Easy Glider - Μοτοανεμόπτερο

Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Απάντηση: Easy Glider - Εκπαιδευτικό ηλεκτρο-ανεμόπτερο

Δημοσίευση από CARAPIS »

Jonnyyyyy

..., βαλε ΦΡΕΝΑΑΑΑΑΑαααααα._

Ελαρον πανω, ραντερ κατω και παιξε με τις κλισεις των πηδαλειων ωσπου να βρεις τις καταληλες μοιρες..._Β_Ο
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

CARAPIS έγραψε:

.....Ελαρον πανω, ραντερ κατω και παιξε με τις κλισεις.....

Χαχαχαχαχα......ξεμάτιασμα να κάνω πριν η μετά:D

Ρε συ θέλω κάτι να το φρενάρει όχι να το πηγαινει σα τρελό φορτιγό!!!!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

ότι και να κάνεις το χαροπάλεμα που λες θα γινει στο βουνό όταν μπαινεις απο πίσω ............
Μπορείς όμως να βάλεις airbrakes με τον τρόπο που λέει ο Χρήστος αλλα μη νομίζεις οτι θα αλλαξουν πολύ τα πράγματα την ώρα που μπαίνεις
απλά θα μάθεις να το φέρνεις στολαριστό
King Kostas

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
απλά θα μάθεις να το φέρνεις στολαριστό

Μάλλον έτσι είναι. Thanks παίδες+(*)
King Kostas

Το Easy Glider μας χάρισε άλλο ένα όμορφο ΣΚ στα 1100 μέτρα υψόμετρο, για την ακρίβεια στο Λογγά, Σιδηροχώρι Καστοριάς.

Δε θα πω τίποτε άλλο. 2 μποφοράκια, θερμικά από παντού (βουνό βλέπεις...με πεδιάδα και λίμνη μπροστά!!!), γρασίδι, στο βάθος θέα με τη λίμνη της Καστοριάς, από πάνω ζευγάρι με γεράκια (να είναι καλά τα πουλιά που μου έδειχναν το δρόμο...πολύ φιλικά...μιλάμε πήγα από κοντά και εγώ και το ανεμόπτερο κάποια στιγμή το έχασα από το ύψος) πισίνα από πίσω, ξαπλώστρα, μπύρες και ένα ξενοδοχείο να βλέπει ένα τρελό να πετά το ανεμοπτεράκι……all the money. !@/-=}{{
Συνημμένα
JH4.jpg
JH4.jpg (99.06 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
JH5.jpg
JH5.jpg (98.2 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
JH3.jpg
JH3.jpg (97.87 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
lytrasm

Δημοσίευση από lytrasm »

John Χάλαρης έγραψε: Το Easy Glider μας χάρισε άλλο ένα όμορφο ΣΚ στα 1100 μέτρα υψόμετρο, για την ακρίβεια στο Λογγά, Σιδηροχώρι Καστοριάς.

Δε θα πω τίποτε άλλο. 2 μποφοράκια, θερμικά από παντού (βουνό βλέπεις...με πεδιάδα και λίμνη μπροστά!!!), γρασίδι, στο βάθος θέα με τη λίμνη της Καστοριάς, από πάνω ζευγάρι με γεράκια (να είναι καλά τα πουλιά που μου έδειχναν το δρόμο...πολύ φιλικά...μιλάμε πήγα από κοντά και εγώ και το ανεμόπτερο κάποια στιγμή το έχασα από το ύψος) πισίνα από πίσω, ξαπλώστρα, μπύρες και ένα ξενοδοχείο να βλέπει ένα τρελό να πετά το ανεμοπτεράκι……all the money. !@/-=}{{

Κώστα καλημέρα

Ωραίο τοπίο. Ο συνδιασμός δε γρασίδι ανεμόπτερο είναι τέλειος. Γυρίζω 11 και τα λέμε.
Μιχάλης
King Kostas

lytrasm έγραψε: Κώστα καλημέρα

Ωραίο τοπίο. Ο συνδιασμός δε γρασίδι ανεμόπτερο είναι τέλειος. Γυρίζω 11 και τα λέμε.
Μιχάλης

H αλήθεια είναι ότι και στο εξωτερικό, το ανεμόπτερο θα πετά ή μπροστά από θάλασσα ή σε βουνό με γρασίδι.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι στο βουνό και σε ηπειρωτικό έδαφος (και μάλιστα σε καλό ύψος) το ανεμόπτερο πετά με σχεδόν καθόλου αέρα.

Βέβαια κάπου εδώ να πούμε ότι το easy glider (περίπου 1 Kg το δικό μου) δεν είναι καθαρά θερμικό ανεμόπτερο…..όμως και πάλι πέταγε μια χαρά.

Αυτό που έμαθα _Β_Ο από το βουνό ήταν ότι «πάντα» πετάς καλύτερα όταν δε φυσάει πολύ, σε αντίθεση με τις πλαγιές που έχουν θάλασσα μπροστά τους. Επίσης στο βουνό ακόμα και τα 100gr κάνουν τεράστια διαφορά.

Μιχάλη, θα τα πούμε σίγουρα. Φεύγω το 15αύγουστο και έρχομαι τέλη, οπότε θα αρχίσουμε τα project. Πάντως βουνό χωρίς πτέρυγα (τουλάχιστον 1 μέτρο) δε λέει!!!!......το έπιασες το υπονοούμενο Michael!!!! !@/-=}{{
sokratis

Δημοσίευση από sokratis »

Μηπως μπορει να μου πει καποιος που θα βρω τη μικρη allen-βιδα που σφιγγει τον αξονα του μοτερ του easyglider μου?Υπαρχει αλλη πατεντα για να ασφαλισω τον αξονα?
King Kostas

Σωκ, βάλε φωτό, για να πάρουμε χαμπάρι τι θες, μιας και κάθε brushless έχει τα δικά του.
sokratis

οκ,λιγες πληροφοριες ακομη.Προκειται για ενα μικρο(!)μοτερακι,δε γνωριζω χαρακτηριστικα.Πριν λιγες μερες,εκοψα τον αξονα του μοτερ,οταν εχασα επαφη με το μοντελο(λογω αποστασης και ενθουσιασμου...).Βρηκα μια βεργα 1,5 μετρο με παχος 4mm,οσο κι ο αξονας και μηκος 5cm.Εκοψα ενα κοματι,το τοποθετησα και δουλεψε μια χαρα.Εχασα ομως προχτες το βιδακι που το ασφαλιζει στο μοτερ.Ηταν ενα μικρο allen.Που θα βρω τοσο μικρο βιδακι?
Συνημμένα
P1010603.jpg
P1010603.jpg (94.67 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
thanos_marko

Δημοσίευση από thanos_marko »

Καλησπέρα

Βρίσκεις από εδώ σε m3 ή m4...

http://www.r2hobbies.com/eng/proddetail.php?prod=rcps11943_M3

ή παίρνεις από παλιό motor.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
King Kostas

Σωκ, αν δεν μπορείς να βρεις την ίδια alen βίδα (δηλαδή κούφια) μπορείς να βάλεις και alen βίδα με κεφάλι ή και απλή βίδα τύπου philips...η μάζα της βίδας είναι αμελητέα και δεν θα επηρεάσει το κέντρο περιστροφής του μοτέρ, ούτε θα έχεις και κάποια δόνηση.

Το μόνο που θα σου έλεγα να κάνεις είναι να φτιάξεις στο σημείο που θα κάνει πρόσωπο η βίδα στον άξονα, μια πατούρα (σαν ένα μικρό λούκι) για να κλειδώσει η βίδα τον άξονα.

Υ.Γ.: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η alen βίδα που ψάχνεις να είναι ίδια με αυτές που έχουν τα push rod clips που τοποθετούμε στα horns για να σφίξουμε τις διάφορες ντίζες, ή ακόμα και τα χάλκινα stops που έχουν για τους τροχούς.
ο Λακης ο Λωτος

Δημοσίευση από ο Λακης ο Λωτος »

kai εγω εχω την εντυπωση οτι ειναι τα ιδια με αυτα που κλειδωνουν τι ντιζες στα multiplex
sokratis

παιδια εχετε δικιο,ειναι ακριβως ιδιες με αυτες που κλειδωνουν τις ντιζες,αλλα......ουτε κι απ`αυτες δεν εχω.Θα προσπαθησω να βρω ιδιο σπειρωμα σε οτι βιδα να`ναι και θα την βαλω.
Ευχαριστω ολους σας.
Και καλα χριστουγεννα.
xristos

Απάντηση: - Εκπαιδευτικό ηλεκτρο-ανεμόπτερο

Δημοσίευση από xristos »

Παιδια σκεφτωμαι να αγορασω το Easy Glider αλλα δυσκολευομε να καταλαβωw
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”