Φθηνός δέκτης για Futaba 2.4GHz Fasst

Απάντηση
stav

Φθηνός δέκτης για Futaba 2.4GHz Fasst

Δημοσίευση από stav »

Σε πολυ λιγες μερες (ισως και αυριο), βγαινει προς πωληση απο το γνωστο κινεζικο καταστημα, δεκτης 8 ch για τις FUTABA στα 2,4GHz με μολις $29.90 (αρχικη λεει $39.90 αλλα αν μεινετε λιγο στη σελιδα σας βγαζει τη τιμη προσφορας)....σε καποια λιγα reviews στο net λενε καλα λογακια, οποτε σε συνδυασμο με τη τιμη (o original δεκτης εχει τουλαχιστον 60 ευρω και φθανει κ τα 100 αλλου), φαινεται καλη περιπτωση..

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14300&Product_Name=OrangeRx_Futaba_FASST_Compatible_8Ch_2.4Ghz_Receiver_%28PREORDER%29
Άβαταρ μέλους
Dell Gatto Grande

Απάντηση: φθηνος δεκτης για FUTABA 2.4GHz FASST

Δημοσίευση από Dell Gatto Grande »

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση<:-)>>
stav

Δημοσίευση από stav »

no prob... :) :) :)

εγω παραγγειλα ηδη ενα, γιατι το ψιλολυπαμαι τον γνησιο, με τις τουμπες που προβλεπω να τρωει στις αρχες το estarter :) :)
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Για κάτι φοαμένια που έχω καλός είναι. Ετσι κι αλλιώς αντί για φοαμένια εποξικά έχουν γίνει. Για τα θερμικά μου μοντελάκια όμως και για τα καλά μου ηλεκτρικά ευχαριστώ για την προσφορά αλλά δε θα πάρω κι ας λένε τα "reviews" ότι θέλουν.

Φιλικά Κώστας.
stav

Δημοσίευση από stav »

Συμφωνουμε σ αυτο...και εγω για το φοαμενιο το πηρα...και για να κρατησω αθιχτο τον futaba για το revolver μου (...οοοταν φτιαχτει :) :) ).

btw, για να μην γινουν κ παρεξηγησεις, δεν το πουλανε ως αντιγραφο του original, (αλλωστε δεν εχουν κ μεγαλη σχεση ουτε καν στο σχεδιασμο)...το πουλανε σαν συμβατο με τη Futaba αλλα διαφορετικης αρχιτεκτονικης...
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Το τελος συμβολαιου με την ποιοτητα της futaba νομιζω πως εφθασε στην αρχη του τελους της και πολυ φοβαμαι οτι ονομαζεται...... http://www.frsky-rc.com/

Aς δουμε και ενα βιντεο.... http://www.youtube.com/watch?v=t31P1riiwqI

Και εδω το review.... http://www.rcmodelreviews.com/frskyreview.shtml
bladeskiller

Στους καιρούς που ζούμε ,είναι λογικό να προσπαθεί κανείς να βρει το φτηνότερο πράγμα στο είδος του. Ωστόσο, καλό είναι να κρατάτε και μια πισινή και να μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα γιατί, τις περισσότερες φορές, το αν το "τέλος συμβολαίου" είναι απλά "σημαία" ή όντως έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα δεν φαίνεται με μια πρώτη ματιά και το "τέλος εμπράκτου επικύρωσης αντικρύσματος" είναι, στα σοβαρά τουλάχιστον μοντέλα ,πολύ ακριβότερο από το "τέλος συμβολαίου". Προσοχή λοιπόν.
Τώρα για τα "reviews" τι να πώ? Δεν τον ξέρω τον κύριο ούτε έχω δοκιμάσει το σύστημα που εκθειάζει. Είμαι όμως πάντα πολύ ,μα πάρα πολύ, επιφυλακτικός σε τέτοια "reviews" γιατί κατά καιρούς έχω δει και κάτι άλλα, παρόμοια "reviews" ,που είχαν σχέση με κινεζιές γυροσκόπια, μπαταρίες, κινητήρες κλπ αλλά αυτά που είδα ο ίδιος στο πεδίο ή οι δικές μου εμπειρίες από τη χρήση τους και που τα θεωρώ πολύ πιο αξιόπιστες πληροφορίες, με κάναν ακόμη πιο φανατικό οπαδό του ρητού που λέει "ότι πληρώνεις παίρνεις".

Φιλικά Κώστας.
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Ο καιρός θα δείξει......!!!

Τώρα αυτά περί συμβολαίων κτλ&#8230;..δεν είναι επί της παρούσης&#8230;.αν και καταλαβαίνω πως το γράφει ο faze.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό......anyway....όσοι το δοκιμάσουν αν μας πουν τι είδαν&#8230;.Πάντως αν είναι αληθινό ΣΩΘΗΚΑΜΕ.
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Απο την δεκαετία του 80, που οι τιμές ήταν αλλού σε ακρίβεια, υπήρχαν και οι φθηνότερες λύσεις. Το μόνο που βρήκα σίγουρο μέχρι και σήμερα είναι το εξής: ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.... Συμφωνώ 100% με τον Κώστα (bladeskiller) διότι η ποιότητα πάντα ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι συνάρτηση της τιμής ενός προϊόντος.
stav

Δημοσίευση από stav »

Τρύφωνας έγραψε: Απο την δεκαετία του 80, που οι τιμές ήταν αλλού σε ακρίβεια, υπήρχαν και οι φθηνότερες λύσεις. Το μόνο που βρήκα σίγουρο μέχρι και σήμερα είναι το εξής: ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.... Συμφωνώ 100% με τον Κώστα (bladeskiller) διότι η ποιότητα πάντα ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι συνάρτηση της τιμής ενός προϊόντος.

Μεχρι πριν λιγα χρονια θα με εβρισκε απολυτα συμφωνο αυτη η αποψη....με τη μεταφορα της γραμμης παραγωγης παρα πολλων γνωστων εταιρειων στη Κινα (λογω κοστους προφανως), εχω την εντυπωση οτι αυτο εχει αρχισει σιγα σιγα να αλλαζει...ειτε γιατι τα standards εχουν "πεσει" λιγο λογω της μεταφορας, ειτε γιατι πολλα απο αυτα τα προιοντα πλεον αντιγραφονται συχνα στα ιδια specs αλλα πουλιουνται σε πολυ χαμηλοτερες τιμες με αλλη ονομασια...

Μεγαλη συζητηση παντως ανοιξαμε :)
bladeskiller

Το προιόν κάποιου γνωστού κατασκευαστή, που έχει και εργοστάσιο στην Κίνα είναι άλλη ιστορία. Εκεί υπάρχει από πίσω η "μαμά", που φροντίζει για το σωστό ποιοτικό έλεγχο του προιόντος. Τον Κινέζο όμως ,που κάνει δουλειά της αρπαχτής και σήμερα είναι αύριο δεν είναι με σκοπό να βγάλει στην παραγωγή πολλά φτηνά κομμάτια, δεν τον ελέγχει κανένας. Το πρώτο πράγμα ,που γίνεται άμεσα αντιληπτό σε μια κινεζιά, είναι ότι δεν υπάρχει μια σταθερή ποιότητα κατασκευης. Μπορεί να αγοράσεις δέκα κομμάτια, να σου βγουν τα τρία σωστά και τα υπόλοιπα κολοκύθια. Κάπως έτσι, η φτήνια τρώει τον παρά. Γιατί σκέφτεσαι με τη λογική "εντάξει τόσο φτηνά που είναι και να βγει κανένα κολοκύθι δεν πειράζει" αλλά στο τέλος, αν μαζέψεις το χρήμα, θα δεις ότι από τα πολλά κολοκύθια φτιάχνεις χωράφι. Χώρια που το αν έπεσες σε καλό πράμα ή σκάρτο αποδειχθεί στον αέρα ,εκεί η φτήνια μπορεί να φάει πολύ παρά. Γιαυτό λέω εγώ ότι οι Κινεζιές είναι καλή λύση για μικρά φοαμένια και τίποτα περισσότερο,που αν συμβεί κάτι δεν είναι μεγάλη απώλεια και επισκευάζεται εύκολα. Για τις "κούκλες" όμως δε λέει γιατί μπορεί να την κλάψεις πολύ τη φτήνια.
Οσο για τα αντίγραφα επώνυμων προιόντων ,ειδικά στα ηλεκτρονικά που τα ελαττώματα δεν φαίνονται παρά κατόπιν εορτής, αυτά είναι τα πιο επίφοβα. Καταρχήν οι προδιαγραφές τους ΔΕΝ είναι οι ίδιες και κάποιοι κινέζοι που το ισχυρίζονται είναι απλά ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά κάποιον που κατασκευάζει αντίγραφο γνωστού γυροσκοπίου και ισχυρίζεται ότι έχει σενσορα SMM ενώ κάποιοι που γνωρίζουν από τέτοια πράγματα, αποκαλύπτουν ότι ο σένσορας στην πραγματικότητα είναι πιεζοηλεκτρικός.
Φυσικά ,υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Οι πλακέτες ,που παράγει ένας γνωστός κατασκευαστής ,δεν καταλήγουν όλες στην αγορά. Κάποιες, για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για τη σωστή τους λειτουργία, πάνε στο μούσκιο. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν ότι αυτές τις αγοράζει κάποιος κινέζος για ένα κομμάτι ψωμί και στη συνέχεια ανακοινώνει ότι πουλάει φτηνό αντίγραφο ενός γνωστού προιόντος. Τώρα, κατά πόσο είναι αξιόπιστο ένα τέτοιο κατασκεύασμα το αφήνω στην κρίση του καθενός.
Εγώ πάντως προτιμώ να έχω λιγότερα αεροπλάνα εξοπλισμένα με καλά πράγματα, να πηγαίνω στο μοντελοδρόμιο ,να μοντάρω, να βάζω μπρος και να πετάω. Τόσο απλά. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να έχω περισσότερα και μεγαλύτερα, εξοπλισμένα με πράγματα γκάρμπατζ και να παιδεύομαι όλη μέρα να ρυθμίσω την κάθε κινεζιά μήπως και την πιάσω στο φιλότιμο και μου επιτρέψει να κάνω καμιά πτήση ή να πετάω με το άγχος του αν ο κινέζος έχει κάνει σωστά τις κολλήσεις ή μήπως αλλάξει λίγο η θερμοκρασία και αρχίσει το γυροσκόπιο να γλυστράει. Αυτό πλέον δεν είναι αερομοντελισμός. Αερομαζοχισμός είναι.
Ο καθένας βέβαια ,ανάλογα και με τις εμπειρίες του, μπορεί να έχει διαφορετική άποψη. Εμένα όμως ,δεν πρόκειται να μου αλλάζει γνώμη κανένας σε αυτό το θέμα ,ότι και να λέει.

Φιλικά Κώστας.
stav

Δημοσίευση από stav »

Δεν θα διαφωνησω συνολικα σ αυτα που γραφεις μιας και ειναι οντως ο κανονας.
Απλα θα προσθεσω και αλλο ενα σεναριο (το οποιο ειναι υπαρκτο και αφορα πραγματα που προοριζονται για αυτοκινητα, αρα πολυ πιο ακριβα απο τα μοντελιστικα), συμφωνα με το οποιο, στην ιδια γραμμη παραγωγης κατασκευαζονται κ τα επωνυμα κ τα αντιγραφα, με τα ιδια specs και τα ιδια υλικα, αλλα διαφορετικη τελικη τιμη (λογω ονοματος)...το θεμα ομως ειναι να ξερεις που θα τα βρεις....

Γενικα λογω προιστοριας υπαρχει μια ταση αφορισμου των κινεζικων προιοντων (οχι αδικα)...ομως εχω την εντυπωση οτι αυτο σιγα σιγα αλλαζει...και η αντιγραφη δεν ειναι απαραιτητα κατι κακο...μη ξεχναμε οτι και οι Ιαπωνες καποτε ξεκινησαν αντιγραφοντας ευρωπαικα προιοντα (ιδιαιτερα στο τομεα της αυτοκινητοβιομηχανιας) και τωρα εχουν ξεπερασει σε παρα πολλους τομεις τους Ευρωπαιους. Επισης οι Κορεατες ξεκινησαν αντιγραφοντας πολλα Ιαπωνικα προιοντα (ηλεκτρονικα κ αυτοκινητιστικα), και πλεον εχουν φθασει να εχουν προιοντα εφαμιλλα ή κ καλυτερα απο αυτα (ποιος αμφιβαλλει οτι η LG ή η Samsung ειναι απο τις κορυφαιες εταιρειες του χωρου?)
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

stav έγραψε: Δεν θα διαφωνησω συνολικα σ αυτα που γραφεις μιας και ειναι οντως ο κανονας.
Απλα θα προσθεσω και αλλο ενα σεναριο (το οποιο ειναι υπαρκτο και αφορα πραγματα που προοριζονται για αυτοκινητα, αρα πολυ πιο ακριβα απο τα μοντελιστικα), συμφωνα με το οποιο, στην ιδια γραμμη παραγωγης κατασκευαζονται κ τα επωνυμα κ τα αντιγραφα, με τα ιδια specs και τα ιδια υλικα, αλλα διαφορετικη τελικη τιμη (λογω ονοματος)...το θεμα ομως ειναι να ξερεις που θα τα βρεις....

Γενικα λογω προιστοριας υπαρχει μια ταση αφορισμου των κινεζικων προιοντων (οχι αδικα)...ομως εχω την εντυπωση οτι αυτο σιγα σιγα αλλαζει...και η αντιγραφη δεν ειναι απαραιτητα κατι κακο...μη ξεχναμε οτι και οι Ιαπωνες καποτε ξεκινησαν αντιγραφοντας ευρωπαικα προιοντα (ιδιαιτερα στο τομεα της αυτοκινητοβιομηχανιας) και τωρα εχουν ξεπερασει σε παρα πολλους τομεις τους Ευρωπαιους. Επισης οι Κορεατες ξεκινησαν αντιγραφοντας πολλα Ιαπωνικα προιοντα (ηλεκτρονικα κ αυτοκινητιστικα), και πλεον εχουν φθασει να εχουν προιοντα εφαμιλλα ή κ καλυτερα απο αυτα (ποιος αμφιβαλλει οτι η LG ή η Samsung ειναι απο τις κορυφαιες εταιρειες του χωρου?)

1. Εχεις δικιο όσο αφορά τα προϊοντα που κατασκευάζονται σε ενα εργοστάσιο, και στον ημαντα χωρίζονται και πέρνουν αλλο αυτοκόλλητο.
Αυτό όμως γίνεται για μικρό διάστημα μέχρι το νεο προϊον φτιάξει το δικό του εργοστάσιο. Μετά αρχίζουν τα γλέντια.

2. Οι κινέζοι ειναι οι καλλύτεροί μας φίλοι, μέχρι να μαθουμε. Μετά αγοράζεις ευρωπαϊκά ή αμερικάνικα.
Και το καταλαβαίνεις όταν αγοράσεις το "original" και νοιώσεις την διαφορά.

Οσο αφορά τα κορεατικα, lg κλπ, ειναι πράγματι απο τις κορυφαίες εταιριες...
...οσο αφορά την οικονομική τους κατασταση, ομως, και όχι οσο αφορά την ποιότητα των προϊόντων τους.

Οταν λοιπόν τρώς μια "γκλιτσια" και χάνεις ενα σκαφος των 50-100 ευρώ, δεν τρέχει τιποτα. Οταν όμως αυτή η "γκλιτσιά" έρθει σε σκάφος 1000 ευρώ...!!!????
Συνεπώς στρέφεσαι σε σίγουρες και γνωστές λύσεις της αγοράς, που πιθανόν να κοστίζουν παραπάνω απ΄ότι θα έπρεπε, αλλα σίγουρα δεν ειναι το ίδιο με τις κινεζικες ποιοτικά. Το brand name το πληρώνεις γυρω στο 10-15% ακριβότερα. Η υπόλοιπη τιμή ειναι θεμα ποιότητας.
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

bladeskiller έγραψε: Το προιόν κάποιου γνωστού κατασκευαστή, που έχει και εργοστάσιο στην Κίνα είναι άλλη ιστορία. Εκεί υπάρχει από πίσω η "μαμά", που φροντίζει για το σωστό ποιοτικό έλεγχο του προιόντος. Τον Κινέζο όμως ,που κάνει δουλειά της αρπαχτής και σήμερα είναι αύριο δεν είναι με σκοπό να βγάλει στην παραγωγή πολλά φτηνά κομμάτια, δεν τον ελέγχει κανένας. Το πρώτο πράγμα ,που γίνεται άμεσα αντιληπτό σε μια κινεζιά, είναι ότι δεν υπάρχει μια σταθερή ποιότητα κατασκευης. Μπορεί να αγοράσεις δέκα κομμάτια, να σου βγουν τα τρία σωστά και τα υπόλοιπα κολοκύθια. Κάπως έτσι, η φτήνια τρώει τον παρά. Γιατί σκέφτεσαι με τη λογική "εντάξει τόσο φτηνά που είναι και να βγει κανένα κολοκύθι δεν πειράζει" αλλά στο τέλος, αν μαζέψεις το χρήμα, θα δεις ότι από τα πολλά κολοκύθια φτιάχνεις χωράφι. Χώρια που το αν έπεσες σε καλό πράμα ή σκάρτο αποδειχθεί στον αέρα ,εκεί η φτήνια μπορεί να φάει πολύ παρά. Γιαυτό λέω εγώ ότι οι Κινεζιές είναι καλή λύση για μικρά φοαμένια και τίποτα περισσότερο,που αν συμβεί κάτι δεν είναι μεγάλη απώλεια και επισκευάζεται εύκολα. Για τις "κούκλες" όμως δε λέει γιατί μπορεί να την κλάψεις πολύ τη φτήνια.
Οσο για τα αντίγραφα επώνυμων προιόντων ,ειδικά στα ηλεκτρονικά που τα ελαττώματα δεν φαίνονται παρά κατόπιν εορτής, αυτά είναι τα πιο επίφοβα. Καταρχήν οι προδιαγραφές τους ΔΕΝ είναι οι ίδιες και κάποιοι κινέζοι που το ισχυρίζονται είναι απλά ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά κάποιον που κατασκευάζει αντίγραφο γνωστού γυροσκοπίου και ισχυρίζεται ότι έχει σενσορα SMM ενώ κάποιοι που γνωρίζουν από τέτοια πράγματα, αποκαλύπτουν ότι ο σένσορας στην πραγματικότητα είναι πιεζοηλεκτρικός.
Φυσικά ,υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Οι πλακέτες ,που παράγει ένας γνωστός κατασκευαστής ,δεν καταλήγουν όλες στην αγορά. Κάποιες, για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για τη σωστή τους λειτουργία, πάνε στο μούσκιο. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν ότι αυτές τις αγοράζει κάποιος κινέζος για ένα κομμάτι ψωμί και στη συνέχεια ανακοινώνει ότι πουλάει φτηνό αντίγραφο ενός γνωστού προιόντος. Τώρα, κατά πόσο είναι αξιόπιστο ένα τέτοιο κατασκεύασμα το αφήνω στην κρίση του καθενός.
Εγώ πάντως προτιμώ να έχω λιγότερα αεροπλάνα εξοπλισμένα με καλά πράγματα, να πηγαίνω στο μοντελοδρόμιο ,να μοντάρω, να βάζω μπρος και να πετάω. Τόσο απλά. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να έχω περισσότερα και μεγαλύτερα, εξοπλισμένα με πράγματα γκάρμπατζ και να παιδεύομαι όλη μέρα να ρυθμίσω την κάθε κινεζιά μήπως και την πιάσω στο φιλότιμο και μου επιτρέψει να κάνω καμιά πτήση ή να πετάω με το άγχος του αν ο κινέζος έχει κάνει σωστά τις κολλήσεις ή μήπως αλλάξει λίγο η θερμοκρασία και αρχίσει το γυροσκόπιο να γλυστράει. Αυτό πλέον δεν είναι αερομοντελισμός. Αερομαζοχισμός είναι.
Ο καθένας βέβαια ,ανάλογα και με τις εμπειρίες του, μπορεί να έχει διαφορετική άποψη. Εμένα όμως ,δεν πρόκειται να μου αλλάζει γνώμη κανένας σε αυτό το θέμα ,ότι και να λέει.

Φιλικά Κώστας.

Κωστα σεβομενος παντα και απολυτα τις συμβουλες σου και προτροπες σου,παντοτε με γνωμονα την ''ανωδυνη'' παραμονη του καθε μοντελλιστη στο χομπυ.Ομως θελω να σου πω την εμπειρια μου.Πριν λιγες μερες ανεθεσα σε εναν φιλο ηλεκτρονικο,του εδωσα ενα γνησιο module futaba+1 δεκτη ΤΜ-8,και παραλληλα το frsky module+εναν δεκτη.Τα ανοιξε και του ειπα να διαπιστωσει τυχον διαφορες.Μην μπορωντας να μετρησει την ποιοτητα και την ισχυ του κινεζου σε σχεση με το γνησιο-δεν εχει πεδιομετρο 2.4,ειδε ακριβως την ιδια αρχιτεκτονικη και τα ιδια ηλεκτρονικα εξαρτηματα.Αυτο με παραξενεψε κι εμενα διοτι δεν ειμαι συνηθισμενος σε τοση καλη..αντιγραφη?του κινεζου.Τωρα να σου πω εγω θα το βαλω σε ενα.....φοαμακι οπως τα λεμε και απλα θα το''λιωσω'' σε πτησεις σε θορυβωδη περριβαλλοντα και να δουμε.Παντως ειμαι ενα βημα πριν την αγορα γνησιου συστηματος futaba.Μακαρι να με προδωσει ο ''κινεζος''και επισημα να παραδεχτω οτι πλεον δεν αξιζει καν τον κοπο να το σκεφτομαστε!Κυριολεκτικα!
stav

Απάντηση: Φθηνός δέκτης για Futaba 2.4GHz Fasst

Δημοσίευση από stav »

Mogole, δεν ξερω τι ασχημες εμπειριες ειχες σχετικα με LG κτλ κτλ, εμενα ομως, οπως και πολλων γνωστων, ο,τι συσκευη εχουμε παρει εχει βγει σκυλι...(σε αντιθεση με αλλες γνωστων κ πανακριβων Γερμανικων κ Ιαπωνικων εργοστασιων)....
Κατα τ αλλα απλα με βρισκει αντιθετο η αυτοματη καταδικη ενος προιοντος επειδη ειναι κινεζικο...ισως ειναι, ισως και οχι...οποτε και στη συγκεκριμενη περιπτωση του receiver, απλα...θα δειξει :) :) :) ...

PS:δεν νομιζω οτι εχει νοημα η περαιτερω αντιπαραθεση... ο καθενας μας οπως νομιζει.... :) :) :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”