Kατασκευή foam αεροπλάνου από σχέδια..
-
Απάντηση: Kατασκευή foam αεροπλάνου από σχέδια..
Μια χαρά.....
Ρε συ που είναι αυτός ο χώρος....;
Ρε συ που είναι αυτός ο χώρος....;
Καλημέρα
Εγώ δεν θα απαντήσω με το γνωστό .....κάπου στην Αττική...!@/-=}{{
Είναι στον τροχόδρομο του Ελληνικού, κάποια φορά που είχε έκθεση και μπορέσαμε να μπούμε. Δυστυχώς αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα.wμπιελάρ. . Ετσι μπήκαν οι μήτρες στο τραπέζι και ετοιμάζεται το επόμενο με πολλές βελτιώσεις.
Εγώ δεν θα απαντήσω με το γνωστό .....κάπου στην Αττική...!@/-=}{{
Είναι στον τροχόδρομο του Ελληνικού, κάποια φορά που είχε έκθεση και μπορέσαμε να μπούμε. Δυστυχώς αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα.wμπιελάρ. . Ετσι μπήκαν οι μήτρες στο τραπέζι και ετοιμάζεται το επόμενο με πολλές βελτιώσεις.
καλησπερα.ρε παιδια στην θεσσαλονικη αεροπλανα απο depron και ερρ που πηγαινετε και πετατε;
Εγω συνηθως παω με τον greecepilot στο LIDL απο κατω στα κωνσταντινουπολιτικα. Έχει μια αρκετα μεγαλη αλανα.
Εγω συνηθως παω με τον greecepilot στο LIDL απο κατω στα κωνσταντινουπολιτικα. Έχει μια αρκετα μεγαλη αλανα.
-
Πολύ μούφα ήταν όλο αυτό :D .....anyway
lytrasm έγραψε: ↑
Την επόμενη μέρα που το κατεβάσαμε ...είχε τόσα σπασίματα που θεωρήθηκε μπιελάρ. . Ετσι μπήκαν οι μήτρες στο τραπέζι και ετοιμάζεται το επόμενο με πολλές βελτιώσεις.
Xaxaxaxaxa....δε πειράζει.
Σκεφτόμουν αν γίνεται να φτιάξει κάποιος ένα πολύ ελαφρύ σκελετό πτέρυγας και να τον έντυνε με depron.....πιστεύεις θα δούλευε;
καλησπέρα Κώστα
Εχω φτιάξει πάνω απο δέκα πτέρυγες με depron. Ενοώ κανονική κατασκευή με ribs ,δοκάρι κλπ. Συνήθως το δοκάρι είναι βέργα carbon μέσα σε δοκαράκι από depron ή σκληρό πηχάκι ξύλου. Σε κάποια σημεία πχ στο σημείο έδρασης στην άτρακτο χρησιμοποιώ και λίγη μπάλσα για ενίσχυση καμιά φορά, ανάλογα με το μέγεθος της πτέρυγας. Μπορεί επίσης όλος ο σκελετος να είναι μπάλσα και ή επικάλυψη depron 3mm. Οταν ντυθεί με monocote έχει απίστευτη αντοχή και είναι πανάλαφρη.
Στις φωτογραφίες η πτερυγα είναι εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένη με depron. Επικάλυψη ,νομείς και δοκάρι σχήματος Η με καρμπονόβεργα στην μέση. Το ίδιο η πτέρυγα του slow stick. Η πτέρυγα έχει αεροτομή clark Y και έχει μετατρέψει το αεροπλανάκι της GWS σε αεροπλάνο επιδόσεων αφού εκτελεί όλα τα ακροβατικά.
Εχω φτιάξει πάνω απο δέκα πτέρυγες με depron. Ενοώ κανονική κατασκευή με ribs ,δοκάρι κλπ. Συνήθως το δοκάρι είναι βέργα carbon μέσα σε δοκαράκι από depron ή σκληρό πηχάκι ξύλου. Σε κάποια σημεία πχ στο σημείο έδρασης στην άτρακτο χρησιμοποιώ και λίγη μπάλσα για ενίσχυση καμιά φορά, ανάλογα με το μέγεθος της πτέρυγας. Μπορεί επίσης όλος ο σκελετος να είναι μπάλσα και ή επικάλυψη depron 3mm. Οταν ντυθεί με monocote έχει απίστευτη αντοχή και είναι πανάλαφρη.
Στις φωτογραφίες η πτερυγα είναι εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένη με depron. Επικάλυψη ,νομείς και δοκάρι σχήματος Η με καρμπονόβεργα στην μέση. Το ίδιο η πτέρυγα του slow stick. Η πτέρυγα έχει αεροτομή clark Y και έχει μετατρέψει το αεροπλανάκι της GWS σε αεροπλάνο επιδόσεων αφού εκτελεί όλα τα ακροβατικά.
- Συνημμένα
-
- IMAG0021.jpg (97.45 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- zagnutz1 (4).jpg (93.68 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
Θέλω μια πτέρυγα και δεν ξέρω τι να πάρω (με μοτέρ βέβαια).....τώρα μου έβαλες ιδέες.....τρομερή δουλειά έχεις κάνει....μπράβο ρε φίλε+(*)
Τα ailerons δουλεύουν και σα elevators στη πτέρυγα;
Κώστα καλησπέρα
Τι θα σου πρότεινα: Εχω φτιάξει μια πτέρυγα με εκπέτασμα 121 cm με αεροτομή kline folgeman Kfm4 με step στο 50% συμμετρική. Ειναι απίθανη στο πέταγμα, σταθερή, δοκιμασμένη να πετά με απίστευτο αέρα, σε σημείο που όπου και να πάω να πετάξω την πέρνω πάντα μαζί μου. Με μια μπαταρία 1300 MAh 20C, ένα μοτεράκι 36 gr (Εmax 2812 1534Kv - μπορείς να το δείς στο planodios.gr) και με 6Χ4 προπέλλα πετά 10 με 12 λεπτά αφού το ρεύμα μου καταναλώνει είναι ελάχιστο .Η μπαταρία δε, έχει περιθώριο 20-25% ακόμη. Με αέρα και εκμετάλευση αυτού, έχω μείνει και 25 λεπτά στον αέρα. Από άποψη κατασκευής είναι bullet proof. Σου παραθέτω φωτογραφίες. Αν σου αρέσει σου στέλνω τα σχέδια και σου εξηγώ/βοηθάω σε σχέση με το πως φτιάχνεται. Είναι δύο απογεύματα δουλειά.
Οσο αφορά την ερώτηση σου. Οι περισσότερες πτερυγες χρησιμοποιούν elevons συνδιασμός aileron-elevator.
Τι θα σου πρότεινα: Εχω φτιάξει μια πτέρυγα με εκπέτασμα 121 cm με αεροτομή kline folgeman Kfm4 με step στο 50% συμμετρική. Ειναι απίθανη στο πέταγμα, σταθερή, δοκιμασμένη να πετά με απίστευτο αέρα, σε σημείο που όπου και να πάω να πετάξω την πέρνω πάντα μαζί μου. Με μια μπαταρία 1300 MAh 20C, ένα μοτεράκι 36 gr (Εmax 2812 1534Kv - μπορείς να το δείς στο planodios.gr) και με 6Χ4 προπέλλα πετά 10 με 12 λεπτά αφού το ρεύμα μου καταναλώνει είναι ελάχιστο .Η μπαταρία δε, έχει περιθώριο 20-25% ακόμη. Με αέρα και εκμετάλευση αυτού, έχω μείνει και 25 λεπτά στον αέρα. Από άποψη κατασκευής είναι bullet proof. Σου παραθέτω φωτογραφίες. Αν σου αρέσει σου στέλνω τα σχέδια και σου εξηγώ/βοηθάω σε σχέση με το πως φτιάχνεται. Είναι δύο απογεύματα δουλειά.
Οσο αφορά την ερώτηση σου. Οι περισσότερες πτερυγες χρησιμοποιούν elevons συνδιασμός aileron-elevator.
- Συνημμένα
-
- kfm-airfoils-60percent.jpg (57.31 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Divinity2.jpg (88.12 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Divinity1.jpg (93.48 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Divinity3.jpg (94 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
Για χαρά φίλε μου,
Νομίζω ότι έχεις φτιάξει αυτό που ακριβώς ψάχνω..... +(*)
Βασικά θέλω να πετάω από πλαγιά...(shoaring όμως...λόγω θάλασσας). Από ότι κατάλαβα η πτέρυγα σου πετά και δυναμικά με πολύ αέρα...αλλά και θερμικά μιας και το ολικό βάρος της πρέπει να είναι αρκετά χαμηλό...αλλά και σχεδόν 1300mm wing span.....τρομερό.
Τουτέστιν....ξεκινάμε το project.
Πως το φτιάχνω;
Υ.Γ Φίλε σε ευχαριστώ!!!(2f)
Με αέρα και εκμετάλευση αυτού, έχω μείνει και 25 λεπτά στον αέρα. Από άποψη κατασκευής είναι bullet proof. Σου παραθέτω φωτογραφίες. Αν σου αρέσει σου στέλνω τα σχέδια και σου εξηγώ/βοηθάω σε σχέση με το πως φτιάχνεται. Είναι δύο απογεύματα δουλειά.
Βασικά θέλω να πετάω από πλαγιά...(shoaring όμως...λόγω θάλασσας). Από ότι κατάλαβα η πτέρυγα σου πετά και δυναμικά με πολύ αέρα...αλλά και θερμικά μιας και το ολικό βάρος της πρέπει να είναι αρκετά χαμηλό...αλλά και σχεδόν 1300mm wing span.....τρομερό.
Πως το φτιάχνω;
-
DAPIAS έγραψε: ↑καλησπερα.ρε παιδια στην θεσσαλονικη αεροπλανα απο depron και ερρ που πηγαινετε και πετατε;
Καλησπέρααααα:))..Όντως , υπάρχει κόσμος που πετάει μικρά ηλεκτρικά από EPP και DEPRON κάπου εδώ στην Θεσσαλονίκη??Και αν ναι , που???_P_P
John Χάλαρης έγραψε: ↑Για χαρά φίλε μου,
Πως το φτιάχνω;
Aς ξεκινήσουμε λοιπόν. Χρειάζεσαι έναι κομματι depron 6 μμ και βέργες carbon 2 x 4mm 1 x 3mm. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πηχάκι ξύλινο αλλά από σκληρο ξύλο.
Ακολούθα τις φώτο με τα βήματα που έφτιαξα στο paint για διευκόλυνση σου και συνεχίζουμε...
- Συνημμένα
-
- Star wingDimensions[3].jpg (38.66 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Star wingDimensions[2].jpg (42.89 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Star wingDimensions[1].jpg (42.24 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
Συνέχεια κατασκευής. Κώστα ακολούθα τα Βήματα σύμφωνα με τις φώτο....επεται συνέχεια
- Συνημμένα
-
- Star%20wingDimensions[8].jpg (22.89 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Star%20wingDimensions[7].jpg (50.92 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Star%20wingDimensions[6].jpg (61.5 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Star%20wingDimensions[5].jpg (40.89 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Star%20wingDimensions[4].jpg (64.41 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
Αυτά για σήμερα.....
- Συνημμένα
-
- Divinity_Dimensions[10].jpg (67.43 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Starwing wing tips[1].jpg (52.45 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Star%20wingDimensions[9).jpg (16.5 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
Φίλε....απλά δεν υπάρχεις!!!!
Δε μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι από depron μπορείς να φτιάξεις τέτοια πράματα.
Respect......πάω να πάρω depron.
Δε μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι από depron μπορείς να φτιάξεις τέτοια πράματα.
Respect......πάω να πάρω depron.
συνέχεια............
- Συνημμένα
-
- SANY0032.jpg (77.98 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- SANY0031.jpg (87.72 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- SANY0029.jpg (85.24 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Βήμα 12.JPG (61.02 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- Βήμα 11.JPG (63.62 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
συνέχεια....
- Συνημμένα
-
- SANY0041.jpg (90.69 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- SANY0040.jpg (86.26 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- SANY0039.jpg (86 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- SANY0035.jpg (45.55 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
-
- SANY0034.jpg (92.34 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές