Απορίες σχετικά με την εμβέλεια των Τ/Κ

Απάντηση
jkatsou

Απορίες σχετικά με την εμβέλεια των Τ/Κ

Δημοσίευση από jkatsou »

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα FPV αεροπλάνο..!!

Μπορόυμε με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα να το στείλουμε πίσω από ένα λόφο-βουνό (που είναι και το ζητούμενο) ή είναι προϋποθεση η πεδιάδα-χώρος χωρίς εμπόδια;

Επιλέγουμε για χρήση FPV FM ή 2,4G δαγκωτό;;_Β_Ο_Β_Ο
King Kostas

Απάντηση: Απορίες σχετικά με την εμβέλεια των Τ/Κ

Δημοσίευση από King Kostas »

jkatsou έγραψε: Ας υποθέσουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα FPV αεροπλάνο..!!

Μπορόυμε με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα να το στείλουμε πίσω από ένα λόφο-βουνό (που είναι και το ζητούμενο) ή είναι προϋποθεση η πεδιάδα-χώρος χωρίς εμπόδια;

Επιλέγουμε για χρήση FPV FM ή 2,4G δαγκωτό;;_Β_Ο_Β_Ο

Πολύ ωραίο θέμα ανοίγεις εδώ.

Λοιπών, οι T/Κ που δουλεύουμε εμείς χρειάζονται καθαρό πεδίο, με φυσικά εμπόδια που σε πλάτος και ύψος επιτρέπουν στους μεγάκυκλος της εκπομπής να «κυκλώσουν το οποιοδήποτε εμπόδιο. Οι FM/AM Τ/Κ έχουν σχεδόν μηδενική διατρητικότητα. Η 2.4 έχουν κάποια διακριτικότητα αλλά σίγουρα όχι βουνό.

Ας έχουμε επίσης υπόψη ότι η χρήση FPV χωρίς σχετική άδεια αερο-φωτογράφησης ή αερο-βιντεοσκόπησης ή παραγώγων τους χρειάζεται σχετική άδεια από την ΥΠΑ για «Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη UAVs» κτλ κτλ κτλ…..χωρίς άδεια ήμαστε παράνομοι (όχι κακούργημα…αλλά με αυτά που παίζουν στην Ελλάδα…you never know) με ότι αυτό και αν συνεπάγει.

Τα στρατιωτικά FPVs έχουν κλειδωμένα κανάλια hardware-to-hardware και παίρνουν σήμα μέσο επίγειου σταθμού που έχει δίαυλο με δορυφόρο και μερικός προδιαγεγραμμένη πτήση με μορφή flight plan που διορθώνει μέσο 3D GPS Flightnav…οπότε μιλάμε για άλλο πράμα.
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Δεν μπορω να σου μεταδωσω τις γνωσεις μου,διοτι ανακαλυπτω συνεχως πως δειχνουν παρωχημενες....Αν και συνεχως διαβαζω και ψαχνω να καταλαβω πως θα φτιαξω το τελειο f.p.v. σκαφος,πως αυτο το σκαφος θα συνχρονισει το εξοπλισμο κινησης του με το λιγοτερο δυνατο ηλεκτρομαγνητικο πεδιο-παρεμβολη.Πεταω fm το σκαφος μου,2.4 τον εξοπλισμο μου.900mhz-1.2ghz....δεν τα συνιστω.

Για διαβασμα....παραθετω..
http://diydrones.com/

http://www.fpv-community.com/

Και τα γνωστα rcgroups-rcuniverse,wattflyer.

Happy flying....
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Τα link του Faze πολύ πρώτα....απλά θεωρώ πως το σύστημα θέλει να του δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα.

Παίζει σε λίγο καιρό όλο το σύστημα να περνά μέσα από κανάλι της RX και να μην υπάρχει κανένα θέμα.

Ίδομε.
jkatsou

Δημοσίευση από jkatsou »

Σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο και αρκετό διάβασμα, θα αξίζει όμως τον κόπο.

Σε αυτό όμως που ακόμη έχω απορία είναι στην επιλογή συχνότητας..
Γιατί π.χ. ο fazerdreamer επιλέγει FM ενώ οι περισσότεροι υποστηρίζουν 2,4G;

Τελικά ακόμη και για μια πτήση FPV σε πεδιάδα και κοντινή απόσταση τι Τ/Κ πρέπει να επιλέξουμε;
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

jkatsou έγραψε: Σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο και αρκετό διάβασμα, θα αξίζει όμως τον κόπο.

Τελικά ακόμη και για μια πτήση FPV σε πεδιάδα και κοντινή απόσταση τι Τ/Κ πρέπει να επιλέξουμε;

Oi συγχρονες ΤΚ εχουν περίπου 3,5 χλμ εμβέλεια. Αν λοιπόν εισαι σε σχετικά ίσιο μερος ή σε υψωμα, και δίνοντας στο σκάφος αρκετό υψος, μπορεις να εχεις γυρω στα 4 χλμ διαμετρο πτήσης.
Εαν θές κάτι ακομα πιο καλό...
...δίνεις 70,000 δολάρια και σου ερχεται ετοιμο!!:p
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

jkatsou έγραψε: Σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο και αρκετό διάβασμα, θα αξίζει όμως τον κόπο.

O fazerdreamer διαλεγει μεχρι αυτην την στιγμη που σου γραφει να κυβερνα το σκαφος του με fm,διοτι απεδειχθει σε εμενα προσωπικα πως αρκετα βασανα τραβαει η μεταδοση της εικονας για να μου ερθει στα googles,πρεπει και εγω να του δεσμευω επιπλεον 2.4ghz conflict???Και πολυ απλα ρωτας και εσυ..και οι παρεμβολες στα fm?Eχω ανοιχτο το φορητο scanner μου,πεταω σταθερα σε μια περιοχη,που δεν εχω φαει παρεμβολη μεχρι τωρα,και δεν ειναι ''μπουκωμενη'' απο hyperlinks στα 2.4.Στα 900mhz οπως αντιλαμβανεσαι ειναι η ''μπαντα'' των κινητων...Πετα να καταλαβεις...Στα 1.2 ......Χωρια οτι δεν επιτρεπεται για αεροπορικους-πολιτικους λογους,δεν εχει καλο αντικρυσμα και ετουτη η συχνοτητα.Γενικα πρεπει να καταληξεις σε κατι που θα σου δινει την πιο rock solid ανταποκριση εικονας στο εδαφος.Προτεινω να φυγεις μακρυτερα απο την Αθηνα.Θα καταλαβεις οτι η κοντινη επαρχια...πεταει καλυτερα.!
Over&Out.

Υ.Γ.:Μενε συντονισμενος στις εξελιξεις,μην βιαζεσε να κανεις βηματα αγορας-εξελισσονται με ραγδαιο ρυθμο-και διαβαζε....
cybervet

Δημοσίευση από cybervet »

Λιγο καθυστερημενα, αλλα ψαξε για chainlink uhf δινει εμβελεια γυρω στα 30 κμ και υπαρχει σε μοντουλ για Futaba kai JR kai DIY.
Τασος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”