χτυπημένη lipo

μανος

χτυπημένη lipo

Δημοσίευση από μανος »

καλησπερα σας.οπως θα δειτε εγδαρα την μπαταρια!@/-=}{{,εχει σχιστει το εξωτερικο καλλυμα(μπλε) και εχει ανοιξει λιγο το αλουμινακι απο το ενα στοιχειο.η μπαταρια ειναι σχεδον καινουρια για πειτε μου ,επαθε ζημια?ειναι για φουντο η την κραταω απλα προσεχω παραπανω?η αποψη σας σημαντικη!ευχαριστω πολυ+(*)
Συνημμένα
DSC03833.jpg
DSC03833.jpg (84.95 KiB) Προβλήθηκε 153 φορές
DSC03830.jpg
DSC03830.jpg (94.85 KiB) Προβλήθηκε 153 φορές
ditman

Απάντηση: lipo

Δημοσίευση από ditman »

Προσωπικά δε θα το σκεφτόμουνα καθόλου: το χτυπημένο σελ θα είχε πάρει πόδι και θα συνέδεα τα υπόλοιπα, ώστε να έχω μια καλή μπαταρία με λιγότερα σελς.
Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι και η μπαταρία θα στο δείξει από μόνη της: αν τη φορτήσεις και την αφήσεις κανα δυό μέρες και μετά τσεκάρεις τα σελς, το χτυπημένο μάλλον θα έχει χάσει περισσότερο βολτάζ. Επίσης, όταν δέχεται φορτίο η μπαταρία, το χτυπημένο σελ θα ρίχνει και πάλι βολτάζ πολύ χαμηλά και απότομα.
thanasisgr

Δημοσίευση από thanasisgr »

Ειχα και εγω μια μπαταρια με το ιδιο ακριβως προβλημα.Αν και στην αρχη δεν παρουσιασε καποιο προβλημα και φορτιζε κανονικα , μετα απο 15 ημερες το χτυπημενο cell επεσε στα 0.1 ν, ουτε ο φορτιστης δεν μπορουσε πια να την ''δει'' σαν 3-cell......
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Με τις χτυπημενες μπαταρίες, αναλογα με το χτύπημα, κάνετε τα ακόλουθα:

1. Ακόμα και αν δεν ειναι μεγάλο το χτύπημα ΔΕΝ την βαζετε σε σκάφος. Μπόρεί όποιαδήποτε στιγμή να τα παίξει, με αποτελεσμα ενα ανεξέλεγτο σκάφος να πεταει πάνω από κεφάλια ανυποψίαστων.
2. Την κρατατε για σεταρίσματα και δοκιμές ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ (το καλλύτερο που εχετε να κάνετε)
3. Εαν εχετε και άλλες ίδιες (sel, mha) κόβετε και πετάτε το χτυπημένο sel και κρατατε το καλό. Στο μέλλον μπορείτε να το συνδιάσετε με άλλες μπαταρίες ίδιου τύπου.
4. Εαν το χτύπημα ειναι μεγάλο, κόβετε τα καλόδια, ενωνετε κοκκινο-μαυρο και την ρίχνετε γρήγορα σε ενα κουβά νερό. Αυτη η διαδικασία θα την αποφορτήσει πλήρως. Μετα την πετατε στα ανακυκλώσιμα με ασφάλεια.

Φιλικά Γιάννης
μανος

Δημοσίευση από μανος »

καλημερα,ευχαριστω για τις απαντησεις σας ,οποτε δεν θα την κρατησω οπως ειναι.λυστε μου μια απορια αν βγαλω το ενα cell και κρατησω τα αλλα δυο αυτο τι σημαινει πρακτικα?λιγοτερα mha αρα λιγοτερο χρονο πτησης?λιγοτερη δυναμη?τι μειωνεται ουσιαστικα και τι χανω?ευχαριστω πολυ
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Ιδια mha διαφορετικά volt. Με λίγα λόγια χανεις 4,2 volt.
Αν είναι 3σελη, γίνεται 2 σελη. Απλά πραγματα :p
Παραδειγμα:
Εστω ότι εχεις ενα μοτεράκι 1000ΚV. Με 3σελη θα γύριζε με
1000 Χ 12,6= 12600 στροφές
Τώρα με την 2 σελη θα είναι 1000 Χ 7,4 = 7400 στροφες

Καταλάβες ή να κάνω και κακα?:D

Φιλικά Γιαννης
μανος

Δημοσίευση από μανος »

οποτε γιαννη το 1200kv μοτερακι που εχω θα γυριζει με 8880 στροφες,αξιζει να το βαλω ετσι πανω?θα τραβαει?(λυπησου με και μη κανεις και κακα).χαχαχα!
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

σε foam το εχεις? Ποσο βαρος εχει?
Το πιο πιθανό ειναι να πρέπει να αλλαξεις προπέλα.
Αν για παράδειγμα εχεις 8Χ6 θα πάς σε 10Χ6. Λιγοστεύοντας τις στροφές θα χάσεις ταχύτητα. Αρα για να πετάξεις θα πρέπει να πάεις ροπή και οση. Συνεπώς πρέπει να ανέβεις σε διάμετρο προπέλας.

Αν εχεις και αλλη τετοια μπαταρία μπορείς να κάνεις 2 πραγματα.
1. Να κρατησεις τα σελ που δουλεύουν περιμένοντας να κοπανήσεις και αλλη, ωστε να φτιαξεις μια νεα
2. Να τις βαλεις σε ΣΕΙΡΑ οπότε θα αποκτήσεις μια 5σελη και το αεροπλανακι θα γίνει πυραυλος!!! χαχαχαχαχα
Προσεχε όμως. Τσεκαρε εαν το μοτερ και το esc αντέχουν 5σελ

ps: Φυσικά υπάρχει και το σενάριο να την κρατήσεις 2σελη. Να εισαι σιγουρος ότι σε λίγότερο από 12 μηνες θα σου χρειαστεί για μεγαλύτερο σκάφος. χοχο
μανος

Δημοσίευση από μανος »

μαλιστα καταλαβα μου το εκανες νιανια.το αεροπλανο ειναι φοαμενιο με προπελα 9x47.επειδη εχω αλλες δυο λεω να μην μπλεξω σε αλλαγες να κρατησω τα καλα cells και αμα χρειαστω να τραβηξω απο εδω.τωρα που ουσιαστηκα θα αποθηκευτη,φανταζομαι για καιρο πρεπει να αποφορτιστει?(τα cell που θα κρατησω).
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Για επισκευή αν θέλεις δές και εδώ._Β_Ο

http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?topic=5415.0

Η μπαταρία όταν πρόκειται να αποθηκευτεί θα πρέπει η τάση του κάθε στοιχείου να πέσει στα 3.8-3.85V/cell
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

μανος έγραψε: μαλιστα καταλαβα μου το εκανες νιανια.το αεροπλανο ειναι φοαμενιο με προπελα 9x47.επειδη εχω αλλες δυο λεω να μην μπλεξω σε αλλαγες να κρατησω τα καλα cells και αμα χρειαστω να τραβηξω απο εδω.τωρα που ουσιαστηκα θα αποθηκευτη,φανταζομαι για καιρο πρεπει να αποφορτιστει?(τα cell που θα κρατησω).

Στα 3,85 περιπου ειναι για αποθήκευση, όπως λέει και ο αστερίξ
μανος

Δημοσίευση από μανος »

asterixx25 έγραψε: Για επισκευή αν θέλεις δές και εδώ._Β_Ο

http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?topic=5415.0

Η μπαταρία όταν πρόκειται να αποθηκευτεί θα πρέπει η τάση του κάθε στοιχείου να πέσει στα 3.8-3.85V/cell

οτι χρειαζομουνα για κοψε ραψε.θα ασχοληθω τις επομενες μερες ~!!για τυχον αποριες θα με ξαναδιαβασετε!=B=σας ευχαριστω ολους!
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

μανος έγραψε: οτι χρειαζομουνα για κοψε ραψε.θα ασχοληθω τις επομενες μερες ~!!για τυχον αποριες θα με ξαναδιαβασετε!=B=σας ευχαριστω ολους!

Ελπίζω όχι στις εφημερίδες_Β_Ο

χαχαχαχα
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Mogolos έγραψε: Ελπίζω όχι στις εφημερίδες_Β_Ο

χαχαχαχα

Ούτε κανένας παπάς...:D :p
pilot-stelios

Απάντηση: χτυπημένη lipo

Δημοσίευση από pilot-stelios »

Επισης φιλε μου αν εχεις καποιο θερμικο αεροπλάνο τοτε κρατα την για να δινεις ρευμα στο starter του κινητηρα...Αντι να χρειαζεται να ανοιγεις το καπο του αυτοκινητου!!Πολυ χρησιμο!!!Εμεις ολο του Μογγόλου παιρνουμε!!!
(Χεχεχεχεχε)))
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορτιστές - Μπαταρίες - Φόρτιση & Αποφόρτιση”