς)
όταν είσαι έτοιμος μπορούμε να κανονίσουμε να πετάξουμε παρέα αφού του κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους και ζύγισμα
η tc που είχε το πακέτο του φίλου μου ήταν για πέταμα μια και έκανε συνεχώς διακοπές και τρεμουλίασματα ( το κυνηγούσαμε για να ξαναβρεί σήμα ......ήταν απίστευτο)
αυτο μου εκανε εντυπωση..μολις δινω λιγο ενταση στον αριστερο δεκτι της τ/κ κοβει ο κινητηρας και μετα πρεπει να βρω το καταλληλο σημειο παλι για να συνεχισει.το σημα χανει?ηθελα σημερα να δοκιμασω την πρωτη μου πτηση αλλα ο καιρος δε βοηθησε!
Γεια, συμφωνω απολυτως. Π.χ. εχω ενα blade mcx, ενα msr, ενα 400,και ενα walkera 4#6...αν επρεπε να κρατησω μονο 1 θα κραταγα το Honey Bee FP που επισης εχω. Με το πραγματακι των 60e εχω περασει θαυμα, ο καθενας μπορει να το εχει και να το συντηρει, τα ρεστα ειναι πλεονασμος. Απλα στο μοντελισμο υπαρχει πολυς χωρος για ψαξιμο εξειδικευση και τα γουστα πλερωνονται...Αν θες να κανεις τα απαραιτητα παντως δεν θελει ναχεις καραβια._Β_Ο
-
αυτό το κάνει επειδή είναι ψόφια η μπαταρία και κόβει το speedcontrol
Μη προσπαθείσεις μόνος όσο και αν το θές γιατι θα σπάσει αμέσως και θα χάσεις όλη την χαρά
πάρε αμέσως μπαταρία και φορτιστή lipo
Μη προσπαθείσεις μόνος όσο και αν το θές γιατι θα σπάσει αμέσως και θα χάσεις όλη την χαρά
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑αυτό το κάνει επειδή είναι ψόφια η μπαταρία και κόβει το speedcontrol
αυτο θα κανω...που μπορω να βρω?
νομιζω ειναι στα 9.6volt επισης
αν εβαζα και μπαταρια με περισσοτερα μΑh ?
*μου εκανε εντυπωση το υλικο κατασκευης της ατρακτου..ειναι για πολλες πτωσης:p
ευχαριστω πολυ για το χρονο σας παιδια..με κανετε πολυ χαρουμενο!
-
οι μπαταρίες σου είναι παλιές.......όσο και να τις φορτίζεις δεν θα κάνουν τίποτα
θα πάρεις lipo σαν αυτή http://www.planodio.gr/shop/turnigy-2200mah-3s-20c-lipo-pack.html
μαζι με ένα φορτιστή μόνο για lipo
ο φορτιστής και η μπαταρία θα σου μείνουν και για το επόμενο μοντέλο οπότε μη σκεφτείς το κόστος ούτε και να κάνεις υπερβολές
θα πάρεις lipo σαν αυτή http://www.planodio.gr/shop/turnigy-2200mah-3s-20c-lipo-pack.html
ο φορτιστής και η μπαταρία θα σου μείνουν και για το επόμενο μοντέλο οπότε μη σκεφτείς το κόστος ούτε και να κάνεις υπερβολές
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑οι μπαταρίες σου είναι παλιές.......όσο και να τις φορτίζεις δεν θα κάνουν τίποτα
οκ thanks..
Μπορεις επισης να μου προτεινεις ενα φορτιστη για αυτες τις μπαταριες?
σιγουρα κανουν,δε παιζει ρολλο η τα mΑh και τα volt για τον κινητηρα?
-
ναι κάνει η μπαταρία για το μοντέλο αυτό απλά θα αλλαξεις βίσμα (στο μοντέλο)
φορτιστές υπάρχουν για όλα τα βαλάντια ........ψάξε λίγο αλλα δεν χρειάζεται να είναι και πολύ ακριβός ..........για αρχή
φορτιστές υπάρχουν για όλα τα βαλάντια ........ψάξε λίγο αλλα δεν χρειάζεται να είναι και πολύ ακριβός ..........για αρχή
Με 100 περίπου ευρώ πέρνεις φωρτιστή 50-70 watt που φωρτίζεις από 2σελη εως 6σελη. Θα σου χρειαστεί ειτε μεινεις σε ηλεκτρικά είτε καταλήξεις σε θερμικά. Ακόμα εχω τον 1ο μου φορτιστή!!+(*)