Βαφειο μοντελισμου???
-
Βαφειο μοντελισμου???
Γνωριζει αραγε κανεις,αν υπαρχει ενα πιο εξειδικευμενο βαφειο-ανθρωπος που να αναλαμβανει να βαψει το μοντελο μας,νιωθωντας τις..''ευθραστες'' αναγκες του?
Γνωριζοντες?????
Γνωριζοντες?????
Απάντηση: Βαφειο μοντελισμου???
θα ηταν καλο εαν καποιος μοιραζοταν μια τετοια πληροφορια μαζι μας.... υπαρχει καποιος που να δρα οπως προανεφερε ο faze?
Καλησπέρα
Μήπως μπορούν να βοηθήσουν τα άρθρα μας
<Το βάψιμο των μοντέλων >
Άρθρο Σεπτεμβρίου 2004 Νο1, Νο2, Νο3, Νο4, Νο5.
http://www.parasxosrc.gr/?p=110
Παράσχος
Μήπως μπορούν να βοηθήσουν τα άρθρα μας
<Το βάψιμο των μοντέλων >
Άρθρο Σεπτεμβρίου 2004 Νο1, Νο2, Νο3, Νο4, Νο5.
http://www.parasxosrc.gr/?p=110
Παράσχος
-
Κυριε Παρασχο,κατατοπιστικο και πολυ ενδιαφερον το τεχνικο αρθρο σας,κρατωντας το στα αγαπημενα μου,αναφορικα θα θελα να βαψω πορωδη υλικα οπως elapor,και αυτο νομιζω,λανθασμενα ισως,οτι το διαφοροποιει απο την κλασσικη βαφη σε μπαλσα,πλαστικο κ.τ.λ.π.
Με αυτο το σκεπτικο ζητησα καποιον ηδη γνωστη σαν κι εσας να μου προτεινει,με το αζημιωτο ασφαλως,να βαφτει για αρχη ενας μεντορας-mentor by multiplex,σε εναν επαγγελματικο χωρο με τις αναλογες επαγγελματικες-τεχνικες γνωσεις.
Ευχαριστω για το πολυτιμο link και ελπιζω πως στην αναζητηση μου μεσα θα βρω κατι να καλυψει την επιθυμια μου.
Φιλικα,Στεφανος.
Με αυτο το σκεπτικο ζητησα καποιον ηδη γνωστη σαν κι εσας να μου προτεινει,με το αζημιωτο ασφαλως,να βαφτει για αρχη ενας μεντορας-mentor by multiplex,σε εναν επαγγελματικο χωρο με τις αναλογες επαγγελματικες-τεχνικες γνωσεις.
Ευχαριστω για το πολυτιμο link και ελπιζω πως στην αναζητηση μου μεσα θα βρω κατι να καλυψει την επιθυμια μου.
Φιλικα,Στεφανος.
Φίλε μου Στεφανε
Χαίρομε που σου άρεσε το site μας
Με το βάψιμο σε πορώδη υλικά depron κτλ δεν έχω ασχοληθεί.
Τα χρώματα που περιγράφουμε ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για αυτού του είδους την χρήση
Πάντως υπάρχει και ο χώρος, και η διάθεση, και κάποιος εξοπλισμός να βοηθήσουμε αν χρειαστεί
Όσο για το <<αζημίωτο>> επειδή είμαστε μονό ερασιτέχνες η πληρωμή μας
θα είναι το αποτέλεσμα : Να δούμε να βγει ένα ωραίο μοντέλο να πετά .
Εκεί είναι όλα τα λεφτά
Παράσχος
Πάντως υπάρχει και ο χώρος, και η διάθεση, και κάποιος εξοπλισμός να βοηθήσουμε αν χρειαστεί
Εκεί είναι όλα τα λεφτά
Παράσχος
Παρασχος έγραψε: ↑Φίλε μου Στεφανε
Εκεί είναι όλα τα λεφτά
Παράσχος
++++ 11111 :,)<++>
Ίσως οι ασχολούντες με στατικό μοντελισμό να γνωρίζουν περισσότερα.. Γνωρίζων ότι βάφουν τα μοντέλα τους με ποικίλους τρόπους και σε ποικίλα υλικά.. Μπορεί κάνοντας μια ερώτηση σε κάποιο μοντελίστικο forum να λάβεις περισσότερες πληροφορίες..
βάφει μοντέλα
ντύνει μοντέλα με αυτοκόλλητο
φτιάχνει αερογραφίες πάντως τύπου σε μοντέλα
και διαφορα αλλα
τα στοιχεια του κυριου για οποιον ενδιαφέρεται.
Γιάννης Γιαννακίδης.
λεωφόρος Δημοκρατίας Ασπρόπυργος.
για περαιτέρω στοιχεια 2105575361.
πάντα μιλάμε για επαγγελματική δουλειά και oxi για "ερασιστεχνιες".
και διαφορα αλλα
Γιάννης Γιαννακίδης.
dimhack έγραψε: ↑βάφει μοντέλα
και διαφορα αλλα
Γιάννης Γιαννακίδης.
Δημητροοοοοο, καλημερα
Ευχαριστουμε για την πληροφορια, εγω τουλαχιστον,δεν το γνωριζα το παλικαρι...+(*)
Χρηστος
το έχω γράψει ξανά,θα το ξανά γράψω. υπάρχουνε νεροχρώματα σε σπρέι της doubly color και τα βρίσκετε σε χρωματοπωλεία σε φιάλες 500ml.to αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και από εμενα δοκιμασμένο
- Συνημμένα
-
- PC9.jpg (43.1 KiB) Προβλήθηκε 233 φορές
Αγαπητοί φίλοι,
Ανάλογα με υλικό του μοντέλου που θέλετε να βάψετε υπάρχουν και τα ανάλογα χρώματα.
Π.Χ Αν θέλετε να βάψετε ένα ηλεκτρικό μοντέλο απο Foam, Elapor, Dow κτλ. θα πρέπει να διαλέξετε βαφή ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟΥ χρώματος. Οι διαλύτες αυτών των χρωμάτων είναι το νερό, το ΑZAX (για τα τζάμια) και το οινόπνευμα.
Εαν θέλετε να βάψετε ξύλο ή εποξικές-πολυεστερικές επιφάνειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός των παραπάνω, και χρώματα αυτοκινήτου, αλλά στο τέλος και αυτό εαν το μοτέρ καίει μεθανόλη θα πρέπει να ψεκάσετε ένα στρώμα απο βερνίκι πολυουρεθάνης για να μην ξεβάψει το χρώμα σας απο την μεθανόλη και το νίτρο.
Γι αυτούς που χρησιμοποιούν αερογράφο τα πράγματα είναι πολύ απλά.
καλές πτήσεις
Ανάλογα με υλικό του μοντέλου που θέλετε να βάψετε υπάρχουν και τα ανάλογα χρώματα.
Π.Χ Αν θέλετε να βάψετε ένα ηλεκτρικό μοντέλο απο Foam, Elapor, Dow κτλ. θα πρέπει να διαλέξετε βαφή ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟΥ χρώματος. Οι διαλύτες αυτών των χρωμάτων είναι το νερό, το ΑZAX (για τα τζάμια) και το οινόπνευμα.
Εαν θέλετε να βάψετε ξύλο ή εποξικές-πολυεστερικές επιφάνειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός των παραπάνω, και χρώματα αυτοκινήτου, αλλά στο τέλος και αυτό εαν το μοτέρ καίει μεθανόλη θα πρέπει να ψεκάσετε ένα στρώμα απο βερνίκι πολυουρεθάνης για να μην ξεβάψει το χρώμα σας απο την μεθανόλη και το νίτρο.
Γι αυτούς που χρησιμοποιούν αερογράφο τα πράγματα είναι πολύ απλά.
καλές πτήσεις
-
Τρύφωνας = Τεκμηρίωση
Πολύ ωραία νεροδιαλυτά χρώματα έχω βρει στο Praktiker. Είναι σε γυάλινα μπουκαλάκια σε mat, gloss, metallic και satin…..στο Easy Glider (Elapor – EPO) αλλά και στο EPP όπως και στο Depron κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Παίζουν και με αερογράφο αλλά και με το πινέλο.
Πολύ ωραία νεροδιαλυτά χρώματα έχω βρει στο Praktiker. Είναι σε γυάλινα μπουκαλάκια σε mat, gloss, metallic και satin…..στο Easy Glider (Elapor – EPO) αλλά και στο EPP όπως και στο Depron κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Παίζουν και με αερογράφο αλλά και με το πινέλο.
με κομπρεσσερ αερα γινεται δουλεια? για βαψιμο elapor?
επισης το αστάρι είναι must να μπει σαν primary πριν να βαψουμε το elapor με νεροχρωμα?
επισης το αστάρι είναι must να μπει σαν primary πριν να βαψουμε το elapor με νεροχρωμα?
-
Θενκ γιου χερ χαλαρης....φορ σερινγκ δε νολετζ